צפייה בגרסה מלאה : צריך רעיון איך לחבר רשת הפרדה בין תא מטען למושבים
יש לי טראנו וכשאני יוצא לטייל תמיד חלק מהציוד נימצא מעל גובה המושב האחורי
ואז הוא גולש קדימה על הראש של מי שיושב בכסא האחורי
יש לי רשת קשיחה אין לי רעיון איך לחבר אותה לאוטו בלי ליגרום נזקים גדולים לפלסטיקה
וגם שניתן יהיה לפרק בקלות כשרוצים להוביל משהו גדול
חפש טריפנט, הוא אלוף בדברים האלו
ברשימת הפרויקטים העתידיים שלי נמצאת הבעיה הזאת עבור הליברטי-צ'ירוקי.
אפשר ללכת על פתרון פשוט של רשת גומי - אני מכיר רשתות כאלה מעולם האופנועים [ובסופה אני משתמש בכזו להחזיק ציוד שלא יתגלגל מצד לצד] ויש כאלה גדולות.
אבל אם אתה רוצה משהו יותר מאסיבי - הכוון המתוכנן שלי:
1. הרשת צריכה מסגרת של פרופיל כלשהו שיתן לה חוזק.
2. שני חיבורים עליונים - פלח שיתחבר לנקודות העיגון העליונות של חגורות הבטיחות האחוריות, הפלח ישב בין הקורה ובין החגורה, לא יפריע לכלום והבורג של החגורה מספיק ארוך. [אני מתכנן להשתמש בפלח שפורק ממנגנון של הרמת מזרון במיטה זוגית - הוא מאוד חזק...]
3. שני חיבורים תחתונים - בליברטי המושב האחורי נשכב ומה שתופס אותו במקום זו טבעת מתכת שבכל מצב נשאר ממנה לא מעט שטח חשוף שמאפשר להרכיב עליו חבק. לא מכיר את הטרנו מאחור אבל אם אי אפשר אז צריך שהפרופיל של הרשת יהיה בצורת האות ח' עם שני עמודים שבסיסם יתחבר לאחד הברגים מתחת לשטיח בתא המטען [שוב חגורות בטיחות, בסיס המושב וכו']
4. כדי שאפשר יהיה לפרק/להרכיב במידת הצורך:
א. למטה: על החבק - בכל אחד מהצדדים ארתך אוזן של בריח [רצוי בריח קפיץ] והבריח עצמו יחובר למסגרת הרשת ויפעל כציר מתפרק, אולי אפילו אפשר יהיה ליצור מצב שבו הרשת יורדת והופכת למדף.
ב. בחלק העליון אפשר לרתך /לחבר על הפלח בריח בסגנון של ארגזי תחמושת קטן - קניתיי כאלה בחנויות של פרזול ובחלק מהטמבוריות.
מצטער שאני לא יכול להעלות שרטוט כדי להדגים, אבל בתוך הראש שלי התמונה ברורה...:)
יש לי ספורטאז' קטנה וגם אני נתקלתי בבעיה (תא המטען קטן וחייבים להעמיס מעל גובה המושב האחורי ואם הציוד עף קדימה הוא עף על ראש הילדים).
אני חיברתי רשת קשיחה לשתי מסילות ואת המסילות חיברתי מאחורי המושבים האחוריים (לנקודות החיבור של המושבים לנקודות העיגון בצד המושב, זה שמשמש לקפל את המושב).
בצורה זו (בזכות השימוש במסילות), כשהרשת לא בשימוש היא פשוט נמוכה מתחת לגובה המושב וכשצריך אני מרים אותה עד לתקרת הרכב.
בנוסף, ניתן לקפל את המושבים האחוריים והרשת "נשכבת" יחד איתם ואם יש צורך לקפל מושב יחיד ניתן לפרק את הרשת בקלות בזכות חיבורי פרפר למסילה.
אם מעניין אותך אוכל להעלות כמה תמונות.
משה ג.
GodsFather
29-12-11, 05:00
חפש טריפנט, הוא אלוף בדברים האלו
מצטרף להמלצה, מנסיון.
יש לי ספורטאז' קטנה וגם אני נתקלתי בבעיה (תא המטען קטן וחייבים להעמיס מעל גובה המושב האחורי ואם הציוד עף קדימה הוא עף על ראש הילדים).
אני חיברתי רשת קשיחה לשתי מסילות ואת המסילות חיברתי מאחורי המושבים האחוריים (לנקודות החיבור של המושבים לנקודות העיגון בצד המושב, זה שמשמש לקפל את המושב).
בצורה זו (בזכות השימוש במסילות), כשהרשת לא בשימוש היא פשוט נמוכה מתחת לגובה המושב וכשצריך אני מרים אותה עד לתקרת הרכב.
בנוסף, ניתן לקפל את המושבים האחוריים והרשת "נשכבת" יחד איתם ואם יש צורך לקפל מושב יחיד ניתן לפרק את הרשת בקלות בזכות חיבורי פרפר למסילה.
אם מעניין אותך אוכל להעלות כמה תמונות.
משה ג.
נשמע לי יותר פשוט ויעיל מהרעיון שלי, אשמח אם תעלה תמונות.
לרתך חוליית שרשרת לפלאח באורך של כ-5 ס"מ. לקדוח בו חור, ולהרכיב מתחת לנקודת העיגון העליונה של חגורת הבטיחות האחורית.
למצוא עוד נקודה בערך בגובה הקצה העליון של המושב, ולהוסיף עוד נקודה כזו מכל צד של המשוב.
לתפור מרצועות שתי וערב ועם חורים של כ-10 ס"מ, גודל הרצוי, ועם רצעות קשירה לותן 4 נקודות.
(יש מכוניות פרטיות אמריקאיות שיש להן רשת כזו מאחורי משענת הספסל האחורי, משם באה שלי.)
קל, מתקפל, לא תופס מקום, מתחבר במהירות ובקלות.
ממילא הדברים העליונים בתא המטען הם בד"כ אלו שאינם שוקלים הרבה.
ניתן לראות את הרשת ונקודות העיגון מאחורי הילדים ולפני הציוד.
54166
הנה דוגמא
http://www.eyal-ron.com/LandRover/net.htm
אלון
עוד רעיון אחר לביצוע , ככה זה ניראה בדיפנדר ,
הרשת היא במקור של רנו קנגו למיטב זיכרוני ,
יש כמה רכבים כאלה , עם רשת במקור בין התא מטען לתא נוסעים ,
אפשר לחפש רשת במצב מעולה מפירוק , ולפעמים גם להרוויח חלק מהחיבורים.
למעלה , חיבור לנקודות עיגון של החגורה , בעזרת תושבת ממתכת ,
למטה חיבור לנקודות עיגון של המושבים , בעזרת רצועות של 3 טון.
54209
מצטרף להמלצה, מנסיון.
גם אני.
לא מכיר פטנט יותר טוב ...
Cargo net on Ebay search
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trkparms=65%253A15%257C66%253A2% 257C39%253A1&rt=nc&_nkw=cargo%20net&_clu=2&_dmpt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&_fcid=100&_localstpos=&_sop=15&_stpos=&_trksid=p3286.c0.m14.l1513&gbr=1&_pgn=1
יורם-דרומי
30-12-11, 17:08
יש לי טראנו וכשאני יוצא לטייל תמיד חלק מהציוד נימצא מעל גובה המושב האחורי
ואז הוא גולש קדימה על הראש של מי שיושב בכסא האחורי
יש לי רשת קשיחה אין לי רעיון איך לחבר אותה לאוטו בלי ליגרום נזקים גדולים לפלסטיקה
וגם שניתן יהיה לפרק בקלות כשרוצים להוביל משהו גדול
תקנה מוצר איכותי ולא כל מני מוצרים זולים שלא יעמדו המטלה הנדרשת - עצירת עצם בבלימת חירום
דבר עם סמואל מטריפנט - יש לו רשת חגורות מקצועית בדיוק למטרה זו
מתאימה לכלל כלי הרכב - יש לו מתאמים בהתאם לנדרש
גם אסטתי וגם איכותי
ממליץ בחום
יורם
תודה לכל מי שהישקיעה וענה אני אתקשר לטריפנט
גם ההמלצה של אלון ניראת רצינית מאוד אבל ניראה כמו משהו קבועה על האוטו
לא בדיוק אבל אני מוכר ערכה של טריפנט שירדה מטרופר קצר. אצלי סמואל הרכיב לבקשתי משני צידי הרכב, לא בין המטען לנוסעים אלא פיתרון לארגון על הדברים ברכב מבלי לערום אותם על רצפת תא המטען.
אם לא אתעצל אעלה מודעה מסודרת, בינתיים תוכל לראות במודעה - http://www.isuzu.org.il/isuzu/index.php?showtopic=9357&st=0&#entry97115
http://dl.dropbox.com/u/26671579/2011-08-15%2007.52.10%20%28Large%29.jpg
ארז
נשמע לי יותר פשוט ויעיל מהרעיון שלי, אשמח אם תעלה תמונות.
מצטער, קצת בעיכוב.
הפרוייקט אינו קשה לביצוע אבל יש מספר אלמנטים "טריקיים" שהיו דרושים, כגון : החלפת ההברגות בגב המושב לאום עיוור כדי שיתמכו במשקל הרשת, הארכת "מעצור" המסילה (רואים בתמונה) בכדי שהרשת במצבה הנמוך תהיה מוסתרת לחלוטין מאחורי המושבים, וכד'.
557595576055761
GodsFather
09-02-12, 10:04
רעיון יפה, אבל זה נראה קצת לא יציב ועם כמה חלקים חדים שבתאונה לא יעשו נעים לאף אחד...
אין מצב לחיבורים יותר ידידותיים ?
רעיון יפה, אבל זה נראה קצת לא יציב ועם כמה חלקים חדים שבתאונה לא יעשו נעים לאף אחד...
אין מצב לחיבורים יותר ידידותיים ?
תודה (האמת המחמאות לחבר עם ידי זהב).
המטרה היתה לאפשר להשתמש בכל גובה תא המטען הקטן של הספורטאז' מבלי שהדברים ייפלו על ראשם של הילדים בכל בלימה ו/או ירידה תלולה.
הפתרון נותן מענה מושלם למטרה זו, הרשת יציבה מספיק בגלל שיש לה 3 צלעות חזקות מספיק (החיבור למסילות בצדדים וגב המושב).
ייתכן והיה ניתן לשפר את המראה/קצוות/חיבורים וכד' אבל אני לא מצאתי צורך לכך. רוב הזמן הרשת מוסתרת מאחורי המושב ומאחורי התכולה הרגילה בתא המטען (שולחן, כסאות, ציוד חירום וכד') הרמת הרשת היא קלה ומהירה בזכות השימוש במסילות.
במקרה של תאונה ... עדיף היה לו הייתי נוסע עם הרשת מורמת כל הזמן לעומת האפשרות שכל הציוד בתא המטען "ירחף" בחלל הרכב.
חושבים חיובי.
http://www.e-shetach.co.il/pl_product~DG3S~52~0.htm?x=1
רעיון שעלה אחרי צפיה בתמונה idanw (http://www.jeepolog.com/forums/member.php?u=3776) העלה תנסה אולי עם מוטות גובה מוברגים בלחץ כלפי התקרה והרציפה של הרכב בדומה לכרניזים של וווילון מקלחת רק יותר חזק ותעגן אותם לברגים של החגורה בטיחות בשני הצדדים ותרתך אליהם מוטות רוחב לגבי הרשת לא חשוב מה שיש בנמצא או תקנה איזה רשת שתרצה קשיחה גומי לא חשוב לחבר אותה זה לא בעיה כי כבר יש לך מסגרת
מצטער, קצת בעיכוב.
הפרוייקט אינו קשה לביצוע אבל יש מספר אלמנטים "טריקיים" שהיו דרושים, כגון : החלפת ההברגות בגב המושב לאום עיוור כדי שיתמכו במשקל הרשת, הארכת "מעצור" המסילה (רואים בתמונה) בכדי שהרשת במצבה הנמוך תהיה מוסתרת לחלוטין מאחורי המושבים, וכד'.
557595576055761
לא מצליח לפתוח את התמונות
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.