צפייה בגרסה מלאה : חילוץ ע"כ "מכות" ומשיכה
שלום רב.
רציתי לשאול האם יכול להגרם נזק לרכב - המחלץ או התקוע - כתוצאה מחילוץ ע"י "מכות" במשיכה ( מעבר לזה שזה מסוכן), שלדה או לכל מכלול אחר מדובר בשלדת סולם - פראדו.
תודה למשיבים.
כן.
גם חשוב מאוד לדעת לאן לחבר את הרצועות. לעולם לא לוו הגרירה אלא לקורות אורך של הרכב. מקדימה או מאחור.
כשמבצעים חילוץ רכב תקוע, הכוחות שפועלים עליו יכולים לעוות שילדה, לתלוש חלקים ועוד מיני נזקים.
חשוב מאוד לעגן נכון את שני הרכבים - המחלץ והמחולץ, ולפעול עם המון שיקול דעת.
מכות זה לא חלק של שיקול דעת ,אלא אם הנזק בהשארת הרכב במקום עוד כמה זמן תגרום לאובדנו.
יש רצועות מיוחדות שמתאימות לחילוץ עם "מכות" הן יקרות מאוד וגם איתן צריך לדעת לעבוד.
שלום רב.
רציתי לשאול האם יכול להגרם נזק לרכב - המחלץ או התקוע - כתוצאה מחילוץ ע"י "מכות" במשיכה ( מעבר לזה שזה מסוכן), שלדה או לכל מכלול אחר מדובר בשלדת סולם - פראדו.
תודה למשיבים.
חד משמעית, כן!
מנסיון...
לפעמים זו הדרך היחידה להתגבר על הואקום שיש בין הרכב לבוץ בגרירה עם רצועה.
תודה על התשובות, בהנחה שהקשירה היתה בוו על קורת הצד, עדיין יכול להיווצר עיוות? וכיצד ניתן לבדוק אם כן?
במיוחד אם הקשירה הייתה על קורת צד אחת יכול להווצר עיוות בשילדה.
את הקשירה בכל מקרה צריך להשתדל תמיד לעגן לשני צידי השילדה עם רצועה מחברת (משולש) ורק אז למשוך.
איך לבדוק? אני מאוד מקווה שאי אפשר לראות אצלך בעיין עיוות שכזה, כי אם כן המצב רע.
יש לך משיכות בהגה? הרכב מתנהג שונה בסיבובים ?
באופן עקרוני אני מניח שניתן לבדוק בחברה ,אבל אני לא יודע לומר לך בוודאות.
לא רואים כלום במבט מעמיק, האוטו מתנהג בסדר גמור ללא משיכות בהגה, ללא רעידות ללא שינוי בהתנהגות הרכב, (מדובר ב 3 -עד 4 פעמים של משיכה) האם יש צורך בכל זאת לבדוק?.
סביר להניח שב 4-3 משיכות לא קרה שום דבר משמעותי לרכב, ולראיה - הרכב לא רועד/מושך. בכל מקרה לא מומלץ, אני ראיתי בעניים שלי סופה מחלצת פג'רו קינג ארוך מבוץ ע"י משיכות, בסוף התהליך הפג'רו אכן היה מחוץ לבוץ אבל בצורת בננה (רכב חדש !).
אני בכל מקרה הולך לבדוק כדי להיות בטוח, בכל מקרה תודה רבה על העצות והתגובות.
אני בכל מקרה הולך לבדוק כדי להיות בטוח, בכל מקרה תודה רבה על העצות והתגובות.
קצת הגזמת, אתה לא מרגיש שינוי באוטו אז למה לבזבז זמן.
בעתיד תזכור שעדיף להימנע ממכות במשיכה, למרות שאני מודה שגם אני לא חף מזה בעבר.
היום יש לי ברכב רצועה קצרה למשולש ואחת ארוכה לקשירה. אם מחברים ולא עובד במשיכה אז רצוי לחבר עוד רכב ולמשוך ביחד, לעולם לא במכות. אבל הפרדו חזק השלדה שלו חזקה ולא זכור לי מקרה ששמעתי על מישהו שעיוות שילדה בפרדו.
ככה עושים את זה בלבנון
דרך אגב לבנון מפותחת מאוד בנושא ה 4על4
תעשו להם לייק חברה על הכייפק
LebanonOffRoad . COM
http://www.youtube.com/watch?v=yl4mWAZVKD0
http://www.youtube.com/watch?v=yl4mWAZVKD0
א. הם לבנונים, זה כבר מוריד להם 5 נק', אז לייק הם בטח לא יקבלו.
ב. גרירה של "תחת לתחת" היא מסוכנת ומיותרת בד"כ מה גם שהרוורס לא פחות חזק מהראשון ובד"כ הפוך.
חילוץ במכות זה חרא, אלא אם כן , עצם ההיתקעות עלולה לסכן את חייך, שטח עויין, תינוקות וילדים שלא ישרדו לילה ללא מזון ושתיה, חולים כרוניים הזקוקים לתרופות, אין קשר למחלץ מקצועי שממילא עלול לדרוש כמה אלפי שקלים אם זה בחור נידח, כשאין בררה אחרת. כפי שנאמר כבר- אנקולי הגרירה והחילוץ חייבים להיות מותקנים בהמשך לקורות האורך של השילדה ובעזרת רצועה הקשורה לשניהם ויוצרת משולש לחלוקת עומסים. זה מה שטוב בבגוש פלדה,כמו בסיקס או סופה
חבר יקר חבר חביב, חבל שאתה לא מחפש ישר אלא מסביב...
סתם היה בא לי חרוז, אז כתבתי.
יש מדריך חילוצים שלם (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=39542), שדווקא הנושא שאתה מעלה הועלה שם כמה פעמים במיוחד סוגיית החילוץ במכות כשההתנגדות היא בבוץ.
בנוסף, ככה בשביל שלא תצטרף לחפור יותר מדי, חילוץ הוא לא תורה משמיים, לא לומדים אותו (רק) בטכניון, ולא צריך הסמכה מכבוד הנשיא בשבילו, אבל בשביל עצמך, תקרא קצת תתייעץ קצת ותלמד קצת פעם הבאה לפני שאתה עושה את מה שאתה עושה.
חילוץ במכות הוא לפעמים האופציה היחידה ולפעמים האחרונה, ולפעמים זה אותו הדבר, אף אחד לא מושלם, וכל אחד מביא את הרכב שלו למצב כלשהו שממנו צריך חילוץ מה שאומר שמראש זה לא היה הכי "הגיוני" להכניס את הרכב למצב הזה, השאלה היא האם אתה רוצה שישאר לך מה לעשות אח"כ עם הרכב או לא.
חילוץ במכות הוא לא מומלץ, אם כבר אז כמו שאמרו ידידי למעלה, בחיבור לשתי קורות השלדה ברצועה למשולש, את המשולש לרתמה עבה יותר (תלוי במשקל הרכב, ההתנגדות של הקרקע, השיפוע... ובמה שיש) ובמשולש זהה לרכב המחלץ (מילא להרוס את הרכב המחולץ, אבל למה להרוס את המחלץ?), חיבור לצד הרכב, לוו גרירה, לסרן, יכול, ואתה יכול לחפש סרטים כאלו ביוטיוב, יש המון, של איך רכב מתעוות, איך מחלצים סרן שלם אבל הרכב נשאר במקום, ואני לא מדבר על רכבים קלים כמו פארדו, אלא עד פולסייז נהדרים שבמשיכה אחת השאירו את עצמם במצב 2X2 במקום 4X4.
אבל, אם אתה יכול, אז עדיף לחבר רכב אחד, ואז עוד אחד, ואפילו עוד אחד ולא להשתמש במכות כאלו. אלא, וזו צרה נוספת, שים לב שגם חיבור טורי של רכבים בצורה כזו יכול ליצור עומס על השלדה של הרכבים שבאמצע, אז לכל דבר יש יתרון וחסרון, אף שיטה לא מושלמת.
ולבסוף, תעשה חיפוש (כמובן שאני ממליץ במדריך החילוצים שהכנתי עבורכם)) על רצועה אנרגוקינטית, זו הדרך הנכונה לעשות חילוץ במכות, אבל המחיר (של רצועה) הופך אותה לפשוט לא נמצאת בסל הכלים של רובנו.
ואתה מחזיר אותי אחורה כדי שתראה שזה באמת מזיק, לפעם הבאה, תקרא את זה... (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=39542)
בוץ שמח לכם. קריאה מהנה ודישון זורם בסופ"ש (אני מקווה לפחות)
whisky
וויסקי, תודה על השיעור, במקרה שלי - למזלי - למדתי דבר חשוב ללא גרימת נזק, דרך אגב שמתי לב שרק לקורה אחת מאחור קיים וו משיכה (צד שמאל) ולוו הגרירה אסור או לא מומלץ לקשור האם ניתן להרכיב וו גם לקורה השנייה מאחור (פראדו)?
כן, ולא...
אפשר להרכיב גם מה שאתה קורא לו "וו משיכה" לקורה השנייה, אבל כדאי שתדע, מה שמחובר לך לרכב כרגע זה לא אביזר חילוץ, זו טבעת לאבטחה של הרכב בגרירה או בשייט (ככה הביאו אותו לארץ, על אוניה), והיא לא מיועדת לעמוד בעומסים של חילוץ. זה לא אומר שהיא לא תעמוד בהם, אבל זה עלול לקרוס. מומלץ להחליף את הטבעת הקיימת ולהוסיף עוד טבעת לקורה השנייה לכאלו שעומדות בעומסים המדוברים, יש כאן מומחים שידעו להגיד לך איפה רוכשים כאלו ולאיזה משקלים אתה צריך הרבה יותר טוב ממני.
אם אתה כבר הולך לחנות, כדאי לקנות כבר 4 ולא רק 2, אל תשכח שחלק מהחילוצים יהיו גם מקדימה, ולא רק מאחורה...
הרבה אנשים יגידו שאני מגזים, ומה אכפת לי, הרכב שלי הגיע עם 4 מהיצרן (שחוזקו לאחר מכן), הם צודקים, מצד שני, לא הייתי רוצה להיות במצב של הבחור מהשרשור שהפניתי אותך אליו. או במצב של חילוץ כשרצועה וטבעת עפות לי לתוך הרכב כי הן לא עמדו בעומס.
whisky
תודה וויסקי, קראתי את המדריך בעיון , עזר לי מאוד. כל טוב.
וויסקי ,אתה לא מגזים אתה צודק 100 אחוז.
כן.
גם חשוב מאוד לדעת לאן לחבר את הרצועות. לעולם לא לוו הגרירה אלא לקורות אורך של הרכב. מקדימה או מאחור.
מאיזה סיבה לא לקשור לוו גרירה.
חלק אמרו פה שצריך לחבר בין שני קורות השילדה, ולדעתי הוו גרירה עונה בדיוק להגדרה הזאת.
לא?
ריכוז מאמצים, ריכוז מאמצים,תחשוב הפוך, מה קורה בתאונה חו"ח בה מתנגש פגוש קידמי של א בפגוש אחורי של ב בתפוח\ וו הגרירה [בולטים החוצה]כאשר הפגושים משיקים אחד לשני. כל האנרגיה מתנקזת בנקודה אחת, לא מתפזרת לרוחב הרכב.= ווקטור אנרגיה ישיר לגופך, צליפת שוט עורפת בין היתר. העקרון הנ"ל הוא דו סיטרי. [ריכוז מאמצים]
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.