צפייה בגרסה מלאה : טראנו 96 לא מתחמם
אני די חדש בעסק קניתי טראנו ארוך 96 2.4 בנזין\גז ממש לא מזמן
אני גם יחסית צעיר נראה לי (25)
הטראנו לא מתחמם לי הוא נשאר כל הזמן למטה בשעון ומקסימום שהוא עולה זה לרבע.
בגלל זה גם אין לי חימום נורמלי.
החלפתי השבוע טרמוסטט חשבתי שזה יפתור את הבעיה .אבל נכון לכרגע זה לא פתר
אשמח לרעיונות.
שעון החום עובד.הייתה לי איזה נזילה כשהחלפתי טרמוסטט וגיליתי שהוא עובד מצויין(השעון)
תודה איתמר
meir alony
26-12-11, 15:11
אולי חיישן חום לא תקין.
האם שחררת אויר מהמערכת ? על סעפת היניקה (לכיוון חזית הרכב) יש בורג שאותו מוציאים, מחכים עד שיוצאים מים ומחזירים חזרה.
שלום
יש לי אותה בעייה איפה יש בורג בסעפת יניקה ולמה שיצא מיים מסעפת יניקה
meir alony
26-12-11, 15:48
שלום
יש לי אותה בעייה איפה יש בורג בסעפת יניקה ולמה שיצא מיים מסעפת יניקה
על סעפת היניקה לכיוון הרדיאטור יש בורג קטן, זה חלק ממערכת הקירור והוא מיועד לשחרור אויר במידה שנשאר במערכת.
החיישן חום עובד כמו שאמרתי כבר.
אני חושב שאם יש אוויר במערכת הוא רק יגרום לחימום מהיר יותר אבל אני אנסה את זה עכשיו.
meir alony
26-12-11, 17:37
החיישן חום עובד כמו שאמרתי כבר.
אני חושב שאם יש אוויר במערכת הוא רק יגרום לחימום מהיר יותר אבל אני אנסה את זה עכשיו.
השעון עובד זה הבנתי, התכוונתי לחיישן שנמצא בתא המנוע ומעביר נתונים לשעון.
בגלל זה גם אין לי חימום נורמלי. אשמח לרעיונות.
ניחוש פרוע,
למה אתה מתכוון שאין לך חימום נורמאלי, יש או אין חימום בתוך האוטו?
יכול להיות שמישהו ביטל את החיבור לרדיאטור החימום הפנימי?
יש בעיה בטרנו שבגלל ברז המיזוג שאינו סוגר הרמטית בקיץ יש זרימה לרדיאטור הפנימי שפוגעת ברמת הקירור
יש שמאלתרים ברז ידני לקיץ ואולי אצלך ניתקו לגמרי.
חימום יש כשהשעון איכשהו מגיע לשמינית יש חימום אפילו בפחות מזה יש חימום אבל חלש.
השעון עובד ומתוך כך אני מסיק שגם החיישן עובד.ולראיה כשהאוטו כן מצליח להתחמם יש חימום במיזוג.
החלפתי לטרמוסטט חדש ביום חמישי(76.5 מעלות)
פתחתי את הבורג של הניקוז אוויר.
נראה כאילו הטרמוסטט לא סוגר את המערכת.נראה לי מוזר בהתחשב שרק החלפתי אותו.וגם הקודם עשה בדיוק אותו הדבר.
אשמח לפירוט לגבי האיטום לקראת הקיץ.מה בדיוק הבעיה ואיך אפשר לפותרה
אין שום קשר לחיישן טמפרטורה, עובד או לא המנוע בזמן עבודה מתחמם(עם טרמוסטט או בלי, רק שבלי זה ייקח יותר זמן).
ערך הטרמוסטט שהתקינו לך, נמוך מידי! אתה צריך טרמוסטט בעל ערך פתיחה של 82 מעלות צלזיוס.
אבל גם אם שמו לך טרמוסטט עם ערך נמוך יותר (יש גם 76Cׂ), עדיין לא היית אמור להרגיש ירידה כזאת משמעותית בתפקוד החימום הפנימי.
מאחר ואתה טוען שיש חימום כלשהו, אז ההשערה שלי היא שספיקת המים בקו החימום חלשה מדי.
תבדוק מעבר חופשי ביציאה ובכניסה מהמנוע, בצנרת, וברדיאטור עצמו.
(ותחליף את הטרמוסטט...)
בהצלחה,
טל.
אשמח לפירוט לגבי האיטום לקראת הקיץ.מה בדיוק הבעיה ואיך אפשר לפותרה
תפתור את בעית הקור בחורף ולאחריה את הקור בקיץ.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=42979&highlight=%EE%E6%E2%EF
meir alony
27-12-11, 08:05
אין שום קשר לחיישן טמפרטורה, עובד או לא המנוע בזמן עבודה מתחמם(עם טרמוסטט או בלי, רק שבלי זה ייקח יותר זמן).
טל.
אז המנוע מתחמם אנחנו מסכימים... אבל שעון החום (התקין) מראה רבע וזה לא תקין.
או שהחיישן מזייף או שאין לו מגע טוב
אז המנוע מתחמם אנחנו מסכימים... אבל שעון החום (התקין) מראה רבע וזה לא תקין.
או שהחיישן מזייף או שאין לו מגע טוב
זה לא נכון.
המחוג מראה רבע בגלל ערך הטרמוסטט הנמוך יחסית שהותקן,(בחורף, בנסיעות מנהלתיות).
זה סביר ביחס לנתונים הנ"ל מבלי שיהיה זיוף כלשהו בחיישן.
טל.
השעון שלי נמצא על המינימום אתמול בנסיעה מאומצת בוץ עליות בלאגנים הוא כמעט ולא זז מהמינימום מידי פעם הייתה לו גיחה לשמינית.
השעון עובד.החימום עובד אבל לא בשיאו.
אני אנסה אולי להתקין שעון חום חיצוני. מה הטמפ שצריכה להיות?
76.5 זה טרמוסטט למנוע דיזל
יש עוד אחד אם אני זוכר נכון משהו סביב 80 מעלות
אצלי, מודל 2001 השעון קבוע ביום יום בערך בשליש. תוך דקות בודדות הוא מגיע לשם ונעצר. גם חיבור למחשב דרך הסורק מצביע על 78.9 באופן דיי עיקבי.
ניראה לי שיש לך בעייה בטרמוסטט...
רבין
תודה על התגובות.
הטרמוסטט חדש 76.5 מעלות
אני באמת אנסה לשים 82 מעלות נראה אם יהיה שינוי.
היום קפאתי לי באוטו
אצלי, מודל 2001 השעון קבוע ביום יום בערך בשליש. תוך דקות בודדות הוא מגיע לשם ונעצר. גם חיבור למחשב דרך הסורק מצביע על 78.9 באופן דיי עיקבי.
ניראה לי שיש לך בעייה בטרמוסטט...
רבין
מה זה חיבור למחשב דרך הסורק?
יש למנוע שלנו מחשב ניהול.
דרך סורק ניתן לדלות אינפרומציה רבה לגביי פעולת המנוע, בין היתר אפשר לקבל את הטמפרטורה של המיים, לא במובנים של שליש\חצי... אלא דיי מדוייק.
רבין
76.5 זה טרמוסטט למנוע דיזל
יש עוד אחד אם אני זוכר נכון משהו סביב 80 מעלות
לא מדויק.
הטרמוסטט המקורי של ניסן קיים בשני ערכים בלבד, 82 ו 88 מעלות, כאשר ה-82 מיועד למדינות חמות,(אנחנו).
ה-76 שמוזכר כאן כלל לא שייך לניסן. אלא קומבינה ארצישראלית שבמקרה מתאימה לרכב ויש מי שחשב שזה ישפר את בעיית ההתחממות של המנועים האלו בקיץ. מכאן זה נולד.
לגבי דיזל, הפוך גוטה, הפוך. דיזל צריך לעבוד בטמפ' גבוהות יותר, לכן גם אסור לבטל את הטרמוסטט במנועי דיזל.
ידידנו הקריר,
בתגובה בקודמת שלי, התכוונתי למצב תקין יחסית כאשר המחוג נמצא על רבע.
אם אתה אומר שהוא נתקע על המינימום ועוד בנסיעה מאומצת - זה לא סביר גם אם לא היה טרמוסטט כלל!
המלצה שלי:
א. תבדוק חיישן חום/שעון חום ותחליף במידת הצורך.
ב. שים תרמוסטט 82 מעלות של ניסן.
ג. תבדוק את מערכת החימום כפי שהסברתי בתגובה הראשונה שלי.
ודרך צלחה.
טל.
תודה אני באמת אשים טרמוסטט מקורי.
נקווה שזה יפתור את הבעיה.
תודה רבה על כל התגובות אחרי שאחליף אשתף אם זה היה הפתרון הסופי.
אתה כניראה לא מבין עד הסוף. הטרמוסטט ניפתח וניסגר בהתאם לחום המים. למייטב הבנתי זה לא ממש "פתוח" או "סגור", אלה יש גם פתוח חלקי, אוליי אני טועה.
בכל מיקרה, בחורף יכולות הקרור של הרדיאטור הם הרבה מעבר למה שצריך המנוע, לכן הטרמוסטט פועל ומוודה שבכול פעם שהטמ' עולה מעט , יש סירקולציה של מים. בקיצר בנסיעה פשוטה בחורף הטרמוסטט יפתח\יסגר לסרוגין דיי הרבה.
רבין
לא מדויק.
הטרמוסטט המקורי של ניסן קיים בשני ערכים בלבד, 82 ו 88 מעלות, כאשר ה-82 מיועד למדינות חמות,(אנחנו).
ה-76 שמוזכר כאן כלל לא שייך לניסן. אלא קומבינה ארצישראלית שבמקרה מתאימה לרכב ויש מי שחשב שזה ישפר את בעיית ההתחממות של המנועים האלו בקיץ. מכאן זה נולד.
לגבי דיזל, הפוך גוטה, הפוך. דיזל צריך לעבוד בטמפ' גבוהות יותר, לכן גם אסור לבטל את הטרמוסטט במנועי דיזל.
ידידנו הקריר,
בתגובה בקודמת שלי, התכוונתי למצב תקין יחסית כאשר המחוג נמצא על רבע.
אם אתה אומר שהוא נתקע על המינימום ועוד בנסיעה מאומצת - זה לא סביר גם אם לא היה טרמוסטט כלל!
המלצה שלי:
א. תבדוק חיישן חום/שעון חום ותחליף במידת הצורך.
ב. שים תרמוסטט 82 מעלות של ניסן.
ג. תבדוק את מערכת החימום כפי שהסברתי בתגובה הראשונה שלי.
ודרך צלחה.
טל.
היום הגיע הטרמוסטט המקורי ממוסך ניסן ברחובות לפי המספר של הרכב. והוא 76 מעלות.
מה עושים עם זה?
איפה אני מברר מידע מדוייק לגבי הנושא הזה.?
כנס למוסך מורשה ושאל.
בדיזל הטרמוסטט נפתח ב82 מע', לא בטוח שגם בבנזין..
לצערי יש לי רק את הספרות הטכנית של הדיזל..
הבעיתה נפתרה.
החלפתי לטרמוסטט מקורי 76.5 מעלות.
הבעיה השניה שיכול להיות שהייתה היא שהטרמוסטט לא יושב באמצע ונותן למים לזרום מצדדיו ולכן צריך לשים לב שהוא במגרעת שלו ואין מקום למים לעבור מהצד.
תודה רבה לכל העוזרים
אז לסיכום פתרון הבעיה.
הטרמוסטט המקורי הוא 76.5 כמו שהחליפי שהביאו לי .
כנראה שהבעיה הייתה שכאשר שמתי את התרמוסטט הוא החליק טיפה הצידה ולא חסם את כל מעבר המים לכן האוטו לא התחמם.
כשהחלפתי שוב התאמצתי ממש כדי שהתרמוסטט ישב במקום ולא יזוז. וזהו האוטו מגיע לחום מצויין. יש חימום וכל מה שצריך.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.