התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Article: טיול ג'יפים: המסע לארץ הזהר

sos4u
28-01-12, 20:35
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2408-׳”׳ž׳¡׳¢-׳œ׳׳¨׳¥-׳”׳–׳”׳¨

אומי5
28-01-12, 21:06
ג'יפאות אמיתית.מקנה...

omri_t
28-01-12, 21:43
עושה הרבה חשק. כתבה וכתיבה משובחת. טיפ קטן: במקום בו אתם צולחים את הניווט הקשה, שווה להקליט עם GPS, יעזור לבאים אחריכם לנווט מבלי להתברבר יותר מידי ומבלי "לפתוח" דרכים אחרות. כמובן יעזור לכולנו.

אבנר ברוך
28-01-12, 21:52
במילה אחת: מדהים!

erezgur
28-01-12, 21:54
יפה מאד !ארז גור

מירי פוקס
28-01-12, 22:15
מקסים ! הטיול, הכתיבה התמונות !!!

שגיא S
28-01-12, 22:20
יוסי אני יושב פה ומזיל ריר..איזור מדהים ונשמע כמו טיול מדהים.נשמע מעניין טיול מאתגר באיזור הזה. יושב ומצפה לטיולים הבאים שלך.

סוזי המשתוללת
28-01-12, 23:10
אכן מסלול יפהפה עשינו חלק ממנו לפני כחדשיים בכיוון ההפוך (הגענו מערד )וגם אנחנו סיימנו עם אור אחרון את היציאה במעלה עמוס איזור בהחלט שווה טיול

hcohen10
28-01-12, 23:21
אום דראג' היקרה חודשים של אימונים (בצבא) במקום המיוחד והמקסים הזה.מומלץ מאוד להגיע לאיזור שממש משקיף על ים המלח (מעל נחל ערוגות בשעת הזריחה )

shay_love_off_road
29-01-12, 03:06
הלוואי ויכולתי להצתוות לדבר הזה! כל הכבוד!

גניסלב רונן
29-01-12, 17:05
מדהים .בסיבוב הבא אני בפנים .....

sos4u
30-01-12, 19:30
לכל המעוניינים, בשבת ה 4.02.2012 יצא טיול לאיזור המדובר. ניתן להרשם לטיול ב טיולי איתן (http://www.eitan-4x4-trips.co.il/118709/%D7%9E%D7%A1%D7%A2-%D7%9E%D7%A8%D7%AA%D7%A7-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%94%D7%96%D7%95%D7%94%D7%A8)המסלול אתגרי, יפה, והגשמים של הימים האחרונים רק יהפכו אותו למקסים יותר. עדיין ניתן להרשם.

דידו
30-01-12, 19:35
חמודים- הכל נחמד אבל מקומה של ה"כתבה" כנראה בפורום המסחרי ...סחטיין טיולי איתן - אחלה פירסום

moav
02-02-12, 03:24
חמודים- הכל נחמד אבל מקומה של ה"כתבה" כנראה בפורום המסחרי ...סחטיין טיולי איתן - אחלה פירסום
:rolleyes:
ואם לא במדור הפרסומי, אז נשמח אם תשתפו אותנו עם קבצי הניווט של המסלול.

תודה

sos4u
02-02-12, 13:10
לאור הערות הקוראים בכתבה הקודמת, [ המסע המסוכן לאלקוף ] שטענו שהמסלולים מסוכנים, החלטתי שלא לפרסם את קבצי המסלול. מצד שני, פרסמנו נתונים מעל ומעבר , שכל מי שעיניו בראשו, ויכולת ניווט מינימלית בקודקודו, יכול להרכיב מסלול כאוות נפשו ולצאת על אחריותו האישית. מה שאישית, אני ממש לא ממליץ. היכולת לטעות, ולהגיע לאיזורים בעייתיים גבוהה מאד. ההתעקשות לקבל את אותם קבצים רק מוכיחה כי יש מי שלא מסוגל להרכיב מסלול מאוסף הנתונים שכבר הפצנו, ואותם אנשים ראוי שייצאו למסלול מודרך, לפחות פעם אחת. את ההחלטה, אם מקום הכתבה, בפורום המסחרי, או בעמוד השער, [ כפי שיאה לה ..] יקבלו מנהלי האתר המכובד הזה. בשלב הזה, אני לא אפרסם קבצי מסלול. מי שירצה, יעשה זאת ועל אחריותו האישית בלבד.

ronen7k
13-02-12, 15:34
מקור השם "ארץ הזהר" ? אפשר פרטים , מאיפה בא , מי קרא לאזור ככה או שאתם "המצאתם" ? ועדת השמות או כל דבר אחר ....מעניין לדעת ,תודה , רונן

אשר צור
14-02-12, 06:39
אני מאמין ש"ארץ הזוהר" הומצא עקב ריבוי ה "זהרות" באזור רמת המדבר. (הוא ועוד שמות רבים אשר הומצאו בעת האחרונה.)
אם תעיין במפת האזור תמצא מקומות בשם "זהרת אל כולא" זהרת אל משיתי" " זהרת אל מחביה" ועוד.
בפועל המילה "זהרה" הינו שיבוש של המונח "ד'הרה" אשר פירושו בערבית גבעה. "ד'הר" - גב "ד'הרה" - גבעה.
בעבר עבדתי באיזור מדבר יהודה והר חברון הרבה מאוד שנים (בין השנים 1985-2001) ואת השטח באזורים הללו אני מכיר כאת כף ידי.
אני ממליץ ומבקש לנקוט במשנה זהירות כאשר מטיילים באיזור אשר נמצא מערבית לשביל הראשי החוצה את מדבר יהודה.
מנבי מוסא בצפון ועד הר חולד בדרום דרך הנחלים דרגה, תקוע, ערוגות, וחבר, בואכה בריכת צפירה, ובמיוחד באזורים מזרחית לכפרים זעתרה ובני נעים.
בתכלס - הכפר בני נעים החולש על האזור המדובר הינו כפר לא נעים בעליל.
בכפר כמויות נשק שלא היו מביישות נשקיה חטיבתית, מוחזקים על ידי כל בן תשחורת זב חוטם אשר מחכה להזדמנות להוכיח את כישוריו כטרוריסט.
בוואדי אל מעזה וסביבתו חיים בדואים ורועים בני שבט העזאזמה אשר מקורם בנגב, ולכולם בתי קבע בכפר בני נעים.
לכולם טלפון נייד וקשר בלתי אמצעי עם כל מי שמעוניין לקבל מידע על כל קבוצת מטיילים ישראלית המשוטטת באזור.
בעבר הייתי מפנה אותם מהאזור עקב היותו מוגדר כשטח אש.
המרחק לכפר הוא כ - 4 ק"מ על דרכי עפר מהירות היורדות מהכפר דרך מחצבות אבן הנקראות מחצבות א-נג'סה.
עד לאחרונה היה האזור שמור לפקחים ולמטיילים בודדים בלבד.
העלייה בנפח התנועה עשויה להוביל לעליית מוטיבציה חבלנית בקרב נבלות למיניהם.
אני יודע שכל מוביל טיול מעוניין לגלות לחניכיו אזורים חדשים אותם "גילה" בעצמו. בכל מקרה לא מומלץ להתעכב באזור.
הפסקות אוכל לעשות מזרחה יותר, ולהימנע ככל הניתן מעיכובים כתוצאה מתקיעות ותקלות.
נשק חובה. תיאום לא אפשרי מכיוון שמדובר באזור B. אם תיאמתם וקיבלתם אישור כנראה לא דיווחתם נכון, או שהמתאם לא מבין את תפקידו כהלכה.
תיאום במוקד אזרחי, גוש עציון וכו', יכול לשמש ככסת"ח בלבד.
השטח אינו תמים כפי שהוא מצטייר. ראו הוזהרתם! בוקר טוב.

ישראל קרוזר 73
14-02-12, 13:44
חברים- מה שנכתב על ידי אשר בהחלט נכון , האופוריה שניתן לחוש באיזורי ספר המדבר והזהרות יכולה להשתנות בין רגע לאנשים שלא כל כך מכירים את האזור.אזורים אלו משמשים ציידים פלסטינים ובעבר אף שימשו לכל מיני מחבלים שרצו להתאמן במקומות שקטים מבלי שהצבא יפריע להם.מומלץ לתכנן היטב את המסלולים , להעזר באנשים חמושים, סדרי תקשורת לחטמ"ר יהודה , עזרה ראשונה וכו'.

דרור ברלי
14-02-12, 22:01
בואו ונעשה קצת סדר בדברים....

ראשית - שלא יהיו אי הבנות, אשר צור ידידי צודק לגמרי באזהרות שלו.
אבל, וזה אבל גדול שמתייחס לכל דבר שקשור לחיים שלנו בארץ הקטנה, היפה והרעה הזו. "מסוכן" זה תיאור שמגיע לכמעט כל דבר שאנחנו עושים, החל מחציית כביש, דרך השירות הצבאי שרובנו עשה לאו דווקא בג'וב חמים ונוח באיזו קריה אלא דווקא על ג'בלאות בלבנון ותחת כדורים שורקים ועדו מרצונו החופשי, דרך טיפוסים בכל מיני מעלות במסלולי טיול שכולם מכירים ושכולם נחשבים ל"חלק מהקונצנזוס".

טיולים באיזורי יהודה ושומרון אינם טריוויאליים. הם לא בקונצנזוס. מלבד הסוגיה הפוליטית שלא ניגע בה כרגע, ישנו אלמנט של סיכון בטחוני - הטיולים הללו מחייבים היערכות מקדימה שאינה מקלה ראש בפרטים קטנים: תיאומים ואישורים שנדרשים מצה"ל, כלי נשק - ולא אחד או שניים אלה כמה וכמה, כל מי שיש לו נשק מביא אותו, נשק ארוך למי שיש ובמידה ואפשר, קבוצה של כמה וכמה כלי רכב, הרכבים צריכים להיות במצב תקין פיקס (ופיקס = פיקס, לא בערך ולא כמעט!), כל הנהגים/ות צריכים להיות מנוסים ובעלי ידע בניווט, לפחות אחד המשתתפים צריך להיות מיומן בהגשת עזרה ראשונה וכו' וכו'.

אבל בסופו של דבר - כולכם אנשים מבוגרים ובוגרים. כל אחד מכם יודע בדיוק כמה טוב הוא נוהג (או שלא), כמה טוב הוא מנווט (או שלא), עד כמה טוב האוטו שלו (או שלא), ואיזה סיכונים הוא מוכן לקחת (ואיזה לא). כל אחד מאיתנו מספיק אחראי כדי לקבל החלטות בצורה שקולה. מי שהחליט לנסוע למקומות כאלה, מין הראוי שיתכונן כמו שצריך. ואם יש לו ספק, אז אין ספק - שלא ייסע. פשוט מאוד.
כל זה מצוין באותיות קידוש בכל מסלולי הטיול באיזורי איו"ש שפורסמו ועוד יפורסמו בג'יפולוג. בסופו של דבר זו אחריותו הבלעדית של כל אחד שיוצא לטייל שם. ממש כמו שכל מי שמתחיל לטפס במעלה זיק מסתכן במודע ולוקח אחריות על התוצאה.

ואם אתם שואלים אותי? באופן אישי?.... אז ככה:

אני מטייל באיו"ש ללא חשש. אבל אני סבור שטיולים במקומות כאלה, גם כאלה שקראתם עליהם כאן בג'יפולוג, שיש בהם אלמנט של סיכון בטחוני מסוים מצידה של אוכלוסיה מקומית - מארגנים בה"פ, בטלפון, באי-מייל. איך שתרצו, רק לא דרך פורום פומבי שפתוח לכל העולם ובטח לא דרך פייסבוק!!!... (וכן, אני מבין שיש הרבה אנשים בוגרים, מבוגרים ורציניים, שמאז פרוץ הפייסבוק ימ"ש לחיינו, לא מסוגלים לתקוע אפילו נוד קטנטן מבלי לרוץ ולדווח על זה און-ליין לכל העולם ואשתו) אבל ראו הוזהרתם! בחיי - אני לא צוחק. מצידי תקראו לי פרנואיד, אבל רק כשקבוצת מטיילים תילכד ותישחט באחד הנקיקים ע"י מחבלים שימקמו לה מארב אחרי שקיבלו את כל האינפורמציה על מגש מהרשת, תבינו עד כמה אני רציני.

sos4u
22-02-12, 11:05
מקובלת לחלוטין ההערה של אשר, ואני בהחלט מסכים עם כל מילה [ כמעט ], וכמו שכתבתי קצת מעל, זו אחת הסיבות העיקריות שלא פורסם קובץ למסלול.

ומי שהחליט לקחת על אחריותו את פרסום קובץ המסלול תוך הכרות עם כל הסיכונים והבעייתיות של המסלול ומזלזל בסכנות, מהווה בכך אחראי ויישא במלוא האחריות לכל אירוע שלא יקרה בעתיד. לטעמי זו שגיאה חמורה שחושפת את המפרסם, ושבמקרה הטוב יהא רק "מטרה נייחת" לכל עו"ד מתחיל..

סעו בזהירות, וחיזרו בשלום! והקפידו על נסיעה בטוחה !

six-86
03-06-12, 11:23
אכזבה של מסלול
איזה עבירות קשה ואיזה עמיאת !!!!
הבדואים מסתובבים עם סובארו באותם שבילים
היינו בסופ"ש האחרון וממש אכזבה .....
מסלול רגיל עם 0 עבירות .

omri_t
03-06-12, 11:55
אכזבה של מסלול
איזה עבירות קשה ואיזה עמיאת !!!!
הבדואים מסתובבים עם סובארו באותם שבילים
היינו בסופ"ש האחרון וממש אכזבה .....
מסלול רגיל עם 0 עבירות .

המועדון עשה את המסלול בשבת.
טרחו למנוע מחברים "לא מוכרים" לצאת בטוענה של טיול בעבירות קשה.

א. תמיד יכול להיות שלא עשיתם בדיוק את אותו המסלול
ב. כגודל הציפייה גודל האכזבה
ג. סיכוי שעבירות קשה מוגדרת כעניין מעט אינדיבידואלי....

six-86
03-06-12, 21:41
עמרי זה לא היה מכוון אישית נגד מישהו , אלו כללים שנקבעו ביומולדת האחרון של המועדון ותאמין לי שזה רק מניסיון העבר ....
המסלול הוגדר כקשה עפ"י ההגדרה כאן באתר והקבוצה שעשתה אותו בעבר לכן לא היה מקום לנהגים "לא מוכרים" להשתתף בטיול ...
לו ידענו שזה ברמת עבירות 0 תאמין לי שכולם היו משתתפים .... בכל אופן יש מפגש פעם בחודש אתה מוזמן להגיע ולהכיר ותראה שזה אחרת ....

taylorh
19-07-12, 18:24
את השם "ארץ הזוהר " נתתי עת כתבתי את המסלול ומשתי סיבות. 1. כל האזור במפה התוחם את ארץ הזוהר צבוע בצבע זהוב במפה . 2. בשל ריבוי הזהרות במקום.

אזור ארץ הזוהר הוא איזור שלפני פרסומו היה בלתי מוכר לציבור בגיפאים ( פרט למעט משועלי המדבר המסוקסים) ולכן היה מתבקש לתחום

אזור זה ולתת לו שם העומד בפני עצמו. כמו כן ערכתי מיפוי בסיסי של צירי התנועה בארץ הזוהר , כך שגיפאים יוכלו לשלב חלקים ממנו

במסלולים קיימים . כאמור ארץ הזוהר הוא אזור בראשיתי קסום ובו הרבה אטרקציות כגון בורות מים , שרידים , מערות , פלאחים , דרכים יפות.

בשל היותו חוצה ואדיות כגון הסיף , רמת העבירות בחורף עולה. בכללי בעבירות למסלול היא בינונית . כמובן וניתן למצוא בא צירים קשים יותר

כגון מעלה אל בקיע , ואדי אל מעזה לאחר שיטפון , סלעים בואדי פטימה , קשיים בחציית הסיף , חריצים בלתי עבירים בציר אל חידה.

המסלול מומלץ גם לשם רענון מסלולים מוכרים הנעים לרוגום א נקה , אום דארג' וחוצים את מדבר יהודה.

יפה במיוחד בחורף.

למסלול ארץ הזוהר יש 3 גרסאות : ארץ הזוהר צפון , ארץ הזוהר מורחב , ארץ הזוהר אתגרי .

sos4u
03-02-13, 14:44
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151438096948489.507332.61511848 8&type=1

גלריית תמונות מהממת מהשבוע האחרון. שימו לב, שלאחר גשם מאסיבי [ כמו שהיה לאחרונה ] המסלול בחלקו הופך מסוכן עד בלתי עביר. במיוחד במעבר ההכרחי בנחל א-סייף.

sos4u
05-02-13, 00:34
מה קורה כשמגיעים למעבר א-סייף אחרי הגשם ... ממש לא מומלץ

http://youtu.be/Uz3A-w7Fwgo

יורם-דרומי
05-02-13, 21:54
מפחיד!!

-->