PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה בנושא כריות אויר - פוקוס 2003

itay
17-09-11, 10:21
אהלן,

בעקבות השרשור הזה : http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=59295&

פ (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=59295&)ירקתי את המושב - מושב הנוסע מקדימה - ואת הקונקטור שהיה מחובר אליו והוביל לתופסן של חגורת הבטיחות.

בערב נסעתי עם האוטו ללא המושב ונורית כרית האויר הבהבה לי ואחרי כמה דקות נדלקה קבוע.
לפי ההגיון, כשהחגורת בטיחות מחוברת, המחשב יודע שיש נוסע מקדימה ובמקרה תאונה הכרית אויר שלו תיפתח.

1. במידה ואני מחזיר את המושב ולא מחבר את הקונקטור, זה אומר שהכרית אויר מבוטלת? אפשר לשים סל קל מקדימה?
2. מה זה אומר לגבי שאר הכריות, עובדות או לא?

תודה לעונים,

איתי.

Danniel
17-09-11, 16:15
חגורת הבטיחות לא קשורה לעניין וכרית האויר תפתח בכל תאונה צידית ימנית. יש דגמים שיש בהם חיישן תפוסה במושב הנוסע שכן מחובר למערכת כריות האויר ואז אם אין נוסע במושב ,לא תפתח כרית צד או כרית קדמית נוסע.
לגבי שאר כריות האויר, האם הם נפתחות כאשר קיימת תקלה במערכת כריות האויר, זו שאלה טובה שאין לי עליה מענה אמיתי, לפי מידע רישמי של יצרני מערכות כריות אויר כמו TRW הכריות עלולות שלא להפתח אך מנסיוני ראיתי רכבים שנפתחו בהם כריות האויר למרות שכרית אחת כלל לא היית מחוברת (כך שבטוח הייתה תקלה רשומה ב LOG) .
לא הייתי לקוח צ'אנס בנושא ואם אתה רוצה לשם מושב תינוק מקדימה, גש למוסך מורשה שיתקינו נגד או ישנו הגדרות ביחידת הבקרה (בהתאם לסוג המערכת והיצרן) כדי שלא תרשם תקלה ולא תדלק נורה בלוח השעונים והכי חשוב,...יבטיח פתיחת שאר הכריות אויר בשעת הצורך.

tzagi
17-09-11, 17:53
אם תנתח את הקונקטור תגלה שברגע שניתקת את הכרית הוא מקצר בין 2 החוטים, המערכת בנויה בצורת "הכול או כלום"
קנה קונקטור עם נגד, תעשה ריסט ושלום על ישראל.

רגב1971
17-09-11, 23:25
יבמידה ויש מין צינור על נועל החגורה אז הוא פירוטכני עם לא מחשב כריות אויר יודע שהחגורה מהודקת דרך הנועל עובדה שהוא מתריעה על תקלה
במידה ונורת התקלה דולקת המערכת כולה לא עובדת ושוב המערכת כולה לא עובדת
המערכת היא מערכת בטיחותית ממדרגה ראשונה על תשחק איתה במידה ויש תקלה תתקן אותה וזהו ,(הכריות ניפתחות מגז שנוצר מפיצוץ חומר נפץ)
בנוסף המערכת מסוכנת ולפעמים גם נוקמת במי שלא מכיר אותה (לקבל כרית לפנים בגלל שחיברת או ניתקתה משהו לא נכון זה בין לא נעים עד שינוי פרצוף
במידה ואתה רוצה לבטל כרית אויר בגלל סלקל תיגש למוסך שם או שיתקינו נגד או ישנו הגדרות במחשב או גם וגם בכל מיקרה גם יחתימו אותך על טופס
במידה ולא רוצים לנתק ויש יצרנים כאלה טויוטה לדוגמה עם כל הצער שבדבר התינוק ישב מאחורה אתה לא משחק עם המערכת כרית פתוחה על סלקל שווה לתינוק
מעוך על תיקרת הרכב

-->