צפייה בגרסה מלאה : למה עייפים מנהיגה?
בזמן האחרון(שנה שנתיים) גיליתי שאני מאוד מתעייף מנהיגה.
אני מנסה להבין למה. כמובן שאני לא מדבר על מצב שאני נוהג כשאני עייף אלא מתעייף במהלך הנהיגה.
הרי אני לא פרד פלינסטון. אני לא משקיע כח פיזי כדי להתקדם.
גם אם נניח שכן, בתור מסגר וחובב ג'יפים אני רגיל לעבודה פיזית מתונה ובדרך כלל לא מתעייף מהעבודה בזמן העבודה אלא לאחר מכן. מה שנקרא עייפות מצטברת. (שאני לא שולל על הסף גם כן).
עלתה במוחי מחשבה שאני מתעייף דווקא מפני החוסר מעש והקלות של הנהיגה. לא באמת מתעייף ממחסור בכוחות אלא משעמום שנהיגה ברכב אוטומט בכבישים מוכרים גורמת. בנסיעה לאילת למשל אני מסוגל לנהוג בלי עצירה אחת. הנסיעה למצפה רמון וממצפה רמין שעשיתי לאחרונה הייתה לי מאוד לא מעייפת כי הייתי קשוב לרכב כל הזמן.
המסקנה שלי היא שאם אני אקנה לי רכב עם גיר ידני אזי למרות שמדובר על יותר "עבודה" בנהיגה, זה יכול פשוט לעורר אותי.
מה דעתכם? יש למישהו ידע בנושא? אני שוקל לקנות רכב קטן וחושב לקנות ידני גם בעיקר הקטע הזה.
תודה
הייתי מתחיל מבדיקה של חדירת גזים ממערכת פליטה לתוך הרכב, לפניי החלפת גיר :p
לא רק חדירת גזים
כיסא לא מתאים (תנוחת ישיבה)
בדיקת ראייה
והתבגרות :)
לנהג מקצועי העברת הילוכים היא טבעית לחלוטין ו"שקופה" מבחינת שמירה על עירנות וכדומה
בדרך כלל עייפות נובעת מקושי ולא מנוחות הדרך להתמודדות של הגוף לקושי היא הירדמות
סופת המדבר
14-02-12, 21:11
גם אני עם אותה תופעה ,
נוסע בממוצע 3 פעמים בשבוע הלוך חזור כל כביש 6 (מאזור גדרה לחיפה\ כרמיאל\ עכו)
ולדעתי זה מעייף כי זה משעמם אתה מכיר את הכביש בעל פה מכיר כל בור \קפיצה
אז כמעט אין לך ''ריגוש'' בכביש וזה משעמם ומעייף
הבעיה גם שהנסיעה הראשונה זה בבוקר חצי שעה שעה אחרי שמתעורר אז הגוף עוד מת לישון
והנסיעה חזור היא אחרי יום עבודה שזה גם מעייף
לדעתי בנסיעות ארוכות לא יעזור גיר רגיל
אני דווקא לא חושב שהעייפות מהנהיגה נוסעת משעמום.
כל בוקר וערב אני נלחם (כמו כולנו) בפקקים, בנהגים חסרי אחריות ובסכנות הכביש ואני מוצא ששעה של לחימת כבישים מעייפת אותי יותר מאוד, ודווקא לא משעממת בכלל (כי אני עסוק בלהתעצבן, בלקלל ובלדמיין מה הייתי עושה להם...).
אני דווקא חושב, שנהיגה היא אחת החוויות שמעמיסות על החושים הכי הרבה ובקצב גבוה.
כתוצאה מכך, המוח עובד לא מעט והתוצאה היה עייפות כמו לאחר מבחן או תרגיל חשיבה ארוך אחר.
השמשוני יחיעם
15-02-12, 12:48
הזיקנה זה דבר אכזרי !!!!!
שמשוני, מאיפה אתה יודע את זה?
סביון
הרכב היומיומי שלי בחצי השנה האחרונה משתייך לאותה עדה מוטורית משוקצת בעיני הקרויה "משפחתומטית" .
כן, הצבע שלו כסוף מטאלי והוא בנאלי ומשעמם וכדי למצוץ ממנו קצב תנועה סביר צריך ללחוץ עליו ולקרוע לו את הנשמה, אבל... ההתנהלות איתו סביב איזור המרכז הפקוק והסתום קלה ונעימה ולא מעצבנת.
פעם בשבוע בערך אני משתמש בג'יפ כדי שלא יתנוון. קשה לקרוא לזה "משעמם", וכל התגובות של הג'יפ (ידני כמובן) הרבה יותר מהירות, מוחשיות וכיפיות ומזכירות לי שבאוטו צריך גם לנהוג ולא רק לתת לו להתגלגל. אבל נהיגה באוטו אמיתי שמגיב בעוצמה, עם גיר ידני, זה אולי כיף, אבל זה בהחלט מעייף ומתיש. החזרה אתמול ממרכז ת"א הביתה לחולון, מרחק של 8 ק"מ בערך, לקחה כמעט שעה והרגשתי שאני יוצא מהכלים מכל עגלוני המשפחתומטיות החולמניים וההססניים שמתקדמים בדילוגים קצרצרים, מעכבים את התנועה ויוצרים את הפקקים יש מאין...
אבל כשאני במשפחתומטית "שלי" מסתבר שאני נוהג ממש כמותם, כמעט אותו דבר - מין התגלגלות ישנונית שכזו. אותו קצב נהיגה שבג'יפ מרגיש לי לגמרי רגיל, טבעי וזורם, הוא "פרוע" וחוליגני בסטנדרטים של משפחתומטיות.
בנהיגה עירונית רכב ידני קטן וזריז יעזור לך להישאר עירני ומפוקס, אבל קצב התנועה האיטי וסגנון הנהיגה החולמני והזחלני של רוב נהגי האוטומטיות יכול גם לעצבן אותך ולהוציא ממך עצבים.
בנסיעות ארוכות מאוד במהירות החוקית בישראל אין שום הבדל - לאט לאט נרדמים בכל אוטו. ידני או אוטומטי, פרייבט מפנק או ג'יפ רועש... תתארגן על מוסיקה אתה אוהב, תעצור להתרעננות בתכיפות גדולה יותר, תעשן סיגריה (זה באמת עוזר, אבל רק לכמה דקות, ולהצית סיגריה בסיגריה זה כבר חולני לגמרי...).
דרור ( " ולהצית סיגריה בסיגריה זה כבר חולני לגמרי...)"שברתי את הראש ממה אני חולה.
הזיקנה היא נהדרת עד שצריכים חיתולים ועד שחתולים מתחילים לעצבן
מעבר לכך כבר נכתב-אנו לא מרגישים את המתח הנבנה בזמו הנהיגה וזה מעייף
יוסי
תודה רבה על התשובות.
אני צריך לנסוע יותר עם גיר רגיל ולראות אם יש לזה השפעה כלשהי, לטובה או רעה.
לא קשור בכלל לגיל מבוגר , ההפך. ככל שאתה צעיר יותר אתה רוצה לישון יותר [הגוף דורש] גם כשנהגתי במרחבי סיני עת הייתי נער- נרדמתי על הכביש בתדירות גבוהה מאד וזה התבטא בעיקר בנסיעת שיירות אבל לא רק ומי שמע על גיר אוטומטי בכלל,נאבקנו עם העברת ההילוכים .למה נרדמים ליד הטלוויזיה? ברכבת? באוטובוס? - מונוטוניות ,חוסר אספקת אדרנלין. אז שרנו וזייפנו בקול רם משירי הגן ועד לשירי התקופה. זה עובד חביבי , רק שלא ירשמו לך דוח על זיוף יתר מעבר למותר בחוק. גם סטירות עצמיות לא מזיקות לפעמים.
לכאורה זה נכון.
מה אנחנו עושים, יושבים ומזיזים את ההגה.
אבל העייפות לדעתי לא נובעת מהפעולה עצמה, אלה בגלל הריכוז והחשיבה התמידית תוך כדי נסיעה.
לא תמיד מודעים לה אבל היא קיימת.
כמה פעמים יוצא לכם להיות בטיול ג'יפים בדרום, בצהוריים ואתה מרגיש כמו חדש.
יצא לדרך, אחרי שעתיים מגיעה הביתה ולא יכול אפילו לפרוק הציוד המינימלי, גמור מעייפות.
בגלל זה אני הפסקתי לנסוע עד לדרום ליום אחד. אם אין לפחות לילה אחד בשטח אני לא יוצא.
מנסיון עם גיר ידני וגיר אטומט אין קשר.
זה בדיוק כמו מבחן בלימודים, 4 שעות אתה יושב וכותב, שותה אוכל.
שורה תחתונה לא עשית כלום, אפילו המיזוג בדיוק למידה.
אבל יוצא מהמבחן גמור, לא מתפקד.
פלג_
המוח הוא צרכן אנרגיה גדול. ברצינות.
חברים... התשובה נמצאת בשאלה המקורית - ש ע מ ו ם!
2 דוגמאות:
1- זוכרים את הפעמים הראשונות שעליתם על הרכב בצד של הנהג? (אני יודע שחלקכם זקנים מדי בשביל זה ... ;)
לא נרדמתם ולא בטיח! הייתם מרוכזים כמו בפעם הראשונה שעשיתם סקס. (וזה מוביל אותי לדוגמה השניה...)
2- זוכרים את הסקס הראשון עם האשה (שתחיה) ? היה להיט? מה קרה עם השנים ?
לכן , לטאה ... כל מה שתה צריך זה לבגוד מידי פעם , תחליף לרכב אחר, יותר צעיר , יותר זקן, עם נוף אחר...
לא נראה לי שגיר ידני ישדרג לך את מצב העירנות... הרי בסופו של דבר תגיע לחמישי ותשייט לך בנעימות וחמימות עד הרמזור הבא
ומה אז? חוצמזה תמיד אתה יכול לעשות כמו הומר סימפסון - להרים את העפעפיים עם גפרורים :)
(נסיתי , אבל לא הצלחתי למצוא את התמונה הזו בגוגל... )
דרור העלתי לי חומר למחשבה מדויקת.
ציטוט של מאמר:
שאלה 1: האם מאמץ שכלי שורף קלוריות? באיזו כמות יחסית למאמץ גופני? האם זה משפיע על גופנו?
תשובה: לגולש היקר שלום. אכן, המוח שורף קלוריות, ובשפע: הוא צורך 75% מהסוכר בדמנו, ו-20% מהחמצן שאנו נושמים - בלי שום פרופורציה לחלקו הצנוע במשקל הגוף הכולל. אבל בכל זאת, לא היינו ממליצים עליו כדרך המלך להרזיה.
הואיל והמוח פועל בלי הפוגה, הוא צורך בהתמדה בערך עשירית קלוריה גדולה בדקה בעת שהוא מפקח על פעולותיו האוטונומיות של הגוף (כלומר, במצב שינה). כשאנו מבצעים מאמץ שכלי, כלשונך - למשל, פותרים תשבץ - צריכת האנרגיה של המוח עולה עד 1.5 קלוריות גדולות בדקה. אבל זה בכל זאת מעט, בהשוואה למאמץ גופני ראוי לשמו: דקה של קיקבוקסינג שורפת 10 קלוריות גדולות.
מעניין
פלג_
עידו לוריה
15-02-12, 16:14
חוצמזה תמיד אתה יכול לעשות כמו הומר סימפסון - להרים את העפעפיים עם גפרורים :)
(נסיתי , אבל לא הצלחתי למצוא את התמונה הזו בגוגל... )
אסור זה חוסם את שדה הריאה :p
עידו
השמשוני יחיעם
15-02-12, 19:02
שמשוני, מאיפה אתה יודע את זה?
סביון
אני מסתכל כאן על החברה,,נראה שהם מתבגרים מהר מידיי,,,,,,או שיעברו לדיפנדר (:
אני מסתכל כאן על החברה,,נראה שהם מתבגרים מהר מידיי,,,,,,או שיעברו לדיפנדר (:
נראה שדיפנדר זה אחלה רכב להרדם
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1310755/Hole--The-driver-bunked-golf-course-night.html
לא נראה לי שיש קשר לגיר.
בזמנו, הייתי חייל בסדיר עם Y10 ידנית, כמה פעמים שנרדמתי על ההגה, מזל שאני עוד יכול לכתוב פה בפורום.....
נהיגה ברכב על כביש היא פעילות יחסית מונוטונית, הגוף לא זז כמעט ולכן להרדם זו כנראה תגובה טבעית....
סער
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.