צפייה בגרסה מלאה : סמוראי או ויטרה התלבטות
שלום לחברים היקרים
אני מעוניין לרכוש רכב שטח סוזוקי אבל יש לי התלבטות ממש קשה בין ויטרה לסמוראי
ועל מנת למקד את הנושא ידועים לי יכולות השטח של שניהם
מצד אחד אני יותר אוהב את המראה של הסמוראי ויכולות השטח שלו טובות יותר מהויטרה
מצד שני ויטרה מגיעה עם מזגן מה שלא קיים ברוב הסמוראיים והיטרה נוחה יותר ביום יום
האם העובדה שבסמוראי אין מזגן תהפוך את הנסיעה בו בקיץ לבאמת בלתי נסבלת או שאפשר לחיות עם זה?
או שכבר עדיף ללכת על ויטרה שבאה כסטנדרט עם מזגן ולסגור את הסיפור?
אודה לכם על עזרתכם וחוות דעתכם בנושא
נועם
GodsFather
30-08-11, 13:18
מזגן אפשר להוסיף ויש היום כלים יפים מאד במצב טוב מאד עם מזגן. ואני לא מדבר על תוספת מזגן בצד רגלי הנוסע אלא מבוסס תעלות מקוריות של הרכב.
אגב, יש דגמי סמוראי שהגיעו עם מזגן מהחברה.
אם זה מה ששובר אותך - הנה נפתרה לך הבעיה, ברוך הבא לשבט.
ראשית תודה על התגובה
דבר שני התקנת מזגן כזו כמו שתיארת עלותה היא ?
ודרך אגב רוב הסמוראים שאני נתקלתי בהם הם ללא מזגן
GodsFather
30-08-11, 13:40
תלוי מי עושה את העבודה ומי מספק את החלקים. אתה או בעל מקצוע.
בין 1000 ל3000 ש"ח, בהתאמה.
אגב, בסמוראי פתוח - המזגן פחות נחוץ :)
חחחחחחחחחחחח לצערי בנוגע לסמוראי פתוח " המזגן פחות נחוץ" אני חולק עליך אבל בסדר
אישית לדעתך הסמוראי עדיף על ויטרה ואני מתכוון בשנים 92-95 ?
GodsFather
30-08-11, 14:10
עדיף למה ?
שני הכלים טובים מאד, בהנחה והם מתוחזקים היטב.
האחד מתפקד יותר טוב בכביש, השני נראה שיותר טוב בשטח (ויכוח עתיק יומין).
יש בשוק הרבה ויטארות שחוטות ואלה שלא עולות כאילו הן מרצדס.
סמוראים טובים יש לא מעט, כאלה משופרים וכאלה סטנדרטים ממגוון שנים שציינת.
סבלנות היא שם המשחק פה, כי השוק מלא בהפתעות.
עדיף מה שהתחת שלך יאהב יותר. וזה נאמר ברצינות - יש כאלה שלא מסוגלים לשבת בסמוראי ויש כאלה שלא מסוגלים בויטרה. וזה לפני שמדברים על שיפורים וכד'.
סע על כמה מכאן וכמה מכאן, תראה מה נוח לך יותר, עם הזמן תלמד להכיר את המגרעות של כל אחד ומה לחפש בהתאם כדי שתמצא את הכלי המתאים. אלה לא כלים יקרים כמו הפג'רו בתמונה שלך, אבל עדיין חבל יהיה ליפול על משהו חמוץ.
אני מכיר את שניהם אני התחלתי בסמוראי ואחרי כן עברתי לויטרה זה היה מזמן הפגרו נמכר עקב גירושי
אני יעשה כמו שאמרת אני יחכה בסבלנות לרכב טוב שיפול בין אם זה סמוראי ובין אם זה ויטרה
אם אתה מחפש סמוראי יפייפה אם מזגן מקורי, צור קשר.
0527497771
בתור אחד שנסע על סמוראי עד לא מזמן במשך שנתיים וחצי אוכל לומר מספר דברים.
סמוראי כלי טוב מאוד, היתרונות שלו על פני רכבים אחרים מתבססים בעיקר על אמינות ותחזוקה זולה.
אם היית שואל את השאלה הזאת בפורום אמריקאי התשובה הייתה חד משמעית סמוראי, במחיר מצחיק ניתן להפוך את הרכב הזה למפלצת סלעים עם גלגל 35 ומהלך מתלה גדול, בארצנו היפה אתה לא יכול, זה לא חוקי, אופציות השיפורים אמנם מאפשרות לסמוראי להיות רכב שטח מוצלח יותר אבל לא באופן משמעותי, מה שמשאיר אותך עם התייחסות ליכולות סטנדרטיות בעיקר.
סמוראי סטנדרטי הוא בעל יכולת עבירות כמעט שוות ערך לזאת של ויטרה.
סמוראי הוא רכב קשה, בתצורת המתלה המקורי אין אפשרות להתרגל לחוסר נוחות הנסיעה לאורך זמן, גם אלה שנוסעים על סמוראי שנים תמיד סובלים אבל לא מודים בכך .
ויטרה מרגישה טוב יותר, דגם עם הגה כוח יהיה מהיר יותר ומהנה לנהיגה הרבה יותר לפי דעתי, בעיקר בגלל נוחות הנסיעה.
לגבי המזגן, אתה לא חי באירופה, פה זה ישראל חבוב, אני באופן אישי לא מבין את כל "הסגפנים", בתור ג'יפאי גם בשרותי הצבאי ואחרי שעברתי מאות ימי נהיגה בשטח בכל תנאי מזן אוויר, אין כמו מזגן באוטו הפרטי שלך במדינת ישראל החמה.
רכב שטח ורכב באופן כללי לא צריך לעייף אותך.
סמוראי קופצני,בלי הגה כוח,בלי מזגן, אחרי יום טיול שלם אתה מרגיש כמו אחרי שבוע רכיבת שטח על אופנוע(גמור).
ויטרה זה כבר רכב אחר, יותר "אוטו",
כמובן שהכל מתנקז לתקציב ואם בתקציב שלך יש אפשרות לרכוש ויטרה הייתי בוחר בה ולא בסמוראי הספרטני.
מסכים עם chase, בתור אחד שהיה לו גם וגם עדיף ויטארה.
גם לגבי המזגן, מילא אם זה היה רק רכב להגיע לעבודה ולחזור בשעות הלא חמות אבל ג'יפ מהגדרתו מיועד לשמש אותך יותך מכך.
מאיזה שנה הויטרה היא 16V ? והאם כל הויטרות עם הגה כח ?
עידו איזה שנה הסמוראי ? סגור או פתוח?
נראהלי שאני נוטה יותר עכשיו לאחר התגובות כאן לויטרה
כאחד שיש לא סמוראי, היתרון העיקרי של האוטו מבחינת כרכב טיולים הוא: ארוך ופתוח!!! אם גם ככה אתה מכוון לקצר לך על ויטרה או ג'ימני, הם יתנו לך תמורה הולמת יותר לכספך. כל זה נכתב מתוך הסקה שהרכב ישמש כרכב טיולים ולא כרכב אקסטרים.
הרכב אמור לשמש כרכב טיולים וגם ליום יום לפי מה שהבנתי הויטרה עם שיפורים אמורה לתת אותה עבירות כמו הסמוראי ואני מכיר ויודע שלסמוראי יש עבירות גבוהה
היי נועם, ויטרות 16 שסתומים הגיעו משנת 94 (בשנה זו יש גם וגם).
הגה כוח הגיע משנת 92, וע מה שאני יודע הדגמים האוטומים הגיעו משנת 90עם הגה כוח.
הרכב אמור לשמש כרכב טיולים וגם ליום יום לפי מה שהבנתי הויטרה עם שיפורים אמורה לתת אותה עבירות כמו הסמוראי ואני מכיר ויודע שלסמוראי יש עבירות גבוהה
שוב חוזר להגדרה "עבירות"- זה תלוי לאן אתה רוצה להגיע.
עם ג'ימני משופר הגעתי רחוק יותר מויטארה משופרת ולמעט פעם או פעמיים נפלתי מסמוראי ארוך משופר.
אבל ככל שרוצים ללכת על ההארד קור מגלים שג'ימני (ולבטח ויטארה) יכול לאכול סלעים אבל לא בהכרח אוהב את זה- אני עצרתי ולא המשכתי למקום שיעשה נזקים ועברתי לסמוראי.
הג'ימני נשאר כרכב א' אבל יאלץ לפנות את מקומו.
לסיכום ויטארה לא תעבור במקום שבו סמוראי\ג'ימני יעבור. שוב תלוי כמובן באיזו רמה מפגרת תשדרג אותה.
טוב עכשיו כבר נכנסתי לבלבלה רצינית
אני בדרך כלל אוהב טיולים עם עבירות קשה סלעים מדרגות וכו
אם אני מבין נכוןמ גם עם ויטרה משופרת עדיף הסמוראי?
טיולים עם עבירות קשה, סלעים ומדרגות אתה צריך סמוראי.יותר פשוט לשיפוריותר סלחן לטעויותיותר עביר וקשוח מויטארה...
GodsFather
31-08-11, 05:32
נועם, הסמוראי יותר "קשוח" על פי רוב הדעות. אבל אם הג'ימני נכנס בתקציב (והוא נכנס) אז אפשר למצוא שילוב לא רע של רכב עם יכולות כביש קצת יותר טובות מהסמוראי, שנתון יותר גבוה, מזגן והגה כוח "בילט-אין" ושוק שיפורים גדול.
אם תחשב רגע שיפורים תראה שבסוף אנחנו מגיעים לאותו הכיוון -
נעילות ק+א (בויטרה יותר קשה לנעול קדימה בשל חולשת הסרן)
הגבהה - יש קיטים לכל הדגמים במחירים די זהים
צמיגים - אם עולים במידה, בסופו של יום נעצרים ב235 לפני שעוברים להרד-קור ואז גם ההוצאות עולות בכפולות.
יחסי העברה - יש קיטים לכל הדגמים במחירים די זהים
פנים הרכב של הויטרה יותר מרווח מהסמוראי והג'ימני, זה אולי הדבר היחיד שיכול להשפיע לכאן או לכאן.
תבדוק את השוק, תבדוק כמה כלים, תראה מה טוב לך.
תודה לכולם על התגובות נראה לי שאני אחפש סמוראי ממוזג בתקווה למצוא אחד טוב ולא שחוט
או סמוראי משופר ללא מיזוג ואני אוסיף את המיזוג עם העלות היא פחות או יותר כמו שנאמר כאן
GodsFather
31-08-11, 07:49
אתה יכול למצוא את שניהם יחד.
היה לי סמוראי 84 במשך תקופה קצרה מאוד (מספר חודשים)
וויטרות במשך 6 שנים.
הסמוראי מהנה בשטח, על הכביש זה היה סיוט.
עם הויטרה טיילתי ולא ממש הרגשתי חסר יכולת מול סמוראים שטיילו עימי.
אני בעד ויטרה :-)
GodsFather
31-08-11, 09:34
יש הבדל די גדול בין ה84 לויטרה. הבדל שהולך ומצטמצם במודלים היותר חדשים של הסמוראי.
לגבי אם הוא יותר טוב בשטח לעומת הויטרה - הכל יחסי לאופי הטיולים.
יונימוג אדום
31-08-11, 22:09
נועם , הסמוראי של עידו זה בדיוק מה שאתה מחפש .
סמוראי פתוח , בודי ושאסי יפיפיים ונקיים , מנוע הוחלף לפני מספר חודשים , הוא נעול צמיגי מקסיס שטח חדשים , מזגן מקורי ועובד , ועוד .
לידיעתי הוא מוכר אותו עקב גיוס קרוב . שווה בדיקה .
אוקי יונימוג אם אתה אומר אני איצור איתו קשר ואבדוק
תודה
אני התחלתי בויטארה ועברתי לסמוראי.
הסיבות הן בעיקר עבירות (אני אוהב סלעים), חוסן מכלולים והקסם הבלתי מוסבר של הסמוראי.
המינוס היחיד הוא שהסמוראי מאוד קשה, והחברה שלי לא סובלת לנסוע בו בכביש (ובצדק).
מעבר לכך אני לא מתחרט לרגע. הנאה צרופה.
בטיולים מדובר על עולם אחר,
עד כה לא נגרמו נזקים בטיולים (ואני מתעלל בו. יעידו חברי הפורום. לצורך השוואה, עם הויטארה כמעט כל טיול נגמר בטיול למוסך למחרת),
וכשאני עובד לידו ברחוב אני תמיד חייב לעצור קצת, להסתכל עליו ולחייך.
אם התנהגות הכביש חשובה לך, אני הייתי שוקל דגם מסולסל.
היי חברים טוב סוף להתלבטות החלטתי סופית אני הולך על סמוראי נשאר עכשיו להיפטר מהאופנוע ולהתחיל לחפש סמוראי
תודה רבה לכולם על התגובות עזרתם לי מאוד
שבוע טוב לכולם
נועם
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.