צפייה בגרסה מלאה : מחפש פתרון יעיל וזול להגבלת פריקת המצבר
אני מעוניין לחבר מקרר קבוע לרכב, מהסוג שלא יודע לעצור את עצמו כאשר המתח של המצבר יורד מעבר ל 11 וולט.
האם יש פתרון יעיל וזול שאוכל לחבר בין המקרר לחיבור המצית?
פרטים על המקרר: מדובר בצידנית קירור של חברת Supercool שהורדה ממשאית וולוו (בשנות ה 90 זה הגיע מובנה בתוך הקבינה של המשאית). ההמרה בין 12V ל 24V הדרושים להפעלת המשאית נעשית באמצעות המכשיר הזה: http://www.ebay.com/itm/DC-DC-Converter-Regulator-12V-Step-Up-24V-5A-120W-/270813609595?pt=AU_B_I_Electrical_Test_E quipment&hash=item3f0dbfbe7b
תודה לעוזרים.
קובי
התקנתי כזה ברייזר לאחר שכל פעם חתולים היו מפעילים את האיתות ( ואז אתה בא להניע ואין מצבר... מעצבן)
פתר לי את הבעיה, מגיע עם כפתור להתקנה איפה שתרצה, לחיצה עליו והזרם מהמצבר מחובר חזרה
יש מנגנון כזה בפיאסטות ישנות אולי תימצא בפרוקיות
יותר פרטים בבקשה:
בפיאסטות מאילו שנים?
על מה אחראי?
איפה נמצא פיסית?
שכחתי לשים את הלינק...
http://www.autopartswarehouse.com/shop_brands/battery_brain.html
boaz avrahami
18-10-11, 00:26
לי יש כזה עם שלט רחוק.
עבד 4 חודשים ואז בוקר בהיר אחד הפסיק.
החליפו לי לחדש אעפ שעברתי מעט את 3 חודשי האחריות המוצהרת.
תודות לגיורא מגלאור על השירות!
המוצר הוא פטנט ישראלי ומהזמן האחרון אף מיוצר בישראל!
בסך הכול מומלץ מאוד!
אם בלחיצה על השלט יש אפשרות לנתק את המצבר זאת אומרת
שצרכנים אחרים לא יופעלו למשל אזעקה וכו'
תתקנו אותי אם אני טועה או שתשפכו קצת אור על המוצר
GodsFather
18-10-11, 04:50
לאזעקה יש סוללה משל עצמה, על מנת למנוע ניתוק בעת ניתוק המצבר. העניין הוא שרוב האזעקות נכנסות לפעולה ברגע שמנתקים את המצבר בדיוק בגלל זה...
יש לי ביפר ובחיים לא נתקלתי בזה שאני מנתק את המצבר האזעקה עדיין
מתפקדת רגיל אני אנסה את זה
נימצא בדגם של פיאסטות עד 2003 (לא יודע עם בכולן אפשר לישאול במוסך של פורד) ניראה כמו קופסא קטנה עם כפתור למעלה נימצאת צמוד למצבר
למיטב זיכרוני בצבע אפור המיתקן היה מנתק את הזרם לכל הרכב
תיצטרך ליבדוק לאיזה עומס המיתקן מתאים ולהוציא קו ניפרד לצרכנים שאתה רוצה להפריד
אני לא מאמין שהמיתקן יוכל לספק זרם לכל הרכב בגלל צריכה גבוהה יותר
ראיתי בתגובות שיש מיתקן כזה שמיוצר בארץ אולי יותר יקר אבל ניראה לי שישרת אותך בצורה טובה יותר
כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב.
אני לא מעוניין לנתק את המצבר אלא רוצה לחבר "רכיב" מסויים בין המקרר לבין חיבור המצית והרכיב הזה יהיה אחראי להפסיק את פעולת המקרר במידה והמתח במצבר ירד מתחת ל 11 וולט.
בעצם, ברב המקררים המודרניים זה מגיע מובנה אבל מכיוון שהמקרר שלי לא מודרני אני צריך רכיב חיצוני.
תודה
boaz avrahami
19-10-11, 01:45
תבדוק אם זה עונה לצרכיך.
אם לא חפש לפי CUT-OUT 12V
http://www.ebay.com/itm/PSPC10BP-AUTOMATIC-12V-10A-CUT-OFF-BATTERY-PROTECTOR-/120579428655?pt=Motors_Car_Truck_Parts_A ccessories&vxp=mtr&hash=item1c1318112f
boaz avrahami
19-10-11, 09:39
אגב, מציע לך לשקול בכל זאת לשים הגנה על המצבר עצמו.
תוספת מחיר לא גדולה והגנה מכל הכיוונים.
נראה לי מעגל לא מסובך לבנייה סך הכל ממסר 12V סטנדרטי שמופעל על ידי מעגל משווה מתח והייתי מוסיף גם מפסק לחיבור/ניתוק ידני שעוקף ומנתק את מעגל ההשוואה.
boaz avrahami
21-10-11, 19:38
ניר,
אשמח לנסות לבנות כזה אם תתכנן ותעביר הוראות מדוייקות.
נראה לי שזה יהיה שימושי לרבים
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.