צפייה בגרסה מלאה : פאג'רו לא מניע במכה ראשונה
קוקי הגדול
13-09-11, 11:10
לאחר החלפת משאבת סולר מפירוק ,האוטו לא מניע במכה ראשונה אלה רק לאחר 4-5 סטרטרים בקושי
בבוקר כשהאוטו קר ,מניע בפעם ראשונה אבל לא שומר טורים,נכבה ורק אחרי כמה ניסיונות מניע.
הוחלף גם יוניט של המשאבה ופילטר סולר .
מדובר במנוע 2800 דיזל ידני .
למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה או מה לבדוק ?
מעוז
עושה רושם מאוד חזק שהתשובה נמצאת בגוף השאלה.
מדוע בעצם הוחלפה המשאבה הקודמת?
אין פה יותר מידי..., אם זה רק בבוקר, תבדוק את סלילי הלהט כנראה שהם גמורים או חלקם.
אם זה לא רק בבוקר וכמו שאתה מתאר לא שומר על טורים, זה כבר נשמע פחות טוב.
או שהמזרקים עצמם פגומים.
אני מציע לך לבדוק את המזרקים, אם תקינים שלח את המאבה לשיפוץ כמו שצריך ולא תתחרט.
לפעם הבאה אני מציע לכולם, משאבת הזרקה לא קונים מפירוק יש לשפץ יסודי במקום איכותי.
טל.
נשמע שיש לך משיכת אוויר.
תעבור על חיבורי הצינורות הקשיחים בין המשאבה למרססים.
תעבור על הצנרת הגמישה.
בדוק את בית המסנן, יתכן שהשסתום האל חוזר נדפק.
בברכה,טושי
הבעיה נובעת מהמשאבה , בטוח . משאבת העזר הפנימית פגומה או שיש לשחרר את הלהבים שלה . מחלה ידועה במשאבות של הפגארו .
קוקי הגדול
13-09-11, 22:59
תודה לעונים,דיברתי שוב עם המכונאי היום ,ואמר כי ייתכן שהבעיה בצ'וק ,אני צריך להביא את האוטו
למוסך בסוף היום ובבוקר כשהאוטו קר לנסות ולהניע .
טל ,יש לך מושג מה עלות של שיפוץ משאבה ? ואיפה משפצים ?
המשאבה הקודמת הוחלפה לאחר שהיתה ממנה נזילת סולר ,לאחר בדיקה התברר כי גומיות שנמצאות על
המשאבה יבשות והם הוחלפו ,המשאבה הורכבה והאוטו לא נסע כמו שצריך לא היתה סחיבה מהירות מקסימלית של 120 קמ"ש(לצורך בדיקה כמובן אני לא נוסע
במהירויות האלה)כאשר דוושת הגז ברצפה ,ולאחר שלא הסכמתי לקחת את האוטו במצב הזה
שבוע וחצי במוסך ,ולא מצליחים לפתור את הבעיה החליטו להחליף משאבה .ומכאן מתעוררת בעית ההנעה .
מעוז
תרים ת'ראש, התשובה נמצאת מעליך, דבר עם יעקב. אחלה בנאדם.
טל.
מה צוק , איזה צוק , פתאום יש לך קרבורטור ברכב.? המכונאי שלך מתכון למקדם הצתה שעובד על מים שנמצא בצד המשאבה . הוא נמצא ברוב המשאבות היפניות . ברובם הוא לא עובד או שהוא מבוטל ... הבעיה בודאות היא במערכת יניקת הסולר הפנימית במשאבה .יש שתי אפשרויות , אחת זה לפרק את המשאבה ולמסור למכון ואם המוסך שלך לא מכיר טוב את הטיימינג שלה אכלת אותה ..אפשרות אחרת היא להרכיב משאבה חשמלית על קו הדלק , בין הפילטר למשאבה , ועם פתיחת הסוויץ היא תעבוד כמו בסובארו הישנות . זה הוכיח עצמו עד כה .
עושה רושם מאוד חזק שהתשובה נמצאת בגוף השאלה.
מדוע בעצם הוחלפה המשאבה הקודמת?
אין פה יותר מידי..., אם זה רק בבוקר, תבדוק את סלילי הלהט כנראה שהם גמורים או חלקם.
אם זה לא רק בבוקר וכמו שאתה מתאר לא שומר על טורים, זה כבר נשמע פחות טוב.
או שהמזרקים עצמם פגומים.
אני מציע לך לבדוק את המזרקים, אם תקינים שלח את המאבה לשיפוץ כמו שצריך ולא תתחרט.
לפעם הבאה אני מציע לכולם, משאבת הזרקה לא קונים מפירוק יש לשפץ יסודי במקום איכותי.
טל.
טל
קרא שוב את תיאור הבעיה.
האוטו מניע ומייד כבה - זה לא מצתי להט.
האוטו מניע על הסולר שיש במשאבה, ומייד כבה כי מגיע אוויר.
ניסיונות ההתנעה דוחפים סולר טרי ומנקזים את האוויר.
אחרי מספר ניסיונות מניע ונוסע - כנראה שלא מזרקים.
ממספר מקרים שנתקלתי, בעיות עם סימפטומים דומים נבעו ממשיכות אוויר ובמיוחד אחרי שהתעסקו במערכת.
יתכן גם שהמשאבה עצמה אינה 100%, במיוחד אם זו משאבה מפירוק ששכבה בחוץ פרק זמן לא ידוע.
יתכן ויש עוד משהו מסביב כמו שגיאה בהרכבת הטיימינג.
מעוז
יפה שאתה מנסה לעזור למוסך שלך, אבל זה לא תפקידך. תן לו לשבור את הראש עד הפתרון.
בבוקר הקרוב עשה בדיקה פשוטה. לפני שאתה מניע פמפם את משאבת העזר הידנית על בית המסנן.
המשאבה רכה? יש אוויר במערכת. פמפם עד שתתקשה ונסה להניע.
בכל מקרה הייתי מבקש מהמוסך לעבור שוב על כל החיבורים.
לפני פירוק המשאבה ושליחה לשיפוץ, הייתי מנסה לעשות אינפוזיה עם חומר יעודי, 244 של BG, למשל.
בברכה,טושי
טושי יקירי,
אם הייתי מומחה לדיזל , ואני לא
לא הייתי ממליץ על שום שמן נחשים שלא מגיע מבית WURTH או לוברו מולי
במקרה שלנו, המומחה ימליץ על זה:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Lubro-Moly-Diesel-Purge-Injector-Cleaner-/280724871269?pt=Motors_Car_Truck_Parts_A ccessories&hash=item415c819865#ht_2871wt_935
ג'ו
לאחרונה השתמשתי בחומר של ווינס עם תוצאות טובות.רק שקצת קשה להשיג אותו בארץ.
מה דעתך עליו ?
http://www.wynnoil.co.uk/products-wynns-fuel-systems-diesel-system-purge.htm
בברכה,טושי
אין לי מושג,
ויינס נעלמו מהאופק בארה'ב לפני כ15 שנה
אחרי שחצליחו לפתח שם"טוב" כיצרן אכותי של שמן נחשים,
נראה שעברו לארופה איפה השם לא רודף אחרייהם
או בכלל אולי השם נקנה ע'י ארופאים והם משווקים תחתיו
העצה שלי, תנסה ותראה
מי יודע,
בשוק הגלובלי של היום הכול אפשרי
יתכן שזה בדיוק החומר של לוברו מולי, או העתק כימי שלו.
אני לא פוסל כלום, אבל,
אני OLD SCHOOL, ומעדיף את המותגים שלי.
אני חוזר . חבל לפרק את המשאבה מהמוע כי זה הרבה עבודה ולא כל המוסכים מכירים את כיוון הטיימינג .. רוב מכוני הדיזל לא אוהבים להתעסק עם המשאבה הזו בגלל שהיא מאוד מסורבלת , עמוסה בצינורות מים , צינורות דלק וחוטי חשמל למרות שהיא די פשוטה . לכן אני מציע כפי שהצעתי לעשרות לקוחות להרכיב משאבה חשמלית בין הפילטר למשאבה . משאבת ההזרקה אם היא לא נוזלת תוכל להמשיך כך לאורך הרבה שנים , למעשה גם אחרי שיזרקו את הרכב עדיין היא תהיה שמישה
טושי ,
במקרה הנ"ל אני גם לא חושב שהבעיה בסלילי הלהט.כתבתי באופן כללי מה עלול לגרום לתופעה של הנעה קשה.
אולם אני גם לא חושב שהבעיה נובעת מכניסת אויר, עקב ההתעסקות האחרונה עם הרכב.
יעקב,
במשאבות הזרקה מכאניות יש אביזר שתפקידו להגביר את כמות הסולר בהנעות קרות והוא נשלט על ידי המים. זה מזכיר את פעולת הצ'וק האוטומטי הידוע לשמצה במנועי בנזין ישנים,(ברוך שפטרנו).
כמובן שלקרוא לזה צ'וק זה לא יהיה מוצלח, אבל על אותו משקל לכתוב קידום הצתה כשמדברים על מנוע דיזל...
בסה"כ ההשערה של המכונאי נשמעת לי הגיונית.
טל.
לא ולא . בהחלט מדובר על קידום .הוא בודאי לא מגביר את כמות הסולר . אני חוזר וכותב . ברוב מכוני הדיזל בכלל מבטלים אותו כי הוא נוזל וברוב המקרים נסתם מקורוזיה . המקום היחידי שהוא אפקטיבי הוא בארץ קרה , כי אז נדרש הרבה קידום כדי לעזור בהנעה .ובמנוע דיזל , מכל הסוגים , יש בהחלט קידום ואיחור הזרקה .
קוקי הגדול
18-09-11, 13:53
טושי ,
במקרה הנ"ל אני גם לא חושב שהבעיה בסלילי הלהט.כתבתי באופן כללי מה עלול לגרום לתופעה של הנעה קשה.
אולם אני גם לא חושב שהבעיה נובעת מכניסת אויר, עקב ההתעסקות האחרונה עם הרכב.
יעקב,
במשאבות הזרקה מכאניות יש אביזר שתפקידו להגביר את כמות הסולר בהנעות קרות והוא נשלט על ידי המים. זה מזכיר את פעולת הצ'וק האוטומטי הידוע לשמצה במנועי בנזין ישנים,(ברוך שפטרנו).
כמובן שלקרוא לזה צ'וק זה לא יהיה מוצלח, אבל על אותו משקל לכתוב קידום הצתה כשמדברים על מנוע דיזל...
בסה"כ ההשערה של המכונאי נשמעת לי הגיונית.
טל.
טוב חברים כמו שכתב טל , לא קורא לזה צ'וק ,אבל כיוון הצתה נעשה ולאחר בדיקה הבעיה תוקנה ,והאוטו מניע
בפעם ראשונה :)
תודה עלהעזרה וההכוונה .
מעוז
מה שהמוסך עשה , אם עקבת אחריו הוא לשנות ולדייק יותר בטיימינג בין המשאבה למנוע . זה בהחלט יכול להשפיע על ההדלקה . הצוק כפי שאתם קוראים לו משפיע רק בארצות קרות ששם זקוקים לקידום רציני לצורך התנעה. ברוב המשאבות היפניות לרוב הרכבים החלק הזה לא עובד או מבוטל וכולם מניעים בלי בעיה .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.