צפייה בגרסה מלאה : האם המנועים החדשים (בפריבטים) בעלי הנפח 1.4/1.6 "שווים"?
ברשותי פולקסווגן ג'טה עם מנוע 2000 סמ"ק מנוע חזק במיוחד בכל מצב תמיד יש עוד מיר ווח בדוושה שלחיצה עליו מטיסה את האוטו קדימה באפס מאמץ. באמת אחלה רכב.
התקשר אלי היום סוכן שמנסה לימכור לי את הדגמים החדשים עם מנועים 1.4/1.6 ליטר , נכון הטכנולוגיה יודעת לספק הספקים גבוהים בסל"ד גבוה .
האם תחושת הבטן שלי שהמנועים "הקטנים" הללו לא יספקו את הסחורה לאורך זמן נכונה?
אם מדובר בדגמי TSI אז כן,הוא יספק את הסחורה,אפילו בתצרוכת דלק קטנה יותר.
לגבי העתיד,מנוע חדש,טורבו....אין לדעת וגם אין נסיון קודם.
תשווה מומנט והספק.אתה עלול להיות מופתע - מומנט גבוה יותר בטווח רחב יותר של סיבובי מנוע.חבל שחברות הרכב התחילו לשנות משהו רק כאשר מחיר חבית נושק ל 100 דולר, כל היצרנים במגמה כזו, ב.מ.וו הקטינו נפח מ 5 ל 4.4 ליטר. כנ״ל המתחרה. מה שטוב במכוניות יוקרה טוב גם לנו.
מנוע TSI בנפח 1.4 ליטר לועס ויורק את ה-2.0 ליטר FSI שלך (150 כ"ס, מנוע מצוין וחזק לפי כל קנה מידה) בכל השוואת ביצועים. גם הדגם ה"פשוט" עם 122 כ"ס נהנה מיתרון מומנט משמעותי לאורך טווח סל"ד מאוד רחב, והוא יהיה מהיר יותר ממנוע ה-2.0 האטמוספרי כמעט בכל מצב.
גם צריכת הדלק אמורה להיות נמוכה יותר אבל.... TSI הוא מנוע טורבו (בגירסת 122 כ"ס) או טורבו+סופרצ'רג'ר (בגירסת 160 כ"ס, חיה רעה), מה שאומר שהוא מושפע יותר מצורת הנהיגה שלך. אם אתה אוהב ללחוץ, תגלה שהמנוע אוהב לשתות בנזין - והרבה.
לגבי טיפולים ואמינות - לא יודע. TSI הוא מנוע מורכב יותר. עם כל מה שמשתמע.
היה לי פוקסווגן טוראן 1.4 TSI עם 140 כ"ס, המנוע מעולה מבחינת ההרגשה בנהיגה, מומנט מצויין בסל"ד נמוך, וממשיך למשוך חזק לאורך כל רצועת הסל"ד, כשקניתי כל כך התלהבתי שבשעת לילה מאוחרת ראיתי X00 קמ"ש על המחוג... בקיצור מנוע מעולה, לגבי האמינות, הרכב היה חדש אז אין לי מושג אבל נראה לי שבטווח הארוך (מאוד) הוא יהיה פחות אמין ממנועים אטמוספרים אבל מי מחזיק היום רכב ישן (מלבד סופות ודיפנדרים...). לגבי הגיר (DSG) יחסית לגירים רובוטיים מרגיש מצויין אבל האמינות שלו זוועה, מחשבים מתקלקלים כל הזמן, עידכוני תוכנה (נו באמת...) בקיצור, אם אני הייתי צריך לקנות היום רכב מהקונצרן הייתי קונה ידני בלבד !
איתי, מה שאתה אומר מאשש את מה שאני חושב כבר זמן רב על אמינותם של מכלולים מורכבים מדי. אמנם זו דעה של משתמש אחד ב-DSG אבל בהחלט נותן עוד כיוון למי שמתעתד לרכוש מכוניות מיד שנייה - כי בישראל לא זורקים אוטו משומש למיחזור. בגלל מיסוי מטורף שגורם למכוניות להיות יקרות ללא פרופורציה, "זמן החיים" של מכונית בישראל הוא מהארוכים והגבוהים בעולם - מה שהופך את שיקול האמינות למשמעותי ביותר - גירים אוטומטיים/רובוטיים, מכלולים ממוחשבים - התנאים הקשים כאן (כבישים באיכות איומה שמפרקים את האוטו, פקקים כל הזמן, אבק, חום קיצוני) הם תנאים של עולם שלישי, לא מיטיבים עם מכלולים מורכבים שמיועדים לתפקד שנים ספורות בלבד ואחר כך ללכת למיחזור ולא להחליף ידיים ולהמשיך לעבוד כרגיל גם אחרי 10 ידיים ו-15 שנים על הכביש.
מה שאני אומר - אוטו חדש הוא חדש. יש אחריות. אבל כשאתם רוכשים מכונית משומשת שכבר עברה משהו בחייה, ולא רוצים לפשוט רגל במוסכים, לכו על פשטות, פשטות, פשטות. הקפידו להעדיף מנועים אטמוספריים, גירים ידניים, מזגנים עם פיקוד מכני, הימנעו ככל האפשר מגירסאות עמוסות גאדג'טים דיגיטליים, מינימום שבמינימום של מיחשוב ואלקטרוניקה, זה צריך להיות לדעתי העיקרון המנחה שאין בלתו. הרבה יותר מצריכת דלק או ביצועים מול סטופר.
הבעיה שלנו היא שבישראל נהוגה תקינה אירופית, מחמירה מאוד בכל הקשור לאיכות סביבה, והיא מחסום בלתי עביר לכלי רכב פשוטים ונטולי אלקטרוניקה, גירסאות "חקלאיות" פשוטות ואמינות לעולם שלישי וכו'. זו בעיה קשה, שרק תלך ותחריף בעתיד.
יש בקארפורום שרשור אחד לפחות על המנוע הזה משאבת מים שהתחילה לנזול והחלפתה דרשה לפרק את כל הטורבו.
תתעניין שם.
יש בקארפורום שרשור אחד לפחות על המנוע הזה משאבת מים שהתחילה לנזול והחלפתה דרשה לפרק את כל הטורבו.
תתעניין שם.
יש הרבה יותר משרשור אחד, למעשה יש מבול תלונות על מנוע 1.4TSI , גם איומים בתביעה ייצוגית, מה שיותר מטריד זה שצ'מפיון מסרבת לקחת אחריות ולהודות בכשל סידרתי בדגם הזה. היה איזה פורום שבו נשאל מנכל צ'מפיון על הבעיות במנועים ובתיבות ה DSG, לקרוא את תשובותיו המתחמקות ולהסיק מסקנות... משונה קצת לראות שרכבי VAG הפכו לרכבים לא אמינים בעליל.
אם מישהו חשב שבועת עודף הטכנולוגיה המיותרת לא תתפוצץ לכולנו בפרצוף, הוא תמים.
אם מישהו חשב שבועת עודף הטכנולוגיה המיותרת לא תתפוצץ לכולנו בפרצוף, הוא תמים.
חחח
בינתיים זה מתפוצץ לכל היצרנים בפרצוף, עודף טכנולוגיה גמר את השוק של סיטרואן לפני 20 שנה, הכפיש את שמה של מרצדס לפני 10 שנים, כיום דופק את שמה הטוב של VAG,
לדעתי גם פורד עם הטכנולוגיה בפוקוס החדשה לא תישאר נקיה מרפש.. ימים יגידו..
מי היצרנים שיעלו בסולם האמינות - הקוריאנים ובראשם יונדאי, האמריקאים שחוזרים לאט ובטוח לתמונה ועוד מספר שנים לא גדול, הסינים, ובגדול!!! ומדוע? בגלל שהם מעתיקים, והם לא יעתיקו נפילות...
יונדאי???? אני בחיים לא יגע ברכב הזה!
היתה לי אלנטרה 2001, צורת הנסיעה המועדפת עליה היתה על גרר! וגם אז צריכת הדלק לא היתה מביישת גראנד צ'ירוקי :)
חחח
בינתיים זה מתפוצץ לכל היצרנים בפרצוף, עודף טכנולוגיה גמר את השוק של סיטרואן לפני 20 שנה, הכפיש את שמה של מרצדס לפני 10 שנים, כיום דופק את שמה הטוב של VAG,
לדעתי גם פורד עם הטכנולוגיה בפוקוס החדשה לא תישאר נקיה מרפש.. ימים יגידו..
מי היצרנים שיעלו בסולם האמינות - הקוריאנים ובראשם יונדאי, האמריקאים שחוזרים לאט ובטוח לתמונה ועוד מספר שנים לא גדול, הסינים, ובגדול!!! ומדוע? בגלל שהם מעתיקים, והם לא יעתיקו נפילות...
איך נפלו גיבורים..
בפורום שברובו יש רגש חזק לגבי רכבים שרובם לא אמינים בעליל (דיסקברי)
וכנראה הם גם פחות משתלמים מאחרים(jeep)
אבל הם עושים לנו שמח בלב !!
יש רכבים שכיף לנהוג בהם ויש כאילו שלא! ה"אלו" ששמם מוזכר בנשימה אחת עם אמינות בד"כ לא מהנים.
כנראה רכב שרק מדברים בו על אמינות מופלגת, חסרים לו הרבה פרמטרים אחרים.
כן, אפילו לסיטרואן יש משהו מהנה, ואני מאמין שזה בזכות אותה יכולת לצאת מהקופסא ולנסות להמציא ולפתח דברים חדשים
גם אם לפעמים אנחנו קצת נשארנו מאחור
הרי אם היינו ממשיכים בגישה הנוסטלגית הטוטאלית הזאת היינו נוסעים היום על עגלה וסוס :rolleyes:
אתם טועים הפעם לגבי הטכנולוגיה. נכון שתעשיית הרכב שמרנית ולא התקדמה בקצב ההתפתחות הטכנולוגית בענפים אחרים. הפעם זה שונה יש מניע ומנוע לשינוי. המנוע זה מחיר הדלק שימשיך לטפס בעקביות בשנים הקרובות, ככל שתעלה הצריכה שלו והכמות תישאר קבועה עד שתתחיל לפחות.
המניע זה הרצון שלנו לחסוך, תגידו לי מי לא חושב היום פעמיים לפני שיוצא לטיול בנגב הדרומי? תנו לי את הגרנד שלי עם מנוע חסכוני פי 3, זה כבר לא בשמיים היום להגיע לזה עם כל הטכנולוגיה ההברידית והדיזלים היעילים. לצורך השוואה - הגרנד עושה 1 ליטר ל 5 ק"מ, מנוע שג'יפ חידשה ב 2008. היונדאי סנטה-פה עושה 1:11 עם מנוע הסולר מ 2010. אז אני מוכן להמר שרכב שטח אמיתי שעושה 1:15 בעוד 5 שנים זה לא דמיוני.
איך יגיעו לזה - מנועי טורבו בנזין ודיזל, בנפחים קטנים, עם הזרקה ישירה בלחץ גבוה, מערכות ממחזרות אנרגיה (הברידיות) והכול מפוקח במחשב בעל עוצמה.
כן, והכל בלתי אפשרי לתחזוקה ותיקון....
רכב שטח אמיתי חדש בעוד 5 שנים? אשרי המאמין.
דרור תתעורר....
אין שום קשר בין ריבוי הטכנולוגיה לירידה באיכות (ואורך החיים) של הרכבים.
ללא שום קשר לתחכום, בכל התחומים יש גישה של הורדת המחיר, הורדה באיכות, קונים חדש, משתמשים זמן קצר וזורקים.
תסתכל על מכונות כביסה, מיבש כביסה, מיקרו גל, DVD, .....הכל נהיה יותר זול ויותר "חד פעמי".
הבעיה שאתם לא רוצים להפנים את זה, וממשיכים לחפש מכוניות שיתפקדו גם אחרי 20 שנה - והיום פשוט לא מייצרים כאלו. מי שרוצה מכונית לפי הדרישות שלך, צריך לקנות מכונית בת 30, ואז גם הבניה המסיבית של אז כבר לא עוזרת.
לגבי הטכנולוגיה אתה שונא אותה, כי איבדת את השליטה שלך ברכב, אתה לא יכול יותר לתקן הכל לבד.
אבל עם יד על הלב, כמה ק"מ יסע SUV יפני לפני שהוא יתקע בפעם הראשונה, וכמה תיסע סופה?
recall לרכב זה לא המצאה חדשה, ואחרי כל התלונות שלנו, מנועים וגירים עושים היום 150-200K ק"מ מבלי למצמץ.
תחזור 30 שנה אחרוה, ותיזכר שפעם זה היו מספרים של יחידי סגולה ורוב המנועים גימגמו כבר ב 100K.
יאללה, תחליפו הילוך.....זה נגמר.....זה עבר......
זיו, עקרונית אני מסכים איתך בכל מילה. אין שום רע בטכנולוגיה, אלא ברמת האיכות.
אלא שהשיטה הזו של מורצ משוכלל מאד ושבנוי הכי זול שאפשר, עובדת בשווקים שפויים, לא כאלה שרמת המיסוי בהם לא נורמלית. בישראל פרק החיים של מכונית הרבה יותר ארוך - זה לא מבחירה אלא אילוץ.
לדעתי, נקודת האיזון בין האמינות והפשטות של פעם לבין אורך החיים שמעניקים מכלולים מודרניים כמו מערכות הזרקה וניהול מנוע ממוחשבות, היתה בין אמצע לסוף שנות התשעים. וזה תופס במיוחד ברכבי שטח. כל מה שחדש יותר, כבר משוכלל ומורכב מדי ורמת האיכות נמצאת בנסיגה מתמדת.
ועכשיו לקונטרה להרמה להנחתה - כמה תיסע סופה?
לי אל תספר על סופות - עם כל הבעיות הקטנות פה ושם, שום דבר אף פעם לא ברמת השבתה של האוטו. כל החלקים, כולל כאלה שנחשבים ל"קריטיים" ומשביתים כמו משאבת דלק או חיישן קראנק או משכך תנודות (פולי מנוע), הם זולים יחסית. וגם החלפתם העצמאית בשטח לא קשה במיוחד, כך שאתה מחזיק בארגז הכלים כספייר, לכל מקרה. הסופות האלה, שהן נבלות שחוטות בנות 15-20 פשוט נוסעות ונוסעות ונוסעות.
כן, יש בעיות חלודה וחשמל - אבל הכל ניתן לתיקון גם באמצעי חצר. והכי חשוב - מכניקה חסונה, אמינה ופשוטה ובעיקר - ידידותית לתיקונים ואל רק על ידי גורו. SUV אתה לא מתקן בחצר... שים לב כמה פרויקטים של שיפוץ נערכים לכלים בסגנון של סופה/CJ - תראה לי בנאדם אחד ששיפץ מהיסוד SUV יפני. בטח תגיד לי ש"לא צריך" - ואני אומר שלפעמים כן צריך, אבל מאוד לא כלכלי. ואז אוטו במצב של סמרטוט ממשיך לנסוע עד התקלה האחת הגדולה והמשביתה שעלות תיקונה כשווי הרכב כולו, ששולחת אותו לפירוק.
תסתכל על SUV בני 15-20. איך הם נראים, כמה עולה לתחזק אותם, כמה הם שווים בפועל בשוק, בכסף - במחיר שבו נסחרות סופות טובות, אתה יכול לקנות שני טרופרים, או שני טראנו, או פאג'רו וחצי, או שניים וחצי דיסקברי... או אפילו גרנד צ'רוקי טוב ותישאר עם עודף (וזה כלי שטכנית כבר מאוד קרוב לסופה) ואנחנו מדברים על אותה שנת ייצור, כן?.... זה אידיוטי והזוי שרכב גדול ומפואר ומפנק שגם נחשב פעם למאוד איכותי, שווה היום חצי מאמבטיית ברזל מתנייעת, נטולת כל שמץ של נוחות או איכות חיים, אבל זה באמת משקף את השרידות הכללית, ובעיקר עלויות תחזוקה ובכלל את היכולת לתחזק ולתקן את האוטו בלי לפשוט רגל.
קרא לדוגמא את השרשור הנוכחי על בעיות קשות במנוע ה-V6 של פוראנר למשל - וזה דגם שרק לפני עשור וחצי נחשב בארה"ב ל"SUV האמין ביותר"... זה מייצג בדיוק. אתה מבין למה אני מתכוון?
אחרי שהסופה הירוקה נגנבה וחיפשתי ג'יפ, שקלתי ברצינות גם להתברגן ולעבור ל-SUV. באותו סכום יכולתי לקנות משהו יפני חדש ב-3 עד 4 שנים מהסופה. התייעצתי הרבה, והמסקנה היתה שכן, פאג'רו 98' יהיה תיאורטית אמין יותר מסופה 95', אבל כל טיפול וכל תיקון יעלו הרבה יותר. האחזקה השוטפת תהיה יקרה הרבה-הרבה יותר. לקנות זה לא חוכמה - הכסף הגדול הוא בתחזוקה השוטפת, בטיפולים היקרים, במורכבות טכנית שלא מאפשרת לי, שאינני מכונאי מקצועי ובאמת לא מבין כלום בחשמל, במצבי הכלכלי הנתון, לתחזק לבד רכב מורכב ויקר יותר לתחזוקה.
גם בשוק הפרייבטים המצב הזה מתבטא יפה מאוד - שים לב איזה מכוניות משומשות הן הסחירות ביותר, שומרות על ערכן הכי טוב - ניחשת נכון, היפניות הכי פשוטות ולא מתוחכמות: פעם זו היתה הסובארו ליאונה, אוטו מחורבן עלהכביש, אבל כזה שלא נגמר ושקל לתקן אותו. היום אלה קורולה, אלמרה, אימפרזה. כאלה מין. כל מיני תחכומים ושכלולים שאחרי כמה שנים גורמים לאוטו לבלות ימים ושבועות במוסכים, גורמים לו להיעלם מהר מאוד מהכבישים ומהשוק.
מילת המפתח לטעמי היא השוק הישראלי הדפוק!!
אנחנו בטוחים שאנחנו מדינה מערבית ,אבל יש תחומים כגון תחום הרכב שאנחנו ממש כמו עולם שלישי.
האבסורד הגדול הוא שהתקנות והאכיפה מתיימרת להיות כמו במדינות המחמירות ביותר..
דרור אני בטוח שאני ממש לא מחדש לך!
אני לא חושב שטכנולוגיה מתקדמת תמיד תפגע באמינות, עובדה שרכבי לקסוס עמוסים בטכנולוגיות אבל נחשבים בעולם לרכבים מאוד אמינים, יש בעיות ספציפיות ברכבים, כמו במנועי TSI ובגירי DSG של הקונצרן. היבואן לא ממש יודע איך להתמודד עם הבעיות גם מבחינה טכנולוגית וגם מבחינה שירותית וזה חבל. ברכבי שטח, אין ספק שתמיד עדיף פחות טכנולוגיה כי הרכבים עוברים התעללות והטכנולוגיה בד"כ עדינה.
גם באירופה , בה המודעות לרכב גבוהה בהרבה,רכבי השטח היקרים ביותר הם גם הפשוטים ביותר... G קלאס מתחילת שנות ה 90 , דיפנדר וגם ריינג' עתיקים.
מילת המפתח לטעמי היא השוק הישראלי הדפוק!!
אנחנו בטוחים שאנחנו מדינה מערבית ,אבל יש תחומים כגון תחום הרכב שאנחנו ממש כמו עולם שלישי.
האבסורד הגדול הוא שהתקנות והאכיפה מתיימרת להיות כמו במדינות המחמירות ביותר..
דרור אני בטוח שאני ממש לא מחדש לך!
לא רק שאתה לא מחדש לי, אנחנו מסכימים מילה במילה.
אבל כאן אנחנו חיים, ולדעתי אתה מתאים את האוטו שלך, כמו עוד כמה דברים בחיים, לתנאים ולמקום שבהם אתה חי.
אני לא מכיר הרבה שיילכו מכאן רק בגלל זה... בעצם שמעתי על כמה בודדים שהלכו מכאן בגלל זה בדיוק בגלל זה (תחום הרכב והספורט המוטורי והתייחסות המדינה אליהם ולאזרח בגללם).
תנסו להסתכל רגע מחוץ לקופסא: ואני מתכוון לדוגמא של הלקסוס, לקסוס הוא רכב יוקרה, שם אתה משלם המון כסף, והטכנולוגיה שתקבל תהיה ברמה גבוהה, ברכבים ה"עממים" אתה מקבל אבזור מתקדם, אבל ע"מ שהרכב יעלה מחיר סביר, האיכות שלו נמוכה, רמת האלקטרוניקה ברכב ע"מ שתחזיק שנים ארוכות צריכה להיות בתקן תעופתי (או לפחות כמעט) וברגע שתכניס את זה במשוואה, תקבל את המחיר של הלקסוס!
ברכבי מרוץ בבניה עצמית הבינו את זה מזמן, חלקים שבאים מפרוקיות, חוזרים לשם מהר מאד, כנ"ל החשמל והשאר.
הרכבים היום לא מיועדים להחזיק שנים ארוכות, זה עבר מן העולם, נשאר רק אצלנו, צריך להתרגל לחשוב ככה.
מבחינת היצרן, החשיבה היא עלות היצור יחסית לעלות הריקול ויחסית לבעיות ביחסי הציבור.
ד"א דרור, באחד השרשורים פעם, לפני שהיה ידוע על בעיות ה DSG כתבת שאמור להיות גיר אמין, רק שצריך זמן כדי לדעת, עכשיו כנראה כבר יודעים..
אני עברתי מסיטרואן פיקאסו 2000 לפיקאסו 1600 טורבו, רכב כמעט זהה, אבל המנוע סוחב יותר טוב, וצריכת דלק נמוכה יותר ... מצד שני, ב-10000 ק"מ היה חסר נוזל קרור, וב20000 היה חסר שמן.
אם הייתי צריך לתחזק את הרכב לבד, לא הייתי קונה אותו, אבל יש מעט מאוד רכבים עם 6 מקומות שמתחרים.
הגיר הרובוטי לא היה מציאה בדור הקודם, ולא השתנה בכלל בדור החדש.
מצד שני מפריעה לי הטענה שאי אפשר לתחזק את הרכבים לבד ... אני חושב שהבעיות הם בוודאי מורכבות יותר, אבל עדיין אפשר (אולי העובדה שאני מהנדס מחשבים גורמת לי לחשוב שזה אפשרי)...
מצד שלישי, הרכב הפרטי שלי זה היילקס 97...
מנועי ה1.6 הם אטמוספרים וקצת חלשים לעומת זאת מנועי ה1.4 ו 1.2 המוגדשים זריזים יותר חסכוניים יותר ובעלי רצועת כוח רחבה יותר
תוסיף את השידוך לDSG וקיבלתה רכב זריז וחסכוני יותר כמעט מכל רכב מישפחתי מצוי
רוב התקלות הקשות שהיו במנועי הTSI בתחילת הדרך ניפתרו על ידי עידכוני תוכנה וחלקים משופרים היצרן גם הרחיב את האחריות למנועים
אלו אותו הדבר לגבי גיר הDSG
אבל ואבל גדול למעט טיפולים בסיסיים כמעט ולא ניתן לתקן רכב לבד בגלל מורכבות המנועים(1.4עם שני המגדשים) וגישה קשה
ואני לא מדבר על איבחון תקלות ללא מחשב
מנועי ה1.2 פשוטים מאוד ואמינים בסה"כ למעט בעייה נקודתית בפיקוד הטורבו שגם היא ניפתרה על ידי היצרן
המוקש הוא הגיר 7DSGהילוכים שגם ליצרן אין מענה מלא לכל הצרות גם פה האחריות הורחבה
(בעתיד אמור להגיע דגם משופר )
הבעייה היא כשניגמרת האחריות ואז צריך לשלם והרבה
בשורה התחתונה למרות הזריזות והחיסכון בדלק וכל הפיתרונות לכל הבעיות לא הייתי נוגע ברכב כזה יד2
תנסו להסתכל רגע מחוץ לקופסא: ואני מתכוון לדוגמא של הלקסוס, לקסוס הוא רכב יוקרה, שם אתה משלם המון כסף, והטכנולוגיה שתקבל תהיה ברמה גבוהה, ברכבים ה"עממים" אתה מקבל אבזור מתקדם, אבל ע"מ שהרכב יעלה מחיר סביר, האיכות שלו נמוכה, רמת האלקטרוניקה ברכב ע"מ שתחזיק שנים ארוכות צריכה להיות בתקן תעופתי (או לפחות כמעט) וברגע שתכניס את זה במשוואה, תקבל את המחיר של הלקסוס!
ברכבי מרוץ בבניה עצמית הבינו את זה מזמן, חלקים שבאים מפרוקיות, חוזרים לשם מהר מאד, כנ"ל החשמל והשאר.
הרכבים היום לא מיועדים להחזיק שנים ארוכות, זה עבר מן העולם, נשאר רק אצלנו, צריך להתרגל לחשוב ככה.
מבחינת היצרן, החשיבה היא עלות היצור יחסית לעלות הריקול ויחסית לבעיות ביחסי הציבור.
ד"א דרור, באחד השרשורים פעם, לפני שהיה ידוע על בעיות ה DSG כתבת שאמור להיות גיר אמין, רק שצריך זמן כדי לדעת, עכשיו כנראה כבר יודעים..
יש לי חדשות בשבילך. אתה תמצא הרבה מאוד רכיבים משותפים בלקסוס ובמכוניות טויוטה ה"עממיות". רק שבלקסוס אתה משלם עליהם יותר... זה לא סוד שעל מכוניות יוקרה היצרן מרוויח הרבה יותר.
כל הפיתוחים הטכנולוגיים המתקדמים מתחילים במכוניות יוקרה ואחרי דור אחד או שניים (דורות של מכוניות כמובן. במכונית "דור" = 3 או 5 שנים) הם כבר סטנדרט במכונית עממית, או לפחות אופציה. אבל יש גם דוגמאות הפוכות - לקסוס CT200h שכבר נמכרת בישראל, היא מכונית היברידית קומפקטית, והיא בעצם בנויה על פלטפורמת טויוטה פריוס. אותה טכנולוגיה בדיוק, אחד לאחד. אותם מכלולים, אחד לאחד. רק בעטיפה "יוקרתית" ומאובזרת, ובמחיר הרבה יותר יקר.
כבר הסכמנו שמכוניות מודרניות הן מוצר מאוד מרשים כשהוא חדש, אבל זה גם מוצר חד-פעמי של להשתמש ולזרוק למיחזור.
מה שלא נורמלי הוא השוק הישראלי - התנאים כאן מקבילים לעתים למדינות עולם שלישי נחשלות באסיה, אפריקה ודרום אמריקה, אבל החקיקה והאכיפה "מתקדמות" ומחמירות כאילו מדובר בשווייץ או דנמרק. מיסוי מטורף מול הכנסה ממוצעת נמוכה יחסית יוצרים מצב שבו מכוניות הן יקרות ללא פרופורציה ובמקום להיות מוצר מתכלה דוגמת נעליים, הן נחשבות ל"רכוש" דוגמת נדל"ן, והיכולת הכלכלית של רוב בעליהן להחליף אותן בחדשה כל 3-4 שנים נמוכה יחסית.
וכך אתה מוצא מכונית שמבחינת היצרן שלה כבר היתה צריכה להתמחזר, נמכרת כיד שלישית-רביעית-עשירית במחיר מפולפל (יחסית לערכה בחו"ל) ונדרשת לנסוע ולתפקד כאילו היתה חדשה, גם אחרי 300,000 ק"מ ו- 15 ו-20 שנה. כל זה מצריך שירות ויכולת לתקן אותה - והיום כבר קשה מאוד לתקן ועלויות התיקון בשמיים. לא נדיר שמכלול תקול כבר לא טורחים לשפץ, כי זה יקר או בכלל בלתי אפשרי, אלא מחליפים בשלמותו. וגם זה יקר - בצדק (או שממש לא - לנוכח האיכות הבסיסית הנמוכה מלכתחילה) ולעתים גם יקר כי בנוי מלכתחילה להיות יקר להחלפה (מי אמר ממירים קטליטיים שמשולבים בסעפות הפליטה כיחידה אחת, כמו בסובארו למשל?... מכונית שפעם נחשבה לזולה במיוחד לאחזקה... והיום, אתם לא רוצים לדעת כמה עולה יחידת סעפת+ממיר כזאת ב-B3 משומשת... או יחידת סוויצ'ים (עמוד הגה) ב-VW שנוטה להתאבד מוקדם יחסית), אבל זו עובדה.
לגבי גיר DSG - מי שעולה לראשונה על מכוניות של VAG שמצוידות בגיר הזה, יורד מהן המום. פשוט כי אין דברים כאלה - נוחות של אוטומט עם יעילות וביצועים טובים יותר מכל גיר ידני. התיבה מרגישה נפלא, והיא כבר מותקנת גם במכוניות העממיות של הקונצרן. המכוניות עצמן בנויות היטב ועושות רושם איכותי, וכן, יש גם אספקט פסיכולוגי שנובע ממוניטין האמינות הגרמנית המיתולוגי (וזה משהו שהיה נכון בימי החיפושית והגולפים הראשונים. היום אין לו שום אחיזה במציאות). בכל מקרה, בכל מבחן השוואתי ממש לא נדיר שמכונית של VAG תנצח, פשוט כי היא נוסעת טוב יותר ומרגישה איכותית וטובה יותר ואלה לא דברים שנובעים מ"תחושת תחת" בלבד, אלא גם מגובים במספרים מוחלטים. האם זה באמת כך ואפשר יהיה לומר את אותו דבר גם כשהמכוניות הללו בנות 3 או 5 או 10 שנים? צריך לחכות ולהיווכח. חלק מהתשובות כבר לפנינו.
http://tbr.gr/122hp/SSP_405_1.4l_90kW_TSI_Engine_with_Turboc harger.pdf
למי שמעונין במבט על המנוע הנ"ל , המנוע ניבחר כמנוע הטוב ביותר לשנת 2010 . השאלה כמובן עדיין בתוקף - טוב למי? ליצרן או למי שמתעתד להחזיק ברכב 5 שנים.
בחמש השנים הראשונות אני מניח שהכל יהיה בסדר, או לפחות הרוב.
אבל במקום כמו ישראל, נשאלת השאלה מה יקרה בחמש השנים הבאות. וגם באלה שאחר כך....
בחמש השנים הראשונות אני מניח שהכל יהיה בסדר, או לפחות הרוב.
אבל במקום כמו ישראל, נשאלת השאלה מה יקרה בחמש השנים הבאות. וגם באלה שאחר כך....
דרור - אני לא מסכים עם הקו שלך בתגובות. הצרכן הישראלי לא טיפש. ככל שהרכב מסובך ומועד לתקלות יקרות המחיר שלו צונח כמשומש. מי שקונה ג'טה כזו אחרי 3 שנים משלם בהתאם ויודע את הצפוי לו.
תשווה את מחירי הרכבים המשומשים ומייד תראה, ברור לנו למה טיוטה שומרת על ערכה כמו זהב ורנו לא.
מי שקונה רכב כזה חדש באחריות שיהנה, המנועים היום זה קפיצת דור ממה שהיה לפני שלוש. נכון שיש סבירות שיהיו ביקורים במוסך, חוץ מהאי נוחות בתקופת האחריות אז מה..
בעוד שלוש ארבע שנים, המוכר יודע מה יקבל, הקונה יודע מה קנה וכולם מרוצים.
מניסיון שלי אני נוסע, יום יום, על דיזל מודרני מנוע 2010, 200 כ"ס מ 2.2 ליטר, מומנט כמו מנוע הוי 8 בגי'פ שלי. המהירות וקצב ההאצה שהרכב הזה מפתח, לא בר השוואה ביחס לדיזל הקודם שלי מ 2005.
כולנו נהנה בשנים הקרובות מטכנולוגיות חדשות ברכבים, אין מה לעשות זו המגמה. זה אומר מנועים קטנים יותר עם הספקים מדהימים. לדוגמא הביואיק ריגל החדשה בארה"ב ממנוע 2.0 יש 270 כ"ס (היכן הייתה אמריקה לפני עשור...). תיבות הילוכים מרובות הילוכים עם מצמד כפול, התיבות האוטומטיות שאנחנו רגילים אליהן יעלמו לאיטן בגלל חוסר יעילות. מערכות מצילות חיים כמו בקרת שיוט אקטיבית, שמירת נתיב, בקרת נהג נגד הירדמות ועוד ועוד.
היכן תהיה הבעיה במוסכים - לא בכולם יש את חנן עם היכולות שלו, נצטרך לקוות שהמוסכניק העתידי כל מה שיצטרך לעשות זה לחבר מחשב, לקבל קוד תקלה ואיך לתקן, שהתיקון יתבטא בהוצאת קופסה והכנסת קופסה.
מה זה אומר לגבינו הג'יפאים, בעיה, הרכבים נהיים פריכים, צריך לפרק חצאיות פלסטיק, להחליף פגושים, להגביה ולמגן. הגדלת גודל צמיגים בג'יפ שלי מצריכה כבר היום מתכנת צמוד שידע להגיד למחשב להתאים את המהירות לצמיגים החדשים, אחרת הגיר משתגע (זה באמריקה, בישראל אי אפשר יש אוטודאטה) שלא לדבר על שינויי יחסי ההעברה וכו'. מטיול בוץ אתמול בלילה (התוצאות בשרשור אחר), אני יכול להגיד שהטכנולוגיה עובדת, לא משנה כמה לחצתי על הגז המחשב קבע סיבובי מנוע והרכב נסע ונסע, אנחנו רגילים בבוץ לתת בגז, המחשב אמר לי תחפש אותי, פשוט לא נתן והרכב נוסע ללא בעיה כלשהי. לא חשוב שבינתיים הפגושים מתפרקים מסביב...
erez_matas
20-11-11, 16:39
לא מדוייק בכלל, יכול להיות שאתה מתכוון למנוע עם הטווין טורבו וה160 כ"ס, למנועי הTSI 1.4 בגרסת 122 כ"ס אין שום דיווחים בפרום על תקלות במנוע הזה ואני מכיר לא מעט בעלי רכבים עם המנועים הללו ואני שומע רק תשבוחות, מה שכן יש המון דיווחים על מנועי TSI בנפח 1.8 שצורכים הרבה שמן במיוחד שהם חדשים ב-10.000 ק"מ הראשונים אח"כ זה מתייצב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.