צפייה בגרסה מלאה : כננת, עד כמה זה נחוץ?
שלום לכולם
אז קניתי הייליפט, אבל הבנתי שזה לא מספיק.
אני בדרך כלל יוצא לטיולי סולו עם המשפחה, באיזור שלנו לא צריך לתכנן פשוט מניעים ואנחנו שם.
פתאום מצאתי את עצמי במקומות שרק מסוק יוציא ואז עלתה בי המחשבה, חבוב הרכב צריך כננת.
העיסקה הזולה ביותר שמצאתי הסתכמה ב 6000 ש"ח שזה הרבה כסף.
ולשאלתי- מנסיונכם, האם כננת זה באמת אביזר מאוד נחוץ ששווה להשקיע עליו את המחיר הזה?
מה מומלץ?
אני ראיתי את זה (http://www.asfir.co.il/improvements/improvements-winches/winchep9000) ואפשרי לחבר את הכננת עם הטמבון המקורי.
אשמח לשמוע תובנות
תודה
ירון
כננת זה סוג של תעודת ביטוח... כשאין לך אתה נתקע. מהרגע שהרכבת אתה מפסיק להיתקע, ומתחיל לחפש הזדמנויות להיתקע... בתכל׳ס, על כל חילוץ עצמי שלך, תפעיל את הכננת עשר פעמים כדי לחלץ אחרים... ובשביל זה יש כננות מצוינות מיד שניה בחצי ושליש מהמחיר שזרקת כאן...
כננת כן או לא. לי מעולם לא היה ג'יפ ללא כננת. אני אולי לא דוגמה כי אני שאפתי בעבר וגם היום להיות עם מכונה מושלמת, בטחון, לקחת סיכונים מאתגרים ועזרה לחברים. [זו לא מילה גסה ופה השימוש בכננת רב יותר משימוש עצמי ובלאי מואץ בהתאם] לעולם לא הרכבתי כננת בשביל ה-"פוזה" זה אמנם נראה קרבי ויפה אבל אני חף מהדברים האלה, אין לי צורך בזה כמו שאין לי צורך בשנורקל למשל שהוא מרשים , יפה, ו"פוזאי" [אגב ,לא הייתי מתנגד לשנורקל כזה]
אני חושב שאף אחד לא יכול לענות לך על השאלה . צריך להכיר את סוג ההתנהגות שלך בשטח, האתגרים שלך, אוהב בוץ או לא? דיונות? טכני? לצאת מהבית לחילוצים בלילה ע"פ קריאה של ג'יפאי חבר או לא חבר תקוע? האם אתה נוהג לצאת לטיולים לבד? [חטא].בקיצור כמו תמיד- עלות מול תועלת.
כננת משפרת דרמטית את ההתנהלות בשטח. לא נכנס כעת לדילמה- מה בא לפני מה? נעילות, מהלכי מתלה משופרים, צמיגים, או שיפורים אחרים. ההתייחסות היא לגבי כננת בלבד. לסיכום, לשאלתך- כן להתקין.
אני הייתי
אני אציג לך שני מקרים מתוך רבים מהניסיון האישי ואתה תשפוט בעמצך. לפני שנתיים יצאנו לטיול בוץ. ירד הרבה גשם ולכן נוצר הרבה בוץ. בשלב מסויים חצינו נחל וירדנו במדרון לתוך ואדי (איזה מטומטמים) ורק אז הבננו לאיזו מלכודת נכנסו. אי אפשר לטפס על המדרון בשני הצדדים כי הג'יפ מחליק. כל "הגיבורים" ניסו ופשוט החליקו חזרה. רק לאחד (לסופת המדבר)עלה הרעיון והוא טיפס רגלית איכשהו עם הכבל כננת של הגי'פ עד לעץ בקצה המדרון וכך משכתי את עצמי החוצה ומלמעלה משכתי עם הכננת את כל האחרים. אלמלא הכננת היינו נאלצים להישאר שם הרבה מאד זמן.
לפני חודשיים באמצע מעלה הלכה לי משאבת קלאצ' פנימית . אין שום אפשרות לעלות ולרדת כי כבר טיפסתי מדרגה רצינית ועד תחתית המעלה הדרך הייתה ארוכה . בלי קלאצ' לרדת, זו סכנת נפשות של ממש. שוב פתחנו כננת (כן שוב, סופת המדבר)קשרנו לעץ וכך בשחרור מבוקר הורדתי את הג'יפ למטה. אין לי מושג בשני המקרים שתיארתי איך ניתן להיחלץ ללא הכננת. תשפטו אתם. כמובן שאני יכול להמשיך לתאר עוד מקרים רבים שהכננת עזרה לי להיחלץ ממצבים מסובכים אבל בעיקר (ואכן צודק דרור ברלי) חילצתי אחרים, חלקם במצב קשה מאד.
חנן
בתנאים מסויימים ובמשך הזמן לטווח ארוך ייתכן מאד כי הכננת "תוציא" את העלות של עצמה אל מול מחלצים מקצועיים
כננת כן או לא. לי מעולם לא היה ג'יפ ללא כננת. אני אולי לא דוגמה כי אני שאפתי בעבר וגם היום להיות עם מכונה מושלמת, בטחון, לקחת סיכונים מאתגרים ועזרה לחברים. [זו לא מילה גסה ופה השימוש בכננת רב יותר משימוש עצמי ובלאי מואץ בהתאם] לעולם לא הרכבתי כננת בשביל ה-"פוזה" זה אמנם נראה קרבי ויפה אבל אני חף מהדברים האלה, אין לי צורך בזה כמו שאין לי צורך בשנורקל למשל שהוא מרשים , יפה, ו"פוזאי" [אגב ,לא הייתי מתנגד לשנורקל כזה]
אני חושב שאף אחד לא יכול לענות לך על השאלה . צריך להכיר את סוג ההתנהגות שלך בשטח, האתגרים שלך, אוהב בוץ או לא? דיונות? טכני? לצאת מהבית לחילוצים בלילה ע"פ קריאה של ג'יפאי חבר או לא חבר תקוע? האם אתה נוהג לצאת לטיולים לבד? [חטא].בקיצור כמו תמיד- עלות מול תועלת.
כננת משפרת דרמטית את ההתנהלות בשטח. לא נכנס כעת לדילמה- מה בא לפני מה? נעילות, מהלכי מתלה משופרים, צמיגים, או שיפורים אחרים. ההתייחסות היא לגבי כננת בלבד. לסיכום, לשאלתך- כן להתקין.
אני הייתי
אני אוהב מאוד טכני. עליות קשות וירידות עם דרדרת ומדרגות עושים לי את זה.
ואני מחכה לחורף רק בשביל הבוץ. ורוב הזמן אני מטייל לבד.
תודה רבה עזרתם לי מאוד.
ירון
חשוב מאוד לזכור - כננת זה יופי, אבל צריך גם שיהיה לאן לעגן את הכבל... חוק מרפי אומר שיש סיכוי גדול מאוד שתיתקעו דווקא במקומות שבהם לא תמצאו "עוגן" נורמלי (עץ, עמוד מסיבי, סלע ענק, רכב אחר) במרחק סביר מהרכב התקוע שלכם, או בכלל... ולכן לעתים יותר מדי קרובות, אתה מוצא את עצמך תקוע עמוק, עם קישוט יפה ויקר על הפגוש, ללא אפשרות להפיק ממנו תועלת כלשהי....
אז כן, כננת זה טוב. אבל כדי שהיא תהיה אפקטיבית במירב התרחישים, אתה מוכרח לסחוב איתך כל מיני אבזרים משלימים כמו למשל:
1. עוד כבלים ורצועות. כמה? המון. למה? כדי להאריך את כבל המשיכה המלופף על תוף הכננת שאורכו מוגבל (30-40 מטרים). במקרה של כבלי פלדה, הכבלים הללו צריכים להיות מוכנים מראש לשימוש הנ"ל, כלומר בעלי לולאות בשני הקצוות. אני נוסע קבוע עם כבלים ורצועות שיאפשרו לי לשרשר את כולם (כולל 30 ומשהו המטרים שעל תוף הכננת) ל"חוט" באורך כולל של מעל 100 מטרים. זה הספיק בזמנו כדי לעמוד בראש מעלה זיק, הרחק מהשיפוע המסוכן, ולמשוך רכב לא משופר שהתקשה במעבר המדרגה שהיתה שם פעם. גם היום זה אמור להספיק בדרך כלל.
2. שאקלים לחיבור הכבלים והרצועות זה לזה. זהירות! נא לרכוש רק שאקלים תקניים! מומלץ להתרחק מכל שאקל שאין עליו הטבעה של שם יצרן ועומס מותר.
3. עוגן כלשהו למקרים בהם אין לאן ולמה לקשור את כבל הכננת. כמה מבין בעלי הג'יפים המשופצרים (שלא מתחרים בליגת העבירות) סוחב איתו לטיולים עוגני סיכות, פטיש 5 ק"ג או עוגן מחרשה?... נכון, רק מעטים. כי זה ציוד כבד ביותר, תופס המון מקום, מלכלך... אבל בלי זה, הכננת שלכם די מוגבלת. במקרה של קרקע רכה אפשר לחפור בור מאוד מאוד עמוק, לקבור בו את הגלגל הרזרבי שכבל הכננת קשור אליו, ולקוות שזה יחזיק....
ירון, במהלך הדיון נשכח פרט חשוב.לעבודה טובה יותר עם הכננת -נדרש להוסיף אביזר משלים והוא הגלגלת, נקרא גם מכפיל כח. רצוי שיהיה לך אחד כזה ברכב.
עלות: כ-110-120 שח מסוג T-MAX וניתן לרוכשו בחנות המפורסמת ל.כ בצריפין. יש טובים ממנו אבל, מתפקד אצלי ותקין, דורש ניקוי ושימון מדי פעם. [אין לי קשר מסחרי עם החנות] במידה ואתה לא מכיר את אופן ההפעלה, אני בטוח שמישהו כבר יסביר לך במידה ותחליט לרכוש. [רצוי מאד]
======================================== ======================================== ====================
מר ברלי- תתחדש על הסיסמה החדשה. מתאים לי לצערי
לי יש כבר ניסיון עם מספר גיפים שהיו לי ובראשון לא התקנתי כננת ובבאים אחריו התקנתי לאחר למידת לקחים,כננת זה אביזר נחוץ למי שמטייל לבד! ולמי שמטייל ככה סתם על שבילים לא נחוץ אלה למי מביא את הגיפ למצבים של טיפוס סלעים נסיעה בעליות עם בוץ וכדומה.
לא תמיד שאתה נתקע יש לאן לעגן את הכננת ואז צריך להיות יצירתיים בשימוש כל הבא ליד כגון קבירת הגלגל ספר (עזר לי בשקיעה בחול ים)ותקיעת בזנטים וכדומה (אני נוהג בג'מיני אז אין הרבה משקל),יש גם אביזר שנקרא עוגן לכננת שהאמת ראיתי את השימוש בו רק בסרטונים אבל ניראה מבטיח.
בכל מקרה כננת זה דבר מסוכן מאוד וצריך ידע בשימוש בה כי אתה יכול לפגוע בעצמך או באחרים אז עם אתה מתקין אחת תדאג לקבל הדרכה :-)
צודק הגימיני לפני, הכי חשוב בכננת זה לדעת להשתמש בא השימוש מאד מסוכן למי שלא מומחה להשתמש בא עד כדי קטלני ! , גם אם לא יודעים ויודעים להשתמש בא יש הרבה פעמים בעיות טכניות כגון: כבל נתפס או משתחרר, התחממות , מצבר שניגמר, התקנה לא נכונה והרבה בעיות בחשמל ובכבל ההפעלה (השלט) כננת כדאי מאד להרכיב אצל מומחים לזה , לא הרבה מתקינים כמו שצריך בדוק טוב מי מתקין לך ומומלץ.
טל
אני בכלל סבור , שכמו שצוללנים יוצאים בזוגות , גם גיפאים צריכים לצאת בזוגות . יציאה לבד - זה מסוכן !
אני לא מדבר על כננת או לא , לי יש כננת בגיפ , אני מדבר על מקרים שמצריכים הגשת עזרה רפואית ולעיתים הצלת חיים , חס ושלום .
חבר לטיולים , שווה 10000 כננות !!!!
כננת זה דבר טוב, אבל לכל הוצאה יש את היחס של עלות תועלת וניגזר מכך 'קדימות'.
אתה נעול? אחורה? קדימה?
יש לך היי ליפט?
יש לך את רשימת נותניי העזרה של האתר? http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=55644 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=55644&highlight=%F1%E9%E5%F2+%E1%E0)
אם כבר כננת, אז כננת ניידת עדיפה לך כי אתה מטייל לבד. לרוב אין בה פוזה, יש יותר סירבול... אבל ניתן לחבר לרכב מאחור...
רבין
למי שעוד אין ניסיון אם כננת רגילה לא כדאי כננת נישלפת או ניידת זה יותר מסובך בהרבה השימוש בא, וגם יותר מסוכן.
טל
כננת זה דבר טוב, אבל לכל הוצאה יש את היחס של עלות תועלת וניגזר מכך 'קדימות'.
אתה נעול? אחורה? קדימה?
יש לך היי ליפט?
יש לך את רשימת נותניי העזרה של האתר? http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=55644 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=55644&highlight=%F1%E9%E5%F2+%E1%E0)
אם כבר כננת, אז כננת ניידת עדיפה לך כי אתה מטייל לבד. לרוב אין בה פוזה, יש יותר סירבול... אבל ניתן לחבר לרכב מאחור...
רבין
אז בוא נחדד את מה שאתה אומר לגבי קדימות.
מה באמת קודם ומה באמת נחוץ לפני מה?
אשמח לשמוע
תודה
ירון
אז בוא נחדד את מה שאתה אומר לגבי קדימות.
מה באמת קודם ומה באמת נחוץ לפני מה?
אשמח לשמוע
תודה
ירון
זה ויכוח עתיק יומין בקרב הג'יפאים..מה בא לפני מה, אמצעי החילוץ או העלאת הרמה של הרכב..
אני כעיקרון בעד נעילות..אבל מצד שני אני גם בחיים לא אצא לטייל לבד
אני בהחלט חושב שאין טעם לכננת אם הרכב לא נעול לפחות בציר האחורי.
לדעתי כננת רק לאחר זוג נעילות, הגבהה בסיסית, צמיגיי שטח גדולים, מיגונים, היי ליפט+את חפירה+רצועות...
אבל סדר שיפורים נורא תלויי ברכב, לדוגמא אם קניתה רוביקון, אז כן, השיפור הטיבעי הבא יהיה כניראה כננת:-)
רבין
אני בהחלט חושב שאין טעם לכננת אם הרכב לא נעול לפחות בציר האחורי.
לדעתי כננת רק לאחר זוג נעילות, הגבהה בסיסית, צמיגיי שטח גדולים, מיגונים, היי ליפט+את חפירה+רצועות...
אבל סדר שיפורים נורא תלויי ברכב, לדוגמא אם קניתה רוביקון, אז כן, השיפור הטיבעי הבא יהיה כניראה כננת:-)
רבין
אז אני לא רחוק משם נשארו לי רק הנעילות וההגבהה.
דרך אגב הבנתי שבשביל נעילה צריך לקחת משכנתא, נכונה השמועה?
היפה והחיה
20-12-11, 13:22
גם אני יוצא לפעמים לשטח לבד.
כאשר מטיילים לבד, לא מסתבכים עם מדרגות, דרדרת, מעלות וכד'.
כשאני לבד אני ניזהר שיבעתיים ואפשר להבין למה.
כננת יכולה לגרום לעודף ביטחון ולא בטוח שהיא תצליח להושיע אותך.
הדבר הכי חשוב בטיול לבד זה המנעות מתיסבוכות כלומר תיכנון נכון של המסלול.
יש מעלה או מדרגה, עדיף לא לנסות.
שלום רב
רק לידיעת כל המחלצים הכננת שנימצאת ברכב שלך מוגדרת במפורש כננת לחילוץ עצמי בלבד !!!! לחילוצי אנשים שונים בכננת שלך לפי החוק נידרש קורס +תעודה
שלא תגידו לא ידעתי !!!!
יוסי
לא, גם נעילות ניתן למצוא היום בסד"ג של 7K בערך (בולסטר)
כשאתה נעול אתה מגיע רחוק יותר ולרוב גם נתקע קשה יותר.... נעול כפול מגיע עוד יותר רחוק ונתקע חזק עוד יותר......
באיזה רכב מדובר?
[QUOTE=yazool;423861]אז אני לא רחוק משם נשארו לי רק הנעילות וההגבהה.
דרך אגב הבנתי שבשביל נעילה צריך לקחת משכנתא, נכונה השמועה?[/QUOTE
כתבתי באחת התגובות שלי- שאני לא נכנס לסדר עדיפות איזה שיפור בא לפני מה ורק התייחסתי לשאלתך לגבי התקנת כננת -"למה זה נחוץ"?. ברור שלפני התקנת כננת יש לבצע שיפורים יותר "דחופים". כאן אני לא יכול לייעץ לך. כל אחד לפי דרישותיו ותקציבו. מציע לך להתייעץ עם מומחה, לא חסר סדנאות שעוסקות בזה. יתפרו לך חבילת שיפורים המתאימה לצרכיך ותקציבך.
כשאתה נעול אתה מגיע רחוק יותר ולרוב גם נתקע קשה יותר.... נעול כפול מגיע עוד יותר רחוק ונתקע חזק עוד יותר......
באיזה רכב מדובר?
+1
אבל דרור, הדבר נכון ביחוד לבעליי כננת, יש מן הרגשה של תעודת ביטוח, הריי יש כננת לא? אבל מה לעשות שהכבל קצר\אין עוגן\דרוש חילוץ לאחור....
הכי טוב, זה *חבר* עם כננת!
רבין
שלום רב
רק לידיעת כל המחלצים הכננת שנימצאת ברכב שלך מוגדרת במפורש כננת לחילוץ עצמי בלבד !!!! לחילוצי אנשים שונים בכננת שלך לפי החוק נידרש קורס +תעודה
שלא תגידו לא ידעתי !!!!
יוסי
סוגייה מעניינת.
זה נכון שעד שלא קורה משהו, הכל בסדר, אבל מה אם חו"ח כן יש בעייה?
האם זה שחילצתי/ניסיתי לחלץ רכב אחר עם הכננת שלי ומשהו רע (כבל נקרע ופגע / נקודת עיגון ברכב התעקמה/נשברה) קרה חושף אותי לתביעות מצד בעל הרכב הנ"ל?
אשמח לפירוט.
+1
אבל דרור, הדבר נכון ביחוד לבעליי כננת, יש מן הרגשה של תעודת ביטוח, הריי יש כננת לא? אבל מה לעשות שהכבל קצר\אין עוגן\דרוש חילוץ לאחור....
הכי טוב, זה *חבר* עם כננת!
רבין
חבר עם כננת זה טוב, חברה עם כננת זה עוד יותר טוב. למה שלא יהיה לבעל גיפ עם כננת ערכת עוגנים?ערכת חילוץ עצמי ? הבו נימוק רציני. בפחות מ-142.5 שח יש ערכה סופר דופר. כמה בזנטים בריאים, מחודדים + פטיש 5 ק"ג- נגמר הסיפור. מרעיש? תופש מקום? כבד? לא רלוונטי, לא לעניין בכלל.
כן אתה חשוף לתביעות.
וכבר היו דברים מעולם.
אפילו היה פה איזה טופס שאנשים הדפיסו בשביל לשחרר מאחריות במקרה וקורה משהו...
מי עושה כזה קורס ונותן תעודה? מה עלות הסיפור?
מי שיש לו כננת, יגיד לך שכדאי, חובה, ואי אפשר בלי. מי שאין לו, יגיד לך שמיותר, לא נחוץ, ונמצא בקצה רשימת השיפורים אחרי הרבה דברים אחרים. מה האמת? כמו תמיד, איפשהו באמצע. קודם כל, ג'יפאי מתחיל לא יוצא לבד לשטח, עם הייליפט, עם כננת, עם מסוק חילוץ בסטנד-ביי, עדיין לא יוצאים לשטח. בנוסף, כננת היא לא שיפור ראשון, ולא שני. צמיגי שטח יש? הגבהה בסיסית יש? מיגוני חובה יש? (עוד לא ברור על איזה ג'יפ אתה נוסע) יפה מאוד! תתחיל לטייל, עם חברים מנוסים, מתחילים ממסלולים פחות בעייתיים, ותמשיך לאתגרים יותר קשים. הגעת פעם-פעמיים-שלוש לסיטואציות שהיית נעזר בכננת, ויש מקום בכיס לקנות אחת-תתחדש. אם לא קרה, והתחלת לטייל לבד אחרי שצברת ניסיון שטח בנהיגה, ניווט וחילוצים, ואתה מרגיש צורך ללכת על בטוח, קנה כננת, בלי לחץ, אחרי שלמדת את הנושא, הכננת שמתאימה לך במחיר שיתאים לך.
בהצלחה-קובי
כננת זה נחמד, אבל כמו שאמרו לפני,
עדיף לא לצאת לבד.
אם אתה מאלו שאוהבים לטייל לבד, תשקיע גם בכננת.
סער
אני לא מכיר קורס מפעיל כננת מוסמך, כן מכיר קורס חילוץ כזה או אחר שנותן ידע רב בכל הקשור לביצוע חילוץ (לדעתי חובה לכל בעל כננת באשר הוא).
למשפטנים בנינו, האם הפעלת כננת דורשת הסמכה בדומה להסמכת מפעיל מנוף הנדרשת על ידי המוסד לבטיחות וגאות על פי חוק?
קורס חילוץ נותן לך ידע בחילוץ עצמי בצורה הכי יעילה ובטוחה לך ורכב שלך. ורק שלך (לא כולל חברים שניתן ליסמוך עליהם)
בכדאי לחלץ אחרים אתה צריך לעשות קורס חילוץ של גרריסט לעבור בחינות של משרד התמ"ת,תחבורה או משהו כזה
לעשות סטז' אצל גרריסט כלשהו ואחר כך תוכל לחלץ לבד אנשים אחרים וגם אז תיצתרך רישוי מתאים לרכב שלך
כרכב חילוץ/גרר כולל שילוט מתאים עם מספר רישיון החילוץ שלך והכי חשוב ביטוח
מעבר לרכישת הכננת עצמה לפעמים יש עלויות נילוות כמו החלפת קפיצים פגוש וכו'
[QUOTE=yazool;423861]אז אני לא רחוק משם נשארו לי רק הנעילות וההגבהה.דרך אגב הבנתי שבשביל נעילה צריך לקחת משכנתא, נכונה השמועה?[/QUOTEכתבתי באחת התגובות שלי- שאני לא נכנס לסדר עדיפות איזה שיפור בא לפני מה ורק התייחסתי לשאלתך לגבי התקנת כננת -"למה זה נחוץ"?. ברור שלפני התקנת כננת יש לבצע שיפורים יותר "דחופים". כאן אני לא יכול לייעץ לך. כל אחד לפי דרישותיו ותקציבו. מציע לך להתייעץ עם מומחה, לא חסר סדנאות שעוסקות בזה. יתפרו לך חבילת שיפורים המתאימה לצרכיך ותקציבך.הרכב הוא איסוזו דימקס
התקנת כננת זה רק חלק מהעניין . מי שמתקין כננת וחושב שהוא "מסודר" טועה בגדול .
הפעלת כננת בניצול אופטימלי ובאופן בטוח. דורשת ידע .
שיובן עד כמה העניין מיקצועי, קורס חילוץ בצ.ה.ל. הוא 4 חודשים ( אם לא השתנה מאז היותי שם ).
נכון, בעל כננת נעלמת ומוסתרת ע"י מס' הרישוי אי שם במעמקים מתחת למגן הקידמי לא צריך קורס של 4 חודשים על ההבדל בין שזירה לימין או שזירה לשמאל של הכבל, אבל עדיין צריך לדעת דברים בסיסיים. ספר החילוץ של אבירם ברקאי הוא חובה לכל ג'יפאי ( סליחה, כמעט לכל ג'יפאי ) .
התקנת כננת זה רק חלק מהעניין . מי שמתקין כננת וחושב שהוא "מסודר" טועה בגדול .
הפעלת כננת בניצול אופטימלי ובאופן בטוח. דורשת ידע .
שיובן עד כמה העניין מיקצועי, קורס חילוץ בצ.ה.ל. הוא 4 חודשים ( אם לא השתנה מאז היותי שם ).
נכון, בעל כננת נעלמת ומוסתרת ע"י מס' הרישוי אי שם במעמקים מתחת למגן הקידמי לא צריך קורס של 4 חודשים על ההבדל בין שזירה לימין או שזירה לשמאל של הכבל, אבל עדיין צריך לדעת דברים בסיסיים. ספר החילוץ של אבירם ברקאי הוא חובה לכל ג'יפאי ( סליחה, כמעט לכל ג'יפאי ) .
אתה צודק ואני לרגע לא מקל ראש בענין ההפעלה של הכננת, כמו שאני חושב שלהפעיל הייליפט בפעם הראשונה על חי בלי להתאמן או להכיר את המכשיר זו טעות ואפילו מסוכנת.
אני אעיין בספר, תודה על הטיפ.
ירון
די מקס. עם כל הכבוד, לא בדיוק רכב לעבירות אקסטרים. הסיכוי להיתקע במעברים שעבור ג'יפים הם לא יותר מאשר עיכוב קל, הוא גדול.
53904
מה שאתה רואה בתמונה הזו, (שצולמה רגע אחרי החילוץ כשכולם כבר נחים ומחליפים חוויות), זה טנדר מאזדה B2500 סטנדרטי פרט לצמיגי 31', שנתקע במצב של לא לבלוע ולא להקיא. לא קדימה ולא אחורה, כל הדחיפות, ההרמות עם הייליפט וכו' וכו' לא עזרו. בציר הזה, שנמצא בשטח שבוא ונקרא לו "עוין" מהבחינה הבטחונית, ושאני ממליץ לא לנסוע בו לבד גם אם אתה אלוף השכונה בעבירות, שום טנדר בינוני שלא קוראים לו טויוטה היילקס, לא עובר בכוחות עצמו בלי לכסח לעצמו את הצורה. נקודה.
רק כננת הוציאה אותו משם, ושים לב באיזו צורה: הכננת שעל הסופה האדומה שמאחוריו משכה אותו קדימה, באמצעות חביקת סלע ענקי (שנמצא 50-60 מטרים לפני הטנדר) ברצועה, ושימוש בהרבה מאוד רצועות וכבלים משורשרים זה לזה + מכפיל כוח. הטנדר הנ"ל ננהג על ידי נהג שטח מאוד מיומן ובסוף גם הוא נתקע, פשוט לא היתה שום אפשרות אחרת וכולנו ידענו שהוא ייתקע, החוכמה היתה לכוון אותו כך שייתקע בסיטואציה הפחות בעייתית שניתן. למזלו הוא היה מגובה בשלושה ג'יפים משופרים מאוד + ערימות נדיבות של ציוד חילוץ + הרבה מאוד ידיים מסייעות, מה שאיפשר לו להעיז. אם הוא היה נוסע שם לבד, הוא היה נשאר שם עד היום.
במקרה של טנדרים כאלה, אני מאוד בעד כננת נשלפת. תתקין רסיברים מלפנים ומאחור, ויהיה לך יתרון רציני באפשרות לחבר בשעת הצורך כננת נשלפת/ניידת מלפנים ומאחור כמו גם פטור מהצורך להעביר את כל זה רישוי. כמובן שזה דורש מיומנות בתפעול, הקפדה על אמצעי בטיחות וכמובן גם בנייה רצינית ומקצועית של הרסיברים והחיווט החשמלי + שקעים ותקעים וכו', (כל שימוש באמצעי חילוץ כלשהו, כולל סתם רצועה ושאקלים, דורש ידע והקפדה על בטיחות). ועדיין לדעתי יש בכננת הנשלפת יתרון. החסרון היחיד - אין פוזה...
די מקס. עם כל הכבוד, לא בדיוק רכב לעבירות אקסטרים. הסיכוי להיתקע במעברים שעבור ג'יפים הם לא יותר מאשר עיכוב קל, הוא גדול.
53904
מה שאתה רואה בתמונה הזו, (שצולמה רגע אחרי החילוץ כשכולם כבר נחים ומחליפים חוויות), זה טנדר מאזדה B2500 סטנדרטי פרט לצמיגי 31', שנתקע במצב של לא לבלוע ולא להקיא. לא קדימה ולא אחורה, כל הדחיפות, ההרמות עם הייליפט וכו' וכו' לא עזרו. בציר הזה, שנמצא בשטח שבוא ונקרא לו "עוין" מהבחינה הבטחונית, ושאני ממליץ לא לנסוע בו לבד גם אם אתה אלוף השכונה בעבירות, שום טנדר בינוני שלא קוראים לו טויוטה היילקס, לא עובר בכוחות עצמו בלי לכסח לעצמו את הצורה. נקודה.
רק כננת הוציאה אותו משם, ושים לב באיזו צורה: הכננת שעל הסופה האדומה שמאחוריו משכה אותו קדימה, באמצעות חביקת סלע ענקי (שנמצא 50-60 מטרים לפני הטנדר) ברצועה, ושימוש בהרבה מאוד רצועות וכבלים משורשרים זה לזה + מכפיל כוח. הטנדר הנ"ל ננהג על ידי נהג שטח מאוד מיומן ובסוף גם הוא נתקע, פשוט לא היתה שום אפשרות אחרת וכולנו ידענו שהוא ייתקע, החוכמה היתה לכוון אותו כך שייתקע בסיטואציה הפחות בעייתית שניתן. למזלו הוא היה מגובה בשלושה ג'יפים משופרים מאוד + ערימות נדיבות של ציוד חילוץ + הרבה מאוד ידיים מסייעות, מה שאיפשר לו להעיז. אם הוא היה נוסע שם לבד, הוא היה נשאר שם עד היום.
במקרה של טנדרים כאלה, אני מאוד בעד כננת נשלפת. תתקין רסיברים מלפנים ומאחור, ויהיה לך יתרון רציני באפשרות לחבר בשעת הצורך כננת נשלפת/ניידת מלפנים ומאחור כמו גם פטור מהצורך להעביר את כל זה רישוי. כמובן שזה דורש מיומנות בתפעול, הקפדה על אמצעי בטיחות וכמובן גם בנייה רצינית ומקצועית של הרסיברים והחיווט החשמלי + שקעים ותקעים וכו', (כל שימוש באמצעי חילוץ כלשהו, כולל סתם רצועה ושאקלים, דורש ידע והקפדה על בטיחות). ועדיין לדעתי יש בכננת הנשלפת יתרון. החסרון היחיד - אין פוזה...
אני לא הולך להתחרות באף אחד, והאיסוזו עושה את העבודה יפה מאוד לטעמי.
ועד היום הוא נסע ואפילו בקלות בכל מקום שביקשתי(וביקשתי לא מעט).
נכון, ובכל זאת אתה מרגיש שאתה זקוק לכננת. אם כבר אתה משקיע, תחשוב ברצינות על כננת ניידת/נשלפת. זה משהו שיעבור איתך גם לרכב הבא שלך.
+1
לא רק זה, גם אתה לא באמת צריך כננת על הרכב מותקנת ופועלת כל הזמן. עדיף לשים בתא מטען או בכלל להשאיר בבית ביומיום.
וזה יוצא יותר זול מכננת קבועה, אחרי כל המיתקונים?
ממש לא.
בנית הרסיברים וכל מה שמסביבם עולה כסף. צריך גם מגש נשיאה, תקעים ושקעים ועבודת חשמל.
את החיסכון הייתי מפנה דווקא לכננת עצמה. אפשר למצוא כננות איכותיות יד שניה במצב מצוין.
אז נשאלת השאלה, למה לעשות את זה אם זה יותר מסובך ויותר יקר.
למה לא ללכת על הכננת הקבועה
כי כננת קבועה טובה רק למשיכה קדימה. נכון שבמקרים מסוימים אפשר למשוך גם אחורה ולצדדים אבל אז צריך להיות אמממ.... יצירתי. וגם לסחוב לא מעט ציוד נילווה.
אל תשכח שהתקנת כננת קבועה ברכב כמו דימקס או כל טנדר דומה, היא לא פשוטה ומהירה כמו בסופה או סיקס או דיפנדר. אתה צריך פגוש/התקן נשיאה קבוע. זה גם עולה כסף...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.