צפייה בגרסה מלאה : שאלה על UPS של מחשב ביתי האם יכול להפוך גם למטען וגם ממיר?
סופת המדבר
03-03-12, 17:34
חבר הביא לי UPS של מחשב ביתי לאחר שהוא קנה לו מצבר חדש ליפני שנה וכבר הוא נגמר אז הוא החליף את כל המכשיר
המכשיר עצמו עובד ותקין, הוא יודע שאני מתעסק בגיפים ולכן הציע לי לקחת אותו ולחבר לו 12V מהגיפ ואז יהיה לי 1.5A 220 (כמובן חלש אבל עדין נחמד)
בבדיקה שעשיתי חיברתי לו 12 V החלפתי את היציאות לשקע ביתי ויש לי 220
אבל השאלה אם אני יכול להרוויח מזה גם מטען למצבר? כי כמובן שהמכשיר עומד מחובר בבית אז מחובר אליו מצבר 12V 4.5A
אבל אני לא יודע אם בזמן המתנה שנכנס אליו חשמל מהבית הוא על הדרך גם מטעין את המצבר?
ועוד שאלה אם הUPS יכול לתת (בג'יפ) 220 כל עוד הוא מקבל 12V או שיש לו איזה זמן מוגבל כדי שלא יגמור את המצבר המקורי?
ואם עם מצבר של 70 אמפר הוא יכול לעבוד בוא נגיד כמה שעות?
בבדיקה שעשיתי עכשיו עם אוומטר חיברתי (גישרתי) אותו בין ה+ שיוצא מהמצבר לבין החוט שאמור לקבל את ה+
וכשיש חשמל 220 בכניסה הוא מראה לי 0.25A
אם תחבר את הUPS כך שהמצבר של הג'יפ יהיה מחובר במקום המצבר המקורי של ה UPS
תוכל גם לקבל שקע 220V ביציאה של ה UPS
ותוכל גם להטעין את המצבר של הג'יפ ע"י חיבור ה UPS מכניסת החשמל הביתית המקורית.
שים לב! המכשיר אינו כולל מפסק הגנה מהתחשמלות ולא נולד להיות בסביבה של ג'יפ.
עשה זאת בחוכמה שלא תמצא את הרכב חלילה נשרף או גרוע מכך מישהו יתחשמל!!
סופת המדבר
03-03-12, 19:22
אם תחבר את הUPS כך שהמצבר של הג'יפ יהיה מחובר במקום המצבר המקורי של ה UPS
תוכל גם לקבל שקע 220V ביציאה של ה UPS
ותוכל גם להטעין את המצבר של הג'יפ ע"י חיבור ה UPS מכניסת החשמל הביתית המקורית.
שים לב! המכשיר אינו כולל מפסק הגנה מהתחשמלות ולא נולד להיות בסביבה של ג'יפ.
עשה זאת בחוכמה שלא תמצא את הרכב חלילה נשרף או גרוע מכך מישהו יתחשמל!
לזה בידיוק התכוונתי
יש איזה פיוז או משהו שאני יכול לשים כדי למנוע התחשמלות? (למרות שאני ישתמש בUPS לעיתים נדירות)
אתה זה שצריך לשים את הפיוזים - גם על הצד של ה220 , וגם על הצד של ה12,
שים לב שזה לא מחליף מפסק פחת שיש לך בבית ,
מישהו יכול להתחשמל למוות , הפיוז לא בהכרח ישרף מזה! (או שיכול להשרף מאוחר מידי)
כמו שנאמר , אתה יכול להשתמש בUPS בג'יפ , בתור מקור ל220 , בזמן שמחובר למצבר של הרכב,
אתה יכול להשתמש בו כמטען למצבר של הרכב , בזמן שמחובר לחשמל מהבית ,
אבל האחריות שלך אם מישהו יתחשמל מזה - או אם יגרם נזק למערכת חשמל של הרכב,
אם אתה לא סגור על עצמך , עדיף שתביא מישהו שיותר מתמצא...(בחשמל 220 וולט לא משחקים)
סופת המדבר
04-03-12, 08:18
אני מבין בחשמל גם ביתי
אבל מעניין לדעת איזו הגנה יש אם בכלל יש בממיר מתח יעודי
עשיתי דבר כזה בעבר
בתור ממיר מתח עובד מעולה ואפילו ניתן לחבר עליו (מן הסתם) ציוד אלקטרוני שלא כמו בחלק מהממירים שבהם הגל הוא לא סינוס טהור או אפילו גל ריבועי והם עלולים לגרום נזק לאלקטרוניקה. החיסרון שהוא לא "יודע" לעבוד בעומס מירבי לאורך זמן (כמה שעות)שכן היעוד שלו הוא לא לעבוד זמן ארוך. בנוסף לא תמיד הוא משאיר מתח מספיק להתנעת הרכב.
בתור מטען מצברים הוא יכול לעשות את העבודה, אבל:
1. אם המצבר ריק הוא לא מסוגל להטעין אותו וכנראה שהזרם גבוה מידי וההגנה שלו מנתקת אותו.
2. כאשר הוא במצב טעינה אסור לגעת בקטבים של 12V הם מחשמלים (מניסיון). זה אמנם לא חזק כמו 220V אבל לא רחוק ממנו.
סופת המדבר
05-03-12, 16:26
את סעיף מס 2 כבר הרגשתי
ואני מאמין שמן הסתם הוא מפסיק את הטעינה אם המצבר מלא נכון?
כמובן שמדובר על מצבר אחרי נסיעה ולא מצבר מת
אני לא יודע אם הוא מפסיק כאשר אבל אני אספר לך מה הניסיון שלי כשמדובר בטעינה ותעשה את השיקולים שלך.
לסבא שלי יש טרקטור שהוא מניע אותו פעם בחודש והמצבר שלו כבר מזמן לא "יודע" להחזיק זרם יותר מיום.
מה שעשיתי, חיברתי לו UPS באופן קבוע למצבר (הוא אפילו לא מוריד אותו מהטרקטור כשהוא נוסע) והסידור הזה מחזיק כבר חצי שנה.
כמו שכבר אמרתי הוא לא יודע להטעין מצבר ריק.
שמע, אם אתה רוצה להשתמש בו שיהיה מחובר באופן קבוע לדעתי הכי טוב ובטוח לקנות מטען מצברים שמונע טעינת יתר אני חושב שזה עולה פחות ממצבר...
בהצלחה
שאלה באותו עניין:
איפה אפשר לקנות את הבטריה הפנימית של ה UPS?
זה משתלם?
בחנויות טמבור - 45-60 ש"ח
האם מישהו בדק את הגל במוצא? (220V)?
האם זה סינוס טהור או מרובע?
אם טהור, זה נשמע כמו פיתרון מושלם לממיר מתח...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.