PDA

צפייה בגרסה מלאה : אני נמצא התלבטות לא פשוטה, הארות והערות יתקבלו בברכה,

בני
20-09-11, 12:49
בוקר טוב לכולם,

ובכן הענין הוא כזה, אני לא חבר פעיל משנת 2008, בשנה זו מכרתי את הסמוראי שלי - סמוראי ארוך סרנים רחבים וקיט הגבהה מהמתלם.
הרכב נקנה במצב גרוע ואת השיקום המכני + השדרוגים אני עשיתי דבר שעלה לי בהמון זמן יזע ולפעמים גם דם על הידיים,
הרכב הזה איפשר לי להיכנס כמעט לכל מקום ולכל שלולית, רק מה איכות החיים ברכב ביום יום היתה זועתית וכך לאחר שלוש שנים הסמוראי נמכר.

סמוך למועד המכירה רכשתי קאפה חמישה צילינדרים טורבו ידנית, בעקבות הלקח שנלמד מהסמוראי הפעם קניתי רכב מאוד שמור (אני מניח שהיה לי לא מעט מזל).
הלאנצ'יה הזאת למי שמכיר פשוט מכונית מדהימה, מכונית נדירה מאוד בארצנו ובאותה נשימה יש לרכב הזה את כל החלקים בארץ + שרות מאנשי מקצוע ברמה גבוהה.
הלאנצ'יה מצידה מציעה כיף יום יומי ואחזקה מאוד זולה. לכל מי שהגיע עד לכאן ותודה על כך בטח הבין שאני חובב מכוניות ולא רק רכבי שטח.
אז איפה ההתלבטות אתם שואלים?
חיידק השטח תמיד נשאר שם ובתקופה האחרונה ממש בא לי לחזור לשטח, תוסיפו זה את הענין שלמצות את המכונית הזאת בארצנו ממש לא מומלץ, כך יוצא שרוב הנסיעות שלי הן עד 2000 סל"ד.
וכך התחלטי לסרוק את הפורומים השונים במטרה למצוא suv בתקציב של 40k, ומה שמצאתי היה די עצוב.
תקלות בגירים אוטומתיים, חיישנים וצמות חשמל בכולם והתשלום יקר. בהתחשב בזה שאני אוהב בוץ גיר אוטומט ירד מהפרק. כמובן שאין לי בעיה אם זה רק שזה משאיר לי הרבה פחות מבחר.
טראנו, לא בא לי עליו.
טרופר, מעולה בשבילי רק שהדגמים האמינים הם הישנים ואלו רכבים אם קילומטראז' מאוד גבוה - 300k ולפחות ב 100k האחרונים אני כנראה לא אדע איך טיפלו ומי טיפל.
פאג'רו, אותו סיפור רק יותר יקר.
לנד רובר, ירד מהפרק עקב עלויות אחזקה גבוהות, גראנד מעבר לתקציב שלי.
................................

בשורה מלמטה קשה לי להיפרד מרכב כל כך מיוחד מתגמל ואמין, בשביל רכב שייתכן וכל התקלות הכבדות ייפלו עלי.

בני
20-09-11, 12:54
שכחתי לציין שהתקציב הינו 40k ואני מעדיף רכב ארוך על קצר

alal
20-09-11, 14:58
גראנד בסיסי לא משופר עד שנת 1999 יושב יפה בתקציב שלך , ואם משופר אז אתה יורד לכיוון ה 95-96 בצפיפות

GodsFather
20-09-11, 18:22
ויטרה ארוכה מהמודלים הישנים יעשה לך יופי של עבודה. אמנם קצת ישן אבל פלטפורמה מעולה לשיפורים ויותר נוח מהסמוראי. עלויות אחזקה זולות.

Saar
20-09-11, 21:49
לא כל כך הגדרת צרכים למעט מחיר התחלתי.
אני חסיד של הויטרה הישנה, אוטו נהדר לטעמי.

אם אין בעיה של צריכת דלק ואתה לא מפחד להתלכלך מדי פעם, גראנד צ'ירוקי ZJ משופר קלות ישאיר אותך עם פה פתוח הרבה פעמים
(ובגרסת ה V8 אולי גם בלי רישיון :-) )
סער

boaz avrahami
21-09-11, 03:55
המבחר של גרנד צירוקי בארץ הוא רק אוטומטי.תוכל להתלבט בין מנוע 5.2 v8 למנוע 4.0 I6 ושתי רמות גימור.רכב מצויין לדעתי המשוחדת

eysham
21-09-11, 06:37
אני לא נכנס לך לכיס, אבל 40K... אפעס.. לא יספיק להרבה.... ובטח שלא למשופר.

אם אתה יכול להימתח קצת בתקציב (150%...), ומתעקש על ידני, מה לגבי זה: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=57919
נראה לי שאתה יכול להתניע ולנסוע, ולהעביר את רוב תקציב "יישור הקו" שתמיד צריך לטובת תקציב הרכישה.

אני לא מכיר מקרוב אבל בהסברים ובתמונות נראה אחלה.

איל

בני
22-09-11, 08:43
בוקר טוב לכולם,
ראשית תודה על התגובות, גם בפורום וגם בפרטיות,
לגבי הצרכים שלי, הענין מאוד פשוט:
אמינות
עמידות
אחזקה זולה
נסיעת שבילים מהירה, בקיצור לנד קרוזר 80 היה מאוד מספק אותי, כמובן שזה בגדר חלום של רובנו...
.......................................
כן ברור לי שהרכב יהיה בסופו של דבר אוסף של פשרות ( אני שונא את המילה הזאת)
רצוי שיהיה רכב אמין אם זמינות חלקים טובה בארץ, מחירי אחזקה זולים.
חשוב שלרכב תהיה האופציה לנעילה אחורית אוטומטית ואם יש גם קדמית עוד יותר טוב.
למרות שאני מעדיף דיזל ידני, לא תהיה לי בעיה גם אם בנזין אוטומטי.
הרבה יותר חשוב לי היחס שהרכב קיבל, והקילומטראז'.

בסופו של דבר לאחר לא מעט חיפושים נשארתי אם שתי אופציות:
1- טרופר ארוך עד מודל 98, נראה שהרכב אם אמינות בסיסית טובה, עמידות, אפשרות לנעול פעמיים, לוקרים ידניים. בקיצור suv שיכול לתת בלאנס טוב בין הכביש לשטח.
2- האופציה השנייה היא רודאו, הרכב ידרוש מיגונים, צמיגים וכו, הבנתי שניתן לנעול את הסרן האחורי שלו (דנה 44, תקנו אותי אם אני טועה).
במקרה של הרודאו ישנה חריגה מהתקציב, בעיקר בהתחשב בזה שאני אתמקד ב-2003 ומעלה, בתמורה אני אקבל רכב אם קילומטראז' נמוך שכנראה מעולם לא ירד לשטח.
בטרופר הקילומטראז' יהיה גבוה אך עושה רושם שיש לו שוק שיפורים רחב יותר והרכב נראה בנוי טוב יותר לשטח, הרודאו יהיה כמובן צעיר יותר.
הפרמטר הכי חשוב לי בין שני הרכבים הוא אמינות,
אשמח לקבל תגובות,

בני

-->