צפייה בגרסה מלאה : החלפת בולמים ג'ימני
אהלן אנשים, אני מתעניין בהחלפת הבולמים ואולי גם הקפיצים ברכב שלי לשיפור הנוחות מפני ממש לא מצטיין בקטגוריה הזו - סוזוקי ג'ימני, אני יודע שזה שיפור מאוד נפוץ ברכב הזה אבל אני לא יודע לגבי סוגים שונים של בולמים/קפיצים וגם מה המחיר הסביר שיש לשלם על העניין הזה??
אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי, ד"א הרכב לא משמש אותי ממש לשטח - אני לא יודע אם זה גורם משמעותי בבחירת הבולמים והקפיצים אבל אני רוצה מוצר שישפר את נוחות הנסיעה כמה שיותר גם אם הדבר פוגם קצת ביכולות בשטח...אשמח אם תוכלו להפנות אותי לדגמים ספצספיים
דור
שלום דור
מאחר וציינת שהרכב אינו משמש אותך לשטח , אין צורך להשקיע יותר מדי
בקיטים בעלי שמות מפוצצים והגבהות של 3-4 אינץ .
ניתן להזמין בגובה המקורי קיט חליפי ונח רק שזה יקח קצת זמן
נכון לעכשיו , יש קיט זול נוח ועם אחריות יצרן בארץ במחיר כולל של 3500 שח +מע"מ
הנותן לך באמצעות 4 קפיצים חדשים ו4 בולמי שמן חדשים הגבהה נחמדה של 2" אינץ(בעברית זה 3-4 ס"מ)
במידה והקפיצים שלך לא גמורים, ניתן פשוט להחליף רק בולמים -מחיר בולמי שמן כאלה יעלו עד איזור 1200 לפני מע"מ ל4 בולמים
שלומי
stavamrosi
18-09-11, 16:16
אם הכוונה למונרו וקינגספריגס , אז נוחות זה לא בדיוק הצד החזק שלהם...
חבר מהפורום אמר לי פעם, עשית טעות ברכב..., הוא לא נועד להיות נוח :-)
סתיו.
שטויות במיצ, היה לי מונרו וקינג ספרינג, הבדלים שמיים וארץ מהסטאפ המקורי של הרכב, צריך פשוט לשים לב איזה בולמים מקבלים.
סטובצקי - האם תוכל להגיד לי בבקשה מה השם של הקיט הספציפי כולל מס' דגם? הבנתי מרפרוף בדפי פורומים כי כאשר מחליפים בולמים אבל לא מחליפים קפיצים אז כביכול אין "אחידות" מה שגורם לתוצאה פחות טובה...האם בהחלפת קפיצים עם הדגם הזה של הבולמים יש להחליף לקפיצים זהים כמו של היצרן או קפיצים משופרים? אני מבין שבעצם יש סט של בולמים וסט של קפיצים...איזה סט של קפיצים יהיה המתאים ביותר לסט בולמים שהמלצת עליו?
תודה רבה!
החלפת בולמים צריכה להיות מותאמת לקפיצים שמותקנים , שם החברה לא מהווה אינדיקציה .
אם אתה נשאר עם הקפיצים הקיימים , לא תוכל להשתמש בבולמים ארוכים יותר .
הצגתי בפניך שתי אופציות זולות ,אך הכי נכונות לשימוש שלך ברכב (יש גם בולמים ב800 שח לבולם , אבל זה לא רלוונטי למקרה )
במידה ואתה מחליף את הקפיצים , האופציה שהצגתי היא של קפיצי קינג עם בולמי שמן פשוטים ( אפילו יותר פשוטים ממונרו)שיספקו את הרכות
הנחוצה לך ( כמובן ללא שימוש בשטח), כפועל יוצא הרכב יגבה באיזור 4 ס"מ שזה סביר ועומד במסגרת החוק.
כמובן אתה מקבל אחריות של שנה על תקינות המערכת . במידה ואתה מתכוון להשתמש בקפיצים שכבר מותקנים על הרכב , יש למונרו בולמים מתאימים
אך כרגע לא במלאי (עניין של חודש ימים בערך) .
אדגיש שתשובתי מתבססת על הנתונים שסיפקת , שהרכב לא רואה שטח ולכן זה קיט שנכון לך, בשטח יש מצב סביר שהרכב יהיה רך מדי .
שלומי
סטובצקי\ יש מסגרת חוק להגבהה? לפי מיטב הבנתי הגבהה אינה חוקית. פשוט מעלימים עין.
היי סטובצקי, קודם כל תודה על העזרה,
בהודעה הראשונה שלך התייחסת לקיט זול ונוח עם אחריות יצרן במחיר של כ3500 שח כולל מע"מ - האם התכוונת לקיט שהזכרת בהודעה השניה (קפיצי קינג עם בולמי שמן פשוטים, אפילו יותר ממונרו)? כמו כן, האם בקיט הזה אני מקבל קפיצים יותר טובים (כלומר יותר רכים) מאשר הקפיצים המקוריים או שההבדל היחיד בינהם לבין הקפיצים המקוריים הוא האורך - מה שמקנה בעצם את היכולת להחליף לבולמים ארוכים יותר? בכל מקרה אני מניח שלקיט הספציפי הזה יש שם, האם אתה יכול לתת לי אותו?
ציינת שיש אופציה להשתמש בקפיצים של הרכב שלי (במידה והם יתבררו כתקינים) ולהתקין רק את הבולמים של מונרו (דבר שיקח בערך חודש ימים)...במצב היפוטטי, נגיד שהייתי יכול לגשת לשתי האופציות בעלות זהה...איזה מהן תפיק לי תועלת רבה יותר?
כמובן שאני נוטה ללכת להוצאה של 1200 ש"ח פחות או יותר אבל אני גם רוצה שאקבל תמורה להשקעה מכיוון שאני לא משקיע לעיתים תכופות ברכב בעניין השיפורים..
דבר קטן נוסף, הדבר היחיד שאני עושה עם הרכב לעיתים רחוקות זה נסיעה בחולות, לא משהו רציני יותר בסגנון של לרדת לחוף (איפה שמותר כמובן! :) )...אני מניח שההשפעה השלילית לשטח היא לדברים קצת יותר רציניים...נכון?
תודה רבה!
דור
היי דור
הקיט שהמלצתי עליו הוא קפיצי קינג עם בולמים טיוואנים שאני אפילו לא יודע איך לכתוב את השם שלהם .
וכן הם זולים יותר ממונרו ,ונמכרים ע"י אותו יבואן של מונרו עם אחריות של שנה (שזה מה שחשוב לך)
בעיקרון הקפיצים המקורים של הרכב הם "קרש" וכל שינוי יהיה מבורך .
וכמובן בזכות תוספת של כמה ס"מ לרכב ,תזכה לעבור בקוליסים של הים מבלי לגרד את הגחון .
גם אני הייתי שמח לחסוך כסף ללא קשר לעלות הכללית , רק שבמחשבה שניה , אתה כבר מכניס את הרכב למוסך , מפרקים לך אותו , (הקפיצים כבר כמה שנים
על הרכב ולהנות מהם לא נהנת, )אז מחליפים סט שלם , מקבלים גם רכב שגבהה קצת וגם נהנים מנסיעה נעימה יותר ,(התוספת של "מהלכי מתלה "היא שולית)
שלומי
סטובצקי\ יש מסגרת חוק להגבהה? לפי מיטב הבנתי הגבהה אינה חוקית. פשוט מעלימים עין.
הגבהה אינה חוקית בארץ .נקודה.
לעומת זאת , כפי שידוע לי , אין שום סעיף בחוק שמתייחס ישירות להגבהה(כן לגובה של גג הרכב).
מאחר ויש צורך להחליף קפיצים ובולמים שהתעייפו , מייבאים לארץ , מה שנקרא :"מוצר חליפי".
מאחר ו"מוצר" זה מגביה את הרכב בצורה שולית(3-5ס"מ) לא מתייחסים לזה כ"הגבהה"
דרך אגב כל תוספת גובה מעל 5 סמ" המתקבלים , דורשים שינויים נוספים ברכב כדי לקבל בחזרה את זויות ההיגוי
ומיקום הסרן הנכון
מקווה שעניתי על שאלתך
שלומי
אהלן חברים, עדכון קטן עם התייעצות...
ניגשתי למלאכת הבירורים בשטח והגעתי לבחור שהציע לי להחליף לבולמים של"אולד-מן" (אוסטרלי) ולשים ספייסרים על הקפיצים המקוריים...הוא אומר שהדבר ייתן לי הגבהה בערך של 4 ס"מ ונוחות של פרייבט לטענתו, שאלתי אותו גם לגבי מונרו אבל הוא טוען שמכיוון שאני מחפש אך ורק נוחות לכביש האופציה שהציע לי יותר מתאימה ותשיג לי תוצאות טובות יותר... מה אתם אומרים??האם הבולמים האוסטרלים האלו נחשבים לטובים? הדבר אומר בעצם שלא אחליף את הקפיצים אבל אשלם בערך 3 אש"ח ...מה זה בעצם הספייסרים האלו? הם תורמים לנוחות או שתפקידם הוא "לגשר" בין הקפיצים לבולמים?
תודה רבה ושבוע טוב!
דור
תשמע, אני עכשיו מגיב פה בתור בעל ג'ימני לשעבר ולא בתור משווק של שיפורי ג'יפים, קח את התגובה הזו לתשומת לבך קרא אותה 3 פעמים לפחות ותמשיך את המחקר שלך:
היו לי 2 ג'ימנים, בחלוף הזמן ניסיתי את הווריאציות הבאות:
קפיצים מקוריים עם בולמים של מונרו - לא נותן שום דבר
קפיצים מקוריים עם ספייסרים + בולמים מונרו - לא נותן שום דבר פרט לגובה מעט יותר טוב.
קפיצים מקוריים עם ספייסרים + בולמים KYB מאסיבים לא של ג'ימני - לא נותן שומדבר פרט לגובה מעט יותר טוב.
קפיצים קינג עם בולמים מונרו ( אלו שהורכבו קודם עם הקפיצ המקורי וספייסר) - האוטו נהיה נוח וגבה ב4.5 ס"מ
קפיצים קינג עם ספייסרים + בולמים KYB ארוכים - האוטו חזר להיות מאוד מאוד לא נוח אבל גבוה ממש.
לסיכום דבר:
השילוב הכי טוב לג'ימני זה קפיצים HD, אולדמן או קינג או לוולס(אם קיים), אל תשים טאףדוג (מאוד קשיח ולא מתאים לצרכים שלך)
קפיצ מקורי של ג'ימני זה חרא רציני, גם כשהרכב חדש לגמרי.
כלומר מי שרוצה למכור לך בולם וספייסר, לא באמת מבין את הבעיה והצורך.
מה עושה הספייסר:
טבעת אלומניום/אוקולון/פוליאוריתן/כל חומר קשיח אחר אשר מושיבים בין הקפיצ לבודי ובככה גורם לרכב להיות גבוה יותר לפי עובי הספייסר ויחד עם זאת גורע מאוד בנוחות עקב כיווץ יתר של הקפיצ.
לעניין הבולמים, אין חשיבות לחברה יש חשיבות לרמת החוזק של הבולם, כמה שהבולם יותר קשה ככה יהיה לך פחות נוח.
בהצלחה בכל אשר תבחר, סע בזהירות וזכור שעליך להחליף קפיצים בכל מקרה :)
כמו כן, החלפת קפיצים מחייבת גם החלפת בולמים שכן יש צורך בבולמים יותר ארוכים מהמקור בגלל שהקפיץ מגביה את הרכב.
שנה טוב :)
עקב כיווץ יתר של הקפיצ.
:)
אתה יכול להסביר את השורה הזאת?
איתי.
בעת השימוש בספייסר מופעל יותר עומס על הקפיץ בגלל שינוי מרכז הכובד של הרכב, זה בגדול גורם לחוסר נוחות יותר מורגש ממה שכבר קיים.
ויותר טוב להרגיש מאשר להבין, כלומר תבקש מחברים בפורום ששיפרו את רכבים מי מהם בסט קפיצים ומי מהם שנוסע על קפיצ מקורי וספייסר לעשות סיבוב ברכב, ככה תוכל לקבל אינדיקציה לרצונות שלך.
דור שלום,
הפתרון הזול והמהיר ביותר וכנראה האפקטיבי ביותר תוריד אוויר ל 24 PSI בכל הצמיגים
יצרן ממליץ 23 מקדימה 26 מאחורה....
מניסיון ברכב כזה ההבדל הוא ענק !!!!!!!!!!!!!!!
"הרכב לא משמש אותי ממש לשטח " אז למה לסבול בג'ימיני אם עיקר הנסיעות הן בכביש?
החלפתי קיט שלם של אולדמן, בולמים וקפיצים.
הרכב יותר נעים בנסיעה על הכביש, השיפור בהחלט מורגש בכביש ובשטח, הרכב עדיין די נוקשה על הכביש.
אבל....... הרכב פחות יציב ויש תחושת שיוט מסוימת קצת יותר מאשר במצב המקורי, לתשומת לבך.
תשמע, אני עכשיו מגיב פה בתור בעל ג'ימני לשעבר ולא בתור משווק של שיפורי ג'יפים, קח את התגובה הזו לתשומת לבך קרא אותה 3 פעמים לפחות ותמשיך את המחקר שלך:
היו לי 2 ג'ימנים, בחלוף הזמן ניסיתי את הווריאציות הבאות:
קפיצים מקוריים עם בולמים של מונרו - לא נותן שום דבר
קפיצים מקוריים עם ספייסרים + בולמים מונרו - לא נותן שום דבר פרט לגובה מעט יותר טוב.
קפיצים מקוריים עם ספייסרים + בולמים KYB מאסיבים לא של ג'ימני - לא נותן שומדבר פרט לגובה מעט יותר טוב.
קפיצים קינג עם בולמים מונרו ( אלו שהורכבו קודם עם הקפיצ המקורי וספייסר) - האוטו נהיה נוח וגבה ב4.5 ס"מ
קפיצים קינג עם ספייסרים + בולמים KYB ארוכים - האוטו חזר להיות מאוד מאוד לא נוח אבל גבוה ממש.
לסיכום דבר:
השילוב הכי טוב לג'ימני זה קפיצים HD, אולדמן או קינג או לוולס(אם קיים), אל תשים טאףדוג (מאוד קשיח ולא מתאים לצרכים שלך)
קפיצ מקורי של ג'ימני זה חרא רציני, גם כשהרכב חדש לגמרי.
כלומר מי שרוצה למכור לך בולם וספייסר, לא באמת מבין את הבעיה והצורך.
מה עושה הספייסר:
טבעת אלומניום/אוקולון/פוליאוריתן/כל חומר קשיח אחר אשר מושיבים בין הקפיצ לבודי ובככה גורם לרכב להיות גבוה יותר לפי עובי הספייסר ויחד עם זאת גורע מאוד בנוחות עקב כיווץ יתר של הקפיצ.
לעניין הבולמים, אין חשיבות לחברה יש חשיבות לרמת החוזק של הבולם, כמה שהבולם יותר קשה ככה יהיה לך פחות נוח.
בהצלחה בכל אשר תבחר, סע בזהירות וזכור שעליך להחליף קפיצים בכל מקרה :)
כמו כן, החלפת קפיצים מחייבת גם החלפת בולמים שכן יש צורך בבולמים יותר ארוכים מהמקור בגלל שהקפיץ מגביה את הרכב.
שנה טוב :)
באיזה דגם של בולם מונרו השתמשת?
ברדיאל מאטיק - גז מאטיק - סנסטראק או המגנום 4X4 ?
בעבר עשיתי בחירה שגויה ובחרתי בסנסטראק שהתגלו כמרסקי עצמות !!
כיום אני באותה סירה ומחפש בולמים רכים לשיוט ורייד יותר נינוח..
קיבלתי השבוע הצעה על סהכ 540שח עבור שני גז מאטיק אחוריים
אני מניח שהרדיאל מאטיק יותר נוחים מאחר ומדובר בבולם שמן..
בכל מקרה, המשלוח צריך להגיע לקראת סוף החודש כך שיש עוד זמן להתבחבש בבחירה
מקווה הפעם ליפול טוב
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.