צפייה בגרסה מלאה : המלצה לצמיג AT
אהלן,
הצמיגים הנוכחיים די גמורים, החורף מתקרב וזה בדיוק הזמן להחליף את הצמיגים.
המידה תיהיה או 235/75/15 או 31/10.5/15(אם אני אצליח לאשר את זה במשרד הרישוי), אלה שתי מידות נפוצות ככה שאין בעיה של דגמים.
בהתחלה חשבתי כמו כולם על הBF AT אבל לאחר שנתקלתי בשרשור בג'יפטריפ על קוביות שמתפרקות החלטתי לרדת מזה.
נכון לעכשיו חשבתי על:
Goodyear wrangler AT
או על
Yokohama GEOLANDAR A/T+II
למישהו יש ניסיון עם הצמיגים האלה? המלצות אחרות?
מחירם הוא כ2500ש"ח לרביעיה.
תודה, אריאל
מה עם מקסיס?
יש לי על הרכב גם את הגודייר וגם מקסיס בראבו 751
מעדיף את המקסיס, פרופיל חזק יותר, אני לא יודע על איזה ג'אנט אתה, אבל הגודייר נוטים לצורת בלון והדופן שלהם הופכת ליותר פגיעה
היוקוהמה צמיג טוב אבל כבר נאמר הרבה על הדופן הרגישה שלו
עם אתה באזורי מחיר של מקסיס או יוקוהמה אני דווקא הייתי בודק את הקופרATR צמיג אמריקאי עם דופו חזקה
עידו לוריה
25-09-11, 21:56
לי יש כבר חצי שנה קופר AT עד עכשיו צמיג טוב מאוד .
עידו
לי היו את ה- wrangler AT ברכב שמכרתי. הם היו הצמיגי הטובים ביותר שהיו לי. אבל שים לב שאתה הולך על ה SA=Silent Armor. ה AT הרגילים ישנים וזולים יותר.
אבל גם הם לא לגמרי חסינים, אחרי מספר טיולים היו כמה נשיכות בצדדים אבל לא היו תקרים.
את השאר אני לא מכיר.
תודה לעוזרים.
אני מחפש צמיגים עם אחיזת כביש טובה, ולא רק אחיזת שטח.
כיום יש לי צמיגים סינים שבגשם של יום שישי היה פשוט מפחיד לנסוע על הצמיגים האלה, וזאת הסיבה העיקרית שאני מחליף.
אני יודע שהיוקוהמה אוחזים מצויין בכביש, ובגלל זה שקלתי ללכת עליהם.
איך הCOOPER והMAXXIS אוחזים בגשם? כמו שצריך?
בהתחלה שקלתי BFים אבל הבנתי שיש להם בעיה עם קוביות שעפות, אז פסלתי אותם.
מה דעתכם על הTOYO Open Country A/T?
על הטנדר של אבי יש BF כאלו- זה פשוט צמיג נהדר.
נעים, ואיכותי.
אבל למען ההגינות אומר שהוא רואה מעט שטח ואיני יודע להעיד על יכולותיו בפן הזה.
אבל אין ספק שזה אחד הצמיגים הטובים שזמינים בארץ.
המחיר הוא הבעיה... במחיר של רביעייה כזו קונים פעם וחצי סט אחד. שנקרע מיג או משהו זה ממש כואב בכיס.
היה לי בעבר גאולנדר. ראה שטח, אכל הרבה ח%^ בגבורה.
כך קיבלתי את הרכב, כך גם מכרתי אותו. העלים החליף לא מזמן והם עדיין ניראים טוב ייחסית לגיל ולמאמץ.
על הסופה יש לי קופר, סט חדש שהותקן יומיים לפני שקיבלתי את הרכב.
נראה שהתמיג לא יאריך ימים בשטח (שזה עיקר שימושו)
תודה לעוזרים.
אני מחפש צמיגים עם אחיזת כביש טובה, ולא רק אחיזת שטח.
כיום יש לי צמיגים סינים שבגשם של יום שישי היה פשוט מפחיד לנסוע על הצמיגים האלה, וזאת הסיבה העיקרית שאני מחליף.
ה Wrangler AT SA היו מעולים גם בכביש רטוב. היו לי גם פירלי שגם היו טובים ברטוב אבל פחות, הכי גרועים ברטוב שהיו לי היה דנלופ, הם היו ממש מסוכנים.
אצלי ברכב יש מקסיס 751, אחיזה בכביש רטוב טובה, בשטח צמיג בינוני גם המראה שלו אינו "קרבי"
לדעתי כדאי לבדוק את צמיגי ג'נרל AT הפרופיל נראה אחד לאחד כמו של BF, הצמיג אמריקאי מבית טוב, השלוחה הצפון אמריקאית של קונטינטל הגרמנית.
לעידן ti מפורום קוריאניות יש סט, מדווח על אחיזת כביש טובה מאד הצמיג נראה טוב.
omri_t:
ידוע לי שהBF משלב גם כביש וגם שטח בצורה טובה, וזה גם צמיג שנמכר בכמויות מטורפות בארץ ובארה"ב, אבל המחיר הוא בעייתי מאוד כאן.
IlanHadar:
הWRANGLER לא קבלו צורת בלון?
אורי.ר:
יכול להיות שג'נרל חברה טובה(אני אבדוק את זה) אבל זה שהפרופיל נראה אותו הדבר לא הייתי מסתמך על זה, ראיתי כתבה שעשתה השוואה בין צמיגים סינים שנראו אחד לאחד כמו צמיגים איכותיים ויקרים מאוד, וההבדל היה עצום
כרגע שמתי עין על ההTOYO Open Country A/T, שנשמעים טובים מאוד ונמכרים במחיר מצויין.(בארה"ב עולים די קרוב לBF)
מישהו ניסה אותם?
המון תודה לכל העוזרים!
מישהו התנסה בTOYO?
שבוע טוב ושנה טובה!
לגבי ה- toyo - היה לי סט על ויטרה (לפני כ- 8 שנים...נסעתי איתם כ- 3 שנים) - בסה"כ היו טובים מאוד (אחיזה בכביש, שטח, עמידות). השבוע טיילתי עם לנד-קרוזר עם toyo שמותקנים פחות משנה - בינתיים הבחור מרוצה מהם.
ה- geolander a/t-s מצוין בכביש, פחות עמיד בשטח (היה מותקן אצלי ב- GV - נקרעה לי דופן בטיול).
היום אני נוסע עם ה- wrangler at/sa כשנה - בינתיים מרוצה מאוד. צמיג מאוד עמיד ועם אחיזה מצוינת גם בכביש. בינתיים לא שמתי לב לתופעת בלון כלשהי...
תן מבט כאן:
http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORAT
יש לקחת הנתונים בערבון מוגבל - שים לב שביצועים בשטח כלל לא מופיעים כחלק מהדירוג. בנוסף כדאי לשים לב לכמות המיילים שצבר כל צמיג (עמודה ימנית).
עם זאת - יכול לתת כיוון טוב לגבי הטובים יותר או הגרועים ביותר... (ה- goodyear at/sa במקום 4. זה שבמקום 16 הוא הדגם הישן. הקומהו שבמקום הראשון זה לא הצמיג שנמכר בארץ, זה שנמכר בארץ נמצא במקום 12).
תודה על התשובה!
אם ככה הgeolander ירדו מהפרק, אם נשווה בין הטויו לגודייר בפרמטרים הבאים:
אחיזת כביש רטוב ויבש
שחיקה
אמידות בשטח
ביצועים בשטח
מי לטעמך לוקח בכל פרמטר?(הרי אמרת שהיה לך את שניהם)
בנוגע לקומהו הנמכרים בארץ, הייתה לי רביעיה כזאת והיא לא החזיקה שנה! (כל ה4 נקרעו בדופן)
תודה רבה
מנסיון של כ 50000 ק"מ עם ג'נרל AT על דיפנדר, אחיזה טובה בכל תנאי מזג האויר, שקט, פרופיל דומה מאוד ל BF, אך מעט נחות ממנו בשטח. מדובר בצמיג אמריקאי, המיוצר בארה"ב, ומבחינת תמורה לכסף שווה כל שקל.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
תודה על התשובה!
אם ככה הgeolander ירדו מהפרק, אם נשווה בין הטויו לגודייר בפרמטרים הבאים:
אחיזת כביש רטוב ויבש
שחיקה
אמידות בשטח
ביצועים בשטח
מי לטעמך לוקח בכל פרמטר?(הרי אמרת שהיה לך את שניהם)
קשה קצת להשוות בין השתיים - כמו שכתבתי למעלה - הטויו היו אצלי לפני כמה שנים טובות ועל רכב שונה מאוד ממה שיש לי היום...
מצטרף להמלצה מעלי - תן מבט גם בג'נרל:
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=General&tireModel=Grabber+AT+2
בשורה תחתונה - תמצא פנצ'ריה טובה ותברר מחיר לרביעיה (אני הייתי מתמקד בגודייר ובג'נרל) ותחליט בהתאם...
נראה לי שאני אלך באמת או על הגודייר או על הג'נרל, תודה לכולם על ההמלצות והעזרה!
אם למישהו יש עוד המלצה אני אשמח לשמוע!
היפה והחיה
03-10-11, 17:39
לי היו שני סטים של פירלי סקורפיו ואחד ברידסטון 694.
שניהם טובים מאוד, אבל אני מעדיף את הברידסטון.
היום יש לי יוקוהומה (במידה אחרת) חורק בסיבובים כאלו אין אויר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.