צפייה בגרסה מלאה : פגוש מתכת?
יש לי שאלה?
מה ההבדל בין מתכת שנקראת:פח 10 מ"מ
למתכת ברזל 10 מ"מ?
לצורך בניית פגוש,
אני אמור גם לכופף לצורת "ח"
את הברזל לא צריך זה "רלס"מוכן.
מה יותר עדיף?
מה יותר חזק?
השלכות בעת מכות וחלודה?
גל
בשפה מקצועית, כל ברזל עד 10, או 15 מ"מ, נקרא "פח".
שמיל , 15 מ"מ זה סנטימטר וחצי ... פח זה לא !
אני מניח שהכוונה היתה ל עד 1.5 מ"מ ...
תסלחו לגוגל על התרגום....
פח הוא פשוט נוצר לחתיכות מתכת דקים ושטוחים. זוהי אחת הצורות הבסיסיות בשימוש מתכת, וניתן לגזור כפופות לתוך מגוון של צורות שונות. חפצים יומיומיים אינספור בנויים של החומר. עוביים יכול להשתנות באופן משמעותי, למרות עובי דק מאוד נחשבים לסכל או עלים, חתיכות יותר עבה 6 מ"מ (0.25 אינץ') נחשבים צלחת.
פח זמין חתיכות שטוחות או רצועה מפותל. הסלילים נוצרים על ידי הפעלת גיליון רציפה של המתכת דרך גוזר גליל.
העובי של המתכת גיליון נקרא מד שלה. מד של מתכת נע בין 30 מד כדי לאמוד על 8. ככל שעולה מספר מד, רזה המתכת.
ישנן מתכות רבות ושונות אשר יכול להפוך להיות מתכת, כגון אלומיניום, פליז, נחושת, ניקל ופלדה, פח טיטניום. לשימושים דקורטיביים, מתכות גיליון חשוב לכלול כסף, זהב, פלטינה (גיליון המתכת פלטינה ישמש גם כזרז.)
פח יש יישומים בגוף המכונית, כנפי המטוס, שולחנות רפואי, גגות של בניינים ועוד דברים רבים אחרים. פח של ברזל וחומרים אחרים עם חדירות מגנטית גבוהה, הידוע גם בשם ליבות פלדה למינציה, יש יישומים שנאים ומכונות חשמל. מבחינה היסטורית, השימוש החשוב של מתכת היה שריון משוחק על ידי פרשים, ו מתכת ממשיכה יש שימושים רבים דקורטיביים,
הכוונה לא היתה ל-1.5 מ"מ.
הכוונה היתה בדיוק כפי שנכתבה.
זה המינוח המקצועי, כמו שכתבתי.
פח ,זו הגדרה של השקפת המשתמש.
אני בעבר השתמשתי בפחים עובי 30 מ"מ ,נו אז ...
גם פח בעובי 1 מ"מ, עם שטח של 1 מ"מ על 1 מ"מ ,הוא קוביית מתכת בעניי...
אם אפשר לראות את הממוצע אז בגדול ההגדרה של שמיל נכונה.
גל,אם הייתי צריך להחליט,הייתי בונה מהברזל/פח הכי דק,עם צורה מיבנית "חכמה" שייתן את מיירב החוזק שנידרש.(אני שונא להוסיף משקלים מיותרים על הרכב).
טל
טוב לדעת ... חתיכת פח 15 מ"מ :rolleyes: .
גם פח בעובי 1 מ"מ, עם שטח של 1 מ"מ על 1 מ"מ ,הוא קוביית מתכת בעניי...
.
כאמור, ההגדרה "פח" היא לא מוחלטת - היא קשורה בפרופורציות בין עובי הפיסה לרוחבה וגובהה.
בנוסף, ככל הידוע לי, פח בהגדרה הוא מתכת שעברה ריקוע - כלומר, יציקת ברזל בעובי 10 מ"מ בגודל של ריבוע מטר על מטר לא תיחשב פח (וגם לא יהיו לה התכונות שלו - היא לא תתנהג יפה אם תנסה לכופף אותה, לדוגמא...)
רון ,אז זהו,שעובי פח 10 מ"מ (9.52 ליתר דיוק) מאוד נפוץ בייצור צנרת ,צינורות המיזרח התיכון מייבאים גלילי ענק של הפחים הנ"ל ,ומערגלים אותם לצנרת בכל מיני קטרים.
טל
עידו לוריה
12-09-11, 21:38
פח זו תצורה של חומר , לאמור שחומר בגודל של 1 מ' על 2 מ' על 300 מ"מ הוא עדין פח .
באנגלית פח נקרא sheet metal והתרגום החופשי של מונח זה הוא גיליון מתכת וכמו שגיליון ניר אין לו קשר לעובי כך גיליון ברזל/ פח אין לו קשר לעובי רק לתצורה , במקרא זה התצורה נקבעת ע"י יחס של שלושת הממדים .
בלקסיקון המקצועי אחרי המונח "פח" יופיע גם סוג החומר כך שיכול להיות פח של פלדת יציקה או פח אלומיניום או פח טיטניום , אין קשר בין תצורת החומר לבין סוג החומר , לרוב זה יופיע בצורה הבאה : "פח al -5052" עם התייחסות לעובי הפח או לא .
כמו שפרופיל זו תצורה של חומר ואין לה שום קשר לסוג החומר ,או מוט זו גם תצורה ואין לה קשר לסוג החומר וכו' .
עידו
הבחור שאל עוד כמה שאלות עניניות
מה יותר עדיף? עדיף חזק ובעל גמישות לבלימת מכה
מה יותר חזק? טיטניום
השלכות בעת מכות וחלודה? טיטניום לא מחליד יקר מאוד ,לחילופין קח אלומיניום מרוג בעובי 2 מ"מ ערגל אותו וגם ניתן להלחים ובו זמנית להרויח מיכל מים אטום בפגוש כולל פתח מילוי וברז ריקון אם לבנות אז לבנות משהו רב שימושי ותמיד ניתן לישר או להלחים .
זו דעתי .
יש לי שאלה?
מה ההבדל בין מתכת שנקראת:פח 10 מ"מ
למתכת ברזל 10 מ"מ?
לצורך בניית פגוש,
אני אמור גם לכופף לצורת "ח"
את הברזל לא צריך זה "רלס"מוכן.
מה יותר עדיף?
מה יותר חזק?
השלכות בעת מכות וחלודה?
גל
מתוך התירגום (מאנגלית) :חתיכות יותר עבה 6 מ"מ (0.25 אינץ') נחשבים צלחת.
הרסת אותי מצחוק
זה PLATE
מלשון פלטה, גם חלון(החלק מהזכוכית) נקרא PLATE GLASS
ההבדל בין PLATE לSHEET, זה בעובי, סדיני מיטה זה BED SHEETS
באמת...................
עשיתם פה "דוקטורט,"על מתכות והנדסה גנטית ומהלא?
תשובה עניינית לא קיבלתי,
יש הבדל?
אם כן מהו?
רון ,אז זהו,שעובי פח 10 מ"מ (9.52 ליתר דיוק) מאוד נפוץ בייצור צנרת ,צינורות המיזרח התיכון מייבאים גלילי ענק של הפחים הנ"ל ,ומערגלים אותם לצנרת בכל מיני קטרים.
טל
הדגש לא היה על העובי - אלא על שיטת הייצור. כתבתי "יציקת ברזל".
זה אותו דבר גל..... אני חוזר אין הבדל...
באמת...................
עשיתם פה "דוקטורט,"על מתכות והנדסה גנטית ומהלא?
תשובה עניינית לא קיבלתי,
יש הבדל?
אם כן מהו?
גם השאלה לא כל כך עניינית..
מה ז"א מה ההבדל בין פח 10 מ"מ לברזל 10 מ"מ זה פאקינג אותו דבר.
מה שכן ציינת שהברזל 10 מ"מ זה "רלס" , אני יודע מה זה רלס, השאלה היא למה אתה התכוונת.
בכל מקרה פלטה 10מ"מ "ברזל" זה וואחד ברזל (בטח לא פח...).
טל.
גל, רק עוד שאלה קטנה, למה צריך פגוש מ-10 מ"מ? קורת U של 10 מ"מ עובי דפן, בין אם מפח מכופף ובטח שבין אם רלס, זו קורה מבנית קשיחה, קשיחה בהרבה מכל שלדה שאני יכול לחשוב עליה בג'יפ. לטעמי, פגוש בג'יפ לא צריך משום סיבה שהיא לעלות על 5 מ"מ בעובי החומר, וגם זה אוברקיל רציני ביותר.
קובי
זה אולי נכון,אבל זה לא היה העניין,
10או 5
השאלה היתה לגבי המונח
וגם מה ההבדל ,בין פח ,אז בוא נאמר 5 מ"מ
לבין "רלס "5 מ"מ?
לפי כל מה שהבנתי ,זה אותו הדבר,חוץ(וזה מאד משמעותי)
שרלס איפה שהוא מכופף,זה לא ממעיט את מידותיו,
לעומת זאת פח ,כאשר מכופפים ולצורה של רלס ,אז איפה שהכיפוף ,זה פחות ,עובי מהדפונות
אוקיי, מהתיאורים שלך אני מבין שאתה מתכוון לפרופיל U מפלדה פחמנית.
לשאלתך, ולעניינך בלבד, הרלס חזק יותר וזה רק משום המבנה שלו. החומר הוא אותו חומר.
פרופיל U מאופיין לפי מידת הרוחב שלו ולא העובי. העובי ושאר המידות זה לפי סטנדרט (ובהתאם לרוחב) הקיים בטבלאות ובלוחות הטכניים.
טל.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.