התחברות

צפייה בגרסה מלאה : האם ניתן לנקז אויר בברקסים ע"י מזרק גדול

L.R DISCO
09-09-11, 09:38
ראיתי את כול המשאות ואקום\לחץ לניקוז אויר בבלמים שמראים באנטרנט ואמרתי לעצמי למה אי אפשר פשוט לקחת מזרק גדול ,כזה שיספיק
למלא את כול הצנרת עד למשאבה הראשית ופשוט לדחוף את הנוזל לאט לאט שיגיע לכול המקומות ולא יצור בועות אויר לכודות
ובזה נגמר הסיפור וגם לא צריך לסנצ'ר עוד משהוא לפמפם

יש פגם בשיטה הזאת??

shachar
09-09-11, 10:16
איך תזריק?
דרך הפתח בכוסית, יציאת המזרק תתאים במדוייק ללא אפשרות לחדירת אויר?
או דרך הצינור, ואז תסגור מהר מהר לפני שהאויר יחדור?

לא סתם שואבים את הנוזל ולא דוחפים אותו.

מה שכן אתה יכול בעזר מזרק גדול וצינורית גמישה לשאוב אותו כל פעם מגלגל אחר.

יש אפשרות גם לתת לנוזל לזרום חופשי (גרביטציה) בתנאי שהצינורית הגמישה מהפיטמה טבולה בבקבוק איסוף
ואתה לא שוכח למלא את הכוסית בזמן הזרימה

L.R DISCO
09-09-11, 15:28
לוקחים צינור גמיש דק כדי שישב בלחץ על הניפל ניקוז אויר בברקס ואת החיבור למזרק מהדקים עם אזיקון ,חוט אבטחה ,סיליקון לא משנה
מרוקנים את המיכל נוזל בלמים עד למינימום כדי שיהיה מקום לנוזל שדוחפים דרך המזרק
מתחילים למלא לאט לאט עד שחושבים שאין יותר אויר ,אז סוגרים תוך כדי לחיצה על המזרק כדי להבטיח שלא יכנס אויר
אם יש חור או חיבור רופף במזרק יוציא משם נוזל ולא יכנס אויר
בשביל שיכנס אויר צריך ליצור זרימה מהירה בגלל זה ממלאים לאט לאט

יש אמת בדברים

אמיר ב.א
09-09-11, 16:47
אתה שואל או עונה או גם וגם ? :)

בכל מקרה יש לזה קיטים לקנות באינטרנט ...

L.R DISCO
09-09-11, 18:00
אני חשבתי על התהליך ורציתי לבדוק אם משהוא עושה את זה
זה נראה ממש פשוט כי לא צריך לקנות משאבות לא צריך אדם נוסף ולא צריך לפמפם
סה"כ מזרק וצינור (נראה לי יותר זמין ויותר זול)

shlomomos1
09-09-11, 19:46
התהליך שתיארת זה בדיוק איך שמנקזים אוויר בנוזל הדראולי בבבלמים של מסוק יסעור. שם בתוך הניפל יש שסתום כיוון אחד, מחברים מתקן מילוי שמו (מיכל עם משאבה ידנית) - שמקביל למזרק שהצעת, וממלאים עד שיוצא שמן נקי מבועות מפתח ניקוז בחלק הכי עליון של הצנרת.
התהליך הזה הוא הכי נכון כי ממלאים מלמטה ומנקזים מלמעלה - בועות האוויר עולות למעלה.
הכל תלוי בזה שלא תכניס אוויר- המזרק והצינור חייבים להיות אטומים לכניסת אוויר, צינור שקוף יעזור לוודא שאין בועות בנוזל.

BackDoorMan
09-09-11, 20:16
55 דולרצ'ים (http://www.amazon.com/Motive-Products-Power-Bleeder-American/dp/B000TYJEWW) באמזון ויש לך ספוטניק , או שתבנה כזה אבל במחיר הזה חבל על הזמן.
48100

asafk
09-09-11, 22:47
אני משתמש בשיטת המזרק, בשינויים קלים. עובד בינתיים.

אסף.

עידו לוריה
09-09-11, 23:14
שיטה עתיקה עובדת מעולה .
עידו

L.R DISCO
09-09-11, 23:43
55 דולרצ'ים (http://www.amazon.com/Motive-Products-Power-Bleeder-American/dp/B000TYJEWW) באמזון ויש לך ספוטניק , או שתבנה כזה אבל במחיר הזה חבל על הזמן.
48100
כדי לחסוך את ה 55 דולר לא כולל משלוח חשבתי עלהרעיון הזה
גם השיטה עם הבקבוק והצינור קשה לאדם אחד גם לפמפם וגם לראות עם אן יותר בועות
http://www.amazon.com/Genesis-Magnet-Bleeder-Bottle/dp/B000W7K588/ref=pd_sim_auto_1

razzamataz
10-09-11, 02:37
אני משתמש בשיטה של המזרק אבל יונק...ככה שהנוזל מלוכלך ושחור אני לא דוחף אותו לכיוון המשאבה אלא מנקז אותו מכל הצנרת ומכל ניפל, אבל תשים לב שאתה לא מרוקן את מיכל המשאבה ויונק אוויר

ד ו ר ו ן
10-09-11, 10:03
אני משתמש בשיטה של המזרק אבל יונק...ככה שהנוזל מלוכלך ושחור אני לא דוחף אותו לכיוון המשאבה אלא מנקז אותו מכל הצנרת ומכל ניפל, אבל תשים לב שאתה לא מרוקן את מיכל המשאבה ויונק אוויר
אם הגעת למצב שהנוזל בלמים שחור ומלוכלך יש לך בעיות אחרות, יותר קשות מאשר כמה בועיות אויר במערכת.

asafk
10-09-11, 11:52
גם זה עובד (שיטת היניקה). רק צריך לשים לב שיש לפחות כמות מסויימת של נוזל בהתחלה - אי אפשר למשוך אוויר בלבד. מתאים יותר למכוניות עם מעט צנרת.

אסף.

razzamataz
10-09-11, 14:00
אם הגעת למצב שהנוזל בלמים שחור ומלוכלך יש לך בעיות אחרות, יותר קשות מאשר כמה בועיות אויר במערכת.

מסכים אתך...סליחה בילבלתי את עצמי, הנוזל בלמים הוחלף מטעמי תחזוקה (לדעתי לא הוחלף אף פעם בבעלות הקודמת וכבר עבר 270 אלף ק"מ)
הנוזל השחור היה במשאבת קלאצ, שם גם כן ניקזתי בעזרת מזרק מהמשאבה התחתונה (שגם ככה נזלה), מה שלא עזר...
המוזל נהיה שוב שחור אחרי שבוע והמשאבה התחתונה התחילה לנזול יותר (כנראה שהמחזיר התפרק שם וגרם לנוזל להיות שחור)
ניקוז חוזר והחלפת משאבה במחיר מצחיק פתר את הבעיה. :)

-->