PDA

צפייה בגרסה מלאה : האם אפשר לגדל מולטי-עץ ? (שאלה לחקלאים).

BackDoorMan
03-12-11, 19:30
למי שיש גינה קטנה, לא מטע ורוצה לגדל כמה זנים מאותה משפחה ע"י הרכבה.
האם אפשר להרכיב על... נניח עץ חושחש, ענפים של תפוז, לימון, אשכולית, פומלה וקלמנטינה או כל ענף פרי אחר ממשפחת ההדריים ולחסוך בכך שטח ?
אם כן, לפרי יהיה אותו טעם ?

itayhi
03-12-11, 19:43
כן, על חושחש או כל כנה אחרת של הדרים ניתן להרכיב כל הדר אחר.
לפרי יהיה בדיוק את אותו הטעם שהיה לעץ ממנו נלקח הרוכב.

מומלץ בחום להפנות שאלות כאלו לפורום גינון בתפוז http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=465.
יש שם חבר'ה מאוד נחמדים
שמאוד אוהבים לעזור.

בהצלחה

איתי

hogi
03-12-11, 19:43
אצלי בגינה היו יותר מדי עצי תפוז. חתכנו אחד, הורכבו [ע"י בעל מקצוע] על הגזע מספר רוכבי לימון. הלימון כבר נותן פרי. בשנה שעברה יצא מתחת לחיתוך חוטר. מחכים לראות אם באביב הוא יפרח ומה הוא יתן אח"כ חושחש או תפוז.
מילדותי אני זוכר שכנים ש-'שיחקו' עם הרכבות כאלה.
אותו בעל מקצוע חתך את האבוקדו העקר של השכנים והרכיב עליו שני סוגי אבוקדו. נדמה לי שאחד מהם נותן הרבה פרי והשני לא נותן או נותן פחות פרי.

itayhi
03-12-11, 21:32
לרוכב על הוגי...
אבוקדו הוא עץ חד ביתי - הפריחה הזכרית והנקבית קיימים על אותו העץ אך פורחים בזמנים שונים ולכן אבוקדו לא יכול להפרות את עצמו.
מהסיבה הזאת, מרכיבים על עץ אבוקדו ענף מעץ אבוקדו ממין אחר ע"מ שהפריחה הזכרית שלו תפרה את הפריחה הנקבית של העץ וכך העץ ייצר פירות.

הפרייה בעצים על רגל אחת...

שבוע טוב.

איתי

hogi
03-12-11, 23:16
לרוכב על הוגי...
אבוקדו הוא עץ חד ביתי - הפריחה הזכרית והנקבית קיימים על אותו העץ אך פורחים בזמנים שונים ולכן אבוקדו לא יכול להפרות את עצמו.
מהסיבה הזאת, מרכיבים על עץ אבוקדו ענף מעץ אבוקדו ממין אחר ע"מ שהפריחה הזכרית שלו תפרה את הפריחה הנקבית של העץ וכך העץ ייצר פירות.

שבוע טוב.

איתי

תודה! למדתי משהו.
ולעניין ההדרים?

itayhi
03-12-11, 23:32
באיזה עניין? :p

hogi
04-12-11, 21:18
השאלה המקורית של כותב השרשור.

zivo
04-12-11, 22:30
כן זה אפשרי ללא שום בעיה (בהדרים).
אין מה להתעסק עם חושחש, קונים (או בוחרים עץ קיים), ועליו מרכיבים את הזן \ הזנים האחרים.
לגבי הטעם - לא יודע מה זה בדיוק "אותו הטעם".
האם הזן שמרכיבים גדל במקור על הכנה הזו או על אחרת?
אין לי מושג מה ההשפעה של הכנה על הטעם, אבל אני מנחש, שזה לא משמעותי.
דרך אגב - אם יש לך את העץ הראשון ויש לך מאיפה להשיג "עינים" להרכבה, מומלץ לשחק עם זה לבד, זו בהחלט חוויה נחמדה.
תשתמש בטפלון (לבן) של צנרת מים (לעטוף) את ההרכבה, ותתחיל ישר מ 3-4 הרכבות, מכסימום, תדלל אחרי זה.
תקפיד לעבוד עם סכין נקי.
נ.ב - עכשיו זה לא הזמן המתאים, חכה לאביב.

BackDoorMan
04-12-11, 23:26
אני יודע שאפשר להרכיב זן אחד , התכוונתי האם נעשה בעבר נסיון מוצלח להרכיב 4-5 סוגים שונים (לפחות במשפחת ההדריים) על עץ אחד.

לגבי החושחש, אז ממה שנאמר לי פעם, שזה דווקא העץ המשלם לשמש ככנה מאחר והוא חזק ועמיד, ההדר הבריון ביותר במשפחה.

boaz avrahami
05-12-11, 01:37
חד משמעית ניתן לדעתי יש סיכוי אפילו למצוא כאלו במשתלות

חנן-ג'יפולוג
05-12-11, 10:46
לרוכב על הוגי...

שבוע טוב.

איתי

זה מוזר.

לפני כעשר שנים טלי שמה גרעין של אבוקדו עם קיסמים בצנצנת, כמו שמקובל בגני ילדים ולאחר שהגרעין נבט שתלנו אותו בחצר, סתם כך בשביל הקטע, בנקודה הכי לא מתאימה לעץ גדול כזה. ידענו שלא אמור לצאת מזה כלום. מאז אנחנו נהנים מעץ גדול ופורה. יוצאים ממנו הרבה יותר אבוקדויים משאנחנו מסוגלים לאכול.

hogi
06-12-11, 00:07
זה מוזר.

לפני כעשר שנים טלי שמה גרעין של אבוקדו עם קיסמים בצנצנת, כמו שמקובל בגני ילדים ולאחר שהגרעין נבט שתלנו אותו בחצר, סתם כך בשביל הקטע, בנקודה הכי לא מתאימה לעץ גדול כזה. ידענו שלא אמור לצאת מזה כלום. מאז אנחנו נהנים מעץ גדול ופורה. יוצאים ממנו הרבה יותר אבוקדויים משאנחנו מסוגלים לאכול.:

זה בכלל לא מוזר - העץ אמנם לא מורכב אבל יתכן כי יש עץ זכר בסביבה הקרובה.

itayhi
06-12-11, 00:40
חנן, ובלי שום קשר לזכר שבסביבה, בגידול מגלעין (גרעין?) יש גם סיכוי שתקבל פרי בלתי אכיל בעליל.
כל הרעיון בהרכבה הוא לקבל בדיוק את אותה הגנטיקה שיש בעץ שממנו נלקחו הרוכבים מצד אחד (למעלה :))
ועם כנה שמתאימה לאזור מבחינת כמויות מים, סוג האדמה וכל אלו מצד שני (למטה :D ).

נפלת על עץ טוב? אשריך ! אצלנו בכלל לא אוהבים אבוקדו....:cool:

gp1
07-12-11, 19:26
ניתן לקנות במשתלה עצים מורכבים. אני קניתי כשהיו שני סוגי הפירות עליו אשכולית אדומה ולימון . האשכולית הייתה טובה הלימונים לא משהו.

-->