PDA

צפייה בגרסה מלאה : שידרוג מערכת החשמל

drorbo
28-01-12, 00:26
שלום שוב אני עם שאלות אוליי מוזרות אבל זה מה שקורה שמשוטטים ב3 בלילה ברשת.
נתקלתי ב מאמר הבא http://www.retroanaconda.com/landrover/2009/10/installing-defender-td5-gauges-into-a-200tdi300tdi/
(http://www.retroanaconda.com/landrover/2009/10/installing-defender-td5-gauges-into-a-200tdi300tdi/)שמסביר על שדרוג מערכת החשמל של השעונים לפחות לגרסה האלקטרונית של ה TDI ל TD5.
מכיוון שאני צריך לבצעה ניקיון כללי של מערכת החשמל (יותר מידיי קצרים ודברים שלא עובדי או עובדים לא כשהם אמורים)
רציתי לשאול אם משהוא ניסה את זה או יודע אם זה בכלל כדאי?
דרור

Gershon
28-01-12, 08:01
הכל כתוב בצורה נכונה ב link
אבל למה היית צריך את זה?

drorbo
28-01-12, 08:14
אם גם כך אני עושה טיפול יסודי וניקויי למערכת החשמל למה לא לשדרג?

Gershon
28-01-12, 09:04
הכל על זכותך

drorbo
28-01-12, 09:43
לא הבנתי את התגובה.
האם השדרוג בעייתי ?
האם יש צרות עם הצגים הדיגיטליים והצמה של הTD5 או שאין הבדל?
ושאלה אחרונה, איפה משיגים את לוח הפיוזים הפנימי לדיפנדר 110 1997?

shachar
28-01-12, 10:33
את הלוח הפנימי תנסה להשיג אצל אלי שחר

לגבי "השדרוג" מי שמחליף ל כזה של TD5 עושה זאת מסיבות של "יופי"
באופן אישי אני מתקשה להבין זאת

אתה רוצה לשדרג משהו.
תטפל במיתוג מתח ישיר של הפנסים הקדמיים על מנת להוריד עומס מהידית שלא תמיד עומדת בה לאורך זמן.
תבנה מערכת נוספת עם קופסת פיוזים נפרדת שתטפל בכל הצרכנים שאתה מתכוון לחבר לרכב על מנת שלא להעמיס את המערכת המקורית הותיקה.
תוסיף מד חום דיגיטאלי לראש מנוע כדי להיות יוצתר עירני למקרי התחממות (וגם יהיה לך צעצוע נוסף מול העיניים= תוכל לראות את השדרוג)

אמיר ב.א
28-01-12, 12:45
לדעתי השידרוג הזה זה מבחינת "נזם זהב באף חזיר"

לשים מערכת אלקטרונית משוכללת בטרקטור פשוט - גם לא מתאים לקונספט KISS (http://en.wikipedia.org/wiki/KISS_principle),
וגם מכניס הרבה רכיבים חשמליים רגישים שיכולים להתקלקל (כולל עוד צמות , חיבורים וכו')

כמו שנאמר - יש עוד הרבה שיפורים יותר מוצלחים לעשות לפני הפרוייקט המוטל בספק הנ"ל...

drorbo
28-01-12, 19:09
O.K הבנתי.
שעון חום דיגיטלי כבר יש , גם שעון של טמפ' גזי הפלטה שאני מאמין שהותקן ביחד עם הגדלת האינטר קולר .
הסיבה להמרה למערכת דיגיטלית היא רעיון שעלה על העברת רוב השעונים שלא חובה לראות ביום יום (לדוגמה חום מנוע - מכוון לצפצף ב 90 מעלות, מד מהירות- הרכב גם ככה לא עובר את ה100 גם אם הייתי רוצה) ובעזרת חיבור אל חוטי לIPAD לקבל תצוגה של הWAZE הכוללת את מד המהירות על מסך מרכזי במרכז הדשבורד החדש שאני מעצב.
אבל בינתיים אני עדיין עובד על החלק האחורי של הרכב, היום קניתי חתחתי וכופפתי את הפחים לחיפויי כל החלק האחורי .

5547355474

elitkh
28-01-12, 19:18
אם כבר -אני מחפש חשמלאי לניקיון כללי במערכת החשמל שלי-יש המלצות?

gp1
28-01-12, 20:16
O.K הבנתי.
שעון חום דיגיטלי כבר יש , גם שעון של טמפ' גזי הפלטה שאני מאמין שהותקן ביחד עם הגדלת האינטר קולר .
הסיבה להמרה למערכת דיגיטלית היא רעיון שעלה על העברת רוב השעונים שלא חובה לראות ביום יום (לדוגמה חום מנוע - מכוון לצפצף ב 90 מעלות, מד מהירות- הרכב גם ככה לא עובר את ה100 גם אם הייתי רוצה) ובעזרת חיבור אל חוטי לIPAD לקבל תצוגה של הWAZE הכוללת את מד המהירות על מסך מרכזי במרכז הדשבורד החדש שאני מעצב.
אבל בינתיים אני עדיין עובד על החלק האחורי של הרכב, היום קניתי חתחתי וכופפתי את הפחים לחיפויי כל החלק האחורי .

5547355474

הנה !!! יש לך משהו טוב לשפר. אם הדיפנדר שלך לא עובר או מגיע ל-100 , אז תתכוונן על השיפור הזה. דיפנדר נורמאלי אמור לעבור את ה-100 . ולך יש טורבו מוגדל . אז ???

shachar
28-01-12, 22:10
מאיזה איזור אתה?
רמי החשמלאי - כפר מנחם
0522740203

Gershon
29-01-12, 04:27
לגבי "השדרוג"
אני ממליץ לקנות DEFENDER TD5
אז אתה לא צריך לעשות כלום...

ארז
04-02-12, 11:30
אם אתה מאזור המרכז ודרוה יש לך את רמי שהמליצו עליו פה, מרכז וצפונה י חשמלאי מעולה במוסך דרך השטח בשפיים, עוד יותר צפונה יש בחור שעובד בסאסא ועשה פה לכמה בעלי דיפנדר עבודות מעולות, אני לא זוכר את שמו אבל אם זה רלוונטי ,תגיד וננסה...

בכל מקרה מה שכתבו לך פה נכון\ אין לך מה להשקיע כסף או אנרגיה לדש בורד אחר, אם כבר יש לך מוטיבציה לגעת בחשמל זה לנקות ולשדרג את הצמות ולוחות הפיוזים, כמו גם את האורות...

נ.ב אני מקווה שמתחת לאלומניום שמת חומר בידוד, אחרת חוץ מיופי זה לא נותן הרבה...

drorbo
04-02-12, 12:16
כן כן מתחת לאלומיניום שמתי חומר בידוד
ומעליו אני מתכנן שטיחים לנסיעות רגילות ללא ציוד מועמס( זה רכב היום יום שלי)
ניקוי סופי של מערכת החשמל זה השלב הבא אחריי כיסאות אחוריים ( אבל כבר הוצאתי מס׳ ק״ ג של כבלים שלא היו מחוברים לכלום)
עוד שאלה : למישהוא יש שרטוט לאן אמור להיות מחובר שעון הסל״ד במנוע דיזל? התאורה שלו עובדת אבל לא השעון.

drorbo
04-02-12, 12:18
מספר תמונות

Sent from my iPhone using Tapatalk

shachar
04-02-12, 14:38
עוד שאלה : למישהוא יש שרטוט לאן אמור להיות מחובר שעון הסל״ד במנוע דיזל? התאורה שלו עובדת אבל לא השעון.

זה לא מקורי- לחוט שיוצא מהאלטרנטור

גיל בר
05-02-12, 08:21
מאיזה איזור אתה?
רמי החשמלאי - כפר מנחם
0522740203

מצטרף בחום להמלצה!

-->