התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בולמים לרכב מוגבה.מה כדאי?

אלון
21-12-11, 10:41
הגבהתי ע"י ספייסרים 55 מ"מ את הגאלופר ארוך שלי ומתחתי מוטות פיתול בשתי שיניים. אחרי שבוע אחד מבולמי הקיאבה האחורים התפרק. קניתי מונרו ארוכים באינצ' אחד בהמלצת יואב היבואן של מונרו. אחרי כמה ימים אחד התפרק. שאלתי מוסכניק אמר "לך על ארוכים יותר". קניתי ארוכים בשני אינצ'. המכונאי אמר שמתאים. טיול נחמד בנגב ועוד שני סיבובי שטח והרכב לא מגיב טוב. מקפץ כאילו ואין בולמים,א ין סימנים לנזילה וכשמנדנדים אז יש צליל של עבודת בולם תקינה אבל הרכב לא משכך כמו שצריך.מה הסיפור של הבולמים האלה? (מונרו סנסודרק או שם דומה.) עכשיו אצתרך להחליף,לאיזה כדאי?הרכב לא מהיר ואני נהג רגוע, לא מאתגר במעלות וקפיצות. הרבה כביש. (אל תרדו עלי שקניתי זבל,אני יודע)
בגלל הראש כל הגוף סובל (מתנדנד!!!!)

ד ו ר ו ן
21-12-11, 21:28
מה זה צליל של בולם תקין?

אלון
24-12-11, 22:17
מה זה צליל של בולם תקין?
נשמע כמו ערס ששורק לכוסית.מין שאיפה מגעולה.כמו הצליל של משאבת ניפוח אופניים.מין צליל מגעיל של בולם מגעיל............איזה זבל המונרו סנסודרק......אל תגעו בדרק הזה. חבל על הכסף. איך נפלתי עם 4 בולמים. לא מתאים לי. מרגיש כמו א' שקצב אנס ,אבל 4 פעמים.......................כואב ): בגלל מונרו כל הגוף כואב

ד ו ר ו ן
25-12-11, 01:12
מעניין,
הבולמים התקינים שבדקתי לא השמיעו שום רעש.

boaz avrahami
25-12-11, 02:32
מה זה התפרק, נשבר מכנית או נפרץ ונוזל?אם נשבר מכנית את משהו מורכב לא נכון או שמהלך המתלה השתנה ודרוש לך בולמים בעלי אורך שונה.עצור לרגע וחשוב בצלילות לפני שאתה מחליף בסיטונאות

רון נחמן
25-12-11, 11:12
אלון -
הגבהת את הרכב עם ספייסרים.
ספייסרים מרימים את מרכז הכובד של הרכב, אך בניגוד להגבהה תקינה באמצעות קפיצים ארוכים (ולרוב גם קשים) יותר, היא משאירה את הקפיצים המותאמים לרכב נמוך. מבחינת ההרגשה, הרכב נהיה נדנדה.

אני מניח שהבחירה בספייסרים הייתה משיקולי תקציב, ולכן אני ממליץ לך ללכת על בולמי מונרו אדוונצ'ר - הם הרבה יותר קשים, ועשויים לפצות מעט על ה"התרככות" של הקפיצים.

כמובן שההמלצה שלי היא לשים קיט שלם, הכולל קפיצים ובולמים, ומותאמים בדיוק לנתוני הרכב ולסוג השימוש בו. מן הסתם המחיר גבוה משמעותית...

-->