צפייה בגרסה מלאה : WJ לא אוהב לעבוד עם גז
נמרוד - מערד
11-03-12, 13:11
לכל אוהבי הגז
כולל אותי, כבר לא, המנוע התחיל לדפוק פתחתי את המנוע וחושך בעניים, בוכנות 2 ו4 פני הבוכנות נשברו בקצוות, הראשים שחוקים באזור סגירת השסתומים נוצרה מדרגה, המובילים של השסתומים שחוקים ושסתומי היניקה נראים כסכיני גילוח. נסעתי על גז 70,000 ק"מ לא יאמן איזה נזק.
נמרוד
תנחומי...
אבל האמת...
70,000 ק"מ
5 ק"מ לליטר
14.000 ליטר
אם זה 3-4 ש"ח הפרש משוקלל בין בנזין לגז
זה נותן 42,000 - 56,000 ש"ח חיסכון.
כמה עלתה ההתקנה + תיקון אחרי השבר?
בסיכום כללי, היה שווה? מעבר לזמן ולכאב לב... אני לא בטוח שלא...
איל
נמרוד - מערד
11-03-12, 13:38
איל
את המערכת העברתי מה ZJ עלה 2000 ש"ח מנוע חדש בסביבת ה20,000 לא שווה את כאב הראש הזה.
נמרוד
איזה באסה.
תיכף מישהו יכתוב שההתקנה לא הייתה טובה, אז אל תכעס..
דיברת אם המתקין שלך, הוא לוקח אחריות?
צר לי לשמוע נמרוד.
נראה כמה זמן יחזיק ה 6 צילינדר שלי....אבל לומר את האמת בלי הגז אין סיכוי שהייתי מזוגל להחזיק את הרכב שלי.
וואייי וואיי לאיזה סרטים הכנסת אותי אני ממש ליפני התקנה:confused:
אתה רוצה תרגום לסרט של נמרוד.
נכון שיש רכבים בכל העולם שנוסעים על גז. אבל! גם הרכבים וגם הגז כנראה שונים ממה שמוכרים לנו.
לפי החברה שבדקו ופסלו את הראשים, הנזק של נמרוד הוא דוגמה מתוך רבות לרכבים שנסעו על גז. הם גם הוסיפו שהמנועים מהדגם הזה מאוד עמידים בדרך כלל ושוב למעט אלו שנסעו על גז ולכולם היה נזק טוטלי בשסתומי יניקה.
נמרוד - מערד
11-03-12, 17:07
דני היי
אני האחראי שהיה לי גז ברכב ולא המתקין, הרכב עבד כמו שעון שווצרי, עד שהלך המחשב בגלל מים שחדרו פנימה, אני נוסע בלי גז כבר כמעט שנה הנזק כבר נגרם למנוע.
אורי
צפה פגיעה
טלטולי
אם היכולת הכלכלית שלך טובה סע על בנזין בלבד.
נמרוד
אין קשר ליכולת כלכלית
אני מעדיף לשלם בתשלומים בשוטף בצורת דלק מאשר כל כמה זמן להחליף מנוע :)
נמרוד - מערד
11-03-12, 19:04
יוני
אני חושב שהיכולת הכלכלית כן קובעת, מי שקשה לו עם הדלק ישים גז ויקווה לטוב.
נמרוד
יוני
אני חושב שהיכולת הכלכלית כן קובעת, מי שקשה לו עם הדלק ישים גז ויקווה לטוב.
נמרוד
סליחה על ההשוואה אבל מי שקשה לו עים החמס ישים כיפת ברזל ויקווה לטוב!!!!!!!!!
נמרוד....אני מקוה שלא...בכל מקרה אתה מגיע למפגש? ממה שאני מבין זה כנראה יהיה בחצר האחורית אצלך...
נמרוד - מערד
13-03-12, 00:52
ORI
בשביל להגיע למפגש צריך לסיים עם המנוע, אני ממתין לחלקים מחו"ל כשיגיעו נרכיב.
נמרוד
נכון שיש רכבים בכל העולם שנוסעים על גז. אבל! גם הרכבים וגם הגז כנראה שונים ממה שמוכרים לנו.
לפי החברה שבדקו ופסלו את הראשים, הנזק של נמרוד הוא דוגמה מתוך רבות לרכבים שנסעו על גז. הם גם הוסיפו שהמנועים מהדגם הזה מאוד עמידים בדרך כלל ושוב למעט אלו שנסעו על גז ולכולם היה נזק טוטלי בשסתומי יניקה.
למרות שגם אני לא מחסידי הגז נראה לי שאתה צודק . אבל הייתי מושך לכיוון הגז האם הגז נקנה תמיד בתחנות מורשות כלומר של חברה רצינית או מתדלק פרטי כזה
או אחר כי יתכן שהרכב לא נסע על גז אוטומוטיבי
נמרוד - מערד
14-03-12, 18:17
צביקה
הגז מולא תמיד בתחנות מורשות בלבד.
נמרוד
נמרוד - מערד
16-03-12, 11:29
צילמתי תמונות של הנזק בבוכנות, ובתושבת השסתום יש מדרגה מסומנת בחץ
נמרוד
boaz avrahami
17-03-12, 08:29
תנחומי נמרוד.
עם שבר כזה בבוכנה, הצילינדר לא נשרט אפילו?
מה זה מנוע חדש? 0 קילומטר או מפרוק? המחיר לפרוק מצלצל גבוה מאוד. כמה קילומטר עבר המנוע הנוכחי לפני הרכבת הגז? יש משמנת? ואם לא בכמה היא היתה דוחה את הנזק? מה עלות משמנת/שמן לסה"כ קילומטרג'? נימרוד יש פה אחלה היזדמנות לעשות חשבון כלכלי מקיף שחלקו כבר נעשה בפוסט השני
נמרוד - מערד
17-03-12, 10:42
בועז
הבוכנות שנשברו לא פגעו בצילינדרים הם חלקים כמו חדשים.
מלכי,
קצת מחירים, מנוע מפירוק נע בין 14 ל 15 אלף על זה תוסיף עבודה, כל מוסך והמחירים שלו.
מנוע חדש מושלם מעל 25000 ש"ח.
short block זה מנוע חדש, ללא ראשים משאבת מים וטיימינג.
short block מחירו נע בין 9000 ל 12000 ש"ח, על זה תוסיף (לפי המחירים בארץ) טיימינג 1800ש"ח משאבת מים 450 ש"ח בנוסף פילטר שמן, רצועת מנוע, פלגים, שמן נוזל קירור, ולא לשכוח בדיקת לחץ והשחזת שסתומים שזה לבד נע בסביבות 1500ש"ח ועבודה, מכן תבין שזה המחיר ולא הגזמתי.
בנוגע לגז, המערכת הורכבה אחרי מאה אלף ק"מ - נסעתי עם גז בערך שבעים אלף, אין לי משמנת יכל להיות שזה היה דוחה את הנזק.
נמרוד
,
בועז
הבוכנות שנשברו לא פגעו בצילינדרים הם חלקים כמו חדשים.
מלכי,
קצת מחירים, מנוע מפירוק נע בין 14 ל 15 אלף על זה תוסיף עבודה, כל מוסך והמחירים שלו.
מנוע חדש מושלם מעל 25000 ש"ח.
short block זה מנוע חדש, ללא ראשים משאבת מים וטיימינג.
short block מחירו נע בין 9000 ל 12000 ש"ח, על זה תוסיף (לפי המחירים בארץ) טיימינג 1800ש"ח משאבת מים 450 ש"ח בנוסף פילטר שמן, רצועת מנוע, פלגים, שמן נוזל קירור, ולא לשכוח בדיקת לחץ והשחזת שסתומים שזה לבד נע בסביבות 1500ש"ח ועבודה, מכן תבין שזה המחיר ולא הגזמתי.
בנוגע לגז, המערכת הורכבה אחרי מאה אלף ק"מ - נסעתי עם גז בערך שבעים אלף, אין לי משמנת יכל להיות שזה היה דוחה את הנזק.
נמרוד
,
או מונע אותו...
אם ידוע שצריך משמנת, מסיבות שונות, לינסוע 70 אלף קמ' בלי משמנת, זה די הישג, לא?
תנסה להריץ 70 אלף קמ' עם לחץ שמן נמוך, במנוע רגיל - אני בטוח שיהיו נזקים.
בקיצור, לדעתי, המקרה הפרטי שלך, גם אם כואב ולא סימפטי, לא מראה על משהו מייצג.
הרכבת מערכת, שכחדשה (אני מתאר, לא ציינת) הותאמה למנוע אחר (ופחות רגיש, בפוטנציה), על מנוע מודרני ומתוחכם, ללא אמצעי זהירות (שימון ומי יודע מה עוד אפשר היה להרכיב/להתאים) ונסעת במשך 70 אלף קמ', בטח גם בתנאי חום ועומס בטיולים...
אני לא הייתי ממהר לקבוע מסמרות לגבי חיבתו של מנוע מהסוג הזה לגז...
לדעתי, כמובן.
נמרוד - מערד
17-03-12, 19:41
bernard
נושא יעילות המשמנת שנוי במחלוקת, יש מנועים שנוסעים שנים על גז ללא משמנת, יש מנועים שהמשמנת לא עזרה להם, אין סוף לויכוח הזה.
נמרוד
bernard
נושא יעילות המשמנת שנוי במחלוקת, יש מנועים שנוסעים שנים על גז ללא משמנת, יש מנועים שהמשמנת לא עזרה להם, אין סוף לויכוח הזה.
נמרוד
ברור.
כמו כל דיעה/עובדה שעולה כאן ובמקומות אחרים.
ובכל זאת.
אם ידוע שמנוע מסויים (דגם) הוא מתוחכם ורגיש, הייתי נוקט באמצעי זהירות, גם כאלה ששנויים במחלוקת, במסגרת "לא יזיק".
ואם כבר מדברים על מנועים כאלה ואחרים רגישים יותר/פחות, אני מכיר לפחות שני דיסקברי בנזין שמרוצים עד הגג מהגז שמותקן בהם (כולל משמנת) ואתה לא יכול להאשים את מנועי הבנזין (כל אלומיניום) של לנד רובר באמינות יתרה - ובכל זאת...
ויש לי שכן, שמוכן לקחת איתו את המנוע של היונדאי אלנטרה שלו, הממונעת גז, לכל רכב שיקנה.
עניין של מזל, אני משער.
ידוע שטמפ' העבודה של הגז גבוהה יותר.
ידוע שיש נושא של מובילי שסתומים והחומר ממנו עשויים השסתומים.
ידוע שיש נושא של "שימון" תאי הבעירה.
ידוע.
אני, אם הייתי מתקין מערכת גז, הייתי מטפל/לוקח בחשבון את הנושאים האלה - אני לא, בגלל שמעצבנת אותי מאוד הסחטנות של המדינה. בהתחלה מעודדים גז, לטובת החיסכון וזיהום האויר ומיד אח"כ מטילים קנסות/אגרות ומיסים על הגז.
ממש כמו סוחר סמים, בהתחלה נותן דוגמיות חינם והנחות אבל אחרי שאתה מתמכר... פתאום זיהום האויר לא כ"כ חשוב - יש עוד מסחטה.
והקישקוש הזה של החניונים...
ועדיין - 70 אלף קמ' זה יפה מאוד וחיסכון ניכר.
אם הבלוק/צילינדרים לא נפגעו, למה לא להחליף ראשים (לכאלה שטופלו לגז ואם כבר, גם לכוח)?
נמרוד - מערד
17-03-12, 20:41
ברנרד
מסכים עם הטענות שלך, אני כבר לא אשים גז.
חוץ מזה הבכנות נפגעו וראשים מותאמי גז לא יודע אם קיים למנוע הזה, למה לשפץ אם אפשר לשים מנוע דנדש מהארגז, סתם בשביל הפינוק.
נמרוד
ברנרד
מסכים עם הטענות שלך, אני כבר לא אשים גז.
חוץ מזה הבכנות נפגעו וראשים מותאמי גז לא יודע אם קיים למנוע הזה, למה לשפץ אם אפשר לשים מנוע דנדש מהארגז, סתם בשביל הפינוק.
נמרוד
לא תשמע אותי מתווכח על זה.
הלואי עלי...
שיהיה בהצלחה.
ומשהו שאני לא מבין.
ראיתי את המחירים שציינת ואת אלה שציין משה, מהשירשור של הניסן פטרול.
למה ההבדלים האלה במחיר המנועים?
נמרוד - מערד
17-03-12, 22:47
בנרד
שלחת אותי לרעות בשדות זרים (ניסן) אני מרחם עליהם איזה מחירים, יפן מה לעשות, מנוע כמו שלי חדש בחו"ל עולה 2800 דולר עד לבית כפול2.
נמרוד
נמרוד - מערד
21-03-12, 21:35
זהו, המנוע הורכב ונישתל.
boaz avrahami
21-03-12, 22:14
כמה זמן לקח לך להביא אותו והאם הרכבת בעצמך?
מה עשית לראשי מנוע?
נראה שהיתה לא מעט עבודת הרכבה...
boaz avrahami
21-03-12, 22:14
ובעצם העיקר שכחתי... תתחדש ומזל טוב!
נמרוד - מערד
22-03-12, 07:37
בועז תודה
המנוע נקנה מיבואן מקומי, הראשים היו לי ממנוע שהיה במחסן, לחלקים מחו"ל לקח שבועים להגיע, את עבודת ההרכבה עשה מכונאי במוסך, את החישמול אני.
נמרוד
נמרוד סחתיין. תתחדש.
אם אפשר לשאול, כמה יצא הנזק לכל הבלאגן הזה?
ומה זה הצינור הכתום שמתחבר שם??
איל
יריב קלר ברוך
22-03-12, 08:03
תתחדש ותהנה
נמרוד - מערד
22-03-12, 08:40
יריב ואיל תודה
איל כל החלקים כולל תושבות מנוע פוליאוריטן, מים שמן וכל הפיצ'פקס מסביב 13555, לא כולל עבודה.
הצינור הכתום, נשמי הראשים לפילטר.
נמרוד
יפה מאוד נמרוד..
נראה טוב מכאן.. הנעת את המנוע כבר?
נמרוד - מערד
22-03-12, 11:06
דני
מזה התניע? זה נוסע כבר.
וואלה! איזה כייף...לך!
סופרצ'ארג' על הדרך????
נמרוד - מערד
22-03-12, 16:49
אורי תודה
ברנרד נו באמת שוטרים רואים דברים כאלו, מכיר את ה4.7HP המנוע כבר פתוח לא?
נמרוד
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.