צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי הנמכת זרוע A
שלום
ברשותי (מזה חודשיים) גרנד 2004 דיזל. קיט 3" של IRO בדרך עם בילשטיינים.
הקיט מגיע ללא הנמכה של זרוע A האחורית כלומר ללא הספייסר. ב IRO טוענים שאין צורך. (מצד שני הם גם אומרים שלא נחוץ ב3" להחליף דרייבשפט קדמי לדאבל קרדן ואני חולק על דעתם כאחד כשמדובר ברכב ..)
ראיתי תגובות שונות וסותרות בפורומים בחו"ל לגבי הנחיצות של הנמכה כזאת לטובת תנועה "בריאה" יותר של הסרן האחורי.
השאלה: האם הסרן האחורי יגיב טוב יותר בכביש ובשטח עם הספייסר המדובר או לא קריטי? אשמח לשמוע ממישהוא עם נסיון של WJ מוגבה 3" ללא/עם הספייסר המדובר.
מעדיף לקבל החלטה לפני הרכבת הקיט - כשהכל מפורק יהיה יותר פשוט להרכיב את הספייסר.
תודה לכל המייעצים!
אבשלום
אבשלום,
הספייסר הזה מיישר את זוית הבולג'וינט העליון כך שבפתיחת מתלה הוא לא ייצא מתחום העבודה שלו ויישבר.
זה די תלוי מה אתה מתכוון לעשות עם הג'יפ.
כדי לנסוע בכביש, הוא לא ייתן לך כלום.
לעומת זאת, אם תיסע במצבי קיצון של המתלים, טיפוס מעלות וכו' הוא יציל אותך משבר וודאי שיגיע בסופו של דבר לבולג'וינט.
https://lh3.googleusercontent.com/-i8iWah-qNDQ/TxlxTNuhgqI/AAAAAAAAD0E/ltTT0FvFDQI/s576/A-Arm%252520spacer.jpg
אם תרצה שרטוט DXF שלו לייצור ב-CNC, רק תגיד.
איל
קודם כל תודה אייל (פעם שנייה!)
בוא נחדד: הרכב כמובן יעשה שטח. מן הסתם במעלות שכולם מכירים יגיע לפתיחה/סגירה מקסימליים בסרנים. השאלה היא האם ללא ספייסר המהלך יהיה מוגבל או יקשה על הסרן להגיע לשיא המהלך (מוט מייצב אחורי מחובר). או האם לא תהיה מגבלה ורק העומס על הבולג'וינט יגדל במצבי קיצון?
הרכב יעשה בשאיפה משהוא כמו 5-10 טיולים סו קולד 'קשים' בשנה (בעזרת הזוגית). אם זה יגרום לי לשבור בולג'וינט כל שנה נשים ספייסר.
ד"א אם הבנתי נכון העובי בשרטוט הוא כ 2 אינטש?
נמרוד - מערד
20-01-12, 19:56
אבשלום היי
יש לי ספייסר כזה 200 ש"ח הוא שלך, בכל מקרה תמצא פתרון לזרוע A, זה אחד הדברים הלא מוצלחים ברכב הזה.
נמרוד
,
נמרוד אפשר לעשות X3 על ההזמנה ? ולפתור לו את הבעיה ... חחחח ....
בסוף נביא ארגז ... זה רק 12 יח'
טוב שוכנעתי ספייסר איט וויל בי. אצור קשר נמרוד תודה.
יש חשיבות לעובי הספייסר (למשל בין קיט של 4" מול 3") או שזה סטנדרטי?
לא סגור על הבדיחידה sos - אם היא על הצפוי לסרן/זרוע האחורית שלי, אשמח לתרגום בגוף הסרט..
תודה לכולם
אבשלום
טוב שוכנעתי ספייסר איט וויל בי. אצור קשר נמרוד תודה.
יש חשיבות לעובי הספייסר (למשל בין קיט של 4" מול 3") או שזה סטנדרטי?
לא סגור על הבדיחידה sos - אם היא על הצפוי לסרן/זרוע האחורית שלי, אשמח לתרגום בגוף הסרט..
תודה לכולם
אבשלום
שום בדיחה. הכל ברצינות.
בתמונה יש פתרון, לבעיה שיש לך ושתהיה גם לאחר הוספת הספייסר. אז השאלה היחידה שנותרה היא האם אתה הולך לסבול כמו כולם ואח"כ להגיע לפתרון, או "להתגלח על זקנם של אחרים ".
מה שאתה רוצה בתמונה, זה גשר, שמרותך על הסרן, ומחליף את הפתרון המעפן והזוועתי שיש ב WJ כדי "לקשור" את מוטות הרדיוס העליונים לסרן.
דבר עם נמרוד, הוא כבר בדרך הנכונה ...
בהצלחה, וברוך הבא לשבט !
נמרוד - מערד
21-01-12, 02:00
אבשלום
הספייסר הוא במידה אחת, בכל מקרה הבקסות האחוריות יהרסו בקצב מוגבר, התפוח האחורי ימשיך להתלש במצבי קיצון, הבעיה לא תיפתר, הפתרון זה זרועות נפרדים, ארוכים או קצרים.
מה שתבחר לעשות תלוי בך.
נמרוד
ברור עכשיו, תודה. מאחר ואני הולך מהקל לכבד ברכב הזה (שיקולי תקציב+ להכיר אותו טוב יותר ואת השימוש בפועל) אני אתחיל עם הספייסר על אף שזה לא אופטימלי.
מעניין שלמרות כמות שעות נכבדה של שיטוטים בפורומים המובילים בחול (כדי להיערך לפרוייקט) לא נתקלתי בפתרון שאתם מעלים.. אולי פספסתי את השרשור הרלוונטי אבל ... איזה פורום יש פה בארץ הקודש- תענוג.
אצור קשר נמרוד
אבשלום
נמרוד - מערד
21-01-12, 10:15
אבשלום,
הפתרון שבניתי נמצא בשרשור המצורף.
כרגע אני עובד על שיפור המערכת.
מקוה שזה יעזור לך.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=35744
נמרוד
תרכיב את הספייסר וסע לשלום, בהגבהה 3" כמו שלך אני לא מאמין שאתה צריך יותר מזה.
נמרוד עם הסט-פ המטורף שלו צריך.
מסכים גרנד. קיט 3" וסגנון נהיגה רגוע (עד היום) = ספייסר עשוי לעשות ת'עבודה לא רע. אם אני זוכר גם, אתה או מישהוא אחר ציין ש IRO ייתן לי עוד פחות מ 3" נטו . מקווה שזה לא יהיה המקרה אצלי(!), אך אם כן אז בכלל עוד קצת בריאות לזוויות/מחברים וכו'.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.