צפייה בגרסה מלאה : ענייני פנאומטיקה - וסת/מגביל לחץ
אני מחפש רכיב (פשוט - אין צורך ביכולת כוונון או שליטה) להפחתת לחץ אוויר מסד"ג של 250 אטמ' ל 5-10 אטמ'.
איפה מוצאים חיה כזאת?
לאיזו מטרה ?
שסתום פריקה פשוט עולה 20 ש"ח בערך בחנויות לציוד פניאומטי (ע"ע טכנו צינור בפורום המפרסמים).
שסתום פריקה יודע "לקבל" 250 אטמ' בכניסה ו"להוציא" 5- 10 אטמ' ביציאה?
בשיחה עם טכנו-צינור, הציעו לי וסת מתכוונן ב-500 ש"ח - גם יקר וגם overkill לצרכים שלי.
מה הצרכים? יש לי מקור זול יחסית למיכלי אוויר/CO2 דחוס ב250 אטמ' (לא מיכלי צלילה) וההמשך די ברור...
שסתום פריקה יודע "לקבל" 250 אטמ' בכניסה ו"להוציא" 5- 10 אטמ' ביציאה?
לא, הוא בסה"כ משחרר לחץ עודף (כלומר ירוקן לך את המיכל).
אני לא יודע מה מקור ה CO2 שלך אבל אני פעם חשבתי על מיכל תעשייתי והנה מה שקיד כתב לי:
ומה הלחץ בבלוני CO2 של רתכות או פאבים למשל - זה חלופה זולה וזמינה בהרבה לא ?
אכן החלופה זולה, ומיכל תעשייתי של CO2 דחוס ללחץ של 200 אטמ'. אבל יש הבדל אחד גדול: מיכלי תעשייה אינם צריכים לעמוד בעומסים מכניים חיצוניים. מיכלי תעשיה מאוחסנים בצורה סטטית, ואינם חשופים למכות, טילטולים, חום, קורוזיה וכו'.
מיכלי צלילה / כיבוי אש, חשופים לתנאים פיסיים קיצוניים, למשל מים מלוחים, חום רב, חבלות מכניות וכדומה. תוסיף לנאמר לעיל את העובדה שמיכלי צלילה / כיבוי אש, רתומים מאחורי גבו של בן אנוש. מן הסתם דרישת הבטיחות לכשל של מיכל כזה היא אלפי מונים יותר, מאשר מיכל העומד, כאשר הוא קשור לקיר של מיפעל. אתה מבין שיש פער עצום באכות הייצור ובמקדמי הבטיחות.
מכאן כבר תחשוב לבד, מהם הסיכונים הכרוכים בנשיאת מיכל לחץ בג'יפ. למשל במקרה תאונה? אש?
בברכה,
קיד
מכאן: http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=4913&postdays=0&postorde r=asc&start=40
כמו שניר אמר, שסתום פריקה פורק את העודף.
ווסתי לחץ לא פורקים את העודף אלא רק מוציאים את מה שאתה מכוון בשעון.
http://imgsrv.pic4u.co.il/031109b4b8fa3c1d6544d394d0e9e7e0030000.a spx
אני קניתי בזמנו ווסת כזה ב-160 ש"ח בנתניה. אני רק לא יודע כמה מותר להכניס לו מקסימום.
צריך לברר בחנות.
אורי טל.
אורי, הווסת שלך סביר להניח שמוגבל למשהו כמו 250 פי.אס.אי, 17 אטמוספירה, פחות או יותר. זה התחום שעליו בלחץ אויר תעשייתי.
250 אטמוספירה של בלון צלילה זה קטגוריה שונה לחלוטין של ציוד... זה שיש ווסתים כאלו, זה ברור - ווסתי צלילה! זה צריך להיות הכיוון.
אם אתה עובד עם מיכל CO2 אזי תקנה ווסת תעשייתי עבור מיכלי CO2.
אם אתה עובד עם מיכל חנקן אזי תקנה ווסת תעשיתי עבור מיכל חנקן.
וכו' וכו'.
השוניבווסתים מן הסתם יהיה בסוג הריתום למיכל, צורת התבריג ומאפייני האטימה.
לא פחות חשוב הוא סוג האטמים בהם השתמשו לבניים בווסת. אין לערב וסת עם אטמים לגז מסויים עם מיכל הדחוס בחומר שונה.
מעבר לכך, הפחתה של 1:50 היא בהחלט לא רכיב פשוט, כאשר מדובר על רכיב המטלטל ברכב.
בברכת זהירות.
קיד.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.