צפייה בגרסה מלאה : צירוקי דיזל גיר רגיל עד99
שלום חברים רציתי לישאול לגבי צירוקי דיזל גיר רגיל שאני מבין שהוא יחסית נדיר, האם למישהוא יש ניסיון? ואך הוא ביחס לצירוקי בנזין מיבחינת החזקה וחלקים ומכונאים מוכשרים. ברור לי שמיבחינת ביצועי מנוע רעשים וכו הוא פחות מוצלח אבל אני שואל בשביל חבר שנוסע בסמורי ארוך ומשופר הרבה שנים ומאוד רוצה את הדגם הספיצפי הזה. תודה ארזנ.ב חשוב לי לצין שמדובר בצירוקי ולא בגרנדצירוקי עד 99 אני חושב לא על המנועי מרצדס תודה
מומלץ, משום שאפשר וגם חוקי להחליף למנוע בנזין, ואז יש לך את הטוב בכל העולמות:
צ'רוקי XJ עם מנוע בנזין 4.0 שהוא חזק ומהנה ואמין + גיר ידני שעדיף משמעותית, חסכוני ואמין בהרבה מהאוטומטי + יחסי העברה המקוריים בסרנים של דגם הדיזל (4.10), מתאימים מאוד לכבוד הגדלת הצמיגים. בקיצור - רק יתרונות. כדאי.
נישמע מענין,אבל מה זה אומר על המנוע דיזל?
מנוע טורבו דיזל 2.5 ליטר מתוצרת VM האיטלקית. 4 בוכנות בטור, ראש מנוע מחולק ל-4 (לכל צילנדר יש "ראש" משלו). הספק - 114 כ"ס, מומנט - משהו כמו 28 קג"מ. ביצועים סבירים, רועש, לא אלוף החיסכון בסולר, אמינות ככה-ככה. אני בטוח שהוא לא ייכנס לפנתיאון המנועים המיתולוגיים של תעשיית הרכב.
המצב האידיאלי מבחינתכם זה שהמנוע ברכב המדובר במצב רע עד גמור (וזה לא נדיר במנועים האלה) - תקנו את האוטו בזול, ותחליפו למנוע בנזין 4 ליטר של סופה/צ'רוקי.
לצביקה היה כזה במשך כמה שנים (לפני כמה שנים)
נסה לאתר אותו בפורום, אולי תוכל לקבל מידע מיד ראשונה.
(וזאת בלי לזלזל בדבריו של דרור הנכונים כשלעצמם)
סער
"מומלץ, משום שאפשר וגם חוקי להחליף למנוע בנזין..."
דרור,
אני נדהם מתשובתך!
זו פעם ראשונה שאתה מזכיר משהו שקשור בתחביב שלנו והוא חוקי במדינת ישראל:cool:
אתה חייב לאזן את תשובתך ולציין לפחות שלושה שיפורים אפשריים לצ'ירוקי שאינם חוקיים...
אני נוסע על אחד כזה כבר 5 שנים בלי שום בעיות מכניות , פטו...פטו....180000ק"מ
יחסי העברה מקוריים הם 3.73 והחלפתי ל 4.10 וצמגים 31".
יחסית זריז בעיר עם רגל כבדה על הדבשה.
135-140 ק"ש זה כול מה שיכול.
בנסיעה רגועה לא זולל סולר.
מה כדאי לבדוק לפני קניה של רכב מסוג זה?
אם מסתובב מנוע בנזין 4L במצב טוב בפירוקיות...
במגרש של חברת החשמל שליד העבודה שלי יש כמה צ'רוקי דיזל מפוצצים מתאונות. למכירה. חלקים בטח לא חסר שם.....
ADY
רשמת לא זללן בנסיעה רגועה אך לא רשמת מה הצריכה ?
נתון חשוב היום ...
תודה
boriskolyar
24-01-13, 14:51
הדיזל לא יותר חסכוני ? מה4000 בנזין ?
כן, הוא יותר חסכוני מהבנזין. וגם הרבה יותר חלש, הרבה פחות אמין והרבה יותר יקר לתיקון/שיפוץ.
אם הוא כבר עייף, למה לטרוח איתו בכלל? מחליפים לבנזין 4.0 שש בטור, שהוא אחד המנועים הכי טובים שיוצרו אי פעם באמריקה, ומתחילים להינות. גם כיף, גם חוקי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.