PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה דחופה מכם לגבי שמן מנוע

CUCV M1009
28-07-11, 13:12
שלום לכל חברי הפורום צריך את עזרתכם החשובה אז ככה אני נוהג על CUCV (בלייזר) 88' מנוע 6.5 V8 דיזל ללא טורבו (כאלה יש באהמר H1 צבאיים או מה שאנחנו מכירים בוואנדורות) קניתי את הרכב מאדם מבוגר שהרכב היה אצלו הרבה שנים (בעל כמה ג'יפים רק ישנים כמובן שעלהם הוא נוהג והוא בעל מוסך) הוא אמר לי בטיפול החלפת השמן מנוע להשים 20/50 (כי אנחנו בארץ וחם פה) למרות שרשום על המכסה מילוי 15/40 (והוא הסביר לי שצמיגות כזאת שמים בארה"ב), בנוסף יש פה חבר פורום מאוד יקר בשם שחר-סופה יש לו בלייזר 85' בשלבי שיפוץ אחרונים גם אצלו הבעלים הקודמים הכניס אותו מנוע כמו שלי והוא (שחר) המליץ לי בחום רק על שמן אחד שאצלו הוא מספר אחד והוא Liqui Moly 15/40 מינרלי עם תוסף.
אז מה אתם אומרים איזה שמן כדי להשים וכמובן וחשוב לי מאוד איזה חברה עדיפה.

תודה רבה מראש
דייב.

coas
28-07-11, 14:41
יש בארה"ב אזורים חמים מאשר בישראל, כך שהשמן המתאים הוא השמן שרשם היצרן, 15W-40 שנועד למנועי דיזל.
מכיוון ש15W-40 מכיל כמות גבוה של דטרגנטים, להבדיל מה20W-50, כדאי שתקנה גם שני פילטרים לשמן, תחליף אחד עם החלפת השמן והשני לאחר 300 ק"מ. פילטר מומלץ הוא המקורי או של WIX, לא הייתי לוקח ACDelco. את אלה ניתן להשיג בחנויות של קטרפילר.

שמן מומלץ הוא 15W-40 של מוטורקראפט, מיכל אדום. שמן מומלץ נוסף, יקר יותר, הוא של קטרפילר.

CUCV M1009
28-07-11, 14:55
יש בארה"ב אזורים חמים מאשר בישראל, כך שהשמן המתאים הוא השמן שרשם היצרן, 15W-40 שנועד למנועי דיזל.
מכיוון ש15W-40 מכיל כמות גבוה של דטרגנטים, להבדיל מה20W-50, כדאי שתקנה גם שני פילטרים לשמן, תחליף אחד עם החלפת השמן והשני לאחר 300 ק"מ. פילטר מומלץ הוא המקורי או של WIX, לא הייתי לוקח ACDelco. את אלה ניתן להשיג בחנויות של קטרפילר.

שמן מומלץ הוא 15W-40 של מוטורקראפט, מיכל אדום. שמן מומלץ נוסף, יקר יותר, הוא של קטרפילר.

תודה על המידע איפה אפשר לקנות פילטר מקורי (של איזה חברה הוא) ואיפה גם מוכרים פילטרים של WIX, דרך אגב מה רע בפילטרים של ACDelco?
Coas יצא לך להשתמש בשמנים של Liqui Moly אני יודע שהייתה כתבה בכולבוטק אישית אני לא ראיתי על זה, שממלאים שמן הכי זול בשטחים או לא יודע איפה וזה מגיע למדפים של החנויות....

השמח לעוד חוות דעת.

תודה
דייב.

tzagi
29-07-11, 04:48
יש בארה"ב אזורים חמים מאשר בישראל,

No shit Sherlock
אם השתמשו ב 20-50 אז גם השתמשו בS ולא C
וזה גרוע מאד
הנה מה אתה רוצה: Shell Rotella, Chevron Delo 400
או אפילו המוטורקפט, רק תוודא שזה 15-40, CJ עם אישור מקאמינס (כתוב מאחורה באנגלית)
לא להשתמש בשום משקל אחר או בשמן כמו SI, זה לא בשבילך.
בקשר לפילטרים, נסה להשיג FLEET GUARD, אם אין גם WIX יעבוד
יש לך מנוע עדין, אל תשחק עם הגורל.

אשר, שלחתי לך מייל לפני כשבוע, יש מחזירה?

coas
29-07-11, 09:35
ג'ו, העניין הוא להמליץ לבחור על הקיים בישראל, Shell Rotella, Chevron Delo 400 לא נמכרים כאן כמו גם FLEET GUARD. לפחות אני לא מצאתי.
כמו כן, היבואנים של ACDelco מייבאים זבל, אני בטוח שבארה"ב יש להם סדרות איכותיות, לא כאן.

עד מה שאני זוכר, המוח כבר לא עוסק כ"כ בעניינים כאלה, השמן של קאט הוא גרסה כלשהיא של Rotella ובאותו מקום, חניות קאטרפילר, מוכרים פילטרים של WIX.

Liqui Moly מיובא ע"יי פרומט סחר, אותה חברה שנתנה לנו את הזכות המפוקפקת להנות ממוצרי אמריקן איגל, כצעד של זהירות אני נמנע מכל מוצר ששם החברה רשום עליו.

-->