צפייה בגרסה מלאה : שאלה בקשר ליחסי העברה, והשוני בין רכבים שונים.
שלום לכולם...יש משהו שאני לא מבין ואשמח אם תסגרו לי את הפינה כמו שנאמר.
למה ברכב כמו הסמוראי לדוגמא, כל מי שמגדיל צמיגים, וגם מי שלא. מרכיב קיט יחסי העברה בטרנספר 4.16
ואילו ברכבים כמו סופה וסיג'יי, שאנשים שם מרכיבים במקום 235.75.15 צמיגי 33\31 אינץ', הם לא שמים בכלל יחסי העברה בטרנספר.
ולרוב "מסתפקים" ביחסי העברה בדיפרנציאל של 4.10
העליה בין 205.70.15 ל235 בסמוראי, שקולה לעליה מ29" ל31-33" בסופה.
האם זה נטו בגלל שיחסי העברה לטרנספר של סופה עולה 1000 דולר ולסמוראי 450?
או שיש עוד סיבות?
ובנוסף, סופה עם יחסי העברה רגילים/4.10, עם צמיגי 33 - איך הLOW מתפקד? הוא לא מהיר יחסית?
בסמוראי ה LOW "לא מספיק נמוך" כבר במקור, וכאשר עולים במידת הצמיג זה כבר נהייה ממש קריטי והרכב "רץ" כשלא צריך.
בנוסף, העדר הכוח בסמוראי מאוד מורגש (עגלה) ומצריך פיצוי בדמות ייחס העברה שיספק את הכוח במקומות שצריך.
לסמוראי קשה \ אין להשיג ייחסי העברה לסרן ולכן עושים בטרנספר שינוי.
בסופה הסיפור שונה, הLOW של הסופה במקור נמוך גם עם צמיגים 31
והמנוע, נו... זה ידוע שכוח לא חסר לבהמה הזו.
כך שהג'יפאי הממוצע יהיה מאוד מרוצה מהמצב.
לועסי הסלעים יעלו ל 33 ואז באמת ידרש לרדת ל 4.1 בסרנים.
הפיצוי בסרן פותר גם את הבעיה בנסיעה רגילה- HIGHT שנפגעת כמובן מהעלייה במידת הצמיג.
נסיעה על ייחס העברה מקורי עם צמיג 33 אפשרית, נסתי ככה קצת, אבל זה בהחלט מורגש גם בכביש כשההילוך החמישי
משמש לירידות בלבד ובשטח הLOW קצת "רץ".
ברור שהעלויות כן משמעותיות למשתמש.
אבל הרכבים הללו לא דומים בכוח המנוע כך שסמוראי שירד בייחס ההעברה ב HIGHT ירגיש לא נעים בנסיעה בכביש.
בעוד שסופה פחות רגישה לזה.
אני זוכר שבסמוראי שלי היה 4.16 ו 215, בכביש הוא המנוע היה בוכה ב 90 ונוסע בסל"ד גבוהה, וברגע שהיינו מגיעים להעליה, הוא פשוט לא סחב.
בסמוראי ה LOW "לא מספיק נמוך" כבר במקור, וכאשר עולים במידת הצמיג זה כבר נהייה ממש קריטי והרכב "רץ"- לא מסכים, במידת צמיג מקורית ובייעוד שהרכב תוכנן אליו היחס העברה עושה את העבודה. ברגע שמשנים את הייעוד של הרכב ואת המכלולים שלו אז יש צורך בשינוי גם ביחסי העברה
בנוסף, העדר הכוח בסמוראי מאוד מורגש (עגלה) ומצריך פיצוי בדמות ייחס העברה שיספק את הכוח במקומות שצריך. שום יחס העברה לא משנה את המהות של הסמוראי (מכונת כביסה)
לסמוראי קשה \ אין להשיג ייחסי העברה לסרן ולכן עושים בטרנספר שינוי - לא נכון, יש יחסי העברה לסרנים והם זמינים בדיוק כמו קיט לטרנספר. שתי הבעיות הן שהתקנת יחסי העברה מחלישה את הקורונה פיניון וגם היחס יחסית קיצוני (4.56 אם אני זוכר נכון) ומיועד לזוחלי סלעים בלבד. יש אפשרות להתקין בסמוראי יחס 3.9 במקום ה-3.73 הנפוץ אם תמצא זוג דיפ' של מודל מוקדם. דגמי ה-1000 סמ"ק הגיעו דרך אגב אם יחס 4.1
בסופה הסיפור שונה, הLOW של הסופה במקור נמוך גם עם צמיגים 31
והמנוע, נו... זה ידוע שכוח לא חסר לבהמה הזו.
כך שהג'יפאי הממוצע יהיה מאוד מרוצה מהמצב.
לועסי הסלעים יעלו ל 33 ואז באמת ידרש לרדת ל 4.1 בסרנים.
הפיצוי בסרן פותר גם את הבעיה בנסיעה רגילה- HIGHT שנפגעת כמובן מהעלייה במידת הצמיג.
נסיעה על ייחס העברה מקורי עם צמיג 33 אפשרית, נסתי ככה קצת, אבל זה בהחלט מורגש גם בכביש כשההילוך החמישי
משמש לירידות בלבד ובשטח הLOW קצת "רץ".
ברור שהעלויות כן משמעותיות למשתמש.
אבל הרכבים הללו לא דומים בכוח המנוע כך שסמוראי שירד בייחס ההעברה ב HIGHT ירגיש לא נעים בנסיעה בכביש.
בעוד שסופה פחות רגישה לזה.
אני זוכר שבסמוראי שלי היה 4.16 ו 215, בכביש הוא המנוע היה בוכה ב 90 ונוסע בסל"ד גבוהה, וברגע שהיינו מגיעים להעליה, הוא פשוט לא סחב.
...
GodsFather
06-03-12, 08:45
זמינות ונגישות לחלקים.
קלות העבודה ואופי התקנת השיפורים.
עלויות השיפורים.
בתכלס, הכי נכון זה לחזק בסרן קודם ורק אח"כ בטרנספר. אבל כמו שצחי אמר - זה מחליש את הקורונה פיניון והיחסים הקיימים בשוק הם מאד קיצוניים ולמעשה השיפור לא משיג את המטרה שלו במאה אחוז, לפחות לא אצל הזחלנים (יש שמתקינים גם של ויטרה ושם זה 5.12 )
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.