צפייה בגרסה מלאה : תרגיל מחשבתי בהידראוליקה בלחץ נמוך
שלום לכל באי הפורום
לצורך תכנון של מערכת גידולי מים במושב בדרום שאני מנוע מלציין את שמו, אני מחפש רעיון יצירתי שיאפשר לנו להתמודד עם הבעיה הבאה:
מדובר במערכת תעלות פתוחות, בתוך חממה. נדרשת זרימת מים דיי גדולה, תחלופה מלאה בכל שעה. הפרשי גובה בין התחלת הזרימה לסיום כמטר אחד. בסיום הסבב המים חוזרים לנקודת ההתחלה. הדרך הקונבנציונאלית להחזיר אותם, מן הסתם, באמצעות משאבות חשמליות טבולות. אממה, מדובר במאות קוב בשעה, וחממת הגידול נמצאת במיקום נידח ללא נקודת חשמל. חברת חשמל דורשת 75000ש"ח על חיבור תלת-פאזי בהספק הנדרש (63AX3). למעט המשאבות, אין צרכני חשמל במקום.
איך מניידים כמויות גדולות של מים לגובה של מטר מעל פני השטח, באופן רציף?
חשבתי עם תחנת רוח, אבל משטר הרוחות באיזור איננו יציב, ושבשבת רוח גדולה יקרה להחריד גם היא.
פנלים סולאריים גם לא באים בחשבון - מחיר גבוה ואין תפוקה בשעות החשיכה.
כל רעיון מקורי יתקבל בברכה וישקל בכובד ראש..
לחבר מנוע דיזל למשאבה :)
(גנרטור)
razzamataz
28-12-11, 22:31
לחבר מנוע דיזל למשאבה :)
(גנרטור)
+1
נשמע כמו פרויקט גידול דגים שזה התחום שלי...אבל בכל אופן יש לך גם משאבות מונעות דיזל\בנזין שמשמשות כבאים לשאיבה ממאגר\בריכה\ים
אגם ולסניקה שלהן לכיבוי אש
כדי להניע מאות קוב של מים בשעה לא נדרש חיבור חשמל כ"כ כבר. בחישוב פשוט של 500 קוב בשעה נדרשת משאבה עם תפוקה של כ1.5 קילוואט ואת זה ניתן להשיג גם עם משאבה חד פאזית בזרם 10 אמפר.
אם נדרשת עבודה רצופה מסביב לשעון ואין שום דרך להביא חשמל -כדאי לשקול את ההצעה שהציעו קודם-משאבה שמחוברת למנוע דיזל.
אוקיי, קצת יותר פרטים
מדובר בגידול פיטופלנקטון (עצות ימיות מיקרוסקופיות),
13 מערכות של 500 קוב מים => סה"כ יש לסחרר 6500 טון מים בשעה.
נכון שאפשר להסתפק בחיבור קטן יותר, אבל במקרה שלי הפרשי עלות החיבור זניחים. מה שמייקר משמעותית את העסק הוא המיקום המרוחק.
לגבי גנראטור, בוא נראה.
אילו הייתי מחובר לחשמל, הייתי מתקין 13 משאבות בעלות הספק של 2 כ"ס (1.5KW) כל אחת.
כמה סולר צורך גנרטור 40KW בעומס מלא, בכל שעת עבודה?
על חשמל אשלם כ-15Kש"ח בחודש.
במצב אופטימאלי, הייתי רוצה להסתדר בלי חשמל ובלי סולר...
קודם כל אתה צריך להבין כלל אחד פשוט
באופן תאורטי האנרגיה שנוצרת מה"נפילה" של המים שווה לאנרגיה הדרושה להרים את המים לנקודת התחלה
אך בעולם האמיתי יש חיכוך שבעצם יוצר הפסדים
לכן לא ניתן לייצר מערכת בלתי תלויה לחלוטין
אבל כן אפשר לייצר "בנק מים" שיפצה על ההפסדים וכל כמה זמן יתמלא מחדש בעזרת אנרגיה "מתחדשת"
כלומר אתה צריך בריכה לפני הירידה ובריכה בסוף הירידה
איפשהו ברידה שמים גלגל כפות שמייצר תנועה סיבובית לאיזשהו בורג ארכימדס שמתחיל בבריכה התחתונה ומרים את המים לעבר הבריכה העליונה
לכן באופן תארותי מבריכה שהייתה אמורה לספק מים למשך שעה היא תספיק לכמה שעות
ואז לחבר איזשהי משאבה חשמלית שמחוברת לתא סולארי שמפצה על הפסדי החיכוך
הנה, זה נשמע כמו הכיוון הנכון.
השאלה אם באמצעות בורג ארכימדס, הבנוי למשל מזוג צינורות מכופפים, ריאלי לקבל תפוקה של אלפי ליטרים בשעה?
השאלה האמיתית היא האם אתה מוכן לסכן מיזם עסקי יקר בחיסכון של כמה עשרות אלפי שקלים.
תעשה קו חשמל של חברת חשמל, גנרטור לגיבוי ותפסיק לשחק בקקה (מצטער על הבוטות). בתור תרגיל מחשבתי זה מעולה, בתור פרוייקט לילד ליריד מדע עוד יותר מעולה אבל אם אתה מקים עסק אז תקים עסק בלי משחקים.
ואם זה לא משתלם אז אולי העסק לא משתלם כי זה מה שתצטרך בתפוקה אמיתית ואמינה.
בוקר טוב
ראשית כותבים אצות ולא ב-ע
שנית קרא היטב את מה שכתב ליזרד
אין קיצורי דרך בגידולים שכאלה
שנית עד כמה שזכור לי סוג כזה של אצות זקוק למים מליחים לא?
והבנתי שזה לא חסר במדבריות
יוסי
BackDoorMan
29-12-11, 10:26
מן הסתם עסקה בסכומים כאלו נסגרת בדרג גבוה יותר בחברת חשמל, ואני מנחש שיש גם מרווח מיקוח,
אין מה להפסיד אם תנסה להתמקח אתם ולהוריד את המחיר נניח בשליש.
razzamataz
29-12-11, 11:25
השאלה האמיתית היא האם אתה מוכן לסכן מיזם עסקי יקר בחיסכון של כמה עשרות אלפי שקלים.
תעשה קו חשמל של חברת חשמל, גנרטור לגיבוי ותפסיק לשחק בקקה (מצטער על הבוטות). בתור תרגיל מחשבתי זה מעולה, בתור פרוייקט לילד ליריד מדע עוד יותר מעולה אבל אם אתה מקים עסק אז תקים עסק בלי משחקים.
ואם זה לא משתלם אז אולי העסק לא משתלם כי זה מה שתצטרך בתפוקה אמיתית ואמינה.
+1
לא משחקים בפרויקטים כאלו, כי אם יש משהו שיתקלקל תהייה בטוח שהוא יתקלקל בזמן הכי לא נכון (חוק מרפי), וזה אומר לך אחד שגידל אצות מעל שנתיים וחצי במערכת הכי גדולה בארץ.
אז או שתתחבר לחברת החשמל, או שתעבור לגדל ב raceway ללא הפסדי גובה ופשוט תסחרר את המים בצורה מעגלית בעזרת משוטה (מנוע משוטה היא הדרך הכי אפקטיבית אנרגטית להזזת כמויות מים) או תשתמש במעלית אוויר (מפוח ו airlift) כדי להעלות כמות קטנה של המים לבריכה עליונה שתזרום לאט בתעלה חזרה לבריכת הגידול.
+1
לא משחקים בפרויקטים כאלו, כי אם יש משהו שיתקלקל תהייה בטוח שהוא יתקלקל בזמן הכי לא נכון (חוק מרפי), וזה אומר לך אחד שגידל אצות מעל שנתיים וחצי במערכת הכי גדולה בארץ.
אז או שתתחבר לחברת החשמל, או שתעבור לגדל ב raceway ללא הפסדי גובה ופשוט תסחרר את המים בצורה מעגלית בעזרת משוטה (מנוע משוטה היא הדרך הכי אפקטיבית אנרגטית להזזת כמויות מים) או תשתמש במעלית אוויר (מפוח ו airlift) כדי להעלות כמות קטנה של המים לבריכה עליונה שתזרום לאט בתעלה חזרה לבריכת הגידול.
לא צריך להמציא את הגלגל
התשובה מדוייקת אינך צריך שיפוע כלל או כמעט ,הקדמונים כבר ידעו לעבוד כך גם לאורך קילומטרים המים ינועו בתעלה בלי שיפוע כל עוד תהייה דחיפה מינימלית
בתחילת התעלה ורצוי עם בריכת אגירה גדולה ,
אפשר לשנע בצורה זו מאות קו'ב של מים עם מנוע כפות של כמה כוחות סוס בלבד , אינך צריך את חב' החשמל מערכת כפולה (גיבוי )משני צידי אותו הציר בתעלה זול ופשוט וללא תקלות
אגב זה לא חדש ועובד אלפי שנים עם כוחות בעלי חיים ......
קודם כל כמי שמבצע לא מעט פרוייקטים מול חח"י ובסדר גודל קצת יותר גדול
עם חח"י אי אפשר להתווכח מקסימום הם יסכימו לדחות את התשלום מ 5 לחודש ל6 לחודש
ואני מדבר על תשלומים של מיליונים ולא כסף קטן
דבר שני ההשקעה במערכת בלתי תלויה עכשיו יכולה לעשות את ההבדל בין מערכת רווחית למערכת בהפסד
במיוחד שמחירי האנרגיה מנפט רק יעלו
מספיק עימות קטן באירן ויקרה מה שקרה לפני עשר שנים ומחירי הנפט הגולמי זינקו פי 3 בתוך שנה
מקורות הנפט רק הולכים ויורדים
לפותח השירשור
אם בכל זאת יש לך בעיות של הפרשי גבהים לסירקולציה,כלל אצבע פשוט אומר: ספיקה בקוב"ש כפול מספר המטרים אותם צריך להרים חלקי 200 ,יתנו בערך לאחרי היתחשבות בהפסדים את כוחות הסוס אותם תצטרך להשקיע בזרימה.
חישוב פשוט אומר שכל 500 קוב"ש זקוקים למנוע עם בערך 2.5 כ"ס לאחר התחשבות בהפסדים.ומכאן כ 30 + כ"ס לכל הפרוייקט (אם מדובר רק על מטר הרמה)
בקיצור כלום אנרגיה לפרוייקט בסדר גודל כזה....
הבעיה הכספית נמצאת במשאבות...
תתחיל לברר על משאבות GOULDS
עד כמה שאני זוכר יש להם משאבות קויות להזרמת כמויות מיים אדירות בלחצים נמוכים
טל
מה לגבי גז גנרטור או משאבות הידראוליות ?
גז גנרטור
http://www.zoko.co.il/%D7%92%D7%A0%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%A8%D7% 99%D7%9D_%D7%92%D7%96_CAT
http://www.cat.com/cda/layout?f=416505&m=206981&x=7
משאבה הידראולית
http://www.hytransfiresystem.com/products/hydrosubs.html
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.