התחברות

צפייה בגרסה מלאה : פגוש מתכת-זה בכלל חוקי?

hadtomer
12-11-11, 18:21
אני מפרק בימים אלה ספורטאז' מתאונה. אחד הדברים הראשונים שבא לי עליהם הוא הבגוש (שזה כמו פגוש, אבל ממתכת.....בדיחה של ברלי). מדובר בפגוש צינורות חביב שאני ארכיב עוד כמה ימים.

השאלה היא האם זה בכלל חוקי? זה מסוג הדברים שצריך להכניס לרישיון, או שזה משהו על הצד האפרטרי של החוק שאפשר לחיות איתו?

hadtomer
12-11-11, 18:24
אי אפשר לערוך כאן הודעות.......

הכוונה היא לצד האפרורי של החוק.

GodsFather
12-11-11, 18:28
משנה מסוימת חל איסור על טמבוני צינורות. אני לא יודע מה השנה המדויקת, אבל אם הרכב שלך ישן יותר, אז אין לך בעיה.

יבואו אחרים ויאמרו את השנה.

asafk
12-11-11, 19:21
זה לא לא חוקי.
ואין תקינה לפגושים.
פגוש כננת דורש אישור להתקנה של הכננת.
מגן חזירים אסור.

אסף.

hadtomer
12-11-11, 19:45
זה לא לא חוקי.

אהבתי. תודה.

הירשפלד יובל
12-11-11, 19:48
השאלה היא לשם מה אתה צריך אותו או למה אתה חושק בו . אני קיבלתי את הרכב שלי עם פגוש צינורות שבנה חבר שלי ולאחר מספר שנים ריפדתי והצנעתי אותו קמעה . מספר פרייבטים שפגשו אותו חטפו נזק רציני ועטפתי אותו גם כדי לא לשרוט דלת/חלק של מרצדס ודומיו ולשלם לפחות השתתפות עצמית . פגוש מחומר אחר יקבל את המכה ראשון , יכול להיות שישבר אולם ירכך את המכה לשילדה .אצלי הפגושים מחוברים עם ברגי 10mm לשילדה שיושבים בתוך חורים 13mm כך שהחופש בין הבורג לחור יקבל את התנועה מכה ראשון. תוכל לראות בצילומים את הפגוש לפני ואחרי עטיפה בבידוד ספוג של צנרת הסקה .

הירשפלד יובל
12-11-11, 20:00
מכיוון שאתה גם מאיזור המרכז ואצלכם יותר חמים/רגישים על שינויים כגון אלו ובנוסף זכור את איגרתו המפורסמת של ידידנו למכוני רישוי בנושא צמיגים/בגושים (שאחריה כמדומני עטפתי/ריפדתי את שלי ) , תחשוב טוב גם על הטסט הבא. אומנם אמרו לך שזה " לא לא חוקי " אבל גם לא אמרו לך שזה חוקי ולדעתי זה עלול להיות בסוף נתון לשיקולו של שוטר , בוחן תנועה , בוחן מכון רישוי .

amit_san
13-11-11, 16:50
אני הייתי נמנע מלהרכיב פגוש שכזה משתי סיבות עיקריות :
האחת - האם יש אישור למייצר הפגוש , עם תקינה מהטכניון?
השניה - האם יש אישור התקנת הפגוש המאושר מבחינת הטכניון?

קרוב לוודאי ששתי התשובות לשאלות הנ'ל הן לא , לכן כדאי להמנע מתסבוכת אם חלילה תהיה מעורב בפגיעה כזאת או אחרת.

lior_b.s
13-11-11, 17:43
לכמה סדנאות יש אישורי טכניון לפגוש מתכת???
מה עם פגושים שבונים לפי דרישת לקוח?
אני מניח שאפשר לספור אותן על יד אחת של נגר..אם בכלל
לי היה פגוש מתכת מייצור עצמי, עברתי טסט.. הייתי מעורב בתאונה עם משאית , הפגוש נהרס כליל תודות לחריצים שעשיתי בזמן הבנייה והתבררו כניחוש נכון (מודה זה היה יותר היגיון מאשר תכנון הנדסי אבל זה עבד)..
אף אחד לא בדק, אף אחד לא ביקש אישור נעצרתי עשרות פעמים לבדיקת רשיונות, אף אחד לא העיר, אם ירצו להוריד לך את הרכב מהכביש, הפגוש זה בעיה קלה... ימצאו מספיק דברים אחרים..

ליאור

פלג_
13-11-11, 17:57
שלום

אני לא היכנס לפילוסופיה, אבל יותר משבע שנים הדבר הזה (מצורף תמונה) היה מורכב אצלי,

היילקס 99, בניה עצמית.

במשך כל הזמן לא היה לי בעיה, לא בטסטים ולא עם שוטר\בוחן.
רק פעם אחת עצרה אותי שוטרת תמינה, היא עמדה בצומת מידי אחרי הפניה.
ושאלה אותי מה זה ה"רמפה" הזאת מקדימה, אז אמרתי לה שזה על הרכב כבר כמה שנים ושזה עובר טסט.
אז היא אומרת לי: טסט אני יכולה עם לעבור עם צמיגים גמורים, זאת לא חוכמה.
אז אמרתי לה אם כך למה עצרת אותי, תעצרי אותם.
היא צחקה ואמרה לי טוב סע סע...שבוע טוב.
בכל מקרה מהרגע שהיא עצרה אותי השיחה התנהלה בהומור.

לדעתי תרכיב, ותהנה.
בכל מקרה אתה תמיד יכול להחזיר.

בהצלחה.
פלג_

kobiarava
13-11-11, 18:21
בחייאת תומר, נראה לי שאתה צריך כבר לדעת, עם הוותק באתר ובקהילה ועם היגיון בריא, ששאלות של "....., זה בכלל חוקי?" הן שאלות קיטבג לכל דבר ועניין, ולא שואלים אותן כי בד"כ התשובה להן היא בפשטות-לא. לא, הגבהה היא לא חוקית, לא, פגוש בבניה עצמית הוא לא חוקי, לא, לעשות ברקסים בחניה מתחת לבית זה לא חוקי, ולא, מאפרה משופרת עם תאורת לד כחולה בייבוא אישי מהונג-קונג זה לא חוקי. למה-כובע, כזה של שוטר, או של בוחן תנועה, או של חבר של דרור, המנ***ק הזה מהבגושים.
מעבר לזה, כל אחד מאיתנו מפעיל שיקול דעת כשהוא משפר או משנה משהו ברכב, בין אם הוא מתקין מאפרה משודרגת או אם הוא מגביה ספורטאז' ב-"6, ובד"כ, אם עושים את כל אלה בחכמה ובצורה הנכונה, נדיר להסתבך בגלל זה עם החוק. הבעיה העיקרית שיכולה לצוץ מפגוש כזה או אחר היא אולי במעבר טסט, אבל מצד שני, אפשר להגיד שבאופן כללי יש בעיה לעבור טסט עם ג'יפ כלשהו, ולכל אחד מאיתנו (ואני די בטוח שגם לך) יש את הדרך שלו שבה הוא פותר בעיות מסוג זה...

שבוע טוב, ותתחדש על הפגוש-קובי

hadtomer
13-11-11, 18:30
תודה ידידי! השאלה נשאלה לא כל כך בקטע של קיטבג- אלא מתוך רצון כנה לדעת האם מדובר במשהו שהחוק היבש מאשר. סתם למקרה ש...

בכל מקרה- שוב פעם- תודה לכל מי שסייע. הבגוש (השגיאה כמובן מכוונת) יורכב השבוע.

רון נחמן
13-11-11, 19:01
לכמה סדנאות יש אישורי טכניון לפגוש מתכת???
מה עם פגושים שבונים לפי דרישת לקוח?
אני מניח שאפשר לספור אותן על יד אחת של נגר..אם בכלל

ליאור

לא יודע לכמה, אבל לנו ב"גתוס" יש אישור ממכון התקנים (יחד עם פיתוח התקני כננות ו-ווי גרירה) - אז כן. קיים דבר כזה.

אור .ס.
13-11-11, 19:51
יהיה בסדר זה יעבור גם לך בשלב כלשהו...

אור .ס.
13-11-11, 19:52
האא תומר, אם פעם מישהו יגיד לך משהו, אז סתם שתדע יש המון רכבים שנולדו עם פגושי מתכת
לדוגמא טויוטה פוראנר
ורכבים חדשים: סילברדו ראם F350 וכד'
אז למה אפטרמרקט לא ?
מזה מתכת סופגת חתיכות עור של אנשים ?

דרור ברלי
13-11-11, 20:39
לא יודע לכמה, אבל לנו ב"גתוס" יש אישור ממכון התקנים (יחד עם פיתוח התקני כננות ו-ווי גרירה) - אז כן. קיים דבר כזה.

רון, יש לכם תקן לבגושים, או להתקני כננת?כי למיטב ידיעת אין תקן ישראלי לבגושי מתכת. מוכרים ומתקינים אותם כ"התקנים להרכבת כננת".

תומר, חוקי או לא? תלוי את מי שואלים.
אם אתם שואלים את הבנצ'רמאכר הלאומי המומחה לבגושים, הוא יגיד לכם שלא.
אם תשאל אותי, אז ממש כמו הקושיה האולטימטיבית "כמה בדיוק מותר לסופה לגרור" - אני אגיד לך שאין לי מושג. כי באמת כבר אין לי מושג.
בנוסף, בישראל דברים כאלה גם משתנים חדשות לבקרים. היום מותר, מחר אסור. ואם מחר אסור, אז מה פתאום היום מותר?

לדעתי זה לא לא חוקי, ולא כן חוקי, ואולי זה בכלל לא לא לא חוקי ואולי כן, כלומר לא... זה שאין לדבר הזה תקן, משמע זה לא אסור, אבל מאותה סיבה בדיוק זה לא אומר שהוא מותר... אתה הבנת את ההגיון של משרד התחבורע? כי אני כבר מזמן נואשתי מהם. בסופו של דבר הכל נתון לשרירות ליבו של השוטר/בוחן. ואלה, הלב שלהם קטן שחור ורע ומלא רעל ושרירות.

בחיאת תומר, חסר על מה להכשיל ג'יפ בטסט? חסר על מה להוריד ג'יפ מהכביש?
אם זה לא הבגוש אז הצמיגים, ואם לא הצמיגים אז ה" אגבעה" ואם לא האגבעה, אז האף שלך שלא מוצא חן בעיניהם, או העובדה שאתה אשכנזיפת לבנבן שיותר משכיל ויותר חכם מהם, או שסתם הם ידחפו ראש לתוך האוטו ויריחו את הנודים שלך (יא חתיכת מנוול. איך, איך חנקת אותי אז בב.מ.וו הכתומה ההיא בברלין. אי אפשר לשכוח) ובגלל זה יכשיל ואותך או ידחפו לך הורדה מהכביש.....

מה אכפת לך? חוקי, לא חוקי, אתה ממילא נוסע באופניים.

-->