צפייה בגרסה מלאה : מקבץ שאלות, הגבהה \ דרייבשאפט \ צנרת בלמים \ SYE לטרנפר
חברים,
במסגרת הגבהת הסופה, אני גם מתקין קיט SYE לקיצור הטרנספר.
יש לי כמה שאלות בנוגע לנואים הללו- אשמח מאוד לשמוע דעתכם:
1. הדרייבשאפט הקידמי שלי מחובר עם יוק שמשתמש באומגה ובברגים נפרדים ולא בפרסה.
אני פחות אוהב את זה... האם יש אפשרות פשוט לדוח את ההברגות שישנן ביוק ולהכניס בורג בצורת פרסה ואומים?
2. אני זקוק לצנרת ברקס ארוכה יותר, חבר שלנו ינוביץ רוצה 700 ש"ח+מעמ
יש אלטרנטיבות טובות אחריות? איפה? סדר-גודל עלויות?
3. במסגרת התקנת קיט SYE אני עם טרנספר פתוח (NP231)
האם "על הדרך" יש הגיון להחליף שם משהו? יש דרך לבדוק את המשאבה?
4. היוק שיוצא מה SYE בעין נראה שנועד לצלב 27 או 30 - אפשר לחיות עם זה ביוק של דרייבשאפט אחורי?
אני פשוט לא יודע אם זה יוק סטנדרטי שאוכל לרכוש אחר לצלב שונה במקומו.
5. לאור כל זה, אני צריך לייצר דרייבשאפט חדש- ארוך יותר.
קיט ה SYE לא מצוייד ביוק עם חופש תזוזה על הציר יציאה- היוק קבוע.
למיטב הבנתי, אני צריך לייצר דרייבשאפט עם יכולת התארכות- בדומה לעיקרון של הקידמי.
מה האפשרויות העאומדות בפניי? מה יהיה חכם מצידי להזמין? קארדן כפול?
אשמח גם להמלצה לבעל מקצוע בתחום.
הכוונה שלי להתייעץ ולתת מידות, שכן כרגע אין דרייבשאפט אחורי.
הרבה-תודה!
עמרי.
six 4 life
25-08-11, 00:32
1. לא.
2. טכנו צינור/ אחים סמי.
3. מחזיר שמן יוק קדמי שווה להחליף סתם כי אתה כבר מתעסק עם זה, ולבדוק שרשרת.
4. 231 בא על רנגלר עם דנה 35 וצלבים 27 מ"מ ולא 30 כמו בסופה, לכן היוק שלך הוא עם צלב 27 מ"מ. את הדרייבשאפט החדש שאתה בונה, אתה תעשה עם צלב עליון של 27 מ"מ. אין עם זה בעיה, במיוחד לא בסגנון שלך (שהוא בסדר גמור.)
5. סדר הפעולות הוא כזה- אתה מרכיב את הSYE, מרכיב את הטרנספר לג'יפ, מחבר דרייבשאפט קדמי ואתה קודם כל חופשי לנסוע עם הרכב לסידורים בהנעה קדמית ומדידות של דרייבשאפט אחורי באין מפריע- היוק האחורי סוגר את הטרנספר ושום שמן מן הסתם לא ינזל לך.
בעל מקצוע מומלץ - נחמן, גרינגראס, יושב בחולון. תוכל להגיע אליו עם הרכב למדידות והצעת מחיר כולל איזה אפשרויות יש לך לסליפ יוק (החלק שאתה קורא לו יכולת התארכות).
אני זוכר שהסופה שלך נמוכה. כרגע כל עוד אין הגבהה של 4-4.5 אינץ מינימום באופק הקרוב אין לך שום צורך במפרק CV (כפול), מקסימום תצטרך קלינים בסרן האחורי לשפר זויות.
גם על הדברים האלו נחמן יוכל לכוון אותך במדוייק (כן CV, לא CV, כן קלינים או לא קלינים ואם כן איזו מידה וכו').
בהצלחה.
GodsFather
25-08-11, 06:04
1.
2. טכנו צינור/ אחים סמי.
בהצלחה.
+1 על אחים סמי - אתה בא עם דוגמא ואומר לו שאתה רוצה עוד X ס"מ, חוזר אחרי שעה שעתיים (סיבה טובה לאכול ב"רק בשר" מעבר לכביש) ושלום על ישראל.
ל np231 יש קיטים מוכנים ( חיים קלים) ב 242 צריך לבנות בבית כמו בוב הבנאי. לא לשכוח להנמיך את הגשר זה עוזר אפילו יותר מcv. *
אני הארכתי שלוש צינורות בטכנו צינור בעלות של 850 ש"ח +\-
six 4 life
25-08-11, 13:57
ל np231 יש קיטים מוכנים ( חיים קלים) ב 242 צריך לבנות בבית כמו בוב הבנאי. לא לשכוח להנמיך את הגשר זה עוזר אפילו יותר מcv. *
מנמיכים גשר רק אם צריך, לא "כי זה עוזר".
יש ג'יפים שבהם צריך גם הנמכת גשר וגם מפרק CV, ויש כאלה שלא צריכים לא את זה ולא את זה.
מומלץ לא להנמיך כדי להרוויח קלירנס. SYE ודרייבשפט צלב כפול אמורים למנוע בקלות את ההנמכה ...
עד עכשיו כמעט הכל הולך בסדר.
פתחתי את הטרנספר התקנתי הכל, נשאר לסגור חזרה.
לגבי השרשרת- היא נראת טוב בעין, יש משהו ספציפי לבדוק לגבי מצבה?
לגבי נושא הנמכת גשר הגיר וקלינים לאור ההגבהה, לאחר שהכל יורכב, אמדוד מקבילות של הפיניון מול היציאה של הטרנספר ונראה.
בעיה מטרידה שהתעוררה:
בקיט SYE ישנו יוק לצלב 27, היוק מפלצתי בגודלו בגלל הציר שמגיע עם הקיט- שמחזק את הטרנספר.
אגב הצלב מתלבש פיקס ביוק, כך שאין מצב שזה לא 27.
הבעיה היא שלא מצאתי ברגי U שמתאימים ליוק הזה.
U של 27 קטנים ואינם נכנסים בחור
U של 30 גדול ואינו נכנס בחור
ניסיתי גם את ה"אומגות" שבאות ביוקים, החורים במקום, אבל אם מתקינים אותם על צלב, הם לא מתיישבים טוב ויש רווח גדול בין האומגה לבין היוק.
החורים במרווח 37 מ"מ
ניסיתי גם לחפש U של סונומה- טיפה שנתן לי חזי מיאניביץ- לא מצאתי.
יש בורג U בגודל 37 מ"מ שמתאים לצלב 27 ? איפה אני משיג כזה?
תודה!
מצאתי ברשת שישנן ברגי U במידה : 1.57"
זה בערך המידה שלי.
שייך לפורדים פול-סייז ישנים.
היתכן שזה הסיפור?
עמרי, אם היוק באמת גדול ומסיבי מאוד, למה לא תחרוט אותו ל-30 מ"מ ותחזור לחוזק המקורי? בסה"כ, אם היוק מסיבי מספיק, לא נראה לי שמ"מ וחצי הפחתת חומר ישנו לו משהו...
קובי
עמרי, אם היוק באמת גדול ומסיבי מאוד, למה לא תחרוט אותו ל-30 מ"מ ותחזור לחוזק המקורי? בסה"כ, אם היוק מסיבי מספיק, לא נראה לי שמ"מ וחצי הפחתת חומר ישנו לו משהו...
קובי
חשבתי על זה,
היוק לא מספיק ארוך כדי "לכסות" צלב 30 לאורך (בולט טיפה, ואין מקום להשאיר מדרגה בקצה), גם תהייה בעיה עם מוקומי החורים וכו'.
לכן ירדתי מהרעיון במקור.
six 4 life
27-08-11, 15:38
גש לנחמן עם היוק תקבל פיתרון.
ניגש לנחמן עם ההיוק על האוטו.... נקבל פתרון וגם דרייבשאפט חדש.
תענוג מפוקפק לנסוע עם סופה בהנעה קידמית בלבד.
מזכיר קצת מיכלזון יש...
סיימתי להרכיב את ה SYE (חמסה חמסה) הלך בסדר.
התקדמנו עוד קצת, הוארכו צינורות הברקסים.
היום הייתי אצל נחמן.
מציע לעשות דרייבשאפט כאשר בצד הטרנספר ישב צלב כפול. והחלק הזחיח יהיה בצד של הסרן.
אומר שזה פחות טוב, אבל זה מה שניתן לעשות.
לדבריו עדיף שלא ללכת על צלב 27, אבל קשה עד בלתי אפשרי למצוא יוק מתאים לנ"ל במידה 30.
יש כמה אורכים שניתן לעשות את החלק הזחיח.
מדידה הראתה 66.5 ס"מ (אם אני זוכר נכון)
הרמתי את האוטו עד שהגלגלים האחוריים היו באוויר ואז הפוך עם הקדמיים באוויר- ההפרס מסתכם בערך ב 1 ס"מ.
חשבתי לבקד חלק זחיח במידה גדולה יותר על מנת שלא יהיו בעיות בשקיעה או אם אחליט לעלות עוד קצת בגובה.
יש לכם דעה בעניין?
כמו כן, אם מישהו התנסה ברכישת יוק אחר לקיט SYE אשמח לעזרה.
תודה.
six 4 life
02-09-11, 14:58
בגדול את אורך הדרישפט אתה מודד כשהרכב ישר על הכביש, לא בפתיחה ולא בסגירה.
את המידה שיצאה לך מיוק ליוק במצב הזה אתה נותן ליצרן שמכין לך דרייבשאפט, כשמציין שזאת המידה במצב עמידה- הווה אומר סליפ-יוק בדיוק על האמצע במידה הזאת.
כך אתה משאיר לך 5-8 ס"מ (אם לא יותר) לכל כיוון, פתיחה + סגירה.
לגבי יוק אין לי כיוון אבל אולי שווה להוריד מידות (קטרים, גבהים, מס' שניים וכו') ולחפש לפי זה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.