צפייה בגרסה מלאה : שינוי צמיגים בטרופר (הגדלת צמיג בג'נט 16)
ערב טוב
ברצוני לדעת לאיזה מידה ניתן להגדיל צמיגים בטרופר על גנט 16 מבלי לערוך שינוי נוסף ברכב,
לא מעניין אותי מבחינת רישוי .
והאם אין פגיעה בהיגוי או נזק מואץ למערכת ההיגוי?
תודה מראש לעוזרים.
שאלות קיטבג כבר אמרו לך ?
יש שאלות שלא שואלים בפורום פתוח תיפנה בפרטי למי שאתה רוצה
זהו שאני חדש פה
ואני לא כל כך מכיר
אשמח אם מישהו יענה לי בפרטי
הרכב מיועד לשטח בלבד ?
הרכב נוסע גם בכביש ?
יש לך יכולת לרשום מידה אחרת ברישיון ?
מה מידת הצמיג ומידת הג'נט שיש כרגע ?
הרכב סטנדרטי או מוגבה ואם כן בכמה ?
תענה על השאלות ותקבל תשובה טכנית מפורטת.
בברכה,טושי
טוב אז ככה
הרכב מיועד לשטח אבל נוסע גם בכביש (יותר בשטח)
לגבי רישום ברישיון זה לא כל כך מעניין כי יש לי סט נוסף לכביש ולטסטים.
מידת הצמיג והגנט זה סטנדרט 245 70 16
הרכב דיי סטנדרטי ,יש הגבהה מינימלית של בערך 5 ס"מ אוקולון
תודה רבה על העזרה
הצמיגים המקוריים שיש לך כרגע 245/70/16 שווים בערך ל "30 /"9.5, מורכבים על ג'נט מקורי "7 עם אופסט חיובי של בערך 30 ממ.
באופן כללי, בלי לשנות יחסי העברה בסרנים ובלי שינוי מתלה קיצוני ,תוכל להגדיל את הצמיג ב 10% בערך, דהיינו "33/ "11.
יתכן שעדיף לך להרכיב ג'נט "16 שאינו מקורי של טרופר, עם אופסט 0 או אופסט שלילי קטן, שבולט יותר החוצה,כך שצמיג רחב יותר לא יגע בחלק הפנימי של בית הגלגל.
מידות מטריות קיימות ומומלצות הן 255/85/16 , 265/75/16 , 285/75/16.
בברכה,טושי
הצמיגים המקוריים שיש לך כרגע 245/70/16 שווים בערך ל "30 /"9.5, מורכבים על ג'נט מקורי "7 עם אופסט חיובי של בערך 30 ממ.
באופן כללי, בלי לשנות יחסי העברה בסרנים ובלי שינוי מתלה קיצוני ,תוכל להגדיל את הצמיג ב 10% בערך, דהיינו "33/ "11.
יתכן שעדיף לך להרכיב ג'נט "16 שאינו מקורי של טרופר, עם אופסט 0 או אופסט שלילי קטן, שבולט יותר החוצה,כך שצמיג רחב יותר לא יגע בחלק הפנימי של בית הגלגל.
מידות מטריות קיימות ומומלצות הן 255/85/16 , 265/75/16 , 285/75/16.
בברכה,טושי
בהתייחס לדברים שכתבת, "בלי לשנות יחסי העברה בסרנים ובלי שינוי מתלה קיצוני ,תוכל להגדיל את הצמיג ב 10% בערך, דהיינו "33/ "11".
האם ההתייחסות הזאת רלוונטית לכל רכב או ספציפית ליחסי העברה/ מיכלולים של טרופר?
כל מקרה לגופו.
ברכב עם מנוע חזק , מכלולי הינע בריאים, מהלך מתלה סביר, ומקום בבית הגלגל - לא תהיה השפעה גדולה לרעה על איכות הנסיעה.
לדוגמא - סיקס, סופה, טרופר.
רכב עם מנוע חלש, רכבת כח עדינה, מהלך מתלה מוגבל ובית גלגל קטן יהיה רגיש יותר לשינוי.
בברכה,טושי
טושי,
"רכב עם מנוע חלש, רכבת כח עדינה, מהלך מתלה מוגבל ובית גלגל קטן יהיה רגיש יותר לשינוי". אני מניח כי כל הנק' שציינת מתייחסות לרכב שלי (קאיה סורנטו).
אבל בכול זאת יושבת לי המחשבה להחליף מידת צמיגים,מאד הייתי מעוניין להרכיב צמיג שטח מלא וצמיג כזה קיים במידה 245/75/16 (מידת הצמיג המקורית 240/75/16) .
כיוון שאינני יודע אם בכלל קיים קיט לשיפור יחסי העברה עבור רכב זה האם להערכתך הרכב יעמוד בעומס או לרדת מהנושא?
אורי
מידת הצמיגים המקורית אצלך היא 245.70.16, אני מניח, ולא כפי שרשמת.
השינוי שאתה מבקש לעשות הינו זניח מבחינה טכנית.
אין צורך בשום שינוי ברכב מבחינת מנוע, מתלים או יחסי העברה.
הבעיה היא לרשום את מידת הצמיג החדשה ברישיון. אם אינה מופיעה באוטודאטה כמידה מאושרת עבור רכבך (ורוב הסיכויים שלא), בעיה.
בברכה,טושי
טושי,
א. אתה צודק לגבי המידה ( מיהרתי בכתיבה)
ב. תודה על התגובה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.