צפייה בגרסה מלאה : Article: מבחן ראשון: "טופי טראק" 2011 מתוצרת עידו כהן
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2208-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%A9%D7%98%D7%97-%D7%91%D7%9C%D7%A2%D7%93%D7%99-%D7%98%D7%95%D7%A4%D7%99-%D7%98%D7%A8%D7%90%D7%A7-2011-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%99%D7%93%D7%95-%D7%9B%D7%94%D7%9F
wow... יופי של כתבה יופי של צילומים.
ועידו כהן הוא יוניק זה אין ספק.
יופי של כתיבה, יופי של כתבה, כן ירבו
מחיר יפה מאוד וממש לא בציניות. מענין. "יופי של כתיבה, יופי של כתבה, כן ירבו" +1 שבת שלום
יריב קלר ברוך
29-07-11, 14:27
יופי של כתבה רכב מרשים בבניה ובחשיבה ובעלות הסופית .בקיצור הכל מרשים חוץ מהמנוע החלש לדעתי חבל לשחרר כזה כלי בלי חיזוק המנוע או החלפתו מה גם שהגיר התחמם וזה באימון קליל בקיצור עוד שידרוגים מעטים כמו שכתוב בכתבה וזה היה כלי לפודיום.
לדעתי כלי לפודיום זה לא - אבל כלי אימונים למי שרוצה ללמוד לנהוג הנעה אחורית - זה הכלי. גם עם קירור יותר טוב לגיר - זה בהחלט יכול להיות קוטל RZRים (לפחות עד שה900 יתחילו להגיע) - אבל לא יותר. מצד שני הוא לא מתוכנן להיות יותר, אלא בדיוק זה- כלי קטן, קל, זול (יחסית) ולמתחילים.
אסף.
השאלה אם הוא נכנס לקטגורית הRZRים, הרי יש הגבלה לקוטר גלגל לא? ולנפח מנוע?ללא ספק כלי מרשים, צריך מנוע חזק ללא ספק, הכלי הוא בבניה עצמית, לא אמורה להיות בעיה לבנות אחד עם מנוע חזק יותר...
הוא לא בקטגוריית הRZR.
הכלי קטן מידי מכדי לראות פודיום. בטח מול האחים הגדולים יותר שלו אבל אולי אם יהיו מספיק כלים תהיה לו קטגוריית קאפ משלו שלדעתי זה יכול להיות משהו מדליק ביותר. בדומה לOP2000 המקרטעת.
יריב קלר ברוך
29-07-11, 20:38
על הכלי הזה מנוע של 200+ כ"ס והיה פודיום לדעתי האישית כמובן צריך לחזק את הסרן והגיר בנוסף למנוע כמובן צריך צוות מעולה
הצמיג שלו קטן מידי, 31 זה די המינימום כרגע רק כדי לעלות על המסלול לרכב כזה.
בוקר טוב
נראה כלי יפה .
כתיבה מצויינת ותמונות יפות מאוד.
כמה כאלה מתכוונים לייצר ?
אני מאמין שלעידו לא תהיה בעיה לייצר עוד, אם יהיו הזמנות.כשמדברים על פודיום - פודיום מול מה? באיזה קטגוריה?מול טרופי טראקס בגודל מלא ברור שאין לו סיכוי. אבל מול הבאגים הקיימים כיום בקטגוריה T1.3 ומול הבאגים שהולכים ונבנים בקטגוריית OP2000 המדשדשת, לדעתי המאד אישית - עם מנוע קצת יותר חזק, הוא בהחלט יכול להיות תחרותי ובידיים נכונות גם יכול לנצח. ממה שאני התרשמתי, הניהוג של הכלי הזה וההתנהגות שלו על תוואי קרקע משובש הם לא פחות ממדהימים, ולמרות שכרגע אין לו רזרבות כוח משמעותיות אם בכלל - אם יהיה אמין (עם קירור חזק לגיר), לא תהיה לו שום בעיה לשמר מהירות ממוצעת גבוהה לאורך זמן.מיכה, אישית אני סבור שהרדיפה חסרת התוחלת אחרי גלגלים גדולים ככל האפשר יוצרת מעגל קסמים שאין מוצא ממנו - כדי לסובב גלגל גדול בקצב מהיר צריך מנועים חזקים מאוד. כדי שכל העסק יהיה גם אמין, צריך סרנים ומכלולי הינע גדולים וחזקים מאוד, ועל כן גם כבדים מאוד ויקרים מאוד, ושוב - הגעת לטרופי טראק גדולה ויקרה ובעצם לא פתרת כלום. זה כלי קטן וקל וזול (יחסית) עבור מתחילים. אולי הגיע הזמן לתת את הדעת גם לאותם מתחילים. המחיר הנוכחי שלו, כולל רישוי מירוצים, הוא אולי לא זול אבסולוטית, אבל במונחי ראלי רייד הוא סביר ומהיכרותינו עם הסכומים שמתעופפים מכיסיהם של אלה שמעדיפים לבנות בעצמם מכוניות בעלות יכולת דומה פחות או יותר - אפילו אטרקטיבי.
הכלי עונה במדויק על ההגדרות של OP2000 - נפח מנוע, גודל גלגל, בולם אחד בכל פינה, מידות. זה בדיוק זה.
לא בדיוק - כדי לעמוד בכללי הקטגוריה הוא צריך מתלה נפרד לכל גלגל ושימוש בסרן קשיח לא בדיוק עונה על ההדרגה הזאת
אני לא זוכר שיש איזושהי מגבלה על תצורת המתלה.
מיכה, אישית אני סבור שהרדיפה חסרת התוחלת אחרי גלגלים גדולים ככל האפשר יוצרת מעגל קסמים שאין מוצא ממנו - כדי לסובב גלגל גדול בקצב מהיר צריך מנועים חזקים מאוד. כדי שכל העסק יהיה גם אמין, צריך סרנים ומכלולי הינע גדולים וחזקים מאוד, ועל כן גם כבדים מאוד ויקרים מאוד, ושוב - הגעת לטרופי טראק גדולה ויקרה ובעצם לא פתרת כלום. זה כלי קטן וקל וזול (יחסית) עבור מתחילים. אולי הגיע הזמן לתת את הדעת גם לאותם מתחילים. המחיר הנוכחי שלו, כולל רישוי מירוצים, הוא אולי לא זול אבסולוטית, אבל במונחי ראלי רייד הוא סביר ומהיכרותינו עם הסכומים שמתעופפים מכיסיהם של אלה שמעדיפים לבנות בעצמם מכוניות בעלות יכולת דומה פחות או יותר - אפילו אטרקטיבי.
אני מאמין בזה גם כן ולכן שוקל מאוד בחיוב להתחיל פרוייקט של טופי טראק בעצמי אבל עם מנוע קצת יותר חזק ומכלולים יותר חזקים, כי כבר יש לי.
בסיס גלגלים של 300ס"מ מקסימום על צמיגי 33 מקסימום. אני מחכה לראות מה יהיה עם הייבוא ועוד כל מיני דברים אחרים.
נמרוד אבל יש כזו דרישה.
חייב מתלה נפרד לכל גלגל ואסור סרן קשיח.
לכן אני חושב שאם יהיו 5-6 כלים כמו שעידו בנה, יכולה להיות קטגוריה נפרדת עבורם. אולי אפילו בחסות היצרן :-)
אתה צודק מיכה, אכן בתקנון של OP3000 כתוב במפורש שאסור סרן קשיח. לא זכרתי מה אני בעצמי כתבתי... בדיעבד, אני חושב שזה איסור מיותר - אני לא רואה יתרון או חסרון מובהק לסרן קשיח מול מתלה נפרד כזה או אחר.
אישית, אני התרשמתי מהכלי הקטן הזה כמו דרור - כיף לאללה. הזכיר לי את הג'פס הצבאי האהוב והמוכר, ואם לנסות להבין למה:
1. מתלים נפרדים וגחון חלק = נוסע בכל מקום, לא אכפת לך מאבנים, משיחים, מבורות... פשוט סע.
2. מאד חלש... 150 כ"ס במקום 100 יעשו לרכב רק טוב.
למי ששאל - כן, הרכב הראשון שייך ללקוח. שלדה נוספת זהה נבנתה במקביל ועומדת בחצר של עידו.
אם אני זוכר נכון הרעיון היה לעשות קטגוריה של LOW COST באגיז'.
ברגע שתכניס סרן קשיח בתור אפשרות אז לא יהיה משתלם לבנות באגיז וגם הביצועים של רכב עם סרן קשיח מאחור יהיו טובים יותר. הכוונה על אותו תקציב.
כולי תקווה שעידו ימכור הרבה כלים כמו שבנה למתחילים ותהיה להם קטגוריה משלהם. אולי אם עידו ירים את הכפפה ויסכים גם לתת חסות לקטגוריה שכזו אז בכלל יהיה אחלה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.