PDA

צפייה בגרסה מלאה : התפוצץ הצינור שבין משאבת המים לרדיאטור החימום בג'יפ

יורם-דרומי
15-10-11, 16:48
בטיול האחרון בנגב חום המנוע טיפס למעלה (טעות שלי לאחר הפעלת המזגן בחום גבוה) ובאחת העצירות התפוצץ הצינור שיוצא ממשאבת המים לרדיאטור הפנימי בג'יפ.

ישנו ניפל באמצע שמחבר את שתי קצות הצינור - הפיצוץ אירע בצינור בצד השמאלי של הניפל - לכיוון קיר האש

ניסיתי לחלץ את הצינור בתנאי שטח, מתוך הניפל ליד קיר האש אך ללא הועיל - פשוט תפוש חזק (כן - פרקתי את הבנד)
כתיקון דרך קיפלתי את הצינור בשתי קצותיו וכך סיימתי את הטיול בנסיעה מבוקרת לחום המנוע ולאחר תוספת מים כנדרש עם הוצאת אוויר.

האם ניתן לחלץ את הצינור על ידי חיתוך בסכין חיתוך? לקנות צינור כנ"ל איכותי ולהתקין לבד?
האם כדאי יותר להיכנס למוסך/מתקן רדיאטורים וזהו?
איזה צינור לקנות?

תודה על עזרתכם ויעוץ מתאים
יורם

יורם-דרומי
15-10-11, 16:49
שכחתי - רכב מסוג גראנד צ'ירוקי לימיטד ZJ מנוע 5.2L שנת 95

e-sheta
15-10-11, 19:17
ניתן לתיקון עצמי ,עליך לחרוץ את הצינור המחובר לניפל לרסס זז קל או WD40 על הניפל ועל הצינור היבש המתן כ 10 דקות ותוכל לחלוץ בקלות הצעה חברית החלף את כל צנרת המים בחדשה ועל הדרך במידה ולא ביצעת ניקוי רדיאטור הייתי ממליץ לבצע וכך תוכל להמשיך בראש שקט טיולים ללא פיצוציי צנרת בימים חמים .
ניתן לרכוש צנרת גמישה לפי אורך אצל כל חנות אביזרי מכוניות או ישירות אצל היבואן במידה וחשוב לך מקוריות (לא תמיד היבואן מוכר מקורי )מניסיון במחיר כן בחלק לו.

Saar
15-10-11, 22:24
ניתן לקנות צנרת גם ב ROCKAUTO.COM...

יורם-דרומי
16-10-11, 13:08
לאור העצלנות שריחפה עלי היום - ניגשתי למוסך ותיקנתי את הצינור - החלפץי אץ שני הצינורות של הרדיאטור הפנימי

שאלה - בצינור בצד ימין (הנוסע) היה לפני כן ניפל חיבור - כנראה לניקוי
כרגע לא התקנתי ניפל - אלא חיבור ישיר מהמשאבה לרדיאטור - יש צורך חיוני בניפל הזה?

boaz1969
16-10-11, 17:18
אהלן יורם וחג שמייח
כשהצינור נתפש כאילו הדביקו אותו על הניפל פשוט חותך קרוב אליו את הצינור וחותך אותו עם סכין לאורך הניפל ושולף החוצה...
לגבי הניפל ששאלת ..אם אתה מתכוון לניפל או פקק מתברג שיושב באמצע הצינור...אז לא קריטי אם ביטלת אותו ..גם אצלי בטלתי אותו ...לאחר החלפת צינורות חדשים ואני לא נתקלתי בשום בעיה מאז וזה היה מזמן...

-->