התחברות

צפייה בגרסה מלאה : קודן מזייף בקור

shahav
04-12-11, 16:34
שלום.
יש לי קודן של איתורן, כזה עם 4-5 לחצנים.
הבעייה - בימים קרים בבוקר קשה מאוד "ללחוץ" על הכפתורים. וזה נורא מרגיז כי לאחר זמן מה הקודן "מבקש" להתחיל מהתחלה.
למרות שאני לוחץ הייטב, כאילו הכפתור לא נלחץ.

היום בבוקר פחדתי שהקודן ישבית את הרכב לכמה דקות, אז פירקתי אותו חלקית, עיניין של שתיי שניות, ונשפתי לתוכו כמה נשיפות חמות, ואכן הכפתורים הגיבו במקום!? זה מאשש את העובדה שזה עניין של טמפרטורה\לחות.
מה לעשות? ספריי מגעים? לפרק לגמריי ולנקות בפנים? אני קצת פוחד לגעת בקודן.

מדובר במערכת משנת 2000.
תודה
רבין

אביעד פ.
04-12-11, 20:02
אין שום בעיה.
ניתוק מצבר,
פירוק קודן, ספרי מגעים, הרבה, לתת להכל להתאדות היטב להרכיב חזרה ולשכוח מזה לשנה הקרובה.

מאיר רוטברג
04-12-11, 20:15
כל קודן מגיב רע לקור בעיה ידועה. תבצע מה שעשיתי עכשיו להחליף את המקשיםמבחדשים , את הסיליקון כמובן לא צריך הכל

shmil
04-12-11, 20:19
אם המקשים והסיליקון שלמים אין שום סיבה להחליף אותם.
ךנקות בספריי מגעים וסמרטוט את הלוח במיקום בו נוגעים המקשים, ואת חתיכות הפריט בתחתית לוח הסיליקון, ויש לך כמו חדש.

shahav
12-12-11, 10:19
עידכון קצר:
ביום שישי קניתי ספריי מגעים וחיכיתי שהקודן יעשה צרות. אכן אתמול בבוקר הוא לא ממש קיבל את לחיצות הכפתור.
פתחתי את הקודן וגיליתי הרבה ליכלוך מתחת למקשים, ניקיתי אותו בספריי מגעים - ופה היתה הטעות שלי, הספריי מגעים הקפיא את הקודן, ואז הוא ממש לא הגיב...אוליי אני טועה וזה היה ביגלל מס נסיונות חוזרים אבל הוא סירב לכל לחיצת כפתור, ואני דיי הקפדתי לא לנסות ללחוץ ליפניי סיום הנקיון.
חשבתי לחמם אותו בעזרת הגזייה, אבל העדפתי לחכות.
אכן בערב הוא הגיב יפה וגם הבוקר היה ממש בסדר.

מה שגיליתי אתמול זה שהאיתורן שלי הוא דו כיווני למרות שהמערכת שלי היא דיי ישנה - כלומר יכולתי להתקשר לחברה ולבקש מהם לאפשר לי להניע... לא עשיתי את זה אבל זה מה שהנציג שלהם הסביר לי.

רבין

omri_t
12-12-11, 12:34
תחליף את המקשים. אם הם בני כמה שנים זה יחסוך לך את כאבי הראש והניסויים האלו שעוד יעשו לך ברדאק. זה שטויות.

shahav
12-12-11, 12:47
תחליף את המקשים. אם הם בני כמה שנים זה יחסוך לך את כאבי הראש והניסויים האלו שעוד יעשו לך ברדאק. זה שטויות.

זה בדיוק מה שרציתי לעשות, בגלל זה התקשרתי אל איתורן - אבל אז הבחור בצד השני אמר שאין צורך, ושהוא שמע על תופעה דומה. הוא אמר פשוט להתקשר אליהם והם יאפשרו לי להניע. הוא אמר לי שיש לקוחות ההחליפו מקשים וזה לא עזר.
ומה יקרה באמצע המידבר? במקום ללא קליטה? אין מושג - אבל ניראה לי שפתרתי את הבעייה עם הניקיון שעשיתי אתמול. ואני דיי בטוח שזה לוח המקשים. כי עובדה, אחריי שניקיתי אותו והוא "הפשיר" הוא מגיב טוב.
רבין

-->