צפייה בגרסה מלאה : ריכוך סמוראי
שלום לכולם
מה האופציות שניתן לעשות על מנת לרכך קצת את הנסיעה של הרכב בכביש ?
ברור לי שהוא לא יהיה נעים לנסיעה כמו רכב נורמלי אבל האם יש דרך לרכך אותו טיפה כדי שיהיה פחות קופצני עקב מהמורות בכביש?
מדובר על שנת 96 הדגם עם העלים ויש לציין שזה שלפני הוסיף עלה והרכב מוגבה יושב על צמיגים 235/75/15
בברכה
נועם
GodsFather
22-09-11, 09:01
ברוך שובך לעולם מכונות הכביסה :)
1. צריך לבדוק מה מצב העלים שלך, יכול להיות שיש לך יותר מידי וזאת כתוצאה מגילם המופלג ואולי תצטרך להחליף אותם כליל.
2. לחץ אויר בצמיגים - על כמה אתה נוסע ?
3. בולמים - יש כמה סטים מוצלחים בשוק שמסייעים לעניין.
4. מזדה 3 זה לא יהיה. אבל מושבים של מזדה 3 כן יכולים לסייע.
שילוב של כל 4 הסעיפים יעזור, קצת.
בהצלחה.
על איזה סט בולמים אתה ממליץ כדי לשפר מעט את הנושא?
אני נוסע על לחץ אוויר 32 PSI
כסאות של מזדה זה בהחלט שינוי שאני רוצה לעשות אבל עוד לא הצלחתי להשיג כאלו לצערי
GodsFather
22-09-11, 09:10
קודם כל תוריד את האויר לאיזור ה27. 32 זה המון.
בולמים - קוני ידועים כמוצלחים מאד אבל אני ממליץ שמישהו יעיף מבט קודם במצב העלים שלך לפני שאתה קונה בולמים, כי אולי יהיה שינוי ואז הבולמים עלולים לא להתאים.
יש כמה קיטים מוצלחים ברמת המוצר-מדף שמגיעים מחו"ל ויש כמובן ייצור מקומי. דעתי המשוחדת היא לכיוון ייצור מקומי, אבל הפורום מלא בשרשורים לכאן ולכאן, כולל אנשים רבים וטובים עם נסיון עם כמה קיטים. תחקור קצת בעניין ותחזור עם מסקנות/שאלות.
עם כמויות המזדה שיש בכבישים, עניין של ימים ספורים או לחפש בעוד פירוקיות. יש היום אפילו אתר שעושה את זה בשבילך, פורסם פה לפני כמה שבועות.
איזה בקונפיגורציה מגיע הסמוראי יש לך ?
ארוך , קצר סגור פתוח ?
ובהמשך לשאלות של הסנדק
כמה זמן הקפיצים על הרכב , כמה עלים בכל קפיץ
ואיזה בולמים יש על הרכב ובני כמה הם ?
מענה על שאלות אלו יוכלו לתת כיוון לעזרה.
שלומי
איזה בקונפיגורציה מגיע הסמוראי יש לך ?
ארוך , קצר סגור פתוח ?
ובהמשך לשאלות של הסנדק
כמה זמן הקפיצים על הרכב , כמה עלים בכל קפיץ
ואיזה בולמים יש על הרכב ובני כמה הם ?
מענה על שאלות אלו יוכלו לתת כיוון לעזרה.
שלומי
היי שלומי
מדובר בסמוראי קצר פתוח
אין לי מושג לגבי בני כמה הבולמים
לגבי סוג הבולמים וכמה עלים יש בכל קפיץ אני אבדוק ואחזור אליך
נועם
כיסאות יעשו הכי הרבה הבדל בהכי מעט כסף.
כמו שאמרו לך- גש לקפיצאי שיבדוק מה יש שם,
אם יש עלים עודפים או בולמים לא מתאימים- להחליף.
לדעתי בסמוראי אין סיבה להשקיע בבולם יקר כמו קוני.
ובכל מקרה צריך לראות שהבולם מתאים למשקלו של הרכב (היה לי סמוראי סלילים עם קוני שכנראה היה מתאים למרכבה3 = לא נוח! )
ותתרגל.... סמוראי זה סמוראי.
כדי להגיע לרמת נוחות סבירה בשבילים וביום יום אין מנוס מלהחליף את העלים לארוכים יותר.
כאשר החברה פה אומרים לך , סמוראי זה סמוראי , תתרגל הם למעשה רוצים לומר שלסמוראי יש יחס משקל נתמך/בלתי נתמך נמוך מאוד, משקל המתלים גבוהה ביחס למשקל הרכב הקל, תוסיף לזה את בסיס הגלגלים הקצר והגה לא מתוגבר ותקבל אחלה מכונת כביסה.
אין איך לנצח את חוסר הנוחות בסמוראי בדרך זולה.
כדי להפוך את הסמוראי לרכב נוח כמו טרופר אתה צריך להחליף מנוע לכזה עם לפחות 100 כ"ס ואז להעמיס אותו ב450 ק"ג.
ואז יהיה לך רכב נוח.
עד אז, עלים ארוכים יותר ומושבים טובים יותר ...
GodsFather
23-09-11, 06:56
כדי להפוך את הסמוראי לרכב נוח כמו טרופר אתה צריך להחליף מנוע לכזה עם לפחות 100 כ"ס ואז להעמיס אותו ב450 ק"ג.
ואז יהיה לך רכב נוח.
.
לא מסכים. הנתונים הנוכחים מספקים ביותר + טרנספר משודרג בשביל עוד טיפה מומנט.
לגבי העלים הארוכים - מסכים לחלוטין, אם כי אפשר היום בעזרת סט המרה של סיקס לקבל נוחות מאד מאד טובה. לא התייחסתי לזה עד כה כי פותח השרשור לא שאל על שיפורים ברמה הזו אלא על הבסיס.
המרה לסיקס+בולמים בהתאם = נוחות נסיעה טובה מאד בכביש ובשטח+מהלכי מתלה משופרים פי כמה מכל סט הגבהה סטנדרטי.
החסרון - צריך לעשות את זה כראוי. קרי, להביא קיט המרה (באופן פרטי או דרך זוקיפרו למשל) או לבנות אחד משרטוטים קיימים כפי שחלק מהאנשים בפורום הזה עשו (אלון_ק, איתי ועוד).
אופציה נוספת היא כמובן סדנא (מורי,זוקילנד, רוק-סוליד וכד'). קצת יותר יקר אבל סוגר פינות מקצה לקצה.
אפשר להגיע לרמה טובה גם ללא עלים של סיקס. אני עשיתי במתלם ונשארתי עם תושבות סטנדרט, ויצא לנסוע על רכב של חבר עם ruf. אני לא הרגשתי כמעט הבדל, האוטו שלו אפילו יותר קשה (אבל גם יותר מרוסן), תוצאה של בולמים יותר קשים אבל המצב יותר טוב מסמוראי סטנדרט. בקיצור כמו שכתבו פה, סמוראי זה סמוראי, לטוב ולרע ובקצר בעיית הנוחות רק מתעצמת. כיסא נורמלי יעשה הכי הרבה הבדל. אני לא אוהב את המזדה, הוא נוח מאוד וזול אבל רחב מדי ויושב על הגבול של אי אפשר לסגור את הדלת. מציע לך לחפש מושבים של רכב צרפתי כמו סיטרואן או פיז׳ו הם יודעים לפנק את האחוריים. לכיסא נהג, לדעתי (ותכף כולם יקטלו אותי) אין על כיסא הידראולי טוב. גילוי נאות, יש לי אחד למכירה.
בברכה ובהצלחה,
צחי
GodsFather
23-09-11, 07:43
לכיסא נהג, לדעתי (ותכף כולם יקטלו אותי) אין על כיסא הידראולי טוב.
כיסא הידראולי טוב כשאפשר לתחזק את הבולם שלו ולכוון את עוצמת הריכוך. מבלי להכיר את שלך כמובן, זו התייחסות מנסיון אישי עם מספר מושבים הידראולי שונים.
שנתיים על כיסא הידראולי, ברור שיש כיוון לשיכוך (כיסא קודם ISRI, נוכחי אספיר שולמן), לא מכיר צורך בתחזוקה.
GodsFather
23-09-11, 08:05
לכל בולם זעזועים יש בלאי מסוים, תסכים איתי ? אם אפשר להחליף את הבולם - טוב. אם לא, אז אתה תקוע עם כסא שבסופו של יום לא שווה אפילו לתחת :)
מה אתה עושה פה כותב ? לך למפגש!
ראשית תודה לכל המגיבים
אני מודע לזה שזה סמוראי ואין ברצוני להפוך אותו לנוח כמו פרייבט אלא פשוט קצת לרכך את הקפיציות שלו בכביש
אין ספק שאני אחליף את הכסאות למה שהצעתפ כאן הכי זול והכי אפקטיבי כרגע
לגבי העלים / קיט המרה של סיקס הסתכלתי בזוקיפרו והאמת הלכתי לאיבוד שם לא הבנתי איזה לקנות מה מתאים לחלק הקדמי ומה מתאים לאחורי , האם יש קיט שכולל המרה מלאה בנושא מבלי להתחיל לחפש כל חלק בנפרד ?
מה העלות של קיט המרה שכזה ?
והיכן אפשר לרכוש ולהתקין קיט כזה?
נועם
GodsFather
23-09-11, 12:35
לך למפגש! דבר עם נתי מזוקיפרו.
זה המוצר של LOWRANGE -
http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/suspension-kits/trail-tough-yj-leaf-spring-suspension-kits.html
הוא מייבא גם אותו. אחרי שהמוצר אצלך, גש לקפיצאי וקנה סט קפיצים תואם (או חפש בלוחות מודעות סט יד שניה). בעבר, איתי ITAY מכר קיט כזה בארץ. אני לא יודע אם הוא עדיין עושה את זה.
וכמו שאמרתי - סדנאות בארץ יכולות לעזור לך בעניין. מורי/זוקילנד וכד'.
אצלי הסמוראי התרכך מעט עם הפחתה של עלה מהקיט 2" שקניתי במתלם ועירגול .
אך עד שלא החלפתי לבולמים של teratec וכיסאות של לנדרובר דיסקברי 2005 וקצת משקל ,
נהיה נוח בכביש אך בשטח הקצב שלי איטי לעומת אחרים עם קפיצי סליל שטסים .
זה הג'יפ וזה מה שיש. אם נוריד לחץ אויר ל26 -27 הג'יפ לא נוסע זריר בכביש על 215 mt
לשכן שלי יש טיוטה לנד קרוזר ארוך אבל אצלו המחיר 180.000 ש"ח .
שנה טובה
במידה ואין משקל על האוטו הייתי ממליץ לך לנסות ולהוסיף אני בניתי פגוש אחורי וזה עזר מאוד הקדמי בדרך ... בהצלחה
GodsFather
04-10-11, 04:02
במידה ואין משקל על האוטו הייתי ממליץ לך לנסות ולהוסיף אני בניתי פגוש אחורי וזה עזר מאוד הקדמי בדרך ... בהצלחה
זה נכון במידה ויש לך גם מנוע שיכול לשאת את זה... אחרת, אתה תרוויח נוחות אבל ההאצה וההתנהלות בכביש יפגעו וכך גם צריכת הדלק.
גם נכון זה שיקול שצריך לקחת למרות שעם יחס העברה נכון עבד אחלה ...
GodsFather
04-10-11, 11:25
יחס העברה עדיין לא מחזיר לך את הדלק במקרה הזה. הוא רק עוזר בזינוקים.
פגושים לרכב יש כבר קדמי ואחורי
אני אתחיל בעיניין של הכסאות ואני חושב דווקא ללכת על כסאות של סיטרואן ולא מזדה נראה לי שיותר קל להתאים אותם
צריך לבדוק את זה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.