PDA

צפייה בגרסה מלאה : skidplate ל cj , מישהו בנה פעם לבד?

UNIX
26-12-04, 18:37
אני רוצה להחליף את האחוריים שלי ,
מומלץ לבנות את זה לבד, חזק ומסיבי יותר? או שעדיף לקנות (150 לאחד)
אם מישהו בנה כזה ויש לו שרטוט שהוא יכול להעלות אני יודה לו מאוד .
תודה

t_uri
26-12-04, 19:37
ביררת כמה עולה מפירוק?

דבר כזה אין סיבה לקנות חדש. ולהשקיע בקדיחות זה סתם כאב ראש.

אורי טל.

UNIX
26-12-04, 19:42
הקדיחות בשבילי זה שטויות מכיוון ואני יעשה את זה על מקדחת עמוד בעבודה וזה לוקח בדיוק כמה שניות לחור .
השאלה אם אכן יש טעם בכלל לשפר את החוזק שם בכלל או מה שיש מספיק .
אגב אצלי אחד נשבר ולכן אני רוצה להחליף אותו

UNIX
26-12-04, 19:44
חוץ מזה אולי אפשר ככה להוסיף עוד כמה ק"ג בשביל המתלה?

נמרוד
26-12-04, 19:49
קח את הישן ותקדח לפיו אחד חדש מחומר עבה יותר. אם יש לך מקדחת עמוד זה באמת לא בעייה. במקום לכופף את החומר כמו המקורי, תהיה יצירתי ותרתך הגנות מסביב לראשי הברגים - למשל מחתיכות צינור.

t_uri
26-12-04, 19:49
בד"כ הם לא נשברים. לוקח לסקידפלייט המון זמן להתעייף.

אם בא לך אתה יכול לעשות משהו יותר חזר מהמקור, אבל זה מיותר.

יש עוד חברים ששברו? אני באמת רוצה לדעת כי למיטב ידיעתי זה די נדיר לשבוא גם את המקורי.

אורי טל.

עירא
26-12-04, 20:02
לי יצא לראות 3 סקידפלייטס (חלק קידמיים וחלק אחוריים) שיש בהם סדק בין הסף לבין החור של ה-UBOLT שלושתם היהו רגילים (ללא כל חיזוק בצדדים, רק הכיפוף מקדימה.)
עירא

UNIX
26-12-04, 20:10
שלי נסדק בדיוק בחיבור של הבולם כל הפס הזה פשוט התנתק
מהסקיידפלייט .
יש המלצות לעוביים?

AvigdorAharon
26-12-04, 20:42
בד"כ הם לא נשברים. לוקח לסקידפלייט המון זמן להתעייף.

אם בא לך אתה יכול לעשות משהו יותר חזר מהמקור, אבל זה מיותר.

יש עוד חברים ששברו? אני באמת רוצה לדעת כי למיטב ידיעתי זה די נדיר לשבוא גם את המקורי.

אצלי החלפתי את שני האחוריים למחוזקים (בפחות מ 300 ש"ח) לאחר שאחד נשבר והשני נשאר מחובר על חוט השערה.
לדעתי השברים קרו בשל עייפות החומר (לאחר 13 שנים) ולא בעקבות איזה מסע מפרך.

אביגדור

t_uri
27-12-04, 02:06
או.קיי. בגלל זה אמרתי שצריך לשאול אחרים.

אורי טל

חנן א.
27-12-04, 17:19
גם אצלי נסדק, אבל זו עוד הצרה הקטנה.
הצרה הגדולה יותר, מבחינתי, זה שכל הכיפוף הקדמי, בגלל הבורג של הבולם, מתכופף אחורה ממכות ואז לא ניתן, אם צריך במקרה חירום בזמן טיול (וזה גם סיוט רציני לעשות בבית, לא בתנאי שדה) , לשחרר את הבולם ממקומו, וגם לא את שתי האומים הקדמיים של הסקידפלייט שהכיפוף הקדמי התיישב עליהן. האום שלו פשוט תקועה על ברזל אחר.
באחד כבר תיקנתי סדק וחיזקתי עם פלאח אורכי, שמחבר בין שני הכיפופים, את השני אני אחזק כנ"ל, בהזדמנות.

UNIX
28-12-04, 21:01
פירקתי את הסקיידפליט היום בבית עם ידית כח וצינור ארוך(מאוד ) , היה מאוד קשה .
הסקיידפליט הזה היה מחוזק בצורה קיצונית , מסביב לבורג של הבולם יש בזנט עבה מאוד ,הברזל בעובי 6 מ"מ אבל נראה עייף וישן , בצד השהי יש אחד אפילו שנראה יותר מחוזק אבל הוא לא ממגן את הבורג של הבולם כמו זה שנשבר .
מה שעתכם על להפוך את הסקידדפליט ואת היו בולטים זה אפשרי? שהברגים ישבו מעל הסרן והיו בולטים יכנסו מלמטה.

UNIX
28-12-04, 21:04
"שהברגים "= שהאומים .

UNIX
28-12-04, 21:14
http://www.offroaders.com/info/tech-corner/project-cj7/project-cj7-ubolt-skid.htm
משהו יפה שמצאתי , אגב מלמד על שיטת כיפוף ביתית גם של ברזלים עבים למינהם , ומה דעתכם על המיגון הזה?

נמרוד
29-12-04, 09:21
מה שעתכם על להפוך את הסקידדפליט ואת היו בולטים זה אפשרי? שהברגים ישבו מעל הסרן והיו בולטים יכנסו מלמטה.

אפשרי. הדבר העיקרי שאתה צריך זה יובולטים "מרובעים", זאת אומרת בצורת "ח" ולא"U", שיוכלו לעטוף את קפיצי העלים מלמטה. יש כאלו דברים, אני לא זוכר על איזה כלי רכב כרגע. כמו כן חייבת לדעתי להיות איזושהי פלטה ממקמת קטנה שתחבר בין היובולטים לבורג המירכוז. וכמובן פלטה שנייה שסוגרת על הסרן, אולי מרותכת אליו ואולי לא, ומהודקת על ידי הברגים.

לדעתי חיזוק כמו שצריך של הפלטה הרגילה עדיף. מה ששיש בקישור שלך עושה את העבודה. נראה לי קצת מוגזם, אבל יפה:

http://www.offroaders.com/info/tech-corner/project-cj7/images/u-bolt/Dcp_3285.jpg

http://www.offroaders.com/info/tech-corner/project-cj7/images/u-bolt/Dcp_3287.jpg
http://www.offroaders.com/info/tech-corner/project-cj7/images/skidplate/Dcp_4062.jpg

ערן המסוקס
29-12-04, 09:28
נחמד מאוד, אבל אין מיגון לבורג הבולם, אשר הוא היה הדבר הראשון שהתעקם לי, לפני שהתעקם לי גם כל הסדיקפלייט.
אצלי שמתי מחוזקים צבאיים. חזקים מאוד, אבל כמויות הברזל גורמות להם להיות מאוד נגישים לסלעים.

UNIX
29-12-04, 17:02
אני בשלבים של בניה , יותר נכון מישהו בונה לי , הוא כבר כופף לי כיפוף של 90 מעלות בעזרת ברנר ואני עכשיו צריך לפרק את הצד השני גם כן כדי שהמידה תהיה טובה ומדויקת .
6 מ"מ לדעתכם יספיקו?
אגב במקורי אצלי (זה שנישבר יש מיגון לבורג הבולם )

haimmiri
29-12-04, 18:08
ברוך ב 50 ש"ח אתה קונה אצל ראוף.(אולי אפשר גם אצך סמו להשיג ממוגנים)

UNIX
29-12-04, 18:49
כל היופי זה לבנות לבד וראוף רחוק לי ,(כזה הבדל בינו ליאנוביץ?) חוץ מזה שזה לא עולה בכלל .
אני אחרי פירוק הצד השני ושם גיליתי שיש פלטה מחוזקת , על הפלטה המקורית(5 מ"מ אולי 6 ) ריתכו עוד פלטה של 5 מ"מ (מקצועיות) ובגלל העובי כבר לא נשארו כיפופים . אז כנראה שהמקורי לא מספיק ואני יעשה את הצד שנשבר 10 מ"מ , זה בטוח לא ישבר בעשרים השנים הבאות.

-->