PDA

צפייה בגרסה מלאה : לחלץ או לא לחלץ את מי ששקע בתוך שטח חקלאי מעובד

רגב1971
19-11-11, 19:14
כל שנה יש תמיד את ...........(תגדירו איך שבא לכם) שהחליט לעשות צלחות בתוך שדה מעובד עד שהוא ניתקע
ואז הוא ניגש ובצורה מנומסת מבקש " אח שלי בוא תביא איזה משיכה שנייה אחת "וגם את הרצועה כי גם את זה אין
לחלץ או להשאיר אותו לחשוב (עם יש יכולת כזו) על מה שהוא עשה.

אורינ
19-11-11, 19:20
בטח שלא, וגם לקרוא למשטרה ( שלא תגיע )

dadi
19-11-11, 19:23
אני אישית לא היתי מחלץ אותו אוליי בעל הקרקע החקלאית יחלץ אותו בלי רצועה בכלל ..

hadtomer
19-11-11, 19:57
אני אישית לא היתי מחלץ אותו אוליי בעל הקרקע החקלאית יחלץ אותו בלי רצועה בכלל ..
+1 -בגלל אנשים כאלה אומרים שאנחנו חארות.

BlackStar
19-11-11, 20:04
כנראה שאתם לא מושבניקים בוץ ו2X4 הולך מצויין אפילו בוץ ו 4X4 הולך מצויין

תומר א.
19-11-11, 20:52
רגב- תסביר לו שהדרך החוצה ממש פשוטה בדיוק כמו פיל שרוצה לרדת מעץ

shahav
19-11-11, 22:06
יצא לי כבר לחלץ טמבלים כאלו. הכי מרגיז אילו שעוקפים את השלולית דרך השדה, לא מבינים שהם מזיקים לשדה, לשביל, ולרכב שלהם, וביכלל השביל למרות השלולית הוא העביר ביותר.
בכל פעם אני מסביר להם שאסור להיכנס לשטח הנטוע, וגם לא בכדי לחלץ.
רבין

tallevi
19-11-11, 22:15
לפי התיאור שלך : "צלחות בתוך שדה..." , אני לא מבין מה השאלה פה בכלל?!
היית עוזר לגנב רכב לתקן פנצ'ר בדרך ?!

תן לו להירקב שם כמה שרק אפשר!

טל.

ניבו
19-11-11, 22:33
אז לעומתכם אני שונה במקצת
תלוי בסיטואציה. בכל זאת טיפת חמלה;
אם השעה מאוחרת, הבנאדם באמת נמצא באיזה שהוא חור, אין לו סוללה בטלפון, אין לו מים לשתייה, הוא לא אכל 3 ימים, יש לו 2 בנים מחכים בבית, הוא צריך לחזור הביתה ולקחת את אישתו לבית חולים, הוא חולה אסטמה ואין לו משאף, הרגל שלו שבורה והוא לא יכול לנהוג או כיוב'
אז כן הייתי עוזר :D

ד"א
כל הדברים האלה ביחד, כן? ;)

jase
19-11-11, 22:42
חחח חברים אתם צודקים 100%
ובכלל מי שבא ואומר.. " אח שלי בוא תביא איזה משיכה שנייה אחת " כבר מתחיל בקטע לא טוב...
תכין קפה .. תסביר שאתה מטומטם.. ואז כבר היחסים אולי יהיו אחרים...
כל דבר אחר.. לא מתקבל... וגם זה.. מצריך איפוק רב.... סביר שאחרי יום עבודה שעובד אחד הבריז לך התפוצצו כמה צינורות הלך לך המזגן ברכב והדבר היחיד שיכול להוציא את הדביל הזה מהשטח שלך זה הפרגוסון 250 בלי גג ... בגשם... יותר קל להשאיר אותו שם .. שילמד לקח..
אבל היצר הזה של לעזור והיצר החזק עוד יותר של הכיף לחלץ מישהו לא נותנים מנוח...
בקיצור הבנתם את הכוונה

zviki
19-11-11, 23:57
האם להוביל שהיד שפוצץ את עצמו ורצח 15 אזרחים תמימים, 50 פצועים בכיכר ציון באמבולנס לביה"ח והוא עצמו רק נפצע? לנתח אותו ?לרפא אותו? האם להמשיך לשלם ביטוח לאומי לעזמי בשארה? התשובה היא לא ,אבל כן עושים את זה. אין הגיון בשגעון. [אני לא משווה חו"ח לגיפאי הסורר]

המשוטט
20-11-11, 09:52
לא צריך שום דבר ,עם המזלג דרך הדלתות ...........

עובד יופי

דרור ברלי
20-11-11, 10:43
מול המסך והמקלדת, כוס קפה חם ליד, כולם גיבורים ומיליטנטיים וגם צודקים.

אבל בפועל... כמה פעמים עברתם בשביל והתעלמתם מבקשה לעזרה של מישהו תקוע?
ביררתם אם הוא גנב?
עושה צלחות?
סתם טעה בדרך?
סתם עשה שטות ומצטער עליה?

למעט כמה חארות מקצועיים שמסתובבים ומחפשים טרף כדי לחלץ בתשלום מפולפל ואם התקוע לא מוכן/לא יכול לשלוף שטרות הם נוסעים לדרכם (ויש גם חארות יותר גדולים, כמו אותו מנוול עם יונימוג קצר בצבע ירוק בהיר עם פגוש חזירים בצורת חצי קשת שהסתובב כמו נשר מורעב סביב חבורה גדולה של ג'יפאים שנתקעו קשה מאוד בעצמם כשהגיעו במיוחד כדי לחלץ פאג'רו וטראנו שטבעו בבוץ בלילה גשום וסוער אי שם ליד יקום, אי שם לפני 7-8 שנים, דרש אז 500 שקל לחילוץ של כל רכב בנפרד, והיו שם לפחות 6-7 כלים לחלץ (פאג'רו קצר, טראנו קצר, דיפנדר קצר, גאלופר ארוך, טראנו ארוך, הסופה שלי, היילקס, ועוד אחד או שניים שאני כבר לא זוכר) ... וכשראה שלא תהיה לו פרנסה ושלאט-לאט - עם הרבה עבודת ידיים מטונפת - אנחנו מצליחים להסתדר בלעדיו, פשוט התחיל להפריע - פיזית - לפעולות החילוץ)... אני משוכנע שכשנתקלתם/תיתקלו בסיטואציה כזו, ניסיתם/תנסו לעזור.

BlackStar
20-11-11, 16:27

ביררתם אם הוא גנב?
עושה צלחות?
סתם טעה בדרך?

למעט כמה חארות מקצועיים שמסתובבים ומחפשים טרף כדי לחלץ בתשלום מפולפל ואם התקוע לא מוכן/לא יכול לשלוף שטרות הם נוסעים לדרכם (ויש גם חארות יותר גדולים, כמו אותו מנוול עם יונימוג קצר בצבע ירוק בהיר עם פגוש חזירים בצורת חצי קשת שהסתובב כמו נשר מורעב סביב חבורה גדולה של ג'יפאים שנתקעו קשה מאוד בעצמם כשהגיעו במיוחד כדי לחלץ פאג'רו וטראנו שטבעו בבוץ בלילה גשום וסוער אי שם ליד יקום, אי שם לפני 7-8 שנים, דרש אז 500 שקל לחילוץ של כל רכב בנפרד, והיו שם לפחות 6-7 כלים לחלץ (פאג'רו קצר, טראנו קצר, דיפנדר קצר, גאלופר ארוך, טראנו ארוך, הסופה שלי, היילקס, ועוד אחד או שניים שאני כבר לא זוכר) ... וכשראה שלא תהיה לו פרנסה ושלאט-לאט - עם הרבה עבודת ידיים מטונפת - אנחנו מצליחים להסתדר בלעדיו, פשוט התחיל להפריע - פיזית - לפעולות החילוץ)... אני משוכנע שכשנתקלתם/תיתקלו בסיטואציה כזו, ניסיתם/תנסו לעזור.

דרור מה הבעיה עם חילוץ בתשלום ? שמתקשרים אלייך ומוציאים אותך מהבית כי מישהוא שקע בחוף במוצאי שבת ראוי מן הראוי שהוא יכין כסף ולא מעט

עם חבר שקוע או שסתם עברתי וראיתי מעולם לא ביקשתי ולא אבקש ( אני נהנה יותר מהם )

לך יש איזה סרט עם בחור עם יונימוג ירוק ( בנזין במקרה ? ) שטחן אתכם אבל אתם הסכמתם זבשכם כמו שאומרים על תבוא לבכות אחרי 7 8 שנים

אני אשמח לשלם למישהוא שיבוא ויחלץ אותי וזה קרה לא פעם ולא פעמים ו"שילמתי" ובחיייף רק לצאת מהבוץ וללכת הביתה

מה גם שזה עולה כסף לחלץ איך שלא תסתכל על זה כבל מסריח של כננת עולה בארץ הקודש 800 שח או יותר

שלא נדבר על סולר וחולר ושאר חמוצים שאני לא צריך לספר לך

היי זו דעתי ( עם מישהוא יתקע ויגיד שהוא מגיפולוג מבטיח קפה עוגיות וחילוץ בכייף ובחינם כמובן ) אזור חוף כרמל

24 שבע

סתיו 0528656326

המשוטט
20-11-11, 17:15

ביררתם אם הוא גנב?
עושה צלחות?
סתם טעה בדרך?
.

דרור אתמול הייתי עסוק במשך לא מעט זמן בחילוץ גראנד צירוקי בן שנה או שנתיים שנתקע על שביל ביצתי במיוחד (אך ורק בגלל שאין לעזאזל מאיפה להתחבר מלפנים בלי לפרק חצי אוטו) .

שיהיה ברור אני תמיד אשמח לעזור לחלץ את מי ששקע ,ניתקע תעה וכו

אבל ...........מי שמתעלם מחוט תיל שמסומן בסס"ל מפרק אותו מהעמודים ועולה על שדה שנזרע אך אתמול (וזה קרה ביום שישי עם טרקטורון )

או עולה על מערכת השקיה של מטע ושובר לא מעט בגלל שלא בא לו לעבור בשלולית ועוד אומר "כולה כמה פלסטיקים מה אתה מתרגז..." (קרה לפני כ 3 שנים )

ועוד ועוד ועוד

אז את החולרות הללו אני לא רק שלא אחלץ אלא אעשה דברים אחרים

ודרך אגב ,התקיעה של לואיז ושאר החברים ,הייתי כבר בדרך עם הטרקטור (+- 50 דקות ) והוחזרתי כי התחלתם לצאת

ד ו ר ו ן
20-11-11, 17:31
קודם כל מצלמים, אחרי זה שולפים החוצה כדי שלא יעשה יותר נזק ממה שכבר עשה.
ואח"כ נותנים לעו"ד שיודע לטפל בנזקי קרקע- שמאי נזקי חקלאות שיעריך וישלח לו חשבון הביתה..

אני מכיר לפחות מקום אחד שהיה עושה את זה.

zviki
20-11-11, 17:32
דרור צודק, כולם גיבורים מול המסך. הכל תלוי בתרחיש בשטח. בחיים, בחיים, לא לקחתי אגורה על חילוץ, אין לי פרצוף לזה. דפקתי כננות וכבלים רק מעזרה לאחרים. יחד עם זאת קיבלתי הרבה יותר מכסף: הזמנה לחתונה, כירת גז שנשלחה אלי בדואר, לדרמן, נשיקות, "אתה אכבר גבר", הזמינו אותי למסעדה, הרבה הרבה יותר טוב מכסף

ד ו ר ו ן
20-11-11, 17:40
תפריד בין מישהו במצוקה לבין חרא שנכנס לשדה או חלקה חקלאית ברורה וגרם בה נזק.

מה גם שאם תחלץ אותו יש סיכוי גדול שדוקא תצמצם את הנזק הסביבתי שהוא יגרום אם ימשיך בנסיונות חילוץ עצמאים.

זה לא אומר שלא צריך לצלם ולהוקיע או לגרום לו לקחת אחריות על התנהגות בזויה.

Jo_P
20-11-11, 18:26
חחח חברים אתם צודקים 100%
ובכלל מי שבא ואומר.. " אח שלי בוא תביא איזה משיכה שנייה אחת " כבר מתחיל בקטע לא טוב...
תכין קפה .. תסביר שאתה מטומטם.. ואז כבר היחסים אולי יהיו אחרים...
כל דבר אחר.. לא מתקבל... וגם זה.. מצריך איפוק רב.... סביר שאחרי יום עבודה שעובד אחד הבריז לך התפוצצו כמה צינורות הלך לך המזגן ברכב והדבר היחיד שיכול להוציא את הדביל הזה מהשטח שלך זה הפרגוסון 250 בלי גג ... בגשם... יותר קל להשאיר אותו שם .. שילמד לקח..
אבל היצר הזה של לעזור והיצר החזק עוד יותר של הכיף לחלץ מישהו לא נותנים מנוח...
בקיצור הבנתם את הכוונה
Jase - מאיפה לעזאזל הבאת פרגוסון 250? נראה לי שאנחנו היחידים שמחזיקים בחיה הזו?
יוחאי

דרור ברלי
20-11-11, 18:30
דרור מה הבעיה עם חילוץ בתשלום ? שמתקשרים אלייך ומוציאים אותך מהבית כי מישהוא שקע בחוף במוצאי שבת ראוי מן הראוי שהוא יכין כסף ולא מעט

עם חבר שקוע או שסתם עברתי וראיתי מעולם לא ביקשתי ולא אבקש ( אני נהנה יותר מהם )

לך יש איזה סרט עם בחור עם יונימוג ירוק ( בנזין במקרה ? ) שטחן אתכם אבל אתם הסכמתם זבשכם כמו שאומרים על תבוא לבכות אחרי 7 8 שנים

אני אשמח לשלם למישהוא שיבוא ויחלץ אותי וזה קרה לא פעם ולא פעמים ו"שילמתי" ובחיייף רק לצאת מהבוץ וללכת הביתה

מה גם שזה עולה כסף לחלץ איך שלא תסתכל על זה כבל מסריח של כננת עולה בארץ הקודש 800 שח או יותר

שלא נדבר על סולר וחולר ושאר חמוצים שאני לא צריך לספר לך

היי זו דעתי ( עם מישהוא יתקע ויגיד שהוא מגיפולוג מבטיח קפה עוגיות וחילוץ בכייף ובחינם כמובן ) אזור חוף כרמל

24 שבע

סתיו 0528656326

אין לי בעיה עם מחלצים בתשלום. כל אחד ופרנסתו.
יש לי בעיה עם "מחלצים" שיושבים מול הפורומים, וברגע שעולה הודעה על מישהו תקוע, בטח אם זה באיזור שלהם, מריחים כסף ומופיעים מיד כדי לנצל את מצוקתו של התקוע.

tallevi
20-11-11, 19:53

ביררתם אם הוא גנב?
עושה צלחות?
סתם טעה בדרך?

דרור, תן קצת קרדיט למגיבים, בבקשה...
האמן לי שאדע להבחין בין המקרים השונים, הסיבות, הנסיבות, הטיפוס וכד' .
ברוח התיאור שנתן פותח השרשור - לא עוזר ולא מתערבב. (מקסימום אני אתן לו את הטלפון של המנוול שהזכרת, נראה לי שהם יסתדרו על הכיף-כיפק...).

יש פה שאלה אמתית לגבי אלה שבאמת ובתמים טעו, התברברו וכד' (בטח לא עושים צלחות).
עדיין, טעית-נכון. לא בכוונה-נכון. עדיין, גרמת פה נזק !
מה אז, מה קורה שאתה עוזר לו ?
זה בדיוק כמו לדפוק למישהו את האוטו בטעות ולהסתלק מיד אחרי לפני שמישהו ישים לב.
רק שאתה כן ראית וגם עזרת לו להסתלק...

טל.

8ball
21-11-11, 01:47
דרור ידידי. לא אגיד לך שהנטייה הטבעית של כולנו היא ישר לחשוד. אפילו לא קרוב. כולנו ישר רצים למסקנה הטבעית מבחינתנו, לפי צורת ההיגיון שבה אנחנו חושבים.
אם יוצא לי לראות מישהו שקוע עם הפנים לתוך השדה במין חצי מעקף מהשביל, ישר יעבור לי בראש שהוא החליק מהשביל או שאיבד היגוי בגלל הבוץ ולא שהוא סתם "לא סופר" את השטח של החקלאי. אבל זה כשאני עוד ברכב עם הרגליים יבשות מבוץ... ברגע שתרד ותבין במי המדובר (רמז דק: הוא לא יגיד תודה שעצרת, ולרוב אפילו רצועה סמלית של נימוס מינימלי לא תהיה לו) אז בבודאי שתשמח מאוד לחכות לבעל השדה שיביא שופל וייקבור את הנבלה עמוק בבוץ.

לעומת זאת אם ראית סתם ג'יפאי מתחיל שלא יודע להתמודד עם הבוץ והקוליס שמושך פנימה, או סתם שועל שטח שמתפדח שבכלל הוא שקע, ברור שתעצור לעזור לו. את אלה לרוב מזהים לפי הקפה שכבר רותח על האש והטון וחצי רצועות שייצאו רק כדי שאתה לא תלכלך את שלך בטעות...

ניפגש בבוץ (שליד השדה...)

ינון
21-11-11, 15:19
אדם שסטה חצי מטר לתוך שדה חרוש אולי טעה??? לא יודע לא שופט
אדם שנכנס לתוך שדה חקלאי לא נראה לי שיש הרבה מה לרחם עליו.
אגב לגבי יונימוג שמפריע לעבודות חילוץ תמיד ניתן לתקוע גם אותו בשטח (יחי היתרון הכמותי לכל היותר נאבד מברג, בזנט או כל אביזר חד אחר).

ron5555
03-12-11, 07:35
איזה נחרצות לכאן ולכאן....

תרשו לי לתקל אתכם: ומה אם אותו אחד זה אחת??? לא חייבת להיות כ****ת על, סתם בחורה חסרת נסיון שלא גולשת פה בפורום ויודעת עקב כך שאסור להכנס לשדה, האם כל אחד מכם שהגיב פה היה מגיב באותה צורה? אני בספק.

yes1952
03-12-11, 10:17
גרתי פעם במושב וראיתי רכבים רבים תקועים וחלקם חילצתי
אבל
הדעות כאן מגוונות ומעניינות
רכב פרטי בעל הנעה כפולה אין לו מה לחפש בשטח חקלאי זו השגת גבול
אך לא זו הנקודה
חילצת רכב שקוע וגרמת לו נזק?צפה לתביעה מחברת הביטוח של בעל הרכב ודו"ח מהמשטרה
חישבו על כך
לי ברכב יש טופס וויתור שאני מחתים כל מי שמבקש חילוץ
יוסי

shahav
03-12-11, 15:29
אני חילצתי לא מעט רכבים, לא זכור שניגרם איי פעם נזק מילבד פעם אחת, וגם אז זה היה מינורי. למה שבן אדם שמקבל עזרה יחליט פתאום להשיב רעה?

דרור ברלי
03-12-11, 15:42
למה?

כי יש גם בין הג'יפאים אנשים שהם חארות. לא נעים לדבר ככה, אבל זו עובדה.
אתה אולי לא גרמת לשום נזק, אבל המחולץ מזהה הזדמנות פז להפיל עליך נזק ישן שנגרם פעם לפגוש שלו. עכשיו לך תוכיח שאין לך אחות... בבית המשפט הרי אין משקל ל"צדק", רק ללשון החוק. ובמקרה הזה, שבו אף אחד מהמתדיינים בעצם לא עבר על החוק, שהרי "לא תשקר" כתוב רק בעשרת הדיברות - מה שיש זו מילתך נגד מילתו של התובע. מספיק שיש לו "עדים" שמוכנים להישבע שהם ראו במו עיניהם שהנזק המדובר נגרם בזמן החילוץ, והנה אתה בבעיה. על אחת כמה וכמה אלה מבינינו שמתבקשים על ידי אנשים שהם לאמ כירים, לסייע בחילוצים מורכבים בהם נדרש שימוש בציוד חילוץ יקר שלעתים נגרם לו נזק במהלך החילוץ, או שסתם מתבלה, ולכן דורשים תמורה כלשהי עבור החילוץ - לעתים בצדק, לעתים לא, זה בכלל לא חשוב, ויש לא מעטים כאלה. לדעתי במקרים כאלה עולה עד מאוד הסבירות שהמחולץ שזה עתה לא רק אסף את האגו הגברי/ג'יפאי הפגוע שלו מהבוץ/דיונות, אלא גם התרושש בכמה מאות שקלים, ירגיש צורך עז וכמעט בלתי נשלט, להשיב לעצמו את כבודו. לא לצאת פראייר...

ולשאלתך? - כן! כבר היו מקרים בקהילת הג'יפאים בארץ. מתועדים. מקרים שעוררו הרבה הדים בפורום של ג'יפטריפ, דאז.
אחרי שהמקרים המכוערים הללו התרחשו בפועל, ניסח מישהו מהגולשים, ג'יפאי שגם גולש כאן בג'יפולוג ועו"ד במקצועו, את המסמך הנ"ל. מאז עברו כמה שנים טובות, אין לי שמץ של מושג האם המסמך הזה כבר הוכיח את עצמו בזמן אמת בבית המשפט, אבל ללא ספק ומנסיוני האישי, הוא בהחלט מרתיע את אלו שבליבם מחשבות זדון.

בכל מקרה, בנוסף למסמך הנ"ל - היום בכל טלפון סלולרי פשוט כבר יש מצלמה, שלא לדבר על סמארטפונים שמצויידים במצלמה איכותית. כשאתה מחלץ מישהו, צלם את הרכב שלו כדי שיהיה לך תיעוד, לכל מקרה של תביעה פתאומית שכזו.

ד ו ר ו ן
03-12-11, 17:37
דרור,
כבר שמעתי על מקרה שבו סרב מישהו לחתום על הטופס טרם תחילת חילוץ.
ואם טרם החילוץ הוא מסרב, קשה שלא לתהות מה הוא יעשה אחרי..

דרור ברלי
03-12-11, 19:14
גם לי מישהו סירב פעם לחתום על הטופס.
לא דרשתי ממנו דבר פרט לאותה חתימה. לא הסכים - נפרדנו באותו רגע. שימצא לו מחלץ אחר.

shahav
03-12-11, 23:22
אין מה להגיד,חידשתם לי די הרבה. לא ניראה לי שאני אחתים אנשים, אבל לצלם זה בהחלט רעיון טוב.
רבין

רגב1971
03-12-11, 23:48
חבר טוב שלי חילץ מישהו בים בזמן החילוץ ניפגע הרכב המחולץ ,(לא זוכר את כל הסיפור) בבית המשפט השופט שאל את חבר שלי שאלה פשוטה
יש לך רישיון לחלץ רכבים? התשובה הייתה שאין לו רישיון כזה ,פסק הדין היה פשוט תשלם על הנזק הוצאות מישפט וכו'.
מעבר לכך צריך ליבדוק את סוגיית הביטוח גם בנושא פגיעה בגוף ולא רק ברכוש
בקיצור המצב די עצוב עם היגענו לכך שכשרוצים לעזור למישהו צריכים להרים טלפון לעורך דין בכדי לקבל יעוץ
היה לי גם מיקרה עם רוכב אופניים שניתקע הוצאתי ארגז כלים והיתחלתי לתקן את מנגנון ההילוכים שלו
בעל האופניים היתחיל להיתלונן שהאופניים נישרטות בגללי ,הישארתי את הכל מפורק ניכנסתי לאוטו ונסעתי מישם בלי לומר לו מילה אחת.

נחמני
04-12-11, 01:21
חברים אני חושב שאם מישהוא נתקע על החריש יש לחלץ אותו על מנת שלא יעשה עוד נזק לחקלאי שגם ככה כבר עשה ושיסע לשלום בלי עורך דין ובלי שטויות הנזק הוא אך ורק לבעל השדה וחישובים והענשות מיותרים. שבוע טוב לכולם

zviki
04-12-11, 02:36
עסק לא פשוט העסק הזה. היה לי מקרה בו חילצתי L 200 שרבץ גחון על בטונדה נסתרת. החילוץ כלל שימוש בהיי ליפט , כננת, 5 נגלות של קפה, בחושך. 5 שעות לפחות של טוריות ושאר כלים חקלאיים. ילדים קטנים בוכים "וחופרים". גרמתי לו נזק קל, [ 400 שח , בדיעבד]] אי אפשר היה שלא לגרום בתנאים הקיימים. בסופו של חילוץ שהצליח אמר לי המחולץ " היית גבר לחלץ אותי ולהיות איתי כמה שעות טובות בחושך, קרענו יחד את התחת, אפילו אם היה נגרם נזק של אלפי שקלים לא הייתי דורש ממך גרוש , עכשיו בוא נרד על ארוחת שחיתות בעיר , עלי". ואכן ירדנו.

כל מקרה לגופו של עניין. נפלתי על מחולץ -בן אדם הגון. ממקרים רבים ששמעתי [לי זה לא קרה] הרבה מחלצים שבאו מתוך כוונה טובה " אכלו אותה", ראיתי כבר מצב שבו חיברו הפוך, בטעות, כבלים להתנעה ממצבר למצבר וזה נגמר לא טוב " תרתי משמע"

יריב קלר ברוך
04-12-11, 07:26
אני מחלץ גם מתוך שדה ואפילו אני מתבאס על עצמי שאני מחלץ ממקומות כאלו.
אבל כל החילוץ אני דואג להסביר למחולץ שאני מחלץ אותו ממקום שאסור להיות בו שמצידי זה כאילו פרץ לביית של החקלאי ולקח כסף מהארנק ואני בא לפתוח את הדלת ולאפשר לצאת .
ובפעם הבאה אני לא מחלץ אותו .
ולא משנה מה לא נוסעים על שדה חרוש אלה עם יש כבר קוליס ברור שעברו שם .

מאיר רוטברג
04-12-11, 08:25
הדעות תמיד יהיו חלוקות ובצדק, לכל דבר פנים לכאן ולכאן ,
אתן שתי תובנות שלי כולל שאלה ,

לפני מספר שנים אנחנו בנחל צין חבורה של גיפאים על השביל אחד מהם בעל סופה מתחרע על גבעה ופותח ציר חדש, ניגשתי אליו ושאלתי אותו במלוא הנימוס למה להשחית את השטח ללא צורך ,
קיבלתי מספר ברכות בלווי תנועת יד מזלזלת ,
היות והם חסמו את הציר נאלצנו להמתין במהלך ההתחרעות שבר הגיפאי להלן להחרא צלב, ניגש אלי "אח שלי יש לך צלב ספר?"

נו מה הייתם עונים לו??

מקרה שני : נקרות שני רכבים תקועים על מסלעה עם רצועה מתוחה ביניהם שום דרך להוציא ולשחרר אותם או לחתוך את הרצועה או להרים רכב עם הייליפט תוך סכנה לדלת של הרכב ,
ניגש לבעלי הרכב מסביר להם את האופציות מתריע כי עלול להגרם נזק מבקש חתימתם על נייר , הם סרבו , אמרתי שלום תודה נשסענו והשארנו אותם לפני ששאלנו אם רוצים שניקח את הנשים והילדים איתנו

itayt
04-12-11, 16:09
אני חושב שהייתי מנסה לחלץ, אני מקווה שהייתי זוכר להחתים אותו על איזה טופס ויתור.

GodsFather
05-12-11, 05:36
איזה נחרצות לכאן ולכאן....

תרשו לי לתקל אתכם: ומה אם אותו אחד זה אחת??? לא חייבת להיות כ****ת על, סתם בחורה חסרת נסיון שלא גולשת פה בפורום ויודעת עקב כך שאסור להכנס לשדה, האם כל אחד מכם שהגיב פה היה מגיב באותה צורה? אני בספק.

תרשה לי לתקל אותך - ואם הבחורה חסרת הנסיון אשכרה שואלת אותך - "אני יכולה לחתוך דרך השדה כדי לקצר לגבעה ההיא?"

והנה התקלה נוספת- נאמר וצילמתם, החתמתם, חילצתם והכל יופי טופי. אתם לא מכירים את החקלאי ולא את המחולץ, אבל יש את פרטי בעל השדה על שלט בסמוך לו - האם תודיעו לחקלאי על המאורע ? האם תודיעו למחולץ על כך ?

ניר_לב
11-12-11, 18:05
אפשר עוד התקלה?
נאמר שאתם נוסעים עם הג'ימני שלכם לאורך הטיילת בחוף (הרבה מעבר ל- 200 מ' מקו המים לא לדאוג...) ולפתע אתם רואים אדיוט עם מאזדה שלוש (ירוקה) תקוע עד הגחון בחול.
כמובן שמהרגע שהוא מזהה את הג'ימני הוא מגיע אליכם בתנועות נדנוד גוף (משל היה בשיעור גמרא) ומבקש שתחלצו אותו, הייתם עוזרים?

קרה לי לפני שלושה שבועות וסירבתי בנימוס, משתי סיבות עיקריות:
1. אני סבור שעם ג'ימני ששוקל כמה מאות ק"ג פחות מהמאזדה הזו זה פשוט לסכן לי את האוטו.
2. ויותר חשוב, כשהמחולץ הוא ג'יפאי שלקח סיכון מיותר או שהוא איננו מנוסה אז וואלה שווה לקחת את הסיכון, אבל כשמדובר באידיוט חסר אחראיות עם פרייווט? לא חשבתי פעמיים והסברתי לו שאין לי איך לעזור לו.

אם זה נשמע כל כך צודק, למה אני מרגיש עדיין כל כך חרא?

asafk
11-12-11, 21:36
באמת למה? הוא אדיוט, אבל העוכרדין של החברת ביטוח שלו לא. ואחרי שהיית תולש לו את הפגש ואולי גם משולש מהמתלה - את מי היו מחייבים?

אסף.

עידו לוריה
11-12-11, 22:05
או אולי בגלל השם שלך ניר לב .
אבל תכלס אין שום סיבה לעזור לאחד כזה .
עידו

zviki
11-12-11, 22:44
גם אידיוט ,לדוגמה, אחד שהשחיז ללא משקפי מגן ונכנס לו שבב בעין, עבר על כל חוקי הבטיחות,לא תגיש לו עזרה ראשונה? תשאיר אותו עם הבעיה? תגיד לו אתה אידיוט -מגיע לך. ואחד לדוגמה אשר נהג בכביש חלקלק בגשם ראשון במהירות מעל המותרת בחוק והתהפך לתעלה ,לא תעזור לו? תגיד לו -אתה עבריין תנועה דפוק וטיפש ותעזוב אותו לאנחות? ועוד אלף דוגמאות נוספות שקורות יום יום. לאדם במצוקה וזה יכול להיות אני, אתה והוא ואני לא מתכוון לגנבי ציוד חקלאי למשל אלא מי שפעל בשגגה יש להגיש עזרה, אח"כ מתחשבנים. כמה אנשים טבעו בים בגלל שרצו להציל מתרחצים אחרים שלא נשמעו להוראות המציל? אז מה?להניח להם לטבוע בגלל שהם שמוקים? או תקוע בבוץ עם גיפ שלקח לטיול את הסבתא בת ה-103 וזוג עוללים , תשאיר תקוע? לא מאמין. תחרוק שיניים תבלע צפרדע ותנסה לחלץ, כך אני מאמין.[אגב לא חייבים להחתים על טופס, רצוי כמובן. עדות של שני אנשים על אפשרות גרימת נזק והסכמת התקוע -קבילה] שתהייה לי בריאות כמה פעמים שהשארתי בלילה קר דובונים, פנסים, כלי עבודה,אוכל לתקועים במצב חילוץ בלתי אפשרי ולא קיבלתי אותם בחזרה. יש מצבים בהם הפרינציפים " ולהראות לו , לפסיכי" שהם נכונים כשלעצמם אינם רלוונטים.

asafk
11-12-11, 22:59
יש הבדל בין ג'יפאים שנתקעו - מתוך טמטום או מתוך בורות או סתם ככה, כי כולנו נתקעים - ובמצב כזה אני מאמין שכולנו נושיט יד בלי חשבון - לבין דביל עם פרייבט שיכול להתקשר למחלץ מקצועי. ההבדל בראיה שלי הוא מהותי. אם אין סכנה ואין סיכון? למה?

אסף.

mik_l86
11-12-11, 23:04
גם אידיוט ,לדוגמה, אחד שהשחיז ללא משקפי מגן ונכנס לו שבב בעין, עבר על כל חוקי הבטיחות,לא תגיש לו עזרה ראשונה? תשאיר אותו עם הבעיה? תגיד לו אתה אידיוט -מגיע לך.

פה אתה טועה בגדול, יש הבדל והוא עקרוני, כשאני משחיז בלי משקפי מגן, אני מסכן את עצמי, ואם אני יעשה נזק אז לעצמי, אבל כשעבריין / ערס / איך שלא תקרא לו נוסע בשטח חקלאי הוא עושה נזק לחקלאי שזו פרנסתו ולא לעצמו, וכשהוא עושה נזק לאחרים בלי להתחשב בהם, למה שמישהו יתחשב בו כשאלוהים מעניש אותך תוך כדי?

zviki
11-12-11, 23:12
אסף-קשה לי להאמין [אולי אני טועה] -שעם כל הנסיון והידע שלך כיום, לא קרתה לך התקעות טפשית של נער צעיר חסר נסיון מפוצץ בטסטוסטרון לפחות פעם אחת:D העזרות במחלץ מקצועי? שהאבא ידע מהסיפור?:) או ואבוי, רק לא זה

zviki
11-12-11, 23:22
פה אתה טועה בגדול, יש הבדל והוא עקרוני, כשאני משחיז בלי משקפי מגן, אני מסכן את עצמי, ואם אני יעשה נזק אז לעצמי, אבל כשעבריין / ערס / איך שלא תקרא לו נוסע בשטח חקלאי הוא עושה נזק לחקלאי שזו פרנסתו ולא לעצמו, וכשהוא עושה נזק לאחרים בלי להתחשב בהם, למה שמישהו יתחשב בו כשאלוהים מעניש אותך תוך כדי?
הנזק שיגרום בעל השבב בעין יכול להביא לסגירת העסק לתקופה מסויימת בטענה "שבמקום זה לא שומרים על כללי הבטיחות" כבר היו דברים מעולם. ביחוד במקומות שתשתית החשמל בהם לקויה עם הרבה תוספות חובבניות, כך שהוא לא הנפגע היחידי, הוא גורר אחריו עוד אנשים

levitsik
04-01-12, 16:59
בתור אחד שחולץ לא מעט פעמים !!!!!
והחזיר "טובה " למספיק אנשים בחליצוים (זה היה התיקון שלי) והיה הרבה אנשים שהדבר הראשון שאמרתי זה אין לי אחריות על זנקים !!!!!!!
והיה מיקרה שאמרתי מראש שיהיה נזק והדבר הראשון שאמרו לי זה לא משנה רק תוציא אותי וזה מפחיד עוד יותר ..........
ואני חושב שכן לחלץ אם אפשר והאדם ניראה לכם כמישהו שצריך לשלם אז גם להציע בתשלום בתור גיפאי שניחשב מתחיל חילצתי דיי ויותר אנשים שגמרו לי נזקים ובזבוז יקר של סולר וזמן טיול אז תשלום סימלי זה נחמד מידיי פעם לא צודק !!!!!!!!!!!!!

גלדיאטור
04-01-12, 17:05
אני מחלץ את מי שקל לחלץ ומהיר

מה שנראה לי צרות (קשה מאוד או תקוע בשדה מעובד) אני לא מחלץ.

אורינ
07-01-12, 19:51
לא עוזרים לעבריינים, נקודה !!!!! להיפך, עוזרים לחברה ,המהדרין יזעיקו משטרה או הרב"ש של האיזור .

shay_love_off_road
07-01-12, 20:34
איך נראה הטופס הזה? מה הניסוח?

-->