צפייה בגרסה מלאה : מה הנזק שגורמת הנסיעה על חוף הים?
http://www.4x4offroads.com/image-files/4x4-bogged-on-fraser-island.jpg
אני אענה דווקא בלקיחה לכיוון אחר.
בתור אחד שגר באזור חוף בצת, הנזק הוא בעיקר לאוכלוסיית הצבים ובעלי החיים השונים המתקיימים על הגבול הדק בין המים ליבשה.
תבואו לפעמים לראות את פקיעת הבייצים וריצת הצבונים לים ותבינו מה הנזק שיכולה הנסיעה על החוף להביא.
(איזה רציני הוא, בסה"כ תמונה)
מקווה שהעברתי והבהרתי משהו.
פסטר ידידי......
ואני רק הענה לך בקושיה קטנה ונקודה למחשבה.......
רכבי הפקחים וניידות המשטרה עושות את אותו הנזק גם או שהן מרחפות מעל גובה החול ?!
אז שיפסיקו "למכור" לנו את סיפורי הצבים........
רפי
רפי, מה זו התשובה הזו?!?
אסור לנסוע בחוף, מעבר לעניין החוקי, מעבר לעובדה שזה פשוט דוחה והורס לכולנו, זה עושה נזק אקולוגי גדול.
העובדה שבארץ ישנם לא מעט אוכפי חוק בעלי IQ נמוך מזבוב- לא הופך את ההתנהגות שלהם ללגיטימית או תקינה- להיפך.
six 4 life
04-10-11, 00:44
לנסוע על החוף לא חוקי נקודה.
אז מה אם הצבא סיפח לעצמו כמה רצועות חוף והפך אותן לשטחי אש? אז מה אם הגדילו לעשות ואף הגדירו חוף אחד כמטווח מסוקים פעיל? אז מה אם יש כמה מפעלים בארץ ששופכים לים רעלים ופסולת שפוגעת בכל הסביבה (וגם בצבים המסכנים)?
הכי חשוב זה לאכוף ביד קשה את הנסיעה על החופים, שם הנזק..
גם עדר פילים במנוסה עושה נזק גדול לטבע
אנחנו לא צופים על הטבע אלה חלק ממנו
כחברה קבענו חוקים של מה מותר ומה אסור בד"כ אין לזה קשר לטבע.
מותר להניע רכב דיזל ולנסוע בכבישים אעפ"י שזה מזהם למה? כי כך קבע המחוקק,
אי אפשר לבטל רצון של אדם כל שהוא לנסוע על החוף, אדם זה ורצונותיו הם חלק מהטבע
אלה שבמקרה הזה המחוקק קבע שאסור .
דווקא במדינת ישראל לחברה להגנת הטבע ולרשות שמורות הטבע יש הרבה עוצמה וכח יחסית למדינות אחרות.
אני מניח שכל אחד פה נסע פעם אחת לפחות על חוף הים .(גם עומרי)
אז אפשר להבין את הרצון הזה.
six 4 life
04-10-11, 01:51
אין בעיה עם שמירה על הטבע יש בעיה שזאת לא הכוונה ולא המטרה העיקרית של מי שקבע את החוקים האלו. הצבים מעניינים את הקצה למי שיקבל מספיק כסף, הטבע מעניין כקליפת השום את הכרישים שקונים ובונים על חופים שלי ושלך בלי לשאול אף אחד מאיתנו, עוברים על חוקים מכאן ועד להודעה חדשה - בחסות החוק עצמו.
עכשיו אם תוכל, בוא תסביר לי את הנושא הבא: אני לוקח במקרה הזה כדוגמה את החוף בתל ברוך, החוף שמתחת ל"בור" ולבסיס.
למה אסורה הנסיעה שם על החוף או בכלל "קרבת 100 מטר לקו המים"- כשהתוכנית העתידית שלו היא להפוך לטיילת שמחברת בין ת"א להרצליה?
בטח יבנו לצבי ים מנהרות שיהיה להם מאיפה לעבור..
מותר להניע רכב דיזל ולנסוע בכבישים אעפ"י שזה מזהם למה? כ
לידיעה כללית
דיזל לא מזהם כמו שבנזין מזהם
כלומר,
הזיהום של מנוע דיזל שונה לחלוטין מהזיהום שמנוע בנזין פולט
למעשה, קח רכב דיזל וחבר אותו למכונת קריאה של זיהום אויר(לרכבי בנזין), אתה יודע מה תקבל?
המכונה לא תקרא אותו.
מנוע בנזין פולט גזים רעילים HC,CO,NOX וכמובן CO2 ומים
מנוע דיזל מיצר בעיקר SOOT, זה פיח CO2 NOX ומים
מאיפה אני יודע? יש לי תעודת בוחן זיהום אויר ממדינת נבאדה שאומרת שאני יודע.
או, כבר הרווחתי את לחמי בהעלאת הדיון.
לידיעה: בגלל הכרישים המדוברים ותוכניות בנייה הרסניות שמתוכננות לחוף בצת (פארק מים ויחידות נופש, ממש על החוף)
ב - 15/10 משעה 13:00-17:00 יתקיים מפגן/הפגנה של גל אנושי בחסות החברה להגנת הטבע. כמו כן יהיו הפעלות ופעילויות לילדים והופעות.
אתם מוזמנים גם להשפיע.
(אחרי 10 שנים של מגורים באזור, גם לי זה חילחל ונפגעתי מהאיכויות של האזור - ממש פלצני)
או, כבר הרווחתי את לחמי בהעלאת הדיון.
לידיעה: בגלל הכרישים המדוברים ותוכניות בנייה הרסניות שמתוכננות לחוף בצת (פארק מים ויחידות נופש, ממש על החוף)
ב - 15/10 משעה 13:00-17:00 יתקיים מפגן/הפגנה של גל אנושי בחסות החברה להגנת הטבע. כמו כן יהיו הפעלות ופעילויות לילדים והופעות.
אתם מוזמנים גם להשפיע.
(אחרי 10 שנים של מגורים באזור, גם לי זה חילחל ונפגעתי מהאיכויות של האזור - ממש פלצני)
אפשר להגיע עם הג'יפ? :D
לחלוטין מזדהה עם המאבק... לצערי באותו יום בעיצומו של טיול מתוכנן
רפי, מה זו התשובה הזו?!?
אסור לנסוע בחוף, מעבר לעניין החוקי, מעבר לעובדה שזה פשוט דוחה והורס לכולנו, זה עושה נזק אקולוגי גדול.
העובדה שבארץ ישנם לא מעט אוכפי חוק בעלי IQ נמוך מזבוב- לא הופך את ההתנהגות שלהם ללגיטימית או תקינה- להיפך.
עמרי, אני אסביר לך את התשובה הזו:
לך ולי ולרפי אסור לנסוע עלהחוף, נקודה. כי זה פוגע בצבים. אני מבין, אני בעד. זה החוק ואין ויכוח.
אבל לשוטר בטנדר כחול-לבן ולפקח בטנדר הירוק זה מותר.
ולטרקטור של העיריה שמדסקס את החוף, גם מותר.
פתאום אין צבים? אין קוליסים? או שהטרקטור והטנדר הירוק מרחפים באוויר?
ממש כמו שלפקח מותר לנסוע בשמורה בזמן שלך אסור. כאיל והטנדר הירוק לאמ שאיר קוליסים ולא מפחיד את החיות. כמו שניידות משטרה חונות חופשי בחניות נכים, ובאדום לבן, ועל מדרכה. למרות שהשוטר רק קפץ לקנות סיגריות. ברור. "הם בתפקיד". להם מותר. ממש כמ ושלך מורת לנסוע 100 קמ"ש, אבל לשוטר מותר לנסוע כמה שהוא רוצה. תמיד הוא יכול לומר שהו אבתפקיד. ואם זה המפכ"ל - אז בכלל הכל מותר. גם 180 ויותר. כבר תיעדו את זה. מה יש? הוא מיהר לישיבה חשובה במטה הארצי.
אז מחר יבוא הצבא, ובשם הבטחון הלאומי יחרים עוד רצועת חוף לצורך הקמת בסיס + חוף פרטי לאחת מיחידות הקומנדו-שושו שלו, או עוד מטווח למסוקי הקרב שלו, כי הנגב שכבר שיטחו את כולו לאבק כבר לא מספיק. היי - מדובר בביטחון. הצבא הוא מעל לחוק.
ומחרתיים יבוא טייקון, ישלם למי שצריך כמה שצריך, ויקים לעשירים שעוד אין להם מאה דירות פאר על הים, עוד מפלצת סי אנד סאן עשרים מטר מהמים, על הצבים הקטנים, וירוויח מזה מאות מיליונים.
מה שמלמד שהצבים והפרחים מעניינים למחוקק ולחברה להגנת הטבע, ולרשט"ג, ולעיריות, וגם לירוקים המאוסים, ותסלחו לי על הביטוי - את קצה הבולבולון - כי במדינה הזו בסופו של דבר הכל כסף. איסור שמטרתו לגבות מיליונים מהאזרחים בצורת קנסות ולהרחיק אותם מהחופים, כדי להעניק את החופים האלה במתנה למישהו אחר, שנמצא מעל לחוק. ממילא אף אחד ברשויות לא מתכוון לשמור על הטבע ועל החוף כמו שהם אלא "לפתח" אותם - עוד טיילת, עוד סי אנד סאן, עוד כפרי נופש, ולהכניס מיליונים לקופה. ובינתיים הכי קל להדביק תווית של "משחית טבע" ו"דורס צבים" על מי שרוצה לרדת לחוף עם המשפחה שלו בג'יפ.
אז חוק זה חוק ומי שחי במדינת חוק צריך לכבד את החוקים גם אם חלקם עקומים מהיסוד, אבל שלרגע אחד לא נשכח שמי שמחוקק את החוקים האלה הוא בהרבה מקרים מנוול, מושחת ופושע, ובאמת לגמרי לא אכפת לו - לא ממכם, לא מהטבע. והאינטרס היחדי שלו זה למצוץ ממכם כספים.
למיטב הבנתי נושא הצבים רלוונטי למספר די מצומצם של חופים בארץ ולתקופות ההטלה בלבד.
ראיתי לא פעם פקחים הולכים רגלית לאורך החוף ומחפשים עדויות להטלות באזור.
יש חוק וצריך לכבד אותו - כולנו עדיין יכולים לעלות על החוף במספר לא קטן של חופים עם רכב, לפחות אנחנו מודעים לסיכון שבקבלת דו"ח.
לדעתי האישית מי שלוקח את הסיכון הזה מגיע לו הקנס.
ולשאלת הנזק לרכב - אני משתדל לשטוף אותו טוב לאחר נסיעה באזור החוף מכל שאריות המלח והחול
אכן מילים כדורבנות...
אז מה נשאר לנו לעשות בתור האזרחים הקטנים והמסכנים שתמיד דופקים אותם? לנסוע דווקא? לקלל? להסתנן כמו גנבים בלילה בשביל עוד דיונה?
נשאר לנו להגיע ולמחות על ההפקעה של החופים מהידיים של כולנו אל עבר הכיסים של בעלי ההון, כמו שעצרנו אותם בפלמחים ואוטוטו גם בכינרת, נעצור גם בבצת.
נשאר לנו להעיר לחברינו שאולי לא תמיד מודעים (גם כאן) ולדווח על עבריינים שמסכנים את כולנו בהשתוללות בחופי רחצה
כמובן שזהו חלום אוטופי אך ביום שבו לא יהיו אנשים שנוסעים היכן שאסור, גם לא יהיה צורך לפקחים לנסוע באותם שטחים...
אגב, עוד לא פגשתי פקח שמורות טבע שנוסע מחוץ לשבילים או בשעות בהן השמורה סגורה לתנועת כלי רכב מחשש להפרעה לבעלי החיים... עם כמה שנשמיץ אותם, מדובר בסופו של יום באנשים שעושים מלאכת קודש שקרובה לליבם, עושים ימים כלילות הרחק מהמשפחה, משתכרים שכר מעליב במקרה הטוב ובנוסף לכל, מקוטלגים כאיש הרע בסיפור כאשר הם האנשים הטובים באמצע הדרך.
ולגבי הטרקטור שמדסקס את החוף, עוד לא פגשתי גם טרקטור כזה שמדסקס שטחי הטלה של צבים... הטרקורים פעילים בחופי רחצה מוכרזים ומוסדרים בלבד בעוד שטחי ההטלה לרוב מגודרים ומוגדרים. לצערנו הרב, בשל מגבלות השטח שלנו, לרוב הצבים מוצאים את עצמם לכודים בין חוף רחצה לפרוייקט מגורים לבסיס צבאי לתחנת כוח לחוף היחידי שיש גישה לרכבים אז מה רוצים ממני? כולם מקבלים אז גם לי מגיע!
לסיכום, אפשר לבכות ולצעוק עד מחר שגם לנו מגיע, אפשר להתעלם ולקבור את הראש בחול (סטיגידיש :p) ואפשר להרים את הטלפון בפעם הבאה שנמצאים בחוף עם המשפחה/ילדים/חברה ואיזה גב-גב-גבר בDIV-X צווחני מדגים לכם את היכולות המופלאות של הכלי הזה להרוס לי את הסנטימטר חוף האחרון שנשאר לנו...
ציטוט" ואיזה גב-גב-גבר בDIV-X צווחני מדגים לכם את היכולות המופלאות של הכלי הזה להרוס לי את הסנטימטר חוף האחרון שנשאר לנו"
ובגלל שכאלה סגרו לנו את החופים נקודה
החברה של החברה להגנת הטבע מסתובבים על החוף כרכב בודד בדרך כלל בנתיב קבוע המישטרה מסתובבת בגלל עבריני שנוהגים בפראות על החוף ומסכנים רוחצים
ראיתי במו עיניי טרקטורון פוגע בילדה וגורם לה לחתכים הוא לא טרח לעצור
לגבי תייקונים מחוקקים ושאר נבלות זה מה יש כל עוד אנחנו שותקים הם חוגגים בים התיכון כינרת וים המלח
ועכשיו קצת נאיביות אולי ניתן ליפנות לרשות ובצורה מסודרת להגדיר קטע חוף מסודר לגיפים שבו ניתן יהיה להיכנס לחנות ולצאת בצורה מסודרת וגם לזמבר את מי שמישתולל על ידי פקח קבוע בשטח
רשות שמורות הטבע עושה מאמצים לישמור על מה שיש עם מה שיש וצריך לעשות את זה איכשהוא הרי פקח לא יכול לחסתובב יום שלם ברגל והם הרבה יותר אדיבים מהמישטרה הדרך אגב סירות ואופנועי ים מסכנים ומציקים לא פחות
כבעל גיפ ירוק ספגתי לא פעם "ברכות" כי חשבו שאני מהרשות וזה חבל הם עובדים קשה ודי מתוסכלים מי שקיבל דוח זה מגיע לו שישלם ושיפנים
סופת המדבר
06-10-11, 15:21
אני לא חושב (ויתקנו אותי אם אני טועה) שבכל החופים יש צבים
בטוח שיש איזה חוף שתיים שהם נטושים ואין שם חיות ואין שם מתרחצים
אז למה לא להגדיר איזה רצועה קטנה של 1-2 ק'מ לכניסת ג'יפים?
יש למשל את חוף הגיפים בפלמחים כולם יודעים שיש שם גיפים
אז למה את החוף הזה למשל לא להקצות לגיפאים זה כבר מקובל על כולם (בערך)
אני לא חושב (ויתקנו אותי אם אני טועה) שבכל החופים יש צבים
בטוח שיש איזה חוף שתיים שהם נטושים ואין שם חיות ואין שם מתרחצים
אז למה לא להגדיר איזה רצועה קטנה של 1-2 ק'מ לכניסת ג'יפים?
יש למשל את חוף הגיפים בפלמחים כולם יודעים שיש שם גיפים
אז למה את החוף הזה למשל לא להקצות לגיפאים זה כבר מקובל על כולם (בערך)
מבלי לעורר שוב את הטענות (המוצדקות) נגד תכניות נדל"ן/צבא/you name it עתידיות, יש במדינה שלנו דבר שנקרא תמ"א- תכנית מתאר ארצית. יש גם תכניות אב.
בקצרה, המשמעות היא שלכל שטח במדינה יש ייעוד. גם חוף פתוח/שמורה זה ייעוד.
אם אתם רוצים שיגדירו חוף מיוחד לג'יפים צריך לשנות בשביל זה ייעוד ולבנות תמ"א חדשה.
המהלך הזה כולל בין היתר התנגדויות של בעלי הייעוד המקורי של השטח (ציבור/שמורה/נדלן) העלאת התכנית החדשה לוועדה הארצית ומשם לוועדה המחוזית. בדרך חייבים להיות גורמי ממשלה שיש להם אינטרס פוליטי לעניין (כי כל שינוי כזה דבר ראשון מחליש אותם פוליטית...). וכן, תוסיפו לכל זה את הבירוקרטיה הנפלאה שלנו.
אם אתם עדיין חושבים שזה ריאלי, בהצלחה!
אני מבטיח לתמוך ולא להעלות התנגדויות לוועדה המחוזית...
מתי תפנימו?
עצם היותינו בעלי רכב רב מינוע, אנחנו הורסים את הטבע וכל השאר ממש לא משנה.
מאיפה אני יודע?
שמעתי את זה לא פעם ולא פעם מחברים ירוקים למינהם...
מה זה אומר?
זה אומר שעצם הרצון שלנו לחתיכת חוף קטנה (שבין כך ובין כך אינה מאכלסת צבים וכדומה) תיענה בשלילה מוחלטת תוך כדי הטפות מוסר סדרתיות!
אתם לא מבינים את כמות הארס שנשפכת עלינו אצל כל אוהבי ושומרי הטבע ה"אחרים".
4x1om-Israel
07-10-11, 13:52
1000 שקל
meir alony
07-10-11, 14:19
לידיעתכם צבי-ים יכולים להגיע לכל חוף, בראש השנה שולחו לחפשי 2 צבי-ים שהגיעו לחוף בת-ים לפני שנה.
http://www.bat-yam.muni.il/show_item.asp?levelId=58022&itemId=7461&itemType=0http://img267.imageshack.us/img267/8730/66575504.jpg
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.