צפייה בגרסה מלאה : דרושה עיצה-מפגש מאוורר מצנן ***הכותרת נערכה***
ברשותי סיקס 89 , בקפיצה קלה המנוע זז קדימה ופוגע ברדיטור (קרה כבר 3 פעמים) תושבות מנוע חדשות , יש מעצור לגיר (יושב על הפלטה) ועדיין המנוע זז
בקפיצות קלות , יש פתרונים? שמעתי על רצועות שמחזיקות את המנוע שלא יזוז
איפה ניתן לקרוא על זה או האם הנושא נדון בפורום?
אבי :cry: :cry: :cry:
הרדיאטור, יושב אצלך בתוך המגרעת שיי לו בגריל הקידמי (המגרעת במבט על --ו______ו--) ?
אם לא, תראה איך אפשר לגרום לו לשבת שם (אני הייתי צריך ללכת למתקן רדיאטורים כדי שייפתח את ההלחמות ויזיז את הכנפיים שמחברות את הרדיאטור לגריל קצת אחורה כדי שהרדיאטור יהיה יותר קדימה. הרווחתי בערך 5 ס"מ)
עירא
ערן המסוקס
15-01-05, 21:22
מה המרחק מהמאוורר לרדיאטור בנקודה בקרובה ביותר?
אתה בטוח שהתקנת את הסטופר מול תושבת הגיר (בנז"ט מחובר לגשר גיר עם 2 ברגים) נכון, והאם הוא צמוד לתושבת?
סוזי, היה טוב אם היית מפרט בדיוק את האירוע כי אחרת זה הופך את הדיון לעקר.
בדיון ביני ובין נמרוד, נמרוד העלה את הטענה שאין מצב שהמנוע רץ קדימה על הגמישות של התושבות, אלא המצב היחיד שבו בסיקס תקין המאוורר יפגוש את המצנן הוא כשמשהו בשטח לוחץ בצורה חזקה את גשר הגיר כלפי מעלה, כשהג'יפ מתיישב בצורה חזקה על הגחון, הגיר עולה, תושבות המנוע משמשות כציר והמאוורר מתקדם לכיוון המצנן.
הטענה נשמעה לי מאוד הגיונית.
החלטתי שאם כך, אני הולך לחזק את גשר הגיר כך שלא יהיה מצב כזה, ובאמת הבוקר פרקתי את גשר הגיר, ישרתי אותו וחיזקתי אותו לרוחב (בלי לפגוע במרווח הגחון, תמונות בהמשך) בעזרת פרופיל 40X40 מ"מ בעובי דופן של חמישה מ"מ.
גשר הגיר חזק עכשיו במידה כזו שאני יכול להרים עם ג'ק הידראולי את כל משקל הג'יפ מהגשר בלי שהוא יתעוות.
ותוך כדי כך , כמובן, גם בחנתי בצורה אינטנסיבית יותר את כל המערכת:
אין מצב! אני חוזר, אין מצב! שהמנוע/גיר טרנספר/יכולים להתקדם על תושבות הגומי יותר ממספר מילימטרים כאשר הן תקינות וכאשר מותקן ה"סטופר" שערן דיבר עליו וצילם אותו (נמרוד, אני משוכנע יותר מתמיד שזה אכן סטופר ולא מגן על הברגים או משהו מוזר מעין זה) המכלולים הנ"ל לא יכולים לזוז יותר ממ"מ אחד או שניים קדימה.
בקיצור, עם תושבות מנוע/גיר תקינות וגשר גיר מחוזק המנוע לא יכול לרוץ קדימה, אני חותם על זה.
נשאר לוודא שהמצנן לא ילך אחורה אל המאוורר בגלל ברגים משוחררים/מסכה קדמית קרועה מהמרכב או משהו מעין זה, זהו.
בעתיד הקרוב אכתוב ואצרף תמונות על מה שעשיתי היום.
מבחינתי, ואני מקווה שלא אתבדה, הסיפור הזה של החשש ממפגש לוהט כנ"ל, נגמר.
מכאן: http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=804&postdays=0&postorder =asc&start=0
זה היה לפני כשנה וחצי ועדיין אין תמונות. בכל מקרה חיזוק הגשר מומלץ מאוד מאוד לכולם.
כנ"ל תשומת לב לבזנ"ט שערן מדבר עליו. הוא צדק בדיון ההוא וזה חשוב. אצלי הוא היה מותקן במקור משום מה דווקא מתחת לגשר. כנראה שהבעלים הקודמים לא הבין למה זה חשוב, כמוני, עד שערן הבהיר את זה.
בכל מקרה, גם לפני החיזוק הזה, הג'יפ אצלי אוטוטו 7 שנים, עובד לא קל, ובינתיים אף מפגש מאוורר/מצנן, כך שלא צריך לקבל את המפגשים האלה כגזירה משמים.
לי זה גם קרה ....
אם כל תושבות המנוע והגיר והרדיאטור יושב טוב ....
תושבות בודי .... זה הבעיה..... נשמע לא הגיוני...?
תבדוק תראה...
מקווה שעזרתי....
אסי
תבדוק באמת את המרחק בין הפן לרדיאטור, יכול להיות שהכנפונים מורכבים על ספייסר ע"מ להרחיק אותם מהמנוע אבל הם קרובים מידי לרדיאטור.
עומר
עומר גם אצלי מורכב הספייסר הזה...
אצלי היתה בעיה שתושבות הבודי היו איזה שהיא קומבינה שעשו קודמיי .. שמו תושבות מנוע של פיאט או משהוא דומה, ככה שיש גומי באמצע ובורג למעלה ולמטה אבל אין קשר בינהם... ואז בעליה הכי קלה כל הבודי היה זז אחורה והרדיאטור שיושב בעצם על בודי היה מתקרב ונוגע במאורר ...
החלפתי תושבות בודי וזהו..
אולי אצלו גם ישנה בעיה דומה.
אסי
זה הזכיר לי סיפור נישכח.
מוסכניק שניתקלתי בו פעם התקין תושבות מהסוג הזה (בורג\ גומי\ בורג) בתור בודי ליפט על הסופה שלו.
בנסיעת דיונות הראשונה אחרי ההרכבה הזאת האיש מאיץ לקראת טיפוס על איזה דיונה, ברגע שהוא מגיע להתחלה שלה מה"מכה" שניגרמת ממיפגש הגלגלים עם תחילת הדיונה הבודי זז קדימה, אחורה ויש שלולית של מים ירוקים על החול.
אצלי הסיפור היה מאוד פשוט.
הקצה של אחת הכנפיים של המאורר היה עקום.
לאחר יישור שלו (בלי לפרק כלום) בעזרת פלייר, הפסיקו הפגיעות ברדיאטור.
איתי
בדרך כלל הבעיה היא תושבות =להרים את הגיר או המנוע על גק בעדינות ולראות אם יש קרע בגומיות
תושבות בודי גמורות בדרך כלל ירחיקו את הרדיאטור מהמאורר
שאסי עקוםכלפי מעלה( מקפיצות) = יקרב את המאורר לרדיאטור
כנפייםשל המאורר עקומות = יגעו ברדיאטור
ישנה דרך לשים שרשראות להגביל תנועה של המנוע קדימה
מהשאסי לבורג של תושבת מנוע 20 ס,מ אורך בערך
ומה קורה שהתושבות בודי שלך קרעות -לא נכונות - ואתה עולה את המדרגה של הנקרות?
הרדיאטור נכנס לתוך המאורר ועושה סבטוחה ...
כל העסק חייב להיות חזק בצורה נורמלית שלא תאפשר להתנתקות של הבודי מהשאסי.
אסי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.