צפייה בגרסה מלאה : בעיית רעש ב WJ בכניסה למעברי מים - רעיונות?
חברי פורום יקרים
מדובר ב WJ דיזל 2004 סטנדרטי (כרגע).
בכניסה לשלוליות בינוניות (שמכסות לפחות חצי גלגל) במהירות 40-50 קמ"ש ומעלה החל להופיע רעש מאד מוחשי כמו המהום בתדר נמוך (בווווווווו...:-). ביציאה מהשלולית, לאחר מספר שניות הרעש נעלם. לא משפיע על תפקוד או הגוי. שמתי לב שגם בנסיעת רוורס בעומס (נגיד בעליה חולית/בוצית) אותו רעש מופיע.
-כיוונים אפשריים/איפה לחפש יתקבלו בברכה.
ד"א, שבוע הבא יותקן עצמאית קיט 3" של IRO (שסוף סוף נחת בארץ הקודש) כך שכל הבולמים/קפיצים + מבודדי קפיצים יוחלפו כולל בושינגים לזרועות רדיוס קדמיות על הדרך.
-רציתי לדעת אם יש סיכוי שזו בעיית רכיבי מתלה או שאחת הציריות/דיפרנציאל/טרנספר מנסים להעביר לי מסרים...
תודה לעוזרים
אבשלום
בכניסה לשלוליות בינוניות (שמכסות לפחות חצי גלגל) במהירות 40-50 קמ"ש ומעלה החל להופיע רעש מאד מוחשי כמו המהום בתדר נמוך (בווווווווו...:-).
אבשלום,
אני מניח שכל רכב שיעשה את מה שאתה מתאר יחווה את אותה התופעה.. לא בטוח שיש פה בעייה ועוד אתה אומר שזה נעלם אחרי כמה שניות.. אז בכלל.
בכל אופן, תשתדל להמנע מלעשות את מה שאתה עושה, זה אף פעם לא נגמר טוב לאורך זמן..
אשתדל בהחלט אבל. מדובר בשלוליות שכולנו נכנסים אליהם לעיתים בלית ברירה. ובנוסף הרעש מעולם לא הופיע לפני כן (גם לא ברכבים קודמים - יותר 'רכים'). חוץ מזה נסיעת רוורס בעומס (דבר שקורה בכל טיול שטח ) גם מייצרת את אותו רעש. זה נשמע כאילו המכלולים 'מוחים' על משהוא. השאלה איזה מכלול מוחה על מה :)
ושאלה נוספת כדי לא לפתוח נושא חדש:
קבלתי בולמי בילשטיין חדשים שהגיעו עם פרפרית בבושינג התחתון (בולמים קדמיים). מאחר ואני לא זקוק לפרפרית (מרכיב תושבת BPE), אני מעוניין להוציא אותה. מישהוא יודע אם אפשר להוציא את הפרפרית מהבושינג של הבולם בלי להרוס את הבושינג עצמו? זה נראה תקוע בלחץ. או שכבר כדאי לי לחפש בושינג חדש יען כי לא ייצא בטוב..
זה אמור לצאת בלי נזק, אבל בכל מקרה, בושינג שעון חול כזה של SUPERPRO עולה עשרים ומשהו ש"ח. (
באיש שטח למשל: http://www.e-shetach.co.il/pl_product~SPF2178-16B~3~11.htm
תקנה 2 שיהיו לך בכל מקרה, ואם יהיה צורך, תחליף.
איל
עידו לוריה
01-03-12, 14:36
ושאלה נוספת כדי לא לפתוח נושא חדש:
קבלתי בולמי בילשטיין חדשים שהגיעו עם פרפרית בבושינג התחתון (בולמים קדמיים). מאחר ואני לא זקוק לפרפרית (מרכיב תושבת BPE), אני מעוניין להוציא אותה. מישהוא יודע אם אפשר להוציא את הפרפרית מהבושינג של הבולם בלי להרוס את הבושינג עצמו? זה נראה תקוע בלחץ. או שכבר כדאי לי לחפש בושינג חדש יען כי לא ייצא בטוב..
כדי לפני שאתה מוציא אותם בכוח לשים סבון נוזלי , לחבר את הפרפר למלחצים ובסיבוב ומשיכה הוא יוצא די בקלות .
עידו
אין חור באגזוז. הרעש מגיע מכיוון הסרנים, אחד מהם או שניהם - כאמור במעברי מים.
תודה אייל ועידו רעיון טוב - ייעשה. דברתי עם הדר מאספיר-בלישטיין והוא טוען שזה שהפרפרית מולחמת לבושינג. אז בכל מקרה אני רץ לקנות זוג.
אבשלום, אני לא מבין איך אף אחד לא אמר עדיין כלום על זה, אבל בלי קשר לרעש שיש לך, לא נכנסים לשלולית של עומק חצי גלגל במהירות 50 קמ"ש! אתה מסתכן בכ"כ הרבה תרחישים, כמו בור, סלע, כיבוי מנוע בגלל שפריץ לא במקום, לשלולית נכנסים לאט, בזהירות, וככה גם לא תשמע את הרעש שלך...
קובי
איזה דרייבשאפט קדמי יש לך? צלב או CV
יוני - CV מקורי
קובי- נוסע בשיא הזהירות והאחריות - זה לא העניין. הרעש מגיע בנסיעה שכולנו מבצעים בימים גשומים במיוחד. למשל שדרות רוקח או דרך נמיר (בת"א) עם שלוליות בצידי הכביש האוטו יטבול אפילו בעומק שליש גלגל וישמיע המהום לא נעים שייעלם לאחר מספר שניות ארוכות. התחושה שלי שזה פחות עניין המים כשלעצמם ויותר העומס הפתאומי שנוצר מהתנגדות המים (או הבוץ בשטח)
אצלי הרכב מוגבה ב4.5", 20000 ק"מ עם הCV תמיד היה את הרעש שאתה מדבר עליו ברברס, לפני כחודש הוחלף בצלבים ונעלם הרעש.
לדעתי זה הכיוון, ובכל מקרה אחרי ההגבהה תצטרך להחליפו
יוני
יוני - נשמע מאד הגיוני. הדריישפט הקדמי הוא הבא בתור לכשיתפנה תקציב.
ברוורס רגיל הוא לא עושה רעש. רק בעומס (לחיצה חזקה או עליה ברוורס) - תואם למה שהיה לך?
נמרוד - מערד
03-03-12, 10:40
אני עם יוני
גם לי זה היה עד שהתפרק הדרישפט, שים לב לגרמושקה אם קרועה נכנס בוץ וגורם לרעש של מקסר.
נמרוד
בדיוק מה שהיה אצלי עד שהתפרק והוחלף
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.