צפייה בגרסה מלאה : WJ - דוושת ברקס לא חוזרת טוב
כאמור בכותרת הדוושה של הברקס מרגישה כאילו היא "נדבקת" וחוזרת בצורה יותר איטית מהרגיל אחרי שלוחצים עליה.
סימוכין למה שנאמר הוא שלעיתים הדוושה באמת לא עולה עד למעלה ואורות הברקס נשארים דלוקים עד שמכניסים את הרגל מתחת לדוושה ומושכים אחורה.
לא נראה לי שהם מתחממים או שבאמת הברקס נשאר לחוץ אבל זה עדיין מדאיג אותי בהתחשב בעובדה שאשתי נוסעת ברכב בדרך הררית כל יום כ 100 ק"מ.
מה אתם ממליצים?
meir alony
15-08-11, 15:17
אשתי נוסעת ברכב בדרך הררית כל יום כ 100 ק"מ.
אפשר לקבל נ.צ. ? לרגל יום האהבה אשמח לשלוח לשם את אשתי http://www.jeepolog.com/images/smilies/smile.png
בוצע טיפול לבלמים בזמן האחרון?
האם יתכן שיש אויר במערכת?
מה לגבי הבלימה? האם יש ירידה באיכות הבלימה או שהבעיה היא בחזרה בלבד?
אם רק בחזרה, תתחיל מהבסיסי, האם יתכן שהשטיחים מפריעים לה לחזור?
נסה למצוא גורמים חיצוניים לפני שתתחיל לפרק את משאבת הבלם המרכזית...
סער
קובי,
ההימור שלי הוא לכיוון דליפת ואקום או בוסטר
איל
במקרים מהסוג הזה, דוושה נמוכה או לא חוזרת, בד"כ נובעת ממספר גורמים:
1. כמו שסער ציין - דליפת נוזל בלם או כניסת אוויר למערכת.
2. פחות קשור לתפקוד הדוושה, אך בהחלט שההערה של אייל נכונה ובדוק ששום דבר לא מפריע לתפקוד המהלך של הדוושה.
3. דיסק או רפידות בלויים.
4. בוסטר לא תקין, יכול לנבוע מנזילה מהצילינדר הראשי (פנימי) לא תמיד אתה תראה נזילה וייתכן שהוא לא תקין, במקרים חריפים הנזילה תהיה ראיה לכך.
5. צנורות וואקום לא תקינים.
עשה בדיקה פשוטה, רכב כבוי, פמפם את הדוושה מספר פעמים עם הרגל, אם הדוושה עולה למעלה ואתה מרגיש שהיא חוזרת לעצמה, מדובר בבלאי של רפידות, דיסק, צנורות ברקס דולפים, וכיוצא בזה..
במידה והיא לא עולה בדוק את הסעיפים למעלה.
הבלמים חדשים ואין נזילות נראות לעין. יכול להיות שכאשר החליפו בלמים נכנס אוויר למערכת.אני יודע לנקז אוויר באופנועים/טרקטורונים, איך עושים את זה באוטו? צריך שני אנשים לא?
קובי,
האם בדקת את עניין פמפום הדוושה?
באופן כללי, התהליך לא ממש מסובך אך חשוב מאוד להיזהר ולדאוג שאתה מבין ויודע מה אתה עושה. זה לא נעים לאבד ברקסים על הכביש ואפילו מסוכן.
לגבי אופן הביצוע:
1. פתח את פקק השמן ברקס בתא המנוע.
2. בדוק כמות שמן מתאימה.
3. אתר את הניפל בכל קליפר בגלגלים.
4. הנדברקס משוחרר.
5. מנוע כבוי.
6. צריך אדם נוסף שיהיה ברכב לביצוע הפמפומים.
7. פמפם הדוושה מספר פעמים ולחץ על הדוושה כלפי מטה בסיום.
8. בזמן שהדוושה לחוצה, פתח את הניפל בגלגל מספר אחד בזהירות.
9. נקז את השמן, במידה והשמן מוקצף או לא רציף משמע האויר יוצא.
10. סגור הניפל ופמפם שוב את הדוושה וחזור שנית על סעיף 9.
11. חזור על הפעולה עד שתהיה יציאת שמן רציפה ונקייה מבועות.
12. סגור הניפל ובצע בדיקת גובה שמן ברקס בתא המנוע.
13. חזור על הפעולות לכל גלגל בנפרד.
14. בסיום התהליך בדוק גובה שמן וודא שכל הניפלים סגורים היטב.
15. בדוק הנדברקס במידה וחופשי עד למעלה יש לבצע בדיקת רפידות ולאחר מכן כיוון ריגול׳ז.
ישנם רכבים שבהם הריגולז הוא אוטומטי, אך לא תמיד המנגנון עובד ולכן יש לוודא שהכל תקין ומכוון נכון.
16. הנע את הרכב ובדוק דוושה, בצע נסיעת מבחן בזהירות יתרה וודא שהגלגלים עוצרים באופן שווה ומורגש.
אם הכל בסדר, מברוק .. הרכב מוכן.
במידה ולא יש לבצע בדיקות חוזרות של התהליך.
רפידות ברקס ודיסק גלגל צריכים להיות תקינים ורצוי בשרניים. שוני בין עובי הרפידות בגלגלים יכול לגרום למשיכות הגה ובלימה לא מאוזנת ולכן מומלץ לבדוק מבעוד מועד שהמערכת תקינה ומוכנה לביצוע ניקוזי אויר.
בהצלחה וכפי שציינתי לפני כן בזהירות.
כל מה שנרשם הינו בגדר המלצה ובאחריות בעל הרכב. *
ולפני שאתה מתחיל בצע את בדיקת הדוושה.
לשאלתך; בהחלפת ברקסים לא קיימת אפשרות לכניסת אוויר, אלא אם כן המוסכניק פתח את אחד הניפלים או צינורות הברקס ברכב.
קובי,
גם לי שי משימות ברקסים לסופ"ש הקרוב. אני צריך לפרק/לנקות/לגרז את המובילים של הקאליפרים. יש לי צפצופים בנסיעה...
על הדרך גם נראה לי שאעשה ניקוז אוויר כי יש לי חשד לבלימה שהיא לא תמיד שווה בכל הגלגלים.
אם אתה רוצה לאחד רגליים לנושא אתה מוזמן.
איל
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.