PDA

צפייה בגרסה מלאה : התיעצות לגבי החלפת רכב ומספר שאלות בקשר לסוזוקי גימיני

nlitman2
14-09-11, 22:48
הי,
כרגע אני מחזיק GV שנת 2008 ואין תלונות! הבעיה היחידה היא שההוצאות החודשיות רק עולות והאחזקה של הרכב מתחילה להיות לנו כבדה.
אנחנו משפחה עם 2 ילדים (3.5 ו 5.5) + תינוקת שצריכה להוולו בעזרת השם בקרוב.
אני מניח שבשנה הקרובה רוב הטיולים יהיו רק אני + 2 הילדים
אישתי מוכנה לוותר על ה GV ולרכוש רכב משפחתי קטן או סופר מיני סביב ה 60K ש"ח ובהפרש ממכירת ה GV לכסות הלוואות ולצמצם את התשלומים החודשיים.
לי אישית קשה לוותר על גיפ ואני מנסה למצוא אלטרנטיבה ראויה.
חשבתי אולי שמהגימיני תבוא הישועה...

אבקש את חוות דעתם של בעלי גימיני לנושאים הבאים:

1. האם ניתן להכניס במושב האחורי 2 בוסטרים + מושב תינוק?
2. האם ניתן לבטל כרית אוויר מקדימה? (במידה ואין אפשרות בכפתור האים ניתן לבצע זאת במוסך?)
3. עד כמה נוח (או לא נוח) להכנס למושבים האחוריים?
4. נסיעת כביש - האם היא קופצנית עד מאוד ונוקשה? מדובר על נסיעה יום יומית של כ 30 ק"מ לכל כיוון בדרך כלל על כביש 6.

אחת ה"בעיות" היא שאישתי צריכה לסוע ברכב רוב הזמן (לי יש רכב מהעבודה) ולכן חשובה גם איכות הנסיעה בכביש.
מבחינת שטח - אני לא מחפש עבירות מטורפת, בואו נגדיר שה GV של היום מספקת אותי מבחינת יכולות השטח.

במידה ויש המלצות אחרות או כל רעיון הגיוני אחר אשמח לשמוע

תודה מראש לכל העונים

רוני

idor
14-09-11, 23:33
לדעתי אתה נופל על סעיף 1....

2. אפשר לבצע ביטול רק לכרית ליד נוסע
3. לא שמעתי תלונות
4. זה לא כמו הנוחות בסיטרואן אבל סביר- אם כי עבור 30 ק"מ לצד הייתי שוקל ברצינות להחליף מושב נהג

זה ה 10 סנט שלי

Niv Nivo Solomon
15-09-11, 00:43
הג'ימני מוגבל גם ברישיון ל4 נוסעים כולל נהג.
שזה כבר שולל את הג'ימני
הרכב 3 דלתות ומאוד צפוף, למשפחה עם 5 נפשות הרכב פשוט לא אידיאלי
הוא מאוד קופצני בכביש, והוא ממש אבל ממש לא נוסע מהר (תלוי כן, על 90 קמ"ש המחוג נמצא על 3 אלף סל"ד. תבין לבד כמה רעש)
בכל מקרה הייתי במקומך נשאר עם הגראנד ויטרה
ובמידה ובאמת כל ההוצאות הורגות אותך, הייתי חושב על טריוס במצב הנוכחי שלך.
שיהיה בהצלחה!

Tom Bril
15-09-11, 01:54
ההבדל בין הוצאות על גראנד ויטרה לג'ימיני הוא מאוד זניח +- אותן הוצאות
זה א'

ההפרש ששלך לג'ימי משנה מקבילה הוא 30 אלף ש"ח.

30 אלף שיסדרו לך כמה תשלומים וכמה חובות ,תישאר לבסוף עם רכב שלא מתאים למשפחה , לא נוח ,לא סוחב, לא רכב למשפחה...
מה גם שההוצאות החודשיות לא יהיו משמעותית זולות יותר אם בכלל...

במקומך הייתי נכנס לעולם המשומשים עמוק יותר, משמע, יורד עוד בשנתונים לרכבי שטח משנים 2000- 2002.
לדוגמה,

ניסן טראנו שנת 2002 ארוך עם 7 מקומות אפשר למצוא רכבים שלא נסעו מעולם בשטח , הרכב נראה טוב ובעל עבירות טובה פי כמה משל הגראנד ויטרה.
לטעמי גם נראה יותר טוב.
אותו רכב במצב טוב ניתן לרכוש ב50 אלף שקלים , מה שמשאיר לך הפרש של60 אלף שקלים.
ההוצעות החודשיות היו קרובות לויטרה , רכב ישן יותר הוא בעל סבירות גבוהה יותר לתקלה, כך או אחרת עדין אתה עם הפרש מחירים גדול והרבה כסף ביחס לג'ימיני.

ישן עוד אופציות השאלה אם אתה מוכן לרדת לשנתונים האלה.

nlitman2
15-09-11, 07:35
תודה לעונים
המחשבה היתה ללכת על גימיני שנתונים 2006-2007 ראיתי שאפשר למצוא בסביבות ה 60-70K ואז להשאר עם סכום של 50K בערך.
אבל לא הייתי מודע לעובדה שהגימיני מוגבל ברישיון ל 4 נוסעים.
כל עוד זה היה תלוי בי לא הייתי חושב פעמיים, הייתי נוסע בכיף על טרנו/טרופר שנת 2000-2002
אחת הסיבות שקניתי את ה GV היתה נוחות הנסיעה בכביש וה ESP . היה לנו בערב GV מהדור הקודם ואישתי פעם החליקה איתה בכביש ומאוד ירד לה הבטחון בכל הקשור בנסיעה בגיפ.
כנראה שלא תהיה ברירה ונצטרך פשוט להחליף לרכב קטן וסטנדרטי לתקופה עד שהמצב יסתדר.
אולי אקנה רכב קטן ב 50K ועוד טרקטורון ב 15K רק כדי לא לוותר לגמרי על השטח.

זרקו
15-09-11, 22:37
אתה מוזמן לבוא ולעשות סיבוב על הגימני שלי ולהביא איתך גם בוסטרים וכיסא כדי לראות איך ומה נכנס.
לדעתי רכב רגיל וג'ימני- מה הסיכוי שתעשה שטח עם תינוקות או לחלופין שלושה ילדים באוטו? עם טרקטורון בוודאות לא תעשה עם אף ילד.
בהצלחה
נועם

Tom Bril
15-09-11, 22:49
ממליץ מאוד לרכוש לאישתך קורס נהיגה מתקדמת כדי להעלות את הביטחון בנהיגה,

-->