צפייה בגרסה מלאה : חימום בסמוראי
בוקר טוב
אתמול לאחר הפעלת חימום בסמוראי בפעם הראשונה לאחר זמן מה גיליתי שלולית של מים ברצפת נהג ועל יד הנהג
לאחר בדיקה מקרוב לאתר את מקום הנזילה לא זיהיתי שום בעיה אין כניסת מים לא מתחתית הרכב לא מהדלתות ולא מהגג
מדובר בסמוראי קצר פתוח ללא מזגן מה שכן זיהיתי זה טפטוף מתחת לדשבורד
יש לציין שזהו לא הגשם הראשון שהוא עובר ועד אתמול לא הייתה בעיה של מים ורק אחרי הפעלת החימום אתמול הבעיה קרתה
רציתי לדעת האם החימום בסמוראי עובד על מים ? האם יש שם איזשהו רדיאטור קטן או משהו אחר ?
בברכה
נועם
כל חימום של כל רכב, עובד על מים כמו שאמרת רדיאטור קטן.
-תבדוק את צינורות הניקוז בתא המנוע. שלא ניסתמו מעלים ולכן מי הגשם נכנסים פנימה.
-תבדוק שאין נזילה מהרדיאטור, אם יש לך מיים "ירוקים" זה קל להבדיל או ע"י בדיקת מפלס נוזל הקירור
תודה רבה אני אבדוק אני יודע שזה לא נזילה מהרדיאטור כי המים שם ירוקים ומה שברצפת הרכב נראה כמו מים רגילים כנראה גשם
בין השמשה למכסה המנוע (כשאתה מחוץ לרכב...) יש גריל.
סתום אותו עם צילוטיים ותראה אם בעיית המים נעלמת... ישנם 2 מרזבי גומי בתוך הרכב שלפעמים עושים צרות...
לגבי החימום, אצלי לפחות הכבל שמחליף הין חימום לקרור נדפק, כך שאני מחליף מתא המנוע (פותח ידנית את הברז).
אגב, המים ברדיאטור החימום הם המים מהמנוע - אז אם זו נזילה אתה אמור לראות מחסור. והמים אמורים להיות חמים אם המנוע חם.
היי רון
ראשית היכן נמצאים בדיוק מרזבי הגומי שציינת ?
שנית במידה ויתברר לי שאכן כיסוי הגריל הנ"ל בצילוטיפ מונע את כניסת המים איך ניתן לפתור את הבעיה מבלי לכסות את הגריל?
תודה מראש
נועם
שני מרזבי הגומי הם בקיר האש, אחד בצד שמאל והשני בימין.
הם נראים כמו שני צינורות גומי בצורת "ר" כלפי מטה
ברגע שאתה פותח אותם זה פותר את הבעיה ללא צורך בכיסוי הגריל.
תודה רבה ישי
מקווה שזו באמת הבעיה
יום טוב
תודה רבה ישי
מקווה שזו באמת הבעיה
יום טוב
קצת סיוט להגיע אליהם, ולכן אני ממליץ קודם לסתום את הגריל כדי לוודא ששם הבעיה ולא במקום אחר.
אתה יכול לראות איפה הם מסתיימים בתא המנוע - 2 יציאות של גומי שחור. אם אזכור אצלם לך כשיהיה אור...
מצטרף לשרשור, אצלי היחמום פשוט לא עובד, הבורר בין חום לקור עובד, המאוורר עובד, בורר המצבים עובד, הצינורות של החימום מחוברים, מישהו נתקל בבעיה כזו? אם צריך אני מוכן לפרק את הדשבורד...
החימום עובד עם רדיטור קטן בתוך הדשבורד לפני שאתה מפרק תבדוק שהברז מים לרדיטור באמת פתוח
( גם אצלי בורר חום קור עובד הוא פשוט לא מחובר לברז מים ) ותבדוק שיש זרימה של מים מבחוץ
צינורות שנכנסים דרך הקיר אש לתוך האוטו כי אם הם קרים לא בטוח שהבעיה בתוך הרכב אולי בחוץ ( ברז, סתם סתימה )
לאחר בדיקה של המרזבים מסתבר שהם לא חסומים השפרצתי מים בכוונה על הגריל בין החלון למכסה מנוע ראיתי שצינורות הניקוז אכן עובדים מצויין אבל עדיין יש כניסה של מים לתוך הרכב מאזור הדשבורד היכן שהחימום אטמתי את הגריל הזה ולא הייתה כניסת מים לרכב אבל זה לא פיתרון
האם זה אומר שיחידת החימום לא אטומה כמו שצריך ועלי לפרק דשבורד ולאטום אותו?
במידה וכן איך אני יכול לאטום את היחידה הנ"ל ? והאם פירוק של הדשבורד זה סיפור גדול ?
אשמח לעזרה בנושא
נועם
החימום עובד עם רדיטור קטן בתוך הדשבורד לפני שאתה מפרק תבדוק שהברז מים לרדיטור באמת פתוח
( גם אצלי בורר חום קור עובד הוא פשוט לא מחובר לברז מים ) ותבדוק שיש זרימה של מים מבחוץ
צינורות שנכנסים דרך הקיר אש לתוך האוטו כי אם הם קרים לא בטוח שהבעיה בתוך הרכב אולי בחוץ ( ברז, סתם סתימה )
אצלי אותו סיפור... כדי להעביר מקרור לחימום אני צריך לפתוח מכסה מנוע ולפתוח את הברז ידנית.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.