PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה בהתאמת אלקטרודה ומידע על משור שורף שיכול לחתוך גם ב 45 מעלות ולא רק ב90



אסף ב
24-11-11, 22:05
ערב טוב לחברי הפורום הנכבדים,אני עושה לאחרונה כל מיני קונסטרוקציות עדינות עם פרופילים בעלי דופן דקה לפעמים 1.5 מ"מ.
כרגע אני משתמש באלקטרודה 2.5 מ"מ ויש לי בעיה, או שהזרם נמוך ואז אין מספיק חום והריתוך "לא תופס" או שיש מספיק חום אבל אני עושה חור בפרופיל. חשבתי להחליף לאלקטרודה דקה יותר,מתוך מחשבה שגם בזרם נמוך היא תתן חום גבוהה כי האלקטרודה דקה יותר וההתנגדות שמייצרת חום תהיה זהה לאותה התנגדות בזרם גבוהה יותר באלקטרודה 2.5 מ"מ... מי יודע אילו עוביים יש ואיזה דגם לבחור? אני מרתך גם מגלוון וגם שחור,פרופילים דקים יחסית כאמור,1.5-2.5 מ"מ עובי רתכת אלקטרונית אם זה משנה... תודה רבה

הסוגיה השניה- נמאס לי לחתוך עם דיסק ידני ולא להצליח להביא חיתוך מדוייק... איפה שאני קונה את הברזל הם חותכים לי עם מסור שורף,ואז החיתוכים של ה 90 מעלות יוצאים בול והריתוך קל ומהיר...(משהו כמו זה:http://www.amital-ltd.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=670&catId= רק שהם בנו לו שולחן) הבעיה היא שאם אני קונה מסור כזה הוא יודע לחתוך רק 90 מעלות,יש בשוק משהו דומה רק כמו המסור פנדל/גרונג של העץ ,שניתן לכוון זווית? איפה אני מוצא כזה? באינטרנט יש מלא מסורים שורפים כמו זה שבמחסן ברזל אבל הם יורדים רק 90 מעלות...

תודה רבה לכולם,אסף.

lizard
25-11-11, 00:44
תשובות :-)
אלקטרודת 2.5 מתאימה לך. אתה פשוט צריך לקבל נסיון ולדעת שבשום מקרה אסור לך, אפילו לשניה, להתעכב יותר מידי. צורך הריתוך צריכה להיות רציפה ועקבית (מבחינת מהירות) ואחרי כמה זמן תהיה לך את התחושה של כמה מהיר צריך להיות בשביל העובי החומר הנתון. עם הזמן אתה גם תרגיש בדיוק מתי אתה הולך לעשות חור בברזל (למעשה לשרוף אותו). פשוט תיקח כל מיני פרופילים ותתחיל לעשות תפרים.

בקשר למשור שורף.
המסור שאתה מדבר עליו זה המשור הכי פשוט ונוח לעבודה לחובב. טווח המחירים מספיק גדול בשביל החובב והמקצוען. הבעיה עם מסורים האלו היא שהם טובים, עד רמה מסויימת, ב90 מעלות אבל קצת קשה לעבוד איתם בזווית. הסיבות הן ש1. מסובך לקבוע בדיוק על כמה מעלות אתה כי אין מד זווית מובנה. 2. המלחציים שלהם די חלשות והמיקום שלהן לא מאפשר לך בדר"כ (תלוי בגודל החומר) להגיע לזוויות משמעותיות (אתה צריך בדר"כ טווח של 45 מעלות).
אתה יכול לרכוש מסור סרט קטן, חד פאזי, בעלות של 2000-2500 ש"ח בערך. או למצוא בית עסק שיהיה מוכן לחתוך לך בזווית. בדר"כ מקומות כאלו דורשים שרטוט מדוייק ורישום מדוייק של כל זווית שהם חותכים. יש בזה הרבה טרחה.
אם אתה בונה לך מאגר כלים איכותי אז תקנה מסור קטן שכזה. אם זה מחיר גבוה מידי אז תחפש מסור שורף איכותי ותבדוק מהן הזוויות המירביות שאתה יכול להגיע אליהן (כשהחיתוך משביע רצון כמובן, חיתוך בזווית אבל עקום לא שווה הרבה).

אתה יכול להגיע לחיתוך מדוייק עם דיסק ידני במידה והסביבת עבודה שלך מאפשרת את זה. זה אומר מלחציים, סימון ברור של הקווים, אולי ג'יג כלשהו והרבה סבלנות כי דיוק דורש עבודה מתונה ובזהירות.
אישית אני הייתי הולך על מסור סרט, ניסיתי את כל השיטות שכתבתי פה ולא אהבתי אותן.

בעמוד הבא יש כל מיני סוגי מסורים, קטנים לחובבים ללא קירור מים וגדולים יותר. לי יש את הZIP21 ואני מאוד מרוצה.

http://leviron.co.il/index2.php?p=img&id_cat_img=37

בהצלחה

-->