יונתןמצפה
06-11-11, 21:20
הבעיה: לאחרונה הצופר עושה בעיות. עובד/לא עובד, כשעובד לעתים צרוד מאד וכד'.
כרגע: הפסיק לעבוד לגמרי.
בדיקה ראשונית העלתה כי אחד החוטים מתוך שניים התנתק ממנו (המחבר מתכת נשבר ישירות מהצופר)
עשיתי מספר בדיקות:
נגיעה ישירה עם החוט המנותק בצופר תו"כ שמישהו לוחץ על הזמבורה לא גרמה לו לעבוד.
פירקתי את הצופר, חיברתי לו שני חוטים ישירות מהמצבר- לא עובד.
מכיוון שהוא מחובר דרך בורג מתכת (וגוף הצופר גם ממתכת) נגעתי עם הבורג הנ"ל בבודי תו"כ שאני נותן לו חשמל דרך שני חוטים מהמצבר- עובד!!
החלטתי לנסות להלחים את המחבר המנותק חזרה לצופר. לאחר ההלחמה עדיין לא עובד..
אממה... עכשיו הוא גם לא עובד כשאני נותן לו חשמל מהמצבר (עם מינוס לגוף הצופר כמו מקודם).
בדיקות נוספות:
כשאני מחבר מנורת ביקורת לשני החוטים שמחוברים לצופר ולוחץ על הזמבורה היא לעתים נדלקת ולעתים לא. - ככל הנראה תלוי במצב ההגה...
מסקנות שלי (וכאן אשמח לעזרתכם):
1. הצופר מת. אולי היה קצת דפוק קודם. אולי דפקתי אותו בהלחמה. בכל מקרה כרגע הוא מת(?).
2. יש בעיה נוספת במגעים של הכפתור בהגה (לחצן במרכז ההגה). את המנגנון שם אני מכיר וכבר התעסקתי אתו בעבר.
שאלות נוספות:
1. האם הגיוני שהצופר צריך מינוס לגוף של הצופר בנוסף לשני החוטים שמגיעים אליו.
2. האם יש סוגים שונים של צופרים? כאלו שלא צריכים מינוס מהגוף?
3. מה לחפש?
4. רעיונות נוספים?
תודה,
יונתן
כרגע: הפסיק לעבוד לגמרי.
בדיקה ראשונית העלתה כי אחד החוטים מתוך שניים התנתק ממנו (המחבר מתכת נשבר ישירות מהצופר)
עשיתי מספר בדיקות:
נגיעה ישירה עם החוט המנותק בצופר תו"כ שמישהו לוחץ על הזמבורה לא גרמה לו לעבוד.
פירקתי את הצופר, חיברתי לו שני חוטים ישירות מהמצבר- לא עובד.
מכיוון שהוא מחובר דרך בורג מתכת (וגוף הצופר גם ממתכת) נגעתי עם הבורג הנ"ל בבודי תו"כ שאני נותן לו חשמל דרך שני חוטים מהמצבר- עובד!!
החלטתי לנסות להלחים את המחבר המנותק חזרה לצופר. לאחר ההלחמה עדיין לא עובד..
אממה... עכשיו הוא גם לא עובד כשאני נותן לו חשמל מהמצבר (עם מינוס לגוף הצופר כמו מקודם).
בדיקות נוספות:
כשאני מחבר מנורת ביקורת לשני החוטים שמחוברים לצופר ולוחץ על הזמבורה היא לעתים נדלקת ולעתים לא. - ככל הנראה תלוי במצב ההגה...
מסקנות שלי (וכאן אשמח לעזרתכם):
1. הצופר מת. אולי היה קצת דפוק קודם. אולי דפקתי אותו בהלחמה. בכל מקרה כרגע הוא מת(?).
2. יש בעיה נוספת במגעים של הכפתור בהגה (לחצן במרכז ההגה). את המנגנון שם אני מכיר וכבר התעסקתי אתו בעבר.
שאלות נוספות:
1. האם הגיוני שהצופר צריך מינוס לגוף של הצופר בנוסף לשני החוטים שמגיעים אליו.
2. האם יש סוגים שונים של צופרים? כאלו שלא צריכים מינוס מהגוף?
3. מה לחפש?
4. רעיונות נוספים?
תודה,
יונתן