צפייה בגרסה מלאה : צמיג BF התפוצץ בנסיעה
אתמול בנסיעה על כביש 6 התפוצץ צמיג אחורי BF MUD מהדגם החדש צמיג בן כשנה עם 30,000 ק"מ רק בנס לא נגמר באסון
אני מקפיד על תחזוקה ועל לחץ אויר נכון האם משהו נתקל בתופעה עם הדגם הנ"ל
רוב מוחלט של התאונות בכביש 6 מתרחשות בגלל פיצוצי צמיגים.
ונכון, היה לך מזל גדול. כי בד"כ פיצוץ של צמיג אחורי במהירות של 120 קמ"ש פלוס מינוס שמקובלת בכביש 6, מוביל להתהפכות....
פשוט מאוד - מהירות הנסיעה גבוהה יחסית, ואם הצמיג לא במצב של 100% (לחץ אויר לא נכון, נזק פנימי בצמיג בגלל נסיעה בלחצי אוויר נמוכים וכו') הוא מתחמם ואז זה יכול לקרות. ללא ספק. גם בצמיג "ממותג" ויקר כמו BF. שים לב - למרות שהצמיג שכשל הוא רק בן שנה, הוותק שלו נכבד.
נסיעה בל.א. נמוך גורמת להתחממות מואצת של הצמיג. ככל שהזמן עובר,
ובכביש 6 ניתן לנסוע במהירות כמעט קבועה, של מעל 100 קמ"ש למשך שעה פלוס, מביאה צמיג עם ל.א . נמוך לטמפ' מפחידות.
שגורמות לפיצוץ
יוסי
אני מקפיד על תחזוקה ועל לחץ אויר נכון האם משהו נתקל בתופעה עם הדגם הנ"ל אם היתה פגיעה בדופן הפנימית שלא ראית גם היא יכולה להשפיע עקב התחממות הצמיג.
לפני שמנחשים - איך נראה הצמיג הקרוע?
היפרדות של הסוליה מהכתפיים (קרע היקפי) או חתך בין הג'נט לסוליה (קרע רדיאלי) ?
אסף.
כרגע נראה שגם וגם אבל משחזור וכן מהמכה שהגומי פגע בכנף וכופף אותה נראה כהיפרדות הסוליה
נסענו בבוץ בלחץ אויר גבוה וכשיצאנו מהשטח בדקתי את הצמיגים בעין, הפיצוץ התרחש לאחר כ 20 דקות של נסיעה
דרך אגב מילה טובה לצוות של כביש 6 שהיגיעו מהר ועזרו לי לסובב את הרכב לכיוון הנסיעה הנכון כי לא היו שוליים
http://cdn.overclock.net/c/c1/c1caebe3_ThisThreadIsWorthlessWithoutPic tures.jpeg
איל
היפרדות של הסוליה מהגוף היא כשל של התחממות - אופייני לעומס יתר למשל.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.