צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי ברקודה
שלום הייתי מעוניין לדעת כמה לדעתכם יהיה מסובך לערוך שינויים בברקודה ככה שהיא תיהיה בעלת 2 מושבים אחד ליד השני ?
וכמה יהיה מסובך ליבנות אותה בצורה שיהיה ניתן ליבחור בין הנעה אחורית לכפולה ?
הרצון בהנעה כפולה הוא מאחר ומצד אחד אני רוצה כלי לנהיגת שבילים מהירה ודריפטים אבל אני רוצה שלכלי תיהיה גם יכולת טכנית לא מבוטלת
(אני מודע לעלויות של פרוייקט כזה אבל האופציה היחידה בארץ שמציעה גם שביל וגם יכולת טכנית זה RZR והוא עולה הרבה יותר )
מאוד מסובך, עדיף להתבסס על משהו אחר.
הכל אפשרי, אבל זה כבר לא יהיה ברקודה.
אסף.
וגם, מה גורם לך לחשוב שבניה רצינית של כלי, ברקודה או לא ברקודה, שיוכל לספק ביצועים ראויים גם לנהיגה מהירה בשבילים וגם לעבירות והנעת 4X4, תעלה פחות מרכישה של RZR? תשאל את מורן, שבונה עכשיו (ומתעד יפה בפורום הבונים) באגי 4X4 דו מושבית קטנה, כמה אמורה לעלות התוצאה.
קובי
לגבי התקציב עד עכשיו ראיתי שבניה של ברקודה פחות או יותר לפי התוכנית עולה בערך 30 אלף שקלים פלוס מינוס ככה שגם אם אני יכפיל את התקציב וידבר על 60 אלף זה עדין יותר זול מקניה של רייזר ודבר שני זה הרבה יותר כיף ליבנות לבד...
יש דגמים אחרים שאתם ממליצים להיתבסס עליהם בימקום על הברקודה?
נניח שאוותר על הנעת ה 4 על 4 אבל לא על הדו מושבית זה עדין מאוד מסובך?
לידע כלליי אני סטודנט שנה שניה להנדסת אלקטרוניקה ושנה שניה לפיזיקה ככה שידע הנדסי יש לי...
ויש לי ידיים טובות גם
לגבי ידע ספציפי במכונאות יש לי ידע אבל לא המון
ולגבי מסגרות יש לי במשפחה ציוד של מסגריה יש לי קצת ניסיון איתו אבל לא הרבה אני יודע ריתוך בסיסי
לרכב ראשון אתה לדעתי לא תרד מ70-85 אלף שח.
תחליט מה אתה רוצה ואם הוא מיועד לתחרויות או לא.
הוא לא יהיה מיועד לתחרויות
למה אני לא ירד מ 70-85 אלף?
ראיתי פה כמה וכמה ברקודות שהבניה שלהם עלתה 30 אלף...
כי אתה לא רוצה ברקודה שהבניה שלה יחסית פשוטה. אתה רוצה דו מושבי (צריך יותר כוח במנוע ואולי גלגלים גדולים יותר) ורוצה 4X4 שמוסיף המון לעלויות.
הברזלים של השלדה זה גרושים, המכלולים וההתאמה הנכונה שלהם זה מה שיקר. אם אתה בונה ללא חיתוכי לייזר, עם ג'אנק שאתה מוצא אז כן זה יהיה זול אבל לא ממש יהיה אמין ואיכותי.
לבנות ברקודה כמו שצריך עם מנוע רציני זה בערך 70 אלף שקל.
לבנות את מה שאתה רוצה כמו שצריך זה משהו כמולפחות 80-90 אלף שקל, לרכב לא לתחרויות (ללא אביזרי בטיחות בתוקף, ללא דרישות לצנרת FIA יעודית, ללא מיכל דלק תקני וכדומה).
לדעתי, תמצא לך רכב תורם כמו סובארו אימפרזה 4X4, פרק ממנו את כל המכלולים כולל צמות חשמל ותתבסס על זה לרכב שלך.
תיקח את כל המתלים של האימפרזה קומפלט (או שתבנה זרועות חדשות עם אותה גאומטריה), נאבות, ציריות, היגוי והכול. זה יכול לדעתי לחסוך לך מלא כסף ולתת לך בדיוק מה שאתה רוצה. בטח אם תבנה את השלדה בצורה קלה.
לגבי דו מושבי: אתה יכול להעיף מבט על ה badland st3 או על הכלים של rorty design. הם כלים דו-מושביים
אתה גם יכול לנסות לעשות הכלאה בין כלוב דו מושבי (או מהתכניות הנ"ל או שתתכנן בעצמך), לביןמתלים של איזה כלי שתבחר. בארץ הכליאו בין רייזר למתלה אחורי של ברקודה והתחרו עם זה (נראה לי שיובל שרון)
אני בונה st3 עם מתלה אחורי של פירנה ומנוע r750. אם אני אסיים אי פעם אני מאמין שהעלות תסתכם באיזור ה 45K. אפשר לעשות פשרות על בולמים וכו' וזה יחסוך כסף, השאלה היא איזה רכב יצא בסוף.
כפי שנכתב, הקפיצה בעלויות היא לא בגלל המעבר לדו מושבי, אלא המעבר להנעה לכל הגלגלים. זה לא רק עוד מכללים, אלא גם בניה שונה של דברים קיימים.
קשה לי לומר לך מה יהיו המחירים, אבל אפשר לבנות זול על בסיס מכונית קיימת עם הנעה לכל הגלגלים שתקנה בכמה אלפי שקלים או ג'יפון מושבת שתקנה בכמה אלפי שקלים יותר. הברזלים זה החלק שלא יקר בכל הבניה הזו.
אסף.
לדעתי הוא צריך לבנות או אולי לקנות את הסובאגי של ברוך טולדנו ולשדרג אותה.
לפי איך שזה נשמע אני חושב שאני פשוט אוותר על הנעה כפולה ואסתפק בהנעה אחורית...
בקרוב אני יזמין את התוכניות של הברקודה ואנסה ליבנות תוכנית לדו מושבית שמבוססת עליה אם אני יצליח אני יעלה לאתר את התוכנית ואשמח לחוות דעת ...
נניח שאני יצליח לימצוא איזה תום קאר או רייזר מושבתים ופשוט אקח להם את כל המערכת הנעה כמו שהיא אתם עדין חושבים שזה ייקר מאוד את הסיפור?
התקציב שאני מעוניין להוציא על הפרוייקט הוא עד 45 אלף שקל כשאני מעוניין ליבנות באגי ברמה גבוהה ולא לעשות פשרות בדברים חשובים כמו מתלים כאשר אם אני יצתרך ליבחור בין חד מושבי והנעה אחורית ברמה גבוהה לבין דו מושבית עם הנעה כפולה אבל ברמה בנונית מינוס אז אני מעדיף את החד מושבית ברמה גבוהה.
לגבי המנוע אני מעוניין במנוע עם לפחות 130 כ"ס ככה שאם אני ימצא איזה רייזר או תום קאר מושבתים המנוע יהיה חייב שדרוג בדמות איזה שבלול השאלה היא אם הווריאטור של המנועים האלה יכול להחזיק הספק כזה?
יש לי תוכניות של הברקודה למכירה. צור קשר בפרטי אם מעניין אותך.
מה אתם חושבים לגבי התקציב שרשמתי בתגובה הקודמת שלי?
קראתי כתבה על איזה פיראנה שנבנתה בארץ שעד סוף הפרויקט שאבה 150 אלף אם זה התקציב הדרוש אז זה קצת בעיה....
זה הכול תלוי ברכיבים אבל 45 אלף שקל נראה לי ריאלי. אולי קצת צפוף אבל ריאלי.
המחיר מאוד תלוי במלאי שיש לך. תעשה הערכה גסה:
1- מנוע: אם אתה מדבר על 130 כ"ס מאופנוע אז תחשוב כמה זה יעלה
2- מתלים: אם אתה מדבר על מתלים טובים אז תבדוק כמה עולים בולמים שזה רוב העלות
3- הנעה: כל הרכיבים של הציריות והכל זה עסק די יקר בעיקר בהספקים המדוברים. תבדוק מחיר
4- חריטות וכו: סתכל על תכניות ותראה מה אתה יכול לעשות בעצמך. אני משער שההבדל בין לחרוט הכל בעצמך לבין לקנות את הדברים האלו מסתכם באיזה 5000 שקל. אני לא באמת זוכר אבל אני כבר שילמתי די הרבה על דברים שנאי לא יודע לעשות בעצמי
תעשה בדיקה רצינית. שלח לאנשים שבנו הודעות פרטיות לגבי העלויות של כל חלק בבאגי. בסופו של דבר לבנות כלוב דו מושהי או חד מושבי זה להוסיף קצת ברזלים. לא שם נמצא ההבדל במחיר
בהצלחה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.