PDA

צפייה בגרסה מלאה : מתיחת בלם יד- צריך הדרכה

rantop
19-01-12, 00:50
שלום לכולם.
האם מישהו יכול להדריך אותי איך אני מותח את בלם היד בדיפנדר 90 שלי? מעולם לא עשיתי את זה.
תודה!

whisky
19-01-12, 00:55
שלח לי מייל [email protected] , ואשלח לך ספר רכב.

torchak
21-01-12, 00:07
ספר רכב תמיד טוב שיהיה. עד אז - אנסה להסביר בקצרה. כמו שאתה בטח יודע, הבלם יד של הדיפנדר זה דראם (תוף) שיושב ביציאה מהטרנספר כאשר אליו מחובר הדריישפאט האחורי. הבלם בפנים עובד בעיקרון כמו כל בלם תוף - שני "סנדלים" שלוחצים על התוף במשיכה.
את הדבר הזה יש 2 דרכים למתוח:
1. למתוח את הכבל. את זה אתה עושה דרך החיבור שלו לידית של הבלם מתחת לרכב. הגישה מאוד מאוד לא נוחה.צריך להצליח להכניס לשם שני מפתחות אבל בעיקרון יש שם מנגנון שהוא בר מתיחה.
2. האופציה השניה שאני אישית משתמש בה כשאני צריך למתוח היא דרך "הצמדת" הסנדלים לתוף. אם תשכב מתחת לרכב ותסתכל עלהדופן של התוף שפונה לחזית הרכב, לכיוון הטרנספר תוכל לראות בחלק התחתון של אותה דופן בורג (19 אני חושב) שאם תסובב אותו בכיוון השעון (הידוק), אתה כאילו "מותח" את הרפידות. מה שוקרה שהחלק הפנימי של הבורג הזה הוא בצורת טרפז - ככל שתהדק אותו יותר, הצלעות המשופעות שלו יידחפו את הרפידות הרחק אחת מהשניה ויצמידו אותם לתוף. צריך לשים לב שלא להגזים ולהמנע ממצב שהרפידות נוגעות בדראם, זה יחמם אותם, את הדראם ויגביר מאוד את השחיקה. הפעולה הזאת מאוד מאוד פשוטה, לוקחת שניות. תנסה להדק חצי סיבוב, לא יותר וגש לבדוק את השינוי בידית בפנים הרכב. לאט ובזהירות תמצא את המידה הנכונה.

בהצלחה,
נועם.

-->