צפייה בגרסה מלאה : החלפת מנוע צעדים בגימיני
הגימיני עושה קצת בעיות,בעת עצירה מלאה מתחילות רעידות ברכב,שינוי קל מאוד בטורים,התייעצתי הפנו אותי ישר למנוע צעדים, למישהו יצא להחליף?איך מחליפים?מחיר? תודה
תתחיל מניקוי איזור המצערת.
תנסה תוסף 44K לניקוי מערכת הדלק (הדעות עליו חלוקות, אבל לפי מה שראיתי הם נוטות לחיוביות)
יש אפשרות נוספת שמצריכה ניסיון וידע תחפש את המושג "אינפוזיה" עדיף במוסך אם אתה לא בטוח ב-100% מה אתה עושה.
דבר נוסף: בגימיני התופעות הנ"ל קורות הרבה בגלל חיישני חמצן שסיימו את חייהם תבדוק שזאת לא הסיבה האמיתית.
מה הק'מ ברכב?
הרכב עשה 130 אלף,זה קורה לעיתים קרובות יחסית,רק שהרכב עומד במקום, היכן נמצא חיישן החמצן?
מבחינת הק'מ נשמע הגיוני שזה חיישן חמצן.
יש שניים אם אני לא טועה. אחד ליד הסעפת פליטה ממש על הסעפת והשני באיזור של הממיר הקטליטי.
הבדיקה צריכה לעשות ע'י התחברות למחשב וקבלת ערכים או ע'י "אומטר" ויזואלית אני לא מאמין שתראה משהו.
מי נתן לך את האבחנה שזה מנוע צעדים?
דברתי עם מוסך מורשה אמר שזאת אחת מהאופציות,בהתחלה חשבנו שקיימת בעית חשמל ברכב אחרי בדיקה במצבר גילינו שהכל תקין,אתה יכול להעריך כמה יעלה להחליף את החיישנים?ואם אפשר לתקן את זה בעצמי ?
תעשה חיפוש פה באתר ותמצא מידע רב!
עלות משוערת לחיישן היא 1,100 ש"ח
אבל ללא איבחון התקלה במדויק חבל על הכסף!
רק ביצוע סריקת תקלות ובדיקת לחץ דלק תקין וכ'ו יאפשרו לך לדעת במדויק מה התקלה, כל השאר אלו הערכות בלבד.
אני עוד לא הבנתי אם סתם יש לך טורים נמוכים בסרק (יכול להיות שרק נדרש לכוון זווית סגירה של מנוע צעדים) או שהם לא יציבים (מנוע צעדים נתקע)
מנוע צעדים זה רכיב אמין בסה"כ - הוא לא נוטה להתקלקל חשמלית ולכן הסיכוי שנדרש להחליף אותו נמוך. אם כבר, הוא נתקע מכאנית עקב לכלוכים ואז צריך פשוט לפרק ולנקות היטב.
יש עוד הרבה אפשרויות ברמות סבירות שונות מהקל לכבד - ראה
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=73501
בדיקת תקלות תעשה בעצמך - חפש קריאת קודים DTC בספר רכב - כל מה שנדרש זה רק אטב לקצר שני חוטים ולקרוא את הקודים. אם יש לך בעיה בחיישני חמצן תקבל על זה חיווי.
ניקוי בית מצערת זה שלב ראשוני ותמיד כדאי שיהיה נקי. יחד עם זאת לפעמים יש לכלוך בתוך מנוע צעדים שדורש פירוק בית מצערת וניקוי יסודי יותר.
גם אני סבלתי מאותה תופעה לפני כמה חודשים, אחרי כמה ימים נדלקה נורת חיווי מנוע, המחשב דיבר על חיישן חמצן קידמי, במוסך רצו 900 בלי עבודה ומעמ, באמזון דרשו 40$ עבור תחליפי של בוש שעושה את העבודה.
אך כאמור אל לך לרוץ ולהחליף - יתכן שהבעיה אכן נעוצה במנוע צעדים מלוכלך או פלאגים תקולים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.