צפייה בגרסה מלאה : ביום ראשון הממשלה צפויה לאשר פטור מכס ליבוא פרטי עד K1
פטור ממכס ליבוא פרטי של מוצרים שונים בסכום של עד 1000 שקל, בלי אלכוהל או טבק. עד כמה שידוע לי כיום עומד הפטור על 50 דולר.
http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=read_count&om=15986&forum=scoops1&viewmode=threaded
צריך לעקוב אחרי זה - כי בנתיים זה רק פורסם בכל מיני פורומים , לא באף מקום רישמי.
http://ozar.mof.gov.il/customs/doar1.htm#a6
http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/312/591.html?hp=16&cat=1901
חלקי רכב.. זה לא טבק ולא אלכוהול.... :cool:
I WISH....
את הדבר הכי חשוב לא ציין הכתב של NRG, ממתיי יחול החוק החדש??? או לפחות ממתיי צפויי?
רבין
http://www.themarker.com/news/tent-protest/1.1582514
רק ששטיניץ יחתום על הצו...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4156712,00.html
נראה לי שדואר ישראל הולך לקרוס... :)
motorica.net
04-12-11, 14:21
נסיון העבר מלמד שכמקבלים סוכריה מצד אחד, מקבלים מקל מהצד השני.
ת'כלס זה אקט פופוליסטי. ברור לי שאני אהנה מהפטור הזה. אבל אם נחשוב קצת לעומק
מי שיפסיד מהסיפור בעיקר יהיו העסקים הקטנים שפשוט לא יוכלו להתמודד עם האינטרנט.
העניין הוא שהעסקים הקטנים הם אלה שמקטינים את הריכוזיות והם המנוע לצמיחה. ככה
שאנחנו קצת יורים לעצמנו ברגל.
מה שכן, הפנסי ערפל שבן בליעל גנב לי באישון לילה (1100 שקלים אחד), יעלו לי 90$ עכשיו.
http://www.themarker.com/news/tent-protest/1.1582514
יאאלה ששטייניץ יחתום כבר...
אין ספק שכמו שיש בטבע מושג שנקרא האיזון העדין, כך זה גם בכלכלה...
ת'כלס זה אקט פופוליסטי. ברור לי שאני אהנה מהפטור הזה. אבל אם נחשוב קצת לעומק
מי שיפסיד מהסיפור בעיקר יהיו העסקים הקטנים שפשוט לא יוכלו להתמודד עם האינטרנט.
העניין הוא שהעסקים הקטנים הם אלה שמקטינים את הריכוזיות והם המנוע לצמיחה. ככה
שאנחנו קצת יורים לעצמנו ברגל.
מה שכן, הפנסי ערפל שבן בליעל גנב לי באישון לילה (1100 שקלים אחד), יעלו לי 90$ עכשיו.
לפני שאתה מזמין את פנסי הערפל, או כל חלק אחר, ממליץ להמתין קודם כל לתקנות עליהן יחתום השר ויותר מזה להנחיות משרד התחבורע בנוגע ליבוא חלקי חילוף.
יש לי הרגשה שהנבלות לא יתנו לנו לחגוג כל כך מהר.
לקרוא ולא להאמין (בדקתי שלא 1 באפריל...)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4156712,00.html
סופת המדבר
04-12-11, 17:22
מעניין אם יש\ יהיו הגבלות לקטגורית המוצרים שאפשר להזמין
עוד מוקדם לחגוג....
1. זה עוד לא סופי ומוחלט עד ששר האוצר יחתום על הצו.
2. מה שמעניין אותנו (חלקים לרכב) ימשיך להיות מוגבל על ידי משרד התחבורע.
3. במדינת ישראל אין מציאות ואין מתנות חינם. את ההטבה הזו נשלם במקומות אחרים (מישהו בדק לאחרונה כמה הוא באמת משלם בסופרמרקט? יש מבצעים והנחות בלי סוף, אבל בתכל'ס רוב המוצרים התייקרו ב-25 עד 30%.
מוקדם לחגוג ?
הרי בסופו של דבר תמיד החגיגה היא על הגב שלנו ....
העלו את שכר המינימום ? אחלה
עכשיו ניתן לחיות מזה ברווחה ? @#$
יעלו את השכר עוד ? נקבל @#$ רק יותר גדול .
המשטר השולט תמיד פוחד
מממון שנמצא אצל ההמון
כן...
כמו שמפרסים ברב כבוד והדר כי מחירי הדלק יורדו ב11 אג'!!!!
השג מרשים....אבל למה מחירי הסולר צריכים לעלות ב15 אג' בממוצע????
אתמול תדלקתי בזיל הזול ב7.25ש"ח ללטיר סולר.. בכיתי.. באמת בכית לא בצחוק...
meir alony
04-12-11, 18:52
אני מאחל לכולכם שתתאכזבו והמכס באמת יירד :) וכמו שמתוכנן (באותה מסגרת) גם מחירי הסולר והגז יכנסו לפיקוח.
אני מאחל לכולכם שתתאכזבו והמכס באמת יירד :) וכמו שמתוכנן (באותה מסגרת) גם מחירי הסולר והגז יכנסו לפיקוח.
אמן !!!!!!!!!!!
פיקוח לא אומר שהמחירים ירדו :(
הצעה אחת עברה... נו, שיהיה במזל.
אבל כתבו קודם - זה בעייתי כשמהצד השני היבואנים, קטנים כגדולים, נתונים לעלויות בלתי הגיוניות בעליל על ייבוא של מוצרים גם בעלויות של סנטים ודולרים בודדים.
בדיקת אבטיפוס במכון התקנים... 1500 שקל? 3000 שקל? כן, למוצר עם תקינה מלאה שמתקבלת בלי הינד עפעף בכל מקום בעולם.
אחר כך על כל משלוח ומשלוח "זיהוי ונטילה" שזה פקיד שלוקח אלפייה בשביל לפתוח את הקופסה ולראות שהמק"ט הוא כמו שרשום באישור אבטיפוס... ובינתיים אתה מחכה שלושה שבועות והמלאי שוכב והאשראי דופק... ועוד ועוד.
ואת העלויות האלה - הצרכן משלם. אז "הגברת התחרות" ו"הורדת המחירים" צריכה לעבור גם שם - אולי קודם שם, כי עדיין רוב הצרכנים קונים בישראל, בשקלים, ולא באינטרנט.
אבל הרבה יותר פופולרי לפרסם על הקלות למי שקונה באינטרנט (ואני אחד מאלו שמעדיפים לקנות באינטרנט ולקטר כמה הכל יקר בארץ), מאשר להקל על הרוב המוחלט של הצרכנים.
אסף.
אוי מכון התקנים, כמה ספרים אפשר לכתוב עליו. אחד מהדברים שאני שמח שהשארתי מאחורי לפני כמה שנים. מנגנון שמחזיק את עצמו על חשבון כולנו. אסף - ברוך הבא למועדון דופקי הראש בקיר.
ולגבי ההקלה במשלוחים - עוד דוגמה שאנחנו חיים ב-1984. הספר, לא השנה. שלום זו מלחמה, עושר זה עוני והקלה היא תשלום. חכו כמה חודשים ונראה לי שכולנו נלמד בדרך הקשה שלמעשה כלום לא השתנה - למעט כמה מקרים זניחים שמוצרים שהיה עליהם איזה אחוז מכס זניח. כן - המע"מ נשאר, מסי הקנייה נשארו, הורידו רק את המכס למשלוח עד 1200 ש"ח. תסמכו על חברות השילוח שגם העמלות שלהן בארץ רק ישנו את השם ויישארו באיזור ה- 200 ש"ח לחבילה, מינימום.
וד"א, אסף - כמה חודשים ומהיום אני מחזיר את הליסינג. נשברתי. מוכן לשלם קצת ולצאת מהיונדאי. ממילא אני עומד בדרך לירושלים, לשבת ולשחק עם הטלפון אפשר גם ברכב שסוגר רק 120 בירידה. דיסקו 2, דיפנדר, כבר נמצא משהו. כנראה שמי שנדפק פעם אחת באמת לא יכול להפסיק עם זה. תכניס אותי לרשימת התפוצה של הלינקים שאתה שולח ליניב מדי פעם, אולי עוד יצא מזה משהו..
אני לא כזה מרחם על היבואנים,
מדוע מוצר שעולה בארה'ב כ$45 כולל משלוח צריך לעלות בישראל 1800 שקל? (זה לא טעות כתיב)
מדוע חלקי רכב(טרמוסטט, סתם לדוגמה) מיוצרים בארץ נמכרים בארה'ב ב$3.5 אינו נמכר בארץ, אבל זבל סיני נמכר בהרבה יותר?
גם היום תאורטית יש מוצרים שאין עליהם מכס, סתם לדוגמה-קסדות לאופנוע, אבל כנראה שבמכס לא יודעים את זה, בכול זאת גובים כחצי מערך המוצר+משלוח.
פעם מישהו ניסה לקבל הסבר מדוייק איך המחיר הסופי מחושב? על מה בדיוק משלמים? קבלה מפורטת?
סלחו לי, אבל אשאר סקפטי.
דומה לתימחור מוצר תעבורה...
10$ בארה"ב. בייבוא עצמי זה ללא מיסים.
לפי חוק הגנת הצרכן, אני חייב לסמן את המוצרים עוד בארץ המוצא, בכל מיני דברים יחודיים לישראל (סימון MADE IN, ועוד כל מיני). רוב היצרנים לוקחים על זה משהו כמו דולר-שניים לכל אריזה. אז אנחנו מתחילים מ 11$ במקום 10$.
נגיד משלוח עולה אותו דבר לייבוא אישי או מסחרי, אז נקזז.
רק שבייבוא מסחרי משלמים עוד בערך 200 שקל למשלוח לשיחרור, ועוד קצת ליציאה משדה התעופה. זה כמובן למשלוח ולא למוצר עצמו. נגיד הבאת בכמות 100 במשלוח, תוסיף חצי דולר לעלות.
מוצר תעבורה? אין בעיה. קח בחשבון 19.5% מס קניה.
ללכת עם הטפסים למשרד התחבורה, להחתים את ברדה. הלך חצי יום עבודה. רצוי של מישהו שמבין עניין בארגון, כי אחרת זה לא יעבור חלק.
לחכות לניסים המפקח בנתב"ג. הוא מגיע פעם או פעמים בשבוע. על הבדיקה לא משלמים לו, על האחסנה בזמן שמחכים לו כן, וגם על זה שהחברת שילוח מוציאה את הפריט שצריך בדיקה מהמשלוח הגדול יותר (עולה עוד 200 שקל), ושולחת מישהו לאולם של הבדיקות שלמשרד התחבורה ללוות את הבדיקה. אם הוא מוציא דוגמה, זה עוד תשלום, כן, גם בערך 200 שקל.
אז בואו נגיד שהגעתי עד עכשיו לבערך 20$. עלות.
שיווק, הפצה, אחריות, עולה כסף? עולה. מחסן, מחסנאי, טלפונים, עולה? להרוויח צריך? צריך.
אז כמה היית מחייב בשלב הזה על מוצר של 10$ בארה"ב ? 30$? 40$? 50$?
אסף.
אסף,
אתה מפספס בגדול
מוצר שעולה $10 לצרכן עולה פחות מחצי למוכר, ועוד פחות לסיטונאי (מדובר על מוצר בסדר עלות של $10-30)
כידוע לך, הרוב המוחלט של המוצרים שנמכרים בארה'ב הם מיובאים, ולכן יש משלוח, ניירת, מכס וכדומה.....אולי לא בסדר גודל של בירוקרטיות ישראלית אבל בכול זאת יש ולא חסר.
יש פה כמה שהם יבואנים או יבואנים בעבר....אולי הם יכולים לשפוך קצת אור על הנושא ולספר כמה באמת עולה (להם) להביא סחורה לארץ ובכמה זה מעלה את עלות המוצר.
boaz avrahami
05-12-11, 23:47
חברים הבלוף באותיות הקטנות.מכס על חלקי חילוף הוא בסך הכול 8 אחוז. עשרים ומשהו זה מס קניה ועוד שש עשרה אחוז מע״מ.אלו לא יירדו ולכן ההנחה תהיה של עד 100 שקל אם תביאו חבילה בערך של 1200.לא ביג דיל...
ג'ו רק שכחת דבר קטן והוא גודל השוק. דוגמא מעולם הצילום. היבואן של ניקון בארץ לא מוכר
10% ממה ש B&H מוכרים. אז מי מקבל מחיר יותר טוב (בהבדלים של יותר מאחוזים בודדים)?
אין ספק שהיבואנים פה גוזרים קופון לא קטן ולא ממש טומנים ידם בצלחת. אבל לא הכל שחור לבן.
אני מאוד מקווה שזה יותר קרוב לצד שלך מלצד של אסף, אבל אם זה בצד של אסף אנחנו קוברים
פה את היבואנים הקטנים. שוב, אני בטוח שאני מאוד אהנה מהנושא כי אני קונה לא מעט. אבל,
המוכר במכולת, וההוא מהפס ייצור לא בהכרח יודעים מה לעשות, ואם נקבור את היבואנים הקטנים
הגדולים יעלו מחירים והם שוב ידפקו.
ג'ו רק שכחת דבר קטן והוא גודל השוק. דוגמא מעולם הצילום. היבואן של ניקון בארץ לא מוכר
10% ממה ש B&H מוכרים. אז מי מקבל מחיר יותר טוב (בהבדלים של יותר מאחוזים בודדים)?
הויכוח של גודל השוק וכוח קניה הוא עקר, ליבואן ישראלי יש את אותו כוח קניה כסיטונאי שמשרת עיר בגודל בינוני בארה'ב
אותו סיטונאי קונה מהיבואן(למעשה מהחברה עצמה בארה'ב) ומוכר לעסקים מקומיים ...אז אם הם קונים, מוכרים ומרוויחים.....אז מה התרוץ?
אבל אני מתאר לעצמי שיבואן ישראלי לא קונה מוצרים של ניקון סתם לדוגמה מארה'ב אלא מארץ המולד....
בכול מקרה לא יכול להיות שפער המחירים לסיטונאי (או יבואן ישראלי)יכול להיות כזה עצום.
לדעתי בלבד, גזירת הקופון כמו שאתה קורא לזה, אפשרית בגלל חוסר התחרות,
אני מבין ומקבל שפער המחירים לצרכן מגיע לפי 2 או פי 2.5, ואפילו ניתן להתווכח שזה הגיוני ונדרש להמשך הקיום, אבל פי 10?
מישהו יכול להתייחס למה שבועז כתב..
האם הפרטים נכונים? סליחה בעז אבל עוד דעה או שניים לא יזיקו..
האם ההר יוליד עכבר?
לפי מה שאני הבנתי המס יחידי שיהיה זה מע"מ .. ולא ברור אם זה על מחיר המוצר או על מחיר המוצר + עלות המשלוח..
הא וגם צריך להמתין לחתימה מאשרת של משרד האוצר שזה לבד יכול לקחת יום יומיים במקרה החלומי וחודשים רבים במקרה הישראלי...
הרבה טוב לכולנו..
תמיד המעמ הוא על מוצר+מישלוח. משלוח הוא חלק מעלות המוצר...
מה שבועז רושם אכן נכון , מס הקניה נשאר וכמוהו המע"מ , אך ורק האחוזים של המכס יורדים (בין 0%-12% ).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.