צפייה בגרסה מלאה : שיפור תחושת "מכות" משבילי אבנים בויטארה קצרה
danielamir
02-01-12, 22:40
שלום יש לי ויטארה קצרה 92 ידנית צמיגים במידה מקורית (195.15)ואני "חדש" בשטח והיה לי בעיה של תחושת טילטול וכאילו מכים בפטיש בנסיעת שבילים
הלכתי למוסך ואמרו ש הבולמים גמורים הרכבתי חדשים (מחברה ידועה) עדיין התופעה קיימת מה אפשר לעשות לשיפור תחושת "מכות" משבילי אבנים או בורות קטנים!
1.האם החלפת קפיצים תעזור או שזה לא קשור?
2.יכול להיות שהבולמים קשיחים \רכים מידי? ואיך אפשר לדעת
תודה רבה
קפיצים
מושבים
סע יותר לאט :)
תוריד לחץ אויר בכניסה לשטח
אל תשכח להעלות אותו חזרה בעליה לכביש
יום טוב
danielamir
03-01-12, 12:11
גם באבנים מורידים לחץ אוויר ? לכמה PSI
(חשבתי רק בחול )
תוריד לאיזור ה 22PSI
כאשר הצמיגים מלאים אויר הם לא משככים את המכות שמועברות לרכב.
אל תוריד יותר מידי כדי שלא תצבוט צמיג באיזה סלע.
בחול סיבת ההורדה העקרית היא על מנת לקבל שטח פנים גדול יותר של מגע הצמיג עם האדמה.
מקווה שעזר, בכל מקרה, תנסה ותודיע :)
הרכב עמוס? כמה נוסעים בד"כ?
יש מצב שהמכות שאתה מתאר הן כתוצאה מסגירת מהלך, במצב כזה, במידה ולא מדברים על הגדלה של המהלך, אין הרבה מה לעשות חוץ מהקשחת המתלים אבל אז גם את כל שאר הנסיעה תרגיש יותר בגב...
א- בכניסה לשטח שיכול לג'עג'ע אותך, תוריד קצת אוויר, וזה ישנה את התנהגות הרכב פלאים.
ב- הקפיצים קשים מידי, הם לא מותאמים למשקל הרכב. אני עשיתי ניסוי עם סט קפיצים אצלי ברכב שהיו מאוד קשים והייתה לי בדיוק את ההרגשה שאתה מתאר.
ג- לא קשור לבולמים. אם הבולמים היו גמורים לא היית מקבל מכות- להפך, הרכב היה ממשיך לקפץ לו אחרי כל באמפ...
בהצלחה
danielamir
03-01-12, 23:15
שניי מצביים:
1. רק אני באוטו ריק
2.עם 3 ילדים מאחורה ואישה מקדימה (כולנו רזייים) אז לא ממש "עמוס"
3. איך מגדילים מהלך ..?
תתודה לכולם על העזרה:)
אולי תחשוב בכיוון הזה! :http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1835-jeepolog-archive
(http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=1835-jeepolog-archive)
motorica.net
04-01-12, 14:59
בשביל לתת עצה מושכלת ונכונה צריך לנהוג ברכב באותם תנאים ולראות מה הבעיה ואיך אפשר לשפר את המצב.
בולמים עייפים, חופשים בפרונט ועוד אלף ואחד סיבות יכולים לגרום לתחושת אי נוחות ברכב.
לטעמי הפיתרון בלינק הקודם לא מומלץ מדובר בכריות אוויר להפחתת שקיעתו של החלק האחורי ברכבי שגוררים מסע כבד.
כריות אוויר אמיתיות שמחליפות קפיצים נראות אחרת , עולות אחרת ועובדות בהתאם.
בשביל לתת עצה מושכלת ונכונה צריך לנהוג ברכב באותם תנאים ולראות מה הבעיה ואיך אפשר לשפר את המצב.
בולמים עייפים, חופשים בפרונט ועוד אלף ואחד סיבות יכולים לגרום לתחושת אי נוחות ברכב.
לטעמי הפיתרון בלינק הקודם לא מומלץ מדובר בכריות אוויר להפחתת שקיעתו של החלק האחורי ברכבי שגוררים מסע כבד.
כריות אוויר אמיתיות שמחליפות קפיצים נראות אחרת , עולות אחרת ועובדות בהתאם.
דיוויד, אחרי שקראתי אני מסכים איתך, אני התייחסתי למכות בחלק האחורי שזה מה שאני חוויתי (דבר שנפתר אחרי ההגבהה והמעבר לקוני)
לפותח השירשור, אולי תוכל לתאר קצת יותר את התופעות?
האם המכות מאופיינות רק בתחושה או גם ברעש?
אם כן, נסה לתאר את הרעש (מתכתי, עמום, גירוד וכו').
בנוסף, האם הרעש מקדימה או אחורה?
מסכים עם ההשערות -
- קפיצים קשים מדיי
-הורדת לחץ לריכוך הרכב
-התקנת בולמים איכותיים (במידה והטענות שלך פשוט נובעות מאופי הרכב)
-הגומיות שעליהן הקפיצים יושבים גמורות
הייתי מוסיף להשערות גם קפיצים גמורים - אם הרכב מוגבה על אוקולונים (או סתם משנת 92' עם הסט המקורי) התופעה לא נדירה. הקפיצים מתעייפים, הרכב יורד בגובה ולכן בסגירת מהלך מאבן שגרתית יש פגיעה בבאמפ-סטופ (מעין גומי כזה שהמשולש/סרן פוגש בדרכו למעלה, כדי למנוע פגיעה קשיחה במרכב)
danielamir
04-01-12, 23:32
טוב
סט מלא בולמים של בילשטיין
קפיייצים מקוריים ללא אוקולוניים (לדעתי) ולא ידדעתתי שהקפיציים יושבים על גומייות
אין רעש של ברזל רק תחושת מכה
צימיגים מידה מקורית 195R15
בגלל שרוב הניסעות שלי ברגוע אז נראה לכיוון קפיצים האם יש המלצות לרמת ששיכוך וטוווח מחירים (אייזה חברה ממולץ)
תודהה
ויטרה 92 עם קפיצים מקוריים? דיי, שחרר אותם לדרכם, תביא קפיצים חדשים, שיהיו רכים ושלא יהיו בני 20 שנה.
יחד עם זאת, תבדוק האם הבילשטינים לא קשים מידי למשקל הרכב.
בזמנו שהייתי בעדר הסוזוקאים, היו מספר קיטים מאוד מצומצם שהיו משפרים את נוחות הנסיעה. לא בהרכב המותגים בילשטין וקוני...
לך לאחת הסדנאות (המוכרות) ותבקש המלצות לסט שישפר לך את רכות הנסיעה. אני לא רוצה להטעות אותך ולהגיד לך סתם, אבל בג'ימני שהיה לי, קיט של קפיצים בולמים של אולדמן, הפך את הרכב לרכב שונה לגגמרי ממה שהיה עם החלקים המקוריים. ולטובה כמובן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.